Nespavosť v tehotenstve
Nie je to po prvy krat co v noci strasim. Uz neviem co zo sebou. Poradte...
Ja som na zaciatku tehotenstva led som este nevedela ze som yehotna spavala aj 12 hodin (bolo mi to divne lebo dovtedy som bola fut po 5-6 hodinach) ,potom kludne aj 16,zmena prisla zrazu zaciatkom 3 trimestra,drieme sa mi ako kvetuli,lahnem si a....cumim do blba aspin hodinu,zovudi ma uplne vsetko, celkom mi pomohli stople do usi a vyvetrat pred spanim ale uz ked neviem ako sa ulozit tak razko zaspim...maly ma uz tlaci vsade
No dnes od 12:30 nespim ach boze dufam ze to uz nebude stale takto.Minulu noc to bolo od 2:30 az do rana a teraz to tiez nevidim tak zeby som este zaspala.Spite?
Baby vcera od 2hore a divny spanok.hucanie v usiach a v hlave.trpla mi hlava.mala som povit ze nedycham.pred chvilkou sa to zopakovalo.ledva som sa prebrala.uplne paralyzovana som bola.aj som tu pisala na forum ale neteagovali.rozmyslam ci to nie je epilepticky zachvat
@anakristina Ahoj.Keby si mala zachvat to by si si nepamatala.
@anakristina No na pol hodiny som zaspala.Ja nemozem lezat na boku a na chrbate zaspat moc neviem.Ja ked si lahnem na bok babo sa mi sprieci v bruchu nahneva sa 🙂 a zacne ma boliet brucho a krize a ked sa pretocim nabok tak sa mi natlaci na jeden bok a boli to.No tuto noc dako stale v pohybe bolo asme si nevedeli najst polohu taku ktora by obom pasovala.
@tomasko27 to je zlate 🙂 moja je este malicka ale tiez obcas ked na lavom boku lezim tak ma kope ako keby chcela povedat ze tlacis ma ty krava 🙂 citim ju kopat prudsie aj pocas tyc snov ale aj tak sa neviem zobudit :(
@tomasko27 predchadzajuci prispevok som si nevsimla.takze pokial by to bol aj lahky epi zachvat co nezasiahne cely mozog nepamatala by som si to takto?uplne do detailov si to pamatam vzdy lebo rozmyslam pri tom.iba telo neovladam.tak teoreticky to malej nemoze ublizit vsak?a keby aj nedycham tak to musi byt kratkodobe pokial potom neupadnem do bezvedomia.ale co to potom je :(
@anakristina Ja asi od 25tt nemozem lezat na boku.Co sa vzdy zacne ozyvat a ma zacne boliet brucho a som sa pytala dr nato a ona ze moze byt ze tam na nieco zatlaci a boli tk,no tato noc bola strasna sme sa nevedeli dako zosuladit.A ked sa ja zobudim tak je hned hore. Dufam ze nebude aj potom takto "uzasne" spavat 🙂.A my mame dlhe nohy hovorili na sone ked som bola.Nohy mame o dva tyzdne popredu.Inak vsetko sedi na dany tyzden.Takze je dlhe.Par dni bolo priecne a vtedy mi bolo fajn.A ked sa mi do zaludka natlaci no ako super a vzdy ked sa najem a potom nedycham.
@anakristina Myslim ze aj lahky epi zachvat sa nepamata no neviem isto.Mame v rodine a ked spal u nas ten clovek tak dostal zachvat a som sa zobudila nato ze krici a som dosla k nemu a cely sa triasol,usta otvorene v krci a chcel ma bit 🙂 no neovladal ruky vtedy ale je to neprijemny pohlad a druhy krat ho to chytilo a lezal na bruchu a hlavou hadzal a tak sme mu dali vankus aby si nebuchol do skrinky lebo hned vedla bola skrinka a tak hlavu buchal do vankusa a vtedy sa aj pocural.No a rano o nicom nevedel,absolutne.
