Nervozita v tehotenstve
čaute žienky, mám taký problémik...ale dosť mi komplikuje život. Som strašne nervózna, navonok sa to snažím nedávať moc na javo ale vo vnútri ma ide rozorvať, najradšej by som sa niekedy rozplakala od zúfalstva, máte s tým niekto skúsenosti?Ako to riešite?Je pravda ž s viacerými vecami som nespokojná ale žeby sa to až takto prejavovalo?:(Bojím sa aby potom aj bábo nebolo také:/
🙂 Ahojte 🙂 ja viem o babätku v brusku, len od soboty (potvrdi mi to hadam doktor buduci tyzden) a kazdy den sa snazim, aby som bola kludna 🙂 Ale robim v skolke, kde mam 20-25 deti a zistujem, ze si neviem predstavit, ako tam vydrzim, kym pojdem na matersku...tolko kriku, hluku, ze auuuuu :D
ahojte,ja jsem taka nervozna a naladova,ze mam nekdy obavy,ci muj chlapecek nebude nervozny, ☹ kdyz se narodi......
@lolalolita myslim,ze mne zadne vitaminy pri mojich starostech,a nervach nepomuzou.....
@mona1981 ...nedaj sa strasit , lebo budes este nervoznejsia! Snaz sa byt v klude, viem ze to nejde, aj ja som ako besna ... ale to strasnenie od Tvojej rodiny je ako benzin do ohna..nepocuvaj to, vykric sa ked ti je zle, poplac si, chod vela na fresh air a daj si Mg-magnesko..je to dobre na ulkudnenie psychiky, vnutornych svalou ( aj maternice) aj na zubky je to dobre...kyselina listova je zaklad to uz asi vies... Takze nepocuvaj nikoho a bud v pohode 🙂 drzme si place 🙂
@ingulik...jeeeej to si nas vsetky potesila 🙂)) Blahozelam k Malinkemu, aky bol porod?
Ahojte. neviem či táto diskusia ešte prebieha, ale teda skúsim napísať, hádam sa mi niekto ozve 🙂 . ja neviem ako mám zvládať stavy ked ma niečo vytočí, snažím sa zhlboka dýchať, mávnuť nad tým rukou, myslieť len na bábo v brušku (som v 13.týždni), ale akosi sa mi to nedá...hned sa mi rozbúši srdce a cítim to vnútorné napätie a jasne že sa v prvom rade bojím o bábo. ja som celkovo dosť nervný typ, viem sa ľahko vytočiť a vie to teda so mnou dobre lomcovat. čoskoro ma čaká návrat do práce po PNke, z toho mám tiež obavy, lebo poznám pomery /robím v justícii/ a strašne ma vedia rozčúliť otázky a reči mojej mamy. my 2 sme proste totalne rozdielne povahy, to by bolo na inú tému... ale hrozne mi vadí, že stále sa ma pýta to isté, už len ked čítam smsku, stúpa mi tlak 😒 . viem že to myslí dobre, ale...
napíšte mi, či ste mali niektorá podobnú skúsenosť alebo aspon dačo napíšte 🙂
@tamburetka no a presne toto som mala ja...všetko ma vytáčalo,ale až do zúrivosti...všetci okolo mňa boli tí,čo ma chceli len vytočiť,naštvať a pod....teraz som 31tt a pomaličky to prechádza 😉
@tamburetka ahoj 🙂 ja som tiez taka "lahsie vytocitelna" a poviem ti ze hlavne prvy trimester a teraz v tretom zas nejak som bola nervna dost ale mne super pomohla bylinna tehotenska zmes od ingeborg stadelmannovej 🙂 vazne sa citim taka vyrovnanejsia ked to pekne pravidelne pijem a viem ze babatku nedavam ziadny bordel len bylinky 😉
@katia7 ahoj. díky za tip. človeka poteší ked vie, že v tom nie je sám 🙂
@janulkama no asi tak nejako. snažím sa to fakt zvládať, ale vždy ma to nejako premôže. hlavne teraz ako sa mi blíži ten návrat do práce, začínam byť viac vnútorne nervozna, lebo neviem s čím môžem počítať...
@tamburetka ono to je ťažké,ja som si sama tiež uvedomovala,že som strašne a prehnane nervná na všetko,že by som nemala,ale nedalo sa to ...ale hlavné je,že to prejde 😉
@janulkama a môžem sa opýtať, malý bol potom v pohode, nebol nervné bábätko? lebo tým ma niektorí plašia, že sa mi narodí malý jedoš kvôli tomu že som neni v kľude a pohodičke. ja neviem, niektoré baby sú také ideálne ženy, že si tak vedia sami sebe rozkázať, že všetko bude tip-top...mňa vytáčajú stále tie isté veci dokola, ale mala som aj také stavy, že mi vadilo úplne všetko 🙂 .
ozaj baby, ako ste to mali v práci ked ste oficiálne oznámili tehotenstvo? vychádzal vám nejako zamestnávateľ v ústrety? a kolegovci? ja som počula rôzne verzie od kamošiek, také že hned im upravil podmienky, ale aj také, že si absolútne nikto nič nevšímal a nikoho nezaujímalo že je tehotná. pracujem v štátnej sfére, tak skôr očakávam tú prvú možnosť...ale nečakám tiež žiadne zázraky 🙂, preto mám aj trošku obavy. napíšte svoje skúsenosti...
