Som v 22. týždni a zjedla som guličku z piercingu

blazonko1994
15. mar 2014

caute baby...minuly tyzden sa mi omylom podarilo prehltnut gulicku s piercingu...som v 22.tt...myslite ze by to mohlo uskodit malemu?

janinah
15. mar 2014

@blazonko1994 keď s narodí,tak si ho popozeraj,že kde ju bude mať 😀

natalieperez
15. mar 2014

@blazonko1994 myslim si ze ju vykadis a vsetko bude v poriadku 😀

stardust
15. mar 2014

@blazonko1994 koho budes volit za prezidenta?

koniarova
15. mar 2014

@stardust Myslíš, že už má volebné právo? Podľa otázky sa mi nezdá. 😉 😉

bubinho
15. mar 2014

Možno ju vykakáš :P

anatalia77
15. mar 2014

@koniarova podla profilu je to stara paka...ma 19 rokov

edita56
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stardust
15. mar 2014

@edita56 no veru, vsetko zle je na nieco dobre 😀 😀

stardust
15. mar 2014

@blazonko1994 pri akychkolvek pochybnostiach, volaj sem:

http://www.ntic.sk/ntic.php?adr=ulohy

maca_p
15. mar 2014

@stardust tam jej poriadia, aby sla na pohotovost 😀

stardust
15. mar 2014

@maca_p ÚLOHY A FUNKCIE NTIC

Národné toxikologické informačné centrum (NTIC) UNB Bratislava poskytuje telefonické konzultácie lekárom pri akútnych intoxikáciách liekmi, chemikáliami, priemyslovými prípravkami, hubami, rastlinami, drogami a živočíšnymi toxínmi. Podáva informácie o zložení, farmakokinetike, farmakodynamike, toxicite a symptómoch pri otrave jednotlivými noxami a súčasne odporúča vhodnú terapiu. Informácie poskytuje pre lekárov, iných zdravotníckych pracovníkov a laickú verejnosť.

NTIC má 24 - hodinovú nepretržitú službu s celoslovenskou pôsobnosťou na telefónnom čísle 02/54 77 41 66.

NTIC je členom Európskej asociácie toxikologických centier a klinických toxikológov (EAPCCT ) pri WHO od roku 1992, ktorá odborne a metodicky usmerňuje činnosť všetkých toxikologických centier na svete.

Ďalšie úlohy centra :

1. Na základe najnovších poznatkov vypracováva najefektívnejšie postupy pri eliminácii toxických látok z organizmu.

2. Každoročne vypracováva , určuje a aktualizuje povinnú zásobu sortimentu antidot pre zdravotnícke zariadenia a zabezpečuje, uchováva a poskytuje antidotá na požiadavky z nemocničných oddelení a kliník v rámci celej SR (v NTIC sú uložené antidotá - "rezervná zásoba antidot").

3. Spracováva a dopĺňa vlastnú toxikologickú databázu.

4. Jediné na Slovensku vedie databázu všetkých priemyslových prípravkov vyrábaných a dovážaných do SR.

5. Pri intoxikáciách hubami vykonáva špecializované mikroskopické analýzy spór húb. v biologickom materiáli a v poživatinách, identifikáciu húb a odporúča optimálnu liečbu.

6. Na základe rozboru spätných lekárskych správ (prepúšťacie správy) spracováva a vyhodnocuje podľa kritérií WHO a EAPCCT stupeň závažnosti intoxikácií a použitie antidot.

7. Na základe štatistických výsledkov vykonáva potrebné preventívne opatrenia u výrobcov a dovozcov liečiv a priemyslových prípravkov .

8. Plní úlohy koordinačného centra v prípade chemickej katastrofy (terorizmus, priemyselné havárie a pod.).

9. Vykonáva prednáškovú činnosť v pregraduálnej (Farmaceutická fakulta UK, Lekárska fakulta UK) a postgraduálnej (Slovenská zdravotnícka univerzita) výchove - lekári, farmaceuti, iní pracovníci v zdravotníctve ako i laická verejnosť (rozhlas, TV, tlač)

10. Vykonáva publikačnú činnosť (odborná, vedecko-populárna a náučná) a osvetovú činnosť - prevencia vzniku akútnych intoxikácií (publikácie, prednášky pre laickú verejnosť, šírenie osvety v médiach).

