Skúsenosti s antibiotikmi Amoksiklav?
Chcela by som sa opýtať či na tieto antibiotika mozem pit kavu rano ??? Ďakujem
Tak viem,že ak berieš antibiotika by sa nemalo nič mliečne ale tak dieta je dieta a ja som dospela tak neviem či môžem a ja kavu bez mlieka nevypijem
Neviem skus sa poradit este s dr alebo lekaren co povedia
Antibiotiká a všeobecne lieky by sa nemali zapijat kávou.
Ked si das kavu s dostatocnym (aspon 2-hodinovym odstupom), tak to bude OK. Reakcia s najvacsou pravdepodobnostou nastane, ak si das nevhodne veci kratko po sebe. Ja som brala Amoksiklav pred rokom a kavu som normalne pila, len s odstupom.
Tak si urobim cero to ani nie je kava ;) ale s mliekom si dam
Problem je skor to mlieko nez ta kava.mliecne vyrobky znizuju ucinok niektorych antibiotik
Každé 8hod mam brat antibiotika baby nevadi ze nebrala som ich o 2hej ale až o 7mej? To je o 5hod neskor :(
Jasné že to vadí. Antibiotiká by sa mali brať v úplne rovnakom intervale, maximálne pol hodina az hodina rozdiel. Nemalo by sa piť nič mliečne. Ak už musíš mať kávu s mliekom tak si ju daj o 3 hodiny po dobratí antibiotík. Dve tri hodiny po antibiotikách by si mala užívať aj probiotiká, pretože Amoksiklav sú veľmi agresívne antibiotiká a treba doužívať celú dávku to znamená že 7 dní určite. Ak budeš piť mlieko s antibiotikami jednak sa môžu horšie vstrebávať a jednak ich môžu spôsobiť hnačku silnú. A najlepšie je ich užívať po jedle.
@stanulienkat no to vraj nie sú silne antibiotika beriem to na ureoplazmu 🙂 a som tehotna
Prosím vás ako dlho ste užívali tieto tabletky na ureaplazmu a v akých dávkach?
Mozes...pri atb niektorych nie mliecne vyrobky...alkohol samozrejme zakazany...kava nie..

Ak sa nepise nic v letaku tak by som si dala ale bez mlieka. Moj syn ich mal nedavno a ked vypil mlieko a potom liek tak vsetko slo do 5minut prudom von. Musela som dat mlieko a az po hodine dat liek.