icon

Škodí ultrazvuk bábätku v brušku?

4. apr 2021

Som v 12tt+5. V tomto týždni tehotenstva mi doktor navrhol špeciálne vyšetrenie bábätká pomocou ultrazvuku. Myslím že je to screening ale nenazval to tak. berie sa krv a robí ultrazvuk kde meria za hlavičkou NT.. Bábätko bolo zle otočené, na ultrazvuku som bola cca 45 minút ale nezvrtlo sa. Tak mi povedal že mám prísť znova o 7 dní. Lenže moja mamina ma celý čas straší, že to škodí bábätku toľko ultrazvuku, že takto krátko po sebe, že to tak nemala, že či nechcem vymeniť doktora.. No čo vám poviem, bojím sa. Neviem čo teraz. Vyšetrenie je dobrovoľné. Škodí teda veľa ultrazvuku bábätku alebo je to ok? 😟

Strana
z2
mamula20
Odpoveď bola odstránená
kayyaa
24. nov 2022

@mamula20 ale prosim ta, tvoj stary gyn bol zrejme len jesitny, vadilo mu, ze si sla aj k inemu dr na sono, a nie len k nemu🙈🙈😅 tak ta postrasil, aby ti to uz nabuduce ani nenapadlo ist aj inam🙈 neboj, ziadny autista kvoli sonu nebude😊 a ano, v piatom tehotenstve je normalne, ze sa babatko otoci neskor, moj siesty sa otocil az v 39tt, piata sa tocila ako na kolotoci tiez az do 38tt, kazdy tyzden bola inak😀 maternica je viac flexi, takze tam maju viac miesta a mozu sa otacat az takmer do konca😊

mamula20
Odpoveď bola odstránená
nickpick
24. nov 2022

poloz si otazku, kto vystudoval medicinu a ma atestaciu z gynekologie, tvoja mama ci lekar? ak by tvoj lekar nieco zanedbal, bola by prva, ktora by sa stazovala, autorka v casoch tvojej mamy sa ultrazvuk mozno ani nerobil, pouzivalo sa nacuvadlo, nerobili sa screeningy, rodili sa geneticky postihnute deti, pretoze lekari nemali pristroje aby detekovali postihnutie, mnoho beznych ludi ma dnes pocit, ze su vdaka internetu dostatocne “vzdelani” aby sa “montovali” do povolani o ktorych zial nic nevedia, tak ako ja nekecam stavbarovi do toho ako stavia dom, takisto by som som si nedovolila kecat chirurgovi do toho ako operuje srdce, ak by bol ultrazvuk skodlivy, tak su poslednych trebars 15 rokov na svete len postihnute deti….

veronice
25. nov 2022

@domibed v januari bude mat 4 roky. Rozprávať tak nejak viac zacala keď mala 2r8m, aktívna je na svoj vek tak primerane a inak fakt nič divne na nej nebadame 🙂

zzzzza
1. dec 2024

@xjakubikovak aj mne. Moje si na 3d ultrazvuku zakryvalo uška. Nebolo mu to príjemné

zzzzza
1. dec 2024

Autorka ako ste dopadli všetko ok?

Strana
z2