Pohyby bábätka v 23. týždni
Ahojte, musím pohyby bábätka cítiť každý deň, alebo je v poriadku ak občas pohyby necítim? Som na začiatku 23 tt, placenta vpredu. Prvé pohyby som začala cítiť pred dvoma týždňami. Odvtedy pohyby cítim cca každý deň ale vždy veľmi jemnučko, iba sem tam 2-3 x ťukne a inak nič, len výnimočne mi "vyduje" brucho, väčšinou sú pohyby cítiť naozaj jemnučko. Avšak dnes som ho zatiaľ necítila ešte vôbec a to je už takmer 19 hodín večer. Je to podľa vás v poriadku? Srdiečko dopplerom počujem. Nemám z toho nejaký stres ani nič také, len ma zaujíma, ako to majú iné ženy, či je nutné okolo toho 23 tt cítiť pohyby každý deň alebo je ok ak ich niekedy necítiť?
Ja som 23+0 a mám placentu vzadu. Ale keď si vezmem tak pohyby cítim asi týždeň a pól a to tiež bolo take že nie každý deň, občas. Každý deň som začala cítiť až posledné 2 dni..
@anonym_autor mali by ste cítiť každý deň
@anonym_autor môj bol taký polenivší, tiež placenta vpredu, tiež veľmi málo pohybov som cítila a niekedy aj dva dni nič. Občas ma Dr. prehnal na CTG kvôli tomu. No napríklad raz robil sono, malý sa akurát vrtil a ja som nič necítila - a to som bola štíhla. Takže býva aj také. No keď si nie si istá, choď k Dr.
@anonym_autor ja ťa ukľudním narozdiel od niektorých báb tu..ja mám tiež placentu vpredu a mala som niekedy tak že som aj celý deň nič necítila ... Proste sa malý otočil a kopal skôr do chrbtice a tam som nemala čo cítiť.. nepomáhalo nič z "overených" rád na internete.. vždy keď sa niečo také stalo tak som použila doppler a pokiaľ to bolo ok tak som nestresovala .. dokonca teraz som v prebiehajúcom 38tt a tiež mám dni kedy ho cítim menej ako iné dni..
@anonym_autor ja ťa ukľudním narozdiel od niektorých báb tu..ja mám tiež placentu vpredu a mala som niekedy tak že som aj celý deň nič necítila ... Proste sa malý otočil a kopal skôr do chrbtice a tam som nemala čo cítiť.. nepomáhalo nič z "overených" rád na internete.. vždy keď sa niečo také stalo tak som použila doppler a pokiaľ to bolo ok tak som nestresovala .. dokonca teraz som v prebiehajúcom 38tt a tiež mám dni kedy ho cítim menej ako iné dni..
@robo1990 inak mňa to tiež akurát stresovalo, keď mi niekto hovoril, že každý deň MUSÍM cítiť 🤦 Až Dr. ma upokojil, keď sme na tom sone videli ako si malý ide disco a ja nič, že to nie je nič neobvyklé.
@robo1990 súhlasím.. ja tiež keď čítam ako často majú byť pohyby a keď som ešte pomaly v 22 týždni nič poriadne necítila tak ma to len stresovalo. Niekde som čítala že do 28 týždňa vôbec nie je potrebné sledovať frekvenciu pohybov ako jasne keď sa niečo nezda treba to skontrolovať. Ale že až od toho 28 týždňa by mali byť nejaké pravidelne.. a ja napríklad necítim nejaký kopanec alebo take niečo hoci mám placentu vzadu ale len take pretočenie.. a to tiež neviem povedat či sú pohyby ale beriem to tak že áno..
@robo1990 inak mňa to tiež akurát stresovalo, keď mi niekto hovoril, že každý deň MUSÍM cítiť 🤦 Až Dr. ma upokojil, keď sme na tom sone videli ako si malý ide disco a ja nič, že to nie je nič neobvyklé.
@michaela329 však toto že napísať že musí 🙈 práve preto som to tak napísala .. ja veľa krát pohyby necítim ale len vidím ..keby som to mala brať tak že musím cítiť každý deň rovnako tak ležím na pohotovosti od cca 22tt 😅
A ešte poradím autorke. Napríklad môže byť že sa maličké hýbe keď niečo robíš a neuvedomis si to.. napríklad ja som si všimla že večer okolo 11-12 niečo cítim. A to bežne chodím spat o 9-10 takze by som tieto pohyby ako keby prehliadla. A tiež ja tie pohyby cítim len keď ležím na chrbte. Počas chôdze alebo pri sedení viacmenej nie.
@anonym_autor cez den velmi.pohyby necitis, lebo to babatko "ukolises" chodenim do spanku. Zvacsa az ked si lahnes a dieta ma konecne pokoj, zacne byt viac aktivne. Zobudit ho tiez moze nieco sladke, alebo napriklad ked sa napijes studenej vody s ladom.
Cez dem budes dieta citit ked naberie o chvilu vyraznejsie na vahe, take 2 kilove vie ustedrit poriadny kopanec 🙂
Inak, ta placenta vpredu je taka diskutabilna, urcite dieta menej citia ti ktori ti polozia ruky na brusko, ale teba dieta okopava v 360° vsade do okolitych organov, takze ho citis bezohladu na to kde je placenta
Ahoj, aj ja mam placentu vpredu, som 30tt a cítim ho síce pravidelne aleee na sone sa tiež stalo ze si veselo kopkal a ja nič 🙂 skus teplé granko 😁 potom si ľahni a do 10min. Isto kopne 🙂
Ahoj, aj ja mam placentu vpredu, som 30tt a cítim ho síce pravidelne aleee na sone sa tiež stalo ze si veselo kopkal a ja nič 🙂 skus teplé granko 😁 potom si ľahni a do 10min. Isto kopne 🙂
Ďakujem vám ženy za upokojenie ♥️

@anonym_autor placenta vpredu je takato nevdacna, ale mala by si kazdy den citit tak rovnako nieco.