Odmietnutie testu na cukrovku
Môžem tento test odmietnuť ? Nedá sa vyžiadať aby mi to urobila dr z krvi? Ale musím ísť na tú hnusnú vodu?
Vôbec si neber osobne tie zbytočné reči čo tu niektoré majú 🙂 nie každému to musí byt prijemne, aj ja mám obavy, ale neboj sa to zvládneš 🙂 aspoň kvôli bábätku
Ja som teraz mala na vyber, že alebo kúpiť prasok z lekárne, alebo si priniest 2 dc čaju a 2 Sacky cukru. Voľba bola jasná 😊 Určite by som neodmietla test, skôr sa informuj o možnostiach, aké máš. Ale rozumiem, tiež mi bolo mizerne po tom prášku, myslela som, že to nerozchodim. Držím palce a veľa zdravia 🍀
Ja neviem, prečo tak rigidne baziruju na tých ich vodičkach... Cóla, vinea, sprite ty glycku zdvihnú rovnako úspešne, ako ich patoky, ak dia máš.
Tunajšie mudrane už nepamätajú Česku tragédiu, kedy tehulke v 3.trime dali omylom vypiť nejakú chémiu a zomreli▪️nemusíš tam ísť. Kúp glukomer s 1 tubou pruzkov... 20€ a meraj si.
Pokial ti nie je jedno ci mas zvysenu glykemiu, ale proste nechces pit ten roztok, tak odporucam merat si glykemiu nalacno doma glukomerom, pokial by sa objavivali vyssie hodnoty nez je norma, tak je vhodne aspon dodrziavat dietu (podla hodnot samozjreme, ked su len lahko zvysene, tak by to malo stacit).
Toto mi odpisal moj gyn ku ktoremu som chodila pocas 3tehu. A teda tento glukozovy test som nemala.
Dobrý deň, vyšetrenie už je podľa štandardných postupov povinne, ale každé vyšetrenie je možné vykonať len s vašim súhlasom, teda ho môžte odmietnuť.
Môj gynekológ dáva na výber. Buď sladká vodička alebo 2 biele rožky a čaj s lyžičkou cukru.
Mna by toto tiež zaujímalo lebo denne príjmem do 20g prírodného cukru. Som stále v Ketofaze.
@lauriik fakt? a kde? Lebo bola som tehotna v at 3x a VZDY som na to islo - je to povinne vysetrenie a peciatku potrebujes v knizke kvoli poistovni... Dokonca som mala len hranicne hodnoty (druhe a tretie) a v tretom tehu som bola poslana na diabetologiu, kde som si merala cukor a zapisovala a aj ked som nemala cukrovku, ale riesili ma ako leby som mala. Po porode to bola hned prva vec, ktoru robili malemu... Vazili a merali ho ovela neskor...
@ahhola preco? Pretoze tam je presne mnozstvo a vie sa presne, ako to ma byt odburavane... Kdezto rozky, sunky a dalsie veci maju uplne ine hodnoty...
@guiseppinka veď tie roztoky su dokonca teraz veľmi chutné, vôbec nie hnusne, dajú sa kúpiť s príchuťou malín alebo pomaranča, mne osobne to chutilo, nič mi nebolo z toho, a to isté vraveli aj ženy v cakarni, viac nás bolo naraz na ten test. Skutočne nechápem, prečo sa tak kvôli tomu vopred stresovať a báť.
@jaskolka jansom nemala na vyber, moj dr mi dal recept, dosla som do lekarne a dostala som citronovu... Test mi robil obvodak a pekne krasne som si to odsedela z kanylou v ruke, kedze najpresnejsie vysledky su zo zily... A ziez nechapem ten postoj, ze nie, nepojdem... A to mi v tretom tehu bolo zle vkuse a zo vsetkeho...
@guiseppinka mne len doktorka povedala nech si kúpim v lekárni tu vodu, aj bez receptu, že to sa už volne kupuje, prišla som, dali mi na výber, vzala som malinovu, prišla potom s tým v deň testu, vzali krv, normálne som vypila, a potom zase brali 2x po hodine.. A nebolo mi nič.