maca_p
15. mar 2014

@stardust realita je ina 😎
cez vikend ma telefonicku linku nejaky obvodak, alebo kto to bol.... ked mne nevedel poradit s kvetinou, co spalila kožu, ako by si mohol poradit s piercingom 😀
babka by jej poradila decko oleja, ale na pohotovosti to bude mat difca pikantnejsie 😀 😀

cabby88
15. mar 2014

Baby,vy viete byť ale riadne protivné....má 19 rokov a prvé tehotenstvo,no tak sa bojí a čo?teraz ju budeme ponižovať za to?? apropo blazonko1994 ,neboj,sa nič sa ti nestane 🙂

barborkark
15. mar 2014

@cabby88 presne tak.. a potom že ženy nie sú sliepky. Naozaj sa človeku rozum zastáva pri niektorých príspevkoch, že si niekto nevie nechať tie blbé komenty pre seba,

tulipan25
15. mar 2014

fakt sa niektore zamyslite!

svetllana
15. mar 2014

@tulipan25
@barborkark
@cabby88 A vy čo to berete tak vážne, baby? Veď keby išlo o reálnu obavu, tak sa to nepýta až po týždni, ale ešte v ten deň! 😉 😎

barborkark
15. mar 2014

@svetllana Nemozes vediet ci ide o realnu obavu. Mna boli napr dva tyzdne ucho a dnes som na jednom fore pytala rady čo na to. Znamená to že moja obava je nereálna?? Ked sa ti zdá že niekto píše nereálne veci alebo si vymýšla, prípadne robí srandičky tak na čo to je dobré komentovať?? Nepochopím to asi nikdy.

maca_p
15. mar 2014

@barborkark podla toho aka je bolest ucha. ak by bola na stupnici od 1-10 urcena 9nou, tak by si urcite sla k dokimu skor, ako po dvoch tyzdnoch,
takisto ako hluposti typu piercing, plesnovy syr, trescia pecen, farbenie vlasov tu niekto povazuje v stupnici od 1-10 za 9nu... najhorsie co by sa jej mohlo stat, je, zeby jej ten piercing zabehol, coz sa nastastie nestalo... logicke, ci ma clovek 18 rokov, alebo 45 rokov. 😉

svetllana
15. mar 2014

@barborkark To je trošku dosť iná situácia ;o). To akože čo si zrazu po xy dňoch spomenula, že zjedla guličku a dostala obavy?..rečnícka otázka 🙂 A na čo je dobré komentovať? Nuž, človek robí tak, ako uzná za vhodné. Teba tiež keď pohoršili odpovede žien, mohla si ísť ďalej..Tuto tehulke s guličkou si nijak nepomohla, ale tak aspoň si prispela moralistickou troškou ;o))))

stardust
15. mar 2014

@maca_p a potrebovali ste napokon nejaku specialnu liecbu?

maca_p
15. mar 2014

@stardust nie, preslo to same, ani pohotovost som neriesila. fenistil kvapky a gel. napokon, to by mu dali aj na pohotovosti...

maca_p
15. mar 2014

@svetllana @stardust vlastne problem, uz davno nie je problem, kedze piercing nie je ortut, ale je davno niekde v kanalizacii 😀 😀 . na barsco nas tu nachytaju 😎 😎 😉

stardust
15. mar 2014

@maca_p ortut v traviacom trakte problem nie je, to je ten lepsi pripad expozicie, problemom su pary ortute prenikajuce do dychacieho traktu.

maca_p
15. mar 2014

@stardust nas za husaka este ucili, ze ortut sa z tela neda vylucit a je prudko jedovata , ale to je fuuuuha rokov 😀

svetllana
15. mar 2014

@maca_p No veď práve toto...Ja som sa preto pobavila na niektorých komentoch, lebo to je proste taká otázka ako mnohé ďalšie, ktoré sa tu vyskytnú denne.. A hlavne fakt, že sa na to pýta po týždni.... 😕 😉 Trošku nadľahčenia a humoru tejto diskusii len prospelo...Vlastne, ak si to tak vezmeme, tak tu padla jediná "normálna" odpoveď.. 🙂 Čo je asi tiež dôkazom toho, že nie je potreba ďalšieho komentáru v tejto veci 🙂. Počkať...tak aj pri tej jedinej "normálnej" odpovedi, je vycerený smajl, tak ktovie, či nemala kapičku irónie v sebe tiež 😅

stardust
15. mar 2014

@maca_p tam mas viac faktorov, ktore vplyvaju na toxicitu: oxidacny stupen, mnozstvo, rozpustnost, vstup do organizmu, absorpcia v jednotlivych organoch a blablablablabla. Kovovu ortut akurat tak vytento a hotovo.

maca_p
15. mar 2014

@stardust tak predsa len vytento 😉 😀

tinach
16. mar 2014

Keby si zjedla aj dvojeurovku alebo pribor na dieťa to určite vplyv mat nebude 😅

anatalia77
16. mar 2014

Neviem,preco mam pocit,ze dotycna ma utkvelu predstavu,ze co ona poje,tak pada priiamo do maternice 🙂

celasapremenim
16. mar 2014

to si dakomu z vtaka vycucla? :D:D:D:D

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre