Následky stresu a nervozity v 17. týždni
Baby SOM v 17.tom týždni tehotenstva,min.víkend švagor spravil dosť veľké divadlo,čo ma rozculilo ,praskli mi nervy až som sa rozplakala.Triasla som sa aj od nervov aj od strachu.Nebudem to už rozoberať,aby som sa zase nerozculila.Odvtedy sa cítim divne,no dnes sa to zhoršilo tým,že má zacalo pichať v ľavom boku až tak,že sa nemôžem postaviť.Celý deň cítim mierne pichanie v podbrusku a v bruchu mám vo všeobecnosti taký pocit akoby som mala tlak alebo niečo.Bola som u lekara,lenže ten mal dnes dovolenku.Prosím rady typu načo čakáš,kde si bola doteraz a podobne si nechajte ja chcem vedieť či uz sa to nejakej stalo a či mám ísť na pohotovosť,či nevedia ako to prebieha ,či si ma tam nechajú,alebo či je to len zo stresu.Žiadny výtok ani krvácanie chvalabohu nedám len poznamenam,že posledných 5 dní beriem macmiror tobolky.ďakujem za rady
@sissy27 nie vetry to určite niesu ...
Takýchto pichani v podbrusku a podobnych bolesti si ešte v tehotenstve uzijes viac, je to normálne, maternica sa ti zväčšuje, koža naťahuje... Ak si nie si istá, chod k lekárovi, tu kukatko do tvojho tela žiadna z nás nemá 🙂
Ak sa cítiš po tom strese nejako výrazne inak, radšej sa choď v pondelok prezrieť, za to nič nedáš a aspoň budeš pokojná.
ja som od 18 tyzdna citila presne taky isty tlak a obcasne pichanie. Ale hlavne ten tlak ano kedy som mala nieco tazke v podbrusku (nemala so ziadny stres tak to pripisujem ze maternica asi zacala rychlejsie rast a na vseko tlaci)
@henikapetko
Ahoj mna picha v podbrusku, ale po stranach, pri zmene pohybu, ked vstavam z postele, otacam sa v posteli, alebo ked som si kychla. Je to velmi prudka intenzivna bolest, ale po par sekundach prejde. Pytala som sa na to Dr. a povedala mi, ze to nic nie je, ze su to len svaly. Tiez si myslim, ze jednorazove rozculenie babatku nemoze uskodit, ja som mala v decembri tiez par dni poriadny stres a tolko razi som sa uz niecoho zlakla, az mi srdce bilo ako splasene.....
@trulinka No to nebol jednorazový stres to je do dnes so švagrom sa nebavim a v kuse.som v strese a čakám kedy znova výletu,alebo čo spraví,nebavime sa spolu.A kopec ďalších vecí okolo toho.
@henikapetko
Tak to ma mrzi, ze mas v rodine starosti, hlavne teraz ked cakas babatko ☹ .
Ako pisu baby nemuselo to byt hned zo stresu skor si myslim ze je to normalne pri tehotenstve budes to pocitovat cim dalej tym viac maternica rastie
@henikapetko ahoj, tiež som sa už pár krát strašne moc rozčúlila.. naposledy na Silvestra (kvôli sestre )a trvalo - ten smútok asi týždeň-- bolo tam veľa plaču... v bruchu ma síce nepichalo, ale moc moc bolelo.. a teraz sa už takému vypätiu naozaj snažím vyhýbať. nikto a nič mi za to nestojí.. to maličké vo mne si to nezaslúži, aby som sa ja kvôli niečomu alebo niekomu nervovala 🙂 🙂

@henikapetko nemyslím si, že by stres a hlavne jednorazový mal nejaký vážny vplyv na dieťa... to by asi po tejto planéte behalo výrazne menej detí, keby to tak bolo... a že ťa pichá v boku - nechcem byť netaktná, ale nebudú to zarazené vetry? to býva dosť častý problém v tehotenstve (a nemyslím to ironicky) - netreba hneď myslieť na najhoršie...
uvoľni sa, sprav si čaj, pusti nejaký film a oddychuj 😉