@jaskolka v at to funguje inak trochu... Aj na blby nurofen ti treba recept, aj ked to platis cele
@ahhola "Tunajšie mudrane už nepamätajú Česku tragédiu, kedy tehulke v 3.trime dali omylom vypiť nejakú chémiu a zomreli▪"
Nerozumiem, ako s tymto suvisi ta otravena. Preto, lebo sa ktosi kdesi kedysi nestastnou nahodou pomylil (predpokladam, ze neslo o vrazdu), tak uz je ten test neuzitocny? Treba sa mu vyhybat?
Alebo ako to suvisi s problemom, co sa tu riesi?
@guiseppinka ja zijem v CR a nemusela som ist 🤷🏼♀️ Viem, ze v UK to nerobia tiez plosne. V CR ani ziadne razitko kvoli poistovni nepotrebujes. Normalne som povedala doktorke, ze cele dni mi je zle jak svina, ledva svojim na nohach a proste nejdem aby mi bolo este horsie. Povedala ok, nepresviedcala ma, nikde to nenahlasovala.
@lauriik zrovna mam knizku pri sebe, lebo upratujem, tak davam foto, ako to vyzera u nas
@guiseppinka urcite to nepotrebujes v knizke kvoli poistovni
@kimina21 ano? Poznas tento system? Okrem toho ja som to robila v prvom rade pre seba, nie pre peciatku
@guiseppinka ved ja ti to verim 🤣🤣🤣
@guiseppinka prepac,ty si myslela v AT,ja ze myslis na SR.kazdy nech urobi,ako mysli,co sa tyka vysetrenia.
@moonlight1210 autorke sa nechce piť hnusnu vodu... Keď už teda ožila 2 týždňova diskusia. Možno keby sa nechcelo aj tej česke, dnes by žila.
Ano....možno a keby🤣▪️.... Keby niekto zadržal tu matku s 2 deťmi co skocila do Macochy. (nemá to nič spoločné s témou, ale tu nie sme na štátniciach a môžeme si písať čo chceme... zatiaľ) 😃
No moonlajtka, takto ako, koľko ocvrkanych testov sa tu denne fotí a jeden stojí cez 10€?ten glukomer je aj za 12€ a aké užitočné merať si 8.az 40 týždeň, co ma vacsiu výpovednú hodnotu, ako nabumbat sa jednorazovo ochutenej glukózy a zgrcat sa, pripadne🤮.
Druhá vec je, čo sú schopní s diarodickami povystrajat. Už dávnejsie bola zhoda nezasahovat do liečby ustálených dia. Lenže odolaj pokušeniu prifuknut inz. do infuzky, aj keď ti rodička tvrdí, ze to ma pod kontrolou, vie, ze ma 11 mmol aj zo stresu a nič netreba. Dali inz. do infuzky a zhodili ju do hypo na peknych💔1,3.Nasledovalo panicke podanie glukózy do infúzie a výleteny cukor na 24. Vsak prečo by sme babe verili, my sme MUDr.
A ten ha.ra.bin co predvádza svoje hlboké znalosti o diabetes, keď poukazuje na Zaleskej pojednávanie s nejakým mafiozkom, ktorému chudákov neumožníla pichnúť inzulín... Nehovorím, ze to nie je blbka, lebo co nás tie pojednávania stoja tu mu mohla zaplatiť aj diabetologa na 2 hodiny, ktorý mu presne odmeria a presne fukne inzulín, keď už dostal v base na raňajky zožrať 3 poschovu tortu. 🧁🍰🎂🍪🍩🥃😂
Taká dráma koli troche osladenej vody 🙄By som chcela vidieť, či ste také hysterické, aj keď máte vypiť pohar Coly alebo Fanty.
Ja tieto cukrové žbrndy typu Cola pijem tak 3x do roka, čaj pijem zasadne nesladený, ale nemala som problém to vypiť, sú aj oveľa horšie veci v živote ako pohar sladkej vody, ale tu radšej niektoré ohrozia zdravie, či život dieťaťa.
A ako chces rodit. ked mas problem vypit sladku vodu? Ano bola som, kvoli sebe aj dietatu.
@ahhola tato odpoved toho vela vysvetlila. 🙂 Dakujem.
@kimina21 presne tak!

Môžeš to odmietnuť, ako každé iné vyšetrenie.. Len si zvaz následky a riziká, to je už na tebe. Mimochodom, ako to myslíš ze ci z krvi ti to môžu urobiť? Ono sa to robí z krvi, ale pointa je práve v tej "hnusne vode" a potom sa vyšetruje krv, či telo to odbúrava, ako treba.