Som v 22 týždni tehotenstva a ide mi zub múdrosti
Ahijte babenky mam na vas otazocku.Dnes sme zacali22tt a ide mi zub mudrosti je to dost neprijemne a bolestive.Bola som aj u zubarky a ze sa musi jednoducho predrat.Ale ta bolest je niekedy neznesitelna.A kedze som tehotna nechcem moc lieky do seba davat.Doktorka mi dala dake tri ale tie uz nie su lebo zubok sa mi derie uz vyse tyzdna:(...Neviem ci ist znovu k zubarke alebo co s tym.Je to horny zub na pravo:(...nestalo sa to dakej z vas ako ste to riesili?Za kazdu odpoved budem vdacna.
inak ono sa aj trha v tehotenstve aj s anestetikom ale do urciteho tyzdna. treba sa poradit so zubarkou a s gyndou 🙂
bez anestetika ? to snad niee - tak to aby som ti dala vytrhnut vsetky nez budem tehu ... 🙂)
No skusim to zatial vydrzat najhorsi bude vikend a ked to neprejde budem to musiet dako riesit radsej vydrzim chvilkovu tvrdu bolest ako neustalu neprijemnu:(
mne v tehotenstve trhali zub normálne s injekciou (anestetikom) a keď ma to potom niekoľko dní bolelo, gynekológ mi dovolil užívať Paralen.
Moja gynekologicka bola nazoru, ze zuby si treba dat doporiadku aj pocas tehotenstva. Summa summarum som si nechala vytrhnut obe osmicky a robit si korunky. Kym v SR ma chcela zubarka poslat trhat zub mudrosti do nemocnice pod celkovou narkozou, tu mi to vytiahol bez problemov obycajny zubar, tak asi preto...ze sa musi predrat, co je to za blbost?
@simonkato
@simonkato ahoj, mne trhali 2 zuby v tehu, 6tku v siestom mesiaci, a 8cku 2t pred porodom, s anestetikom a uplne bez problemov, tak ze lepsie ako trpiet je to riesit 😉 anestetikum dieta vobec neohrozuje, mna museli aj rontgenovat, dali mi 2 vesty a isla som. proste ked nieco treba riesit tak to proste treba riesit 😉
@barboramarek ale u mna nieje dovod k trhaniu zuba jednoducho mi rastie a trosku trva do kym sa prederie.Nieje problem ze by mi zarastal do vnutra alebo by treba narezavat dasno.jednoducho trosku musim vydrzat aby sa to predralo a dufam ze bude fajn.len to dost boli:(
tak funguj na paralene 😉 vsak aj detickam sa zuby deru dlhsie ako tyzden 😉 drzim palce 🙂
@simonkato no mna to caka v septembri, anesteza je v tehotenstve ok, len ta bolest po vytrhnuti...to neviem, ako prezijem, jeden uz mam vonku a bolo to strasne, prve 3 dni som len lieky rozpustne vo vode pchala do seba...a skoro zomrela od bolesti, lebo mne aj rezali dasno...atd....a tento dalsi ma byt este horsi...ale bohuzial, septembr to isti a musim vydrzat bez liekov 😔
ak ta to boli, kludne s chod k zubarovi poradit, nech sa nan znovu pozrie...naco sa trapit? najlepsie poradi dr 😉
@jahodka11 chvala bohu uz neboli stale len obcas co sa uz za zniest a vydrzat.je pravda ze som si sem tam dala polku paralenu ale snaziola som sa to vydrzat bez liekov.K zubarke este urcite pojdem koli preventivke a uvidime co na zubok povie.Dufam ze v septembry to prezijes prajem vela sil a malo bolesti.
ja som bola zub mudrosti trhat ked som bola v 32tt..nakolko ma bolel dva tyzdne a uz som nechcela trpiet, normalne s injekciou,aj ked by nemal velmi ale mas trpiet??? ked som tabletky nechcela ani nemohla.
viem že táto konverzácia už je stará ale snáď sa niekto ozve 🙂🤞 som v 38tt takže čakáme keď to príde už ale začalo ma bolieť ďasno veľmi. Predpokladám že 8mička sa derie vonku, mám problém s prehltaním, hryzením a dosť to bolí a je opuchnuté a som troška zúfalá že čo mam robiť. Niekde som čítala že v tomto týždni už nič so zubami u tehotnej sa nemá robiť. Či nemáte nejakú radu.

@simonkato mas dve moznosti, vydrzat, alebo ho nechat vytrhnut..., ale bez anestetika..., tak neviem co je horsie 😒