icon

Odmietnutie OGTT glukózový test?

mellany76
9. jan 2019

Odmietla ste niektora glukozovy test ? Podstupila ste potom dalsie vysetrenie glukozy z krvi ? Nejak nemam chut to absolvovat, dost mi je spatne po jedle, mam premnozene kvasinky, nemam chut ich este navyse vykrmovat. Radsej by som sla k diabetologovi , nech ma vysetri. Dakujem za skusenosti

Strana
z2
midori123
9. jan 2019

@mellany76 aj ja som to odmietla a doktorka bola v pohode.

mogaa
10. jan 2019

@mellany76 ja vôbec nerozumiem čo riešiš....ak by to vyšetrenie nebolo potrebné, tak ho nerobia....cukrovka sa tým nezistí ale štádium predcukrovky ano.....ak by ti glykémia pravidelne vyskakovala do závratných výšok (a to nemusíš mať cukrovku)tak to pre tehotnú aj dieťatko môže byť poriadny problém. Z krvi u diabetologa zistíš len priemernú glukózu na posledné 3 mesiace, ale nezistíš ako reaguje telo ak prijmeš viac sacharidov alebo si dáš sladké...Je rozdiel ak máš cukor na lačno 5 , zješ niečo sladké a glukóza sa po 2 hodinách drží na 15(veľa)a klesá len veľmi pomali alebo je len 7-8(čiže klesne normálne ako má). To zistíš len týmto testom, to z krvi nezistíš.....

ajka0207
12. jan 2019

@dzukeles riziko pri tehu cukrovke je ze babo bude tak velke ze toto nezvladne a zomrie v bruchu alebo pri porode. Známa takto odmietla testy a dieta zomrelo v deviatom mesiaci tehotenstva.

mellany76
autor
14. jan 2019

@mogaa tehotenstve je zataz na organismus, jasne ze ak ma Zena cukrovku, je ohrozena ona aj dieta, vtedy by mala aj ine priznaky, tak isto by sa to prejavilo v krvi aj v moci, to ze zjem konsku davku cukru a nameraju mi napr. 8.5, nie je gd. Samotny diabetologovia to potvrdzuju. Tiez ked zjes Tri veterniky naraz, nemas cukrovku Len ti je blbo ,keby si mala cukor 15, byvalo by to blbo aj inokedy. Zbytocne strasis , tak ako niektore lekari, pred par rokmi podstupovali tento test Len rizikove tehulky , podla teba preco ? Boli vtedy hlupejsi lekari ? Cele to je o niecom inom ako o dobre pre pacienta, mas vysledky 8 ? Mas gd, si starsia ako 35?, Si rizikova!!! A dalejto pokracuje, pani vo vasom pripade bude sekcia lepsia ako prirodzeny porod, a podobne, viem o com pisem.

miirabell
14. jan 2019

@mellany76 ak zistuje diabetolog tehotensku cukrovku, tak sa berie nalacno krv zo zily aj z prsta + moc. Potom mas zjest jedlo (ktore si prinesies) a po hodine sa odber krvi z prsta aj zo zily + moc zopakuje a po dalsej hodine znova. Nepijes ziadnu cukrovu vodu 😉

mondicka
14. jan 2019

@mmoni89 “len veľké dieťa” - poriadne prerastené odmalička - krásny základ

demonka5
14. jan 2019

@mellany76 bez oggtt by som nemala odhalenu tazku cukrovku okamzite som nabrhla na inzulin 4xdenne vele davky rozhodne by som nevynechala tento test lre zdravie tvojho dietata a a cukrovku wom predtym nemala chvalabohu mam zdravu dcerku ale cele tehu som bola na diete a inzuline a viackrat v nemocnici

mmoni89
14. jan 2019

@mondicka uz druha co reagujes na to ze som napiala ,,len velke dieta,,..treba citat aj ostatne prispevky,ja som reagovala na maminku co pisala ze hrozi pri cukrovke len velke dieta,ze to nieje len o velkom dietati ale aj inych problemoch

mellany76
autor
14. jan 2019

@miirabell tento postup je ovela rozumnejsi, mohloby to takbyt vzdy.

mellany76
autor
14. jan 2019

@demonka5 a mala si aj ine priznaky , napr. Nadmerny smad , tocenie hlavy po jedle, pocit na odpadnutie napr ?

demonka5
14. jan 2019

@mellany76 ano mala nadmerne mocenie co som povodne pripisovala tehu a smad 25tyzden to zacalo dovtedy vsetko ok aj testy na cukor u gynekologa v poriadku a zrazu bum

Strana
z2