@tamburetka no to ti ešte neviem povedať,v prvom tehotenstve som to nemala,to mám až teraz...ale dám ti vedieť tak za 3 mesiace 😉 To ty budeš mať ešte čas a ja už drobčeka doma 🙂
@tamburetka no a moja skúsenosť v práci...to je tiež individuálne...pri prvom mi skončila pracovná zmluva,keď som bola v 4 mesiaci tehu a už mi ju nepredĺžili,robila som v materskej škole učiteľku...no a v tomto tehu mi tiež končila zmluva v auguste,to som ešte nevedela o tehu,teda ani zamestnávateľ,predĺžila mi ju len na rok...no a v septembri som im to oznámila a a na moje prekvapenie mi navrhla zmluvu na dobu neurčitu,aby som bola v kľude,že sa po materskej mám kam vrátiť...takže už mám novú zmluvu a to už od októbra nerobím,lebo som PN...takže naozaj je to individuálne,kde sa ako zachovajú 😉 No a to tiež zasa robím v materskej škole učiteľku,ale v inej 🙂
@janulkama Ahoj mne sa stalo to iste ja som tiez ucitelka v MŠ skoncila som VŠ a zmluvu mi nepredlzili lebo ze nemaju na mna peniaze,bol to pre mna neskutocny stres a to mi zavolala len pani riaditelka telefonicky z nicoho nic,nevedela som ze som tehotna to je jednanie co? A vrchol drzosti bol ze na moje miesto zobrali 67rocnu ucitelku a ja 31rocna som zostala na urade prace tak je to.!
Ahojte zienky... Ja som praveze veľmi.naladovy človek ale teraz sa mi to počas tehotenstvo neprejavuje .. skor mávam "stavy" ked vybuchnem od nervov alebo od čoho a začína sa plač :D je mi to vtipné ked si to spätne zoberiem.. ale to je normálne. Ja beriem magnesko a to mi pomáha 🙂
Dnes som citala clanok, ze to nema vplyv na dieta respektive ze je to nedokazane, ale ako to je, to ani srnka netusi.
Takisto som hystericka nerva, splakana a podrazdena,citliva a mrzuta casto 😀 😀 😀
proste uuuuplne hroznaaaaa a citovo labilna 🙂
Ahojte ja mam tiez podobny problem furt som nervozna vsetko mi vadí proste za vsetko sa rozplacem jak male dieta proste hrozné a nemozem zato proste furt som vystresovana a tak, a cil som aj chora uz 5den den chorucky tak sa aj bojím aby to mimino nebolo neak chybne sa toho starsne obavam uz aj stoho som nervozna
aj ja som strasne nervozna, hlavne v práci, ludia mi lezu na nervy. aj im to dam patrične najavo, keďže väčšina z nich si to zasluži. potom som spokojna a doma som poslusna a je mi dobre 🙂 treba sa na niekom - kto si to zasluži - vyzuriť. uvidite, ako sa Vam ulavi. 🙂
ahojte dievčatá som rada že nie som v "tom" sama. Teraz sa akosi nespoznávam. &Pri každej príležitosti vyletím na našu 5 ročnú dcérku, strašne ma stále vytáča, ale asi všetko 😠 Len mne sa k tomu pridaja aj úzkosť a strach, ale akosi ani neviem z čoho a z toho prameniaca nespavosť, už som z tho veľmi vyčerpaná, Začala som brať aj magnezium, ale veľmi mi nepomáha. Tak som si sk´úsila kupiť homeopatiká Sedatif a uvidím čo to spraví. Začala som ho brať, ale len tak opatrne, nie ako je písané v letáku, hlavne v noci, tak uvidím či to pomôže, dúfam?? ☹
Nevladzem......S priatelom cakame babo, som v 16tt a jedine co by dom robila je ze by som kazdeho bila na kazdeho kricala a plakala. Len toto nieje ako tak hormonmi. Zacinam 5.mesiac a nic na mne nieje vydno. Priatel si asi mysli ze ked neni vydno tak ho necitim alebo ze sa vyhovaram na tehotenstvo. Jedine v com je problem a to mi snat jazda matka da za pravdu ze si matka neda dopustit na svoje dieta. Jemu je prednejsie co mi povie iny ako to co mu poviem ja. Najnovsie mu kamarat odporucil poradnu do ktorej chodia rodicia s babetkom a nejaky doktor hovori ako sa naju o neho starat. No bohuzial ja dom zasadne proti a to preto lebo nikto nenauci rodicov byt rodicmi a neprezila