icon

NT hodnota 3mm

olla
12. aug 2019

Ahojte, bola som na vystereni plodu medzi 11-14tt. Babatko sa neustale vrtelo, nedalo sa ani poriadne odmerat. Hodnoty NT boli rozne 2,6 potom 2,89 a potom aj 3mm. A toto Dr zapsial do spravy a vraj sa mam v 16 tt pytat na genetiku. Nosova kosticka bola pritomna. Mam ist na tie merania este niekam inam alebo naozaj cakat na vysledky krvy az do 16tt? Som s nervami v koncoch baby. V marci som uz raz potratila. Mam jedno zdrave 4 rocne dieta a 28 rokov.

nickpick
12. aug 2019

@olla chod urcite na trisomy testy a na dodatocne zmeranie k inemu lekarovi, tym ze sa babo vrtelo moze byt to meranie vcelku nepresne, ono niektore zdroje uvadzaju, ze sijove prejasnenie do hodnoty 3 je este v ramci normy, takze sa zbytocne nestresuj kym si nevypocujes vyjadrenie ineho lekara, skus si precitat starsie diskusie na tuto temu, niektore zeny tu spominaju odbornikov Grochala atd., mozno by si sa k niektoremu z nich mohla objednat, drzim silno palce aby dalsie meranie bolo presnejsie a hlavne, aby bolo vsetko v poriadku....

nika21081985
12. aug 2019

Mne nameral jeden doktor NT 3 a druhý až 3,9 a mala je v poriadku už bude mať zachvilu 4 roky

evkamotka
13. aug 2019

Chod na trisomy test a za 5 dni mas vysledky. Ja som bola oba razy a tych 350e mi za to stalo

barceloneta
15. sep 2019

@olla ahoj ja mam to iste. Dr nameral NT 3,05 ked som bola 13+4 dni som stale z toho v soku. Bola som na NIFTY testy a tie vysli negativne. Teraz idem absolvovat amnio uz som bola v piatok ale dr sa nedostal do gastacneho vaku tak zase mam prist stredu a skusi to este raz. Ale je to cele zle, vobec si toto tehotestvo neuzivam len ho prezivam zo dna na den. Tebe navrhli amnio? Alebo co ty navrhli ako dalsi postup?

simonecka008
15. sep 2019

@olla ahoj vidim ze si z martina skus ist panovi doktorovi Grochalovi ... urcite ma lepsie zariadenie a bude vidiet toho viac 🙂 mozno len tvoj doktor nemal presne merania ...

olla
autor
21. sep 2019

@barceloneta ahoj, no ja som bola tiez v soku.len tak co robit?nik nezarucuje ze bábätku nieco je a naopak.ja idem v pondelok ku grochalovi.triple testy som mala fajn, mam 28rokov, na nejaké syndromy nie je panika.skor srdečne vady a tie mi dufam v pondelok dr.zneguje a uz budem môcť normálne fungovat. Daj vediet ako dopadnes, drzme si prsty

barceloneta
21. sep 2019

@olla ahoj, v ktorom si tyzdni? Ja som v stredu absolvovala odber plodovej vody. Nebolo ta take strasne. Dufam ze nepotratim a teraz cakam na vysledky. Tak uvidime ale verim ze budu dobre vysledky uz mi nic ine ani neostava len verit ze bude dobre. Ja to viem uz od 11 tyzdna a teraz som uz 17 tyzdni tak ja som uz aj rezignovala co sa ma stat sa stane ale dufam v pozitivny outcome.

olla
autor
25. sep 2019

@barceloneta cauko ako si na tom? Ja som bola u Dr. Grochala a hovoril ze nie je ziadna anamalia, ze je to zdrave dieta a opuch , ktory mal v 12tt za hlavickou uz vobec nie je. Teraz je povolene do 6cm ci ako a nase babatko malo 2,32 momentalne. Vraj to vtedy bolo urcite mojou chorobou .

barceloneta
25. sep 2019

@olla ahoj tak to som velmi rada. V ktorom tyzdni si? Ja este stale cakam na vysledky z amnio? Ty si bola na amnio?

olla
autor
26. sep 2019

@barceloneta som v 20tt, na amnio som nebola, lebo aj triple som mala dobre a v 12tt na specialnom UZV bolo vsetko okrem NT dobre. kedy ti maju dojst vysledky?

dasenka556
Autor odpoveď zmazal
barceloneta
1. mar 2020

Ahojte, idem vam napisat ze prave dnes sa nam narodil zdravy chlapec a tymto vas chcem zaroven povzbudit. Mam tiez nasli zvysene NT v 11 tyzdni sme mali 4 a potom v 13 tyzdni 3,05. A tymto vsetkym sa to zacalo, NIPT test, 2 amnio, eco srdiecka asi 4 krat pocas celeho tehotenstva a nebolo to velmi lahke. Bolo to velmi zlozite tehotenstvo sposobene prave tym ze NT bolo zvysene ale nakoniec sme verili ze babatko bude zdrave. Vsetkym vam drzim palce a netreba hned mysliet negativne ked mate zvysene NT.

bobricek1979
1. mar 2020

@barceloneta a prečo amnio keď nifty boli oki

barceloneta
1. mar 2020

@bobricek1979 Lebo nifty iba pozera tie zakladne choroby rozne trizomie ale NT moze tiez byt spojene s inymi genetickymi chorobami. Tiez Nifty je iba diagnosticky test a amnio je 100%. Prava amnio nebola uspesna lebo sa nedostali do vaku a druha odobrali vzorku ale vysledky nebolo mozne dostat lebo nebolo dostatok plodovej vody na rozbor.

bobricek1979
7. mar 2020

@barceloneta aha teda aký bude postup