@tomasko27 ja som sa zas zlakla ze jeden,dva dni sa hybala slabucko a teraz viac a silnejsie tak som rada lebo viem ze je ok.aspon sa nestresujem.sice vzdy sa kvoli niecomu obavam.prvorodicka pred tridsiatkou je fakt diagnoza 🙂 ale ako ta potom necha spat ked na bokoch nie?na chrbte sa vraj nema.som zvedava ake bude po porode si zase lahnut na brucho to je naj poloha
@tomasko27 to je strasne.u mna si partner vsimol iba tolko ze vydavam zvuky ako keby som volala o pomoc a bud nedycham alebo dycham tak nekoordinovane.ani nechapem ze preco moze plodu ublizit napr taky zachvat ako mal tvoj znamy.asi kvoli nedostatocnemu zasobovaniu kyslikom
@anakristina Ved to ze na chrbte sa nema spat ale na boku ss mi fakt neda a mozem mat stos vankusov okolo seba.Dva, tri dni je skoro stale v pohybe a potom den-dva klud ze len troska buchne.A ked chcem vediet ci je v poriadku tak lahnem na bok a hned bucha
@anakristina Ale spis pritom ze.Tak to bude asi nieco zo spankom.A dr si o tom hovorila?
@tomasko27 este nie.idem na poradnu 17ho tak jej to poviem.taketo stavy som mavala po nocnej v 2006tom prvykrat do 2010 odvtedy nic a v tehu sa to zase zacalo.nepovedala som o tom lebo tazko sa to vysvetluje a nechcela som aby ma za psychologom posielali lebo podla mna to nema dusevny dovod.neskusala si tehotensky vankus ten velky?mne to pomaha
@anakristina Asi si ho este niekde pozriem.Ja cakam tretie,ale toto je moje najtazsie tehotenstvo.To chapem ze sa to tazko vysvetluje,ja mam problem vysvetlit ked ma nieco boli.Psycholog ani nie skor neurolog.
@tomasko27 tiez si myslim ze neurolog.ozaj mamina mala mozgovy infarkt v mojom veku tak tie obavy su tam aj preto.ten vankus byva zlacneny niekedy.vyuzijes ho aj pri kojeni a mozno s nim budes chciet spavat aj potom
@anakristina Potom budem lezat na bruchu a budem si to vychutnavat 🙂.No to hej mas obavy stoho to ti verim.
@anakristina , babatko zvykne velmi tlacit na chrbticu. Kamaratka, ktora porodila pred mesiacom mala tiez problemy. Trpla jej polovica tela. Urcite sa spytaj lekara, nebudes za divnu. Vobec. Inac, ja som tuto noc bola tiez vkuse hore. Vcera som bola vecer na pohotovosti kvoli kontrakciam, nastastie krcok ok a navysili mi len magnezium. A asi som bola rozrusena, ale pol noci som bola hore. Ak ma chyti spanie cez den, tak si trosku pospim. A doteraz som bola lezat na chrbte, ak som trosku natocila telo do boku. Uz sa to neda, babo mi uz tlaci na dutu zilu a zacnem sa zadusat a toci sa mi hlava. Takze tiez spim len na boku, kde zasa boxuje o sto sest. Vecer sa na tom smejem, ale v noci to zabava nie je. Inac je ale tento moj nezbednik celkom vychovany, nezvyknem sa kazdu noc budit na to, ze kope. Zacne az rano. Ale budim sa na plny mechur :D
@anakristina epi zachvat by si si nepamatala. Ani petit mal, ani grand mal. Skus si o tom nieco na webe precitat. Ale pokial viem, ludia si spatne na veci pocas zachvatu nepamataju.
@katuliena82 tiez mi tlaci na mechur a 6krat cikam za noc 🙂 citala som ale vies na nete nie je vsetko pravda.dufam ze mas pravdu.ale co to moze byt.co to sposobuje to neviem.

pridavam sa k Vam, ja strasim pravidelne cca od 3.20-5.30, potom na chvilu zaspim a zvoni mi budik do prace🙂