icon

Napnuté brucho a mierny tlak v 24. týždni. Je to normálme?

eliska1309
6. júl 2013

Dobry den. Chcela by som sa opytat, ci je normalne ked v 24 tt citim take napnutejsie brusko ako inokedy a na spodku mierny tlak ako by sa babatko tlacilo dole. Cely minuly tyzden kopcoval ako prvoligovy futbalista a od vcera manej a slabsie, citim ho len ked som v klude a najlepsie po leziacky. Je to tym ze uz je vacsi a ma menej miesta? Alebo sa mam obavat a ist hned k lekarovy?
Za akekolvek odpovede budem velmi vdacna. Eliska

mamjka
6. júl 2013

keď ti tvrdne bruško a cítiš tlak tak chod na pohotovosť nech ťa skontrolujú či sa neotváras...držím palce

majca1581
6. júl 2013

mne tiez tvrdne bruško ale lekar vravel ze to sa v tehotenstve stava a hlavne treba zachovat chladnu hlavu lebo stresom nic nevyriesis...v 24 t uz moze byt predcasny porod ale nemyslim si ze to je tvoj pripad 🙂 ja som mala a mam este take iste pocity 🙂 drzim palce

anjelicek26
6. júl 2013

Miesta ma este habadej, pravdepodobne sa ti len otocilo a kope inaksie. Ak ale citis tlaky, chod na pohotovost v kadom pripade. Co stratis okrem dvoch hodin casu? Neriskuj fakt, niektore zeny bohuzial to podcenia a porodia predcasne.

roja29
6. júl 2013

ja by som Ti poradila nestresovat sa . . . ak sa skutocne necitis dobre a tvrdne ti casto brusko tak skus pre istotu tu pohotovost . . . ale ak sa Ti len zda, ze babo kope menej tak to ozaj moze byt tym ze sa inak otocilo a jednoducho ho tak necitis . . . ja som sa tiez obavala pred par tyzdnami, ze preco uz tak malinku necitim a ta moja opicka sa len inaksie otocila 🙂 dovtedy bolo vidiet krasne na brusku ako kope, cista futbalistka, a potom nic, citila som bohyby ale uz tak nebolo vidno tak som sa tiez plasila . . . po par dnoch sa otocila zasa inak a znova bolo krasne vidno ako kope . . . a ak citis len tlak v brusku, myslim nie tvrdutie, tak si mozno dnes zjedla nieco z coho ta nafukuje . . .

nicky07
7. júl 2013

Ahoj, ja som tiež cítila drobca strašne nízko. a pritom bol celý čas otočený zadočkom. aj pohyby som vnímala až niekde v slabinách. Bruško mi tiež tvrdlo a cítila som také tlaky. nejak som to ale nebrala, vždy som si povedala že som to asi prehnala a oddychnem a bude ok - vtedy som ešte chodila aj do práce. No v 24tt som začala aj krvácať, tak sme šli do nemocnice. tam zistili že som sa začala otvárať - bola som na jeden prst, krček mäkký. dostala som magnezium a mala som ležať oddychovať a sledovať sa a keby to neprestávalo tak hned pribehnúť do nemocnice. tak som prvé týždne ležala ale poznáme sa, ked si doma tak ti treba aj uvariť aj o dalsie dve deti sa postarať mala som školu, takže aj na skúšky som cestovala 100km autom. a tak pri každej kontrole som bola stále viac a viac otvorená. vydržali sme však, dokonca som ešte týžden preťahovala. Polovičku tehotenstva som prežila otvorená na 2 prsty, dva dni som chodila s odtečenou plodovou vodou a ani som to nevedela len som cítila intenzívnejšie pohyby malinkého , až na kontrole v potermínovej zistili že nemám plodovú vodu a to ma okamžite poslali na príjem a malinky sa narodil až po vyvolávačke... 🙂

emee
8. júl 2013

Moze to znamenat, ze sa nieco deje, no ani nemusi. Nestresuj, ale ukaz sa doktorovi. Presne aj ja som mala také pocity okolo 23.-24. tt. Isla som pre istotu k dokimu, ale bolo vsetko ok. Po pár dnoch to preslo a odvtedy ked to zacinam pocitovat, radsej viac oddychujem a prejde to.