by som kebyze sa mi do toho niekto stara. Matka vzdy vyciti co babetku je a preco place. To ma nikto nenauci. Prednedavnom som sa pruatelovi snazila vysvetlit ze tam chodit nebudem ze si dam poradit od obvodnej lekarky od mojej mami od ludi co uz rodicmi su a nie od nieho kto radi ako vencit psa. Dopadlo to zase hadkou ako kazda vec. Napr. Povedala som ze po narodeni dietata sa bude volat priezviskom po mne ale vyzobral si aby bolo po nom. Otravoval dovtedy psychicky vydieral kym nebolo po nom. Ja som chcela aby sa dcera volala ema on chce terezu, zlutovala som sa a povedala som dobre. On chce svadbu velku na vychode a ja som chcela malu svadbu doma a zase dovtedy ma presviedcal az som povedala dobre. Uz nevladzem. Vsetko co som v zivote chcela nemam aj ked to pre mna vela znamenalo. Po hadke ma rozboli pod bruskom a boli to kym sa neukludnim a na toto mi naznaci aby som sa zas nevyhovarala. Ked sa vam bude chciet vyjadrit sa tak kludne rada si vypocujem ako som to od zakladu posrala a nestala som si za svojim. Dakujem
@heiny
ahoj, moj maly ma tiez meno po tatovi...a cele meno...ja som chcela Lukaska ale musela som dat Ivana. Priezvisko ma tiez po tatovi, aj ked niesme zobraty...No trvaly pobyt ma moj, poistovnu ma moju, doktorku som vyberala ja, svadbu nechceme. Robis dobre ze vzdorujes. Ja som mojmu drahemu povedala:"Dal si mu meno, ja vyberem doktorku! Pokrstime ho po vojensky ale bude to v Marianke. Kompromisy. Proste sa treba dohodnut, je to predsa vase spolocne babetko. Treba sa dohodnut, aj napriek tomu ze sa mu to nebude pacit. Ked totizto vasa malicka zacne vnimat odlisnosti vo vasej vychove, budes to mat tazke.
Drzim palceky a nezabudni: KOMPROMIS: jeden spravi to, druhy ine...
so svokrami je to vždy take diskutabilne 🙂 ja nevychadzam ani s mojou mamou takže nemam ani za kým ísť ked sa potrebujem vyplakať. Ale tak čo už, počkam si na bábatko a budem najšťastejšia na svete . hádam do nejako zvládneme baby 🙂
@anjelicek94 u nas toto asi nefunguje. Je odomna o 14 rokov srarsi a tymto aj zhaslo. Niekedy si hovorim ze zit sama s babom bude lepsie. Je mi z toho do placu. Mozno by som ha sama s babom este pockala len aj v tomto som sa zlutovala, lebo som si hovorila ze on uz ma na case mat rodinu...
Uf to mi ale odľahlo, už som sa bala že iba mne preskočilo, rozplače ma aj reklama orangu a nervna som na cely svet ale hlavne na seba a potom na chudaka muzika (nastastie on si uz na zaciatku tehu nasiel nieco na nete o tehu nervozite, tak to znasa celkom k svetu-az ho obdivujem za to) najhorsie to bolo v 1.trim. rumazgala som hadam kazdy den a stale mi nieco vadilo, teraz som stale dost labilna ale zda sa mi ze sa to trochu zlepsilo. Hadam to uz nebude horsie az na konci ked budem chciet mat vsetko za sebou...drzme si palce 🙂
tak ja som 36tt a zacinam byt strasne nervozna. pretoze uz tak nevladzem s potrebujem oddych a tak nejak vnutorne sa pripravit na vsetky zmeny po svojom, a tak mi teraz uz hrozne vadia vsetci, co prave teraz zavcinaju stupnovat tlak. lebo si myslia, ze to narodenie dietata sa deje okolo nich a potrebuju stale s tym nieco.riesit, kedy, ako, co atd. ja si to este zivo pamatam z prveho tehotenstva a to bolo nieco neuveritelne, aky strasny tlak na mna dokazali vyvijat moja mama a svokra, ked som prenasala. akoby som ja nejak mohla ovplyvnit, kedy sa dieta narodi. chcem sa tomu vyhnut, chcem mat klud a pohodu so svojou rodinou, porod bez stresu.

Ahojte,skúste si kúpiť vitamíny Tiamín,mne to veľmi pomáha na nervozitu,tiež som bola ako pes,ale odkedy ho beriem,sa to zlepšilo 🙂 Je to presne na toto 🙂