Nespôsobí vysadenie Duphastonu krvácanie?
Ahojte, idem si k vám po radu.Na začiatok chcem povedať,že lekára sa nato opýtam,len chcem vedieť váš názor.Mám za sebou dva potraty,cca každý bol v 6-7 týždni,duphaston som užíbala aj v druhom tehu,ale už bolo asi neskoro,lebo vtedy som už krvácala😪 Teraz sme v 13 týždni 🙏❤ od dákeho 5.týždňa užívam duphaston.Doktor povedal,že cca 16.týždni užívanie prerušíme a ja mám z toho strach,aby som nezačala krvácať.Určite ho budem o mojich pocitoch informovať,lebo hocikedy mám pocit,ako keby som išla dostať MS,ale som počula,že to je normálne.Ďakujem za odpovede čo si o tom myslíte. 🙂
@jankakudronova Ja som tiez brala duphaston (3 tehotenstva) a vzdy iba do 15-16 tyzdna. Dr mi to povedal ze to uz placenta je vyvinuta a prebera tu funkciu.
na udržanie bábatka
@jankakudronova to mi je jasne, pytam sa preto, ze Duphaston mi lekar predpisal pri snahe otehotniet a pocas tehotenstva mi to zmenil na Utrogestan, a potom Progesteron, ten som brala skoro do konca tehotenstva
@jankakudronova ja som tiez brala duphaston kvoli krvacaniu v 7tt (mala som za sebou aj 2xMA) a tiez som ho potom prestala postupne brat podla pokynov gynekologicky. Placenta preberie funkciu duphastonu a bude produkovat dostatok progesteronu. Keby si k tomu brala aj duphaston uz by to bolo vela progesteronu, co zrejme tiez nie je dobre pre zdravy vyvoj plodu. Takze nestresuj sa. Dobre to dopadne. 🙂
@jankakudronova ja som brala do 18.tyzdna. Potom som to vysadila (s vedomim doktora), nakolko placenta bola plno vyvinuta a nebolo uz treba. Uz som nekrvacala a mam zdravu dcerku🙂
@jankakudronova Mne bolo povedané,že duphaston stačí do 13tého týždňa, ale dr mi povedal kým mám nech doberiem tak som brala do 14t. Teraz som 18t. a všetko je ok.
Ahoj 🙂 presne ako keby som to písala ja... Dva potraty, užívanie duphastonu... Teraz sme v 14tt a taktiež mi moja Dr. prikazala posledných 5 tabletiek brat už iba 1x denne (inak beriem 2x) už mi ho vysadi... Myslím, že určite vie prečo ho už budem musieť prestať užívať... Ako píšu baby hore, placenta preberá funkciu duphastonu 🙂
Ďakujem vám všetkým za odpovede 🤗

vysvetlil ti preco ti dava duphason a nie rovno utrogestan, alebo progesteron?