icon

Som v 23. týždni a mám potrhané brucho okolo pupka

lubka23
14. máj 2013

Ahojte baby, prosim vas viete mi odporucit nejaky dobry krem resp,olej na brusko? Som v 23tt a zacina sa mi trhat okolo pupka, a tiez aby to nebolo nejake prehnane drahe 😀 dakujem pekne 😉

Strana
z2
amadea3
16. máj 2013

Moja mama mala strii hodne, ale zasa aj pribrala vyse 20kg. Ja mam zatial 4kg hore a ziadna stria, tak uvidime. Uz tri mesiace sa kazdy den 2x natieram olejom z DMky. Ale bohuzial, @lubka23, uz ked si si nasla prasklinky, uz ti na ne kremy nepomozu, natrhnute podkozie uz to neopravi :( ale snad pomoze predist vzniku dalsich 🙂

ali22
21. máj 2013

ja som v 23 tt a po odporúčaní kamarátok používam "vazelínu lekársku", kupujem ju v lekárni, ma tvar tuby ako zub. pasta a stojí cca 1,10e (ale je aj vacsie balenie), je dost mastná a koža zostáva pružná, zatial som spokojná a nemám žiadne strie...

sonia1501
22. máj 2013

@lubka23 ahoj, moja skusenost je taka, minuly rok som bola tehotna s dvojkami, do 8mesiaca ziadne strie, z jedneho dna na druhy za 3 dni brutalne svrbelo brucho, take drasticke strie sa mi urobili a robili sa az do konca 9. mesiaca. Mohla som ja kremovat s olejom, elasti Q kremom, suchala som brucho jemnou kefou - nic mi strie nezastavilo. Pribrala som 25kg predtym som bola tenucka, proste koza nevydrzala tu zataz a trhala sa, hovorim do konca. Teraz som tehotna znovu, uz sa kremovat drahymi kremami nebudem strie este vidno, koza raz natiahnuta uz bola strie nezmizli, ja uz neverim nicomu, proste ked koza nie je elasticka mozem sa ja aj na hlavu postavit. Kamoska tiez bola tehotna s dvojkami, tiez tenucka, pribrala 20kg, jej sa neurobili, ked porodila, z porodnice odchadzala s plochym bruchom. Je to nefer, ale co sa da robit. Lutujem len tie zbytocne vyhodene peniaze za drahe kremy.

beja74
25. máj 2013

@lubka23
ahoj, ja mam zarucene osvedcene krem ElastiQ. Stoji 8 E a pouzivam ho od zaciatku tehu. Neurobila sa mi ani jedna trhlinka.... skus, vsetky moje kamosky ho pouzivali (jedna s dvojickami) a fakt sa osvedcil.

lubka23
autor
25. máj 2013

@beja74 ja som s nim zacala a potrhala som sa :( takze u mna to nepomaha...teda uz vlastne asi nic mi nepomoze :D

maca1207
30. máj 2013

@lubka23 ja pouzivam teda olej z DMky za necele 2 eura;)je poriadne mastny🙂)pri dcerke som nemala ani jedno strie na brusku,ale na vnutornych stehnach ano:(ale tam mi ot neva...je to dane genetikou,ale mozes z casti tomu predist,ked si budes natierat brusko pravidelne a primerane priberat,ale to uz si mala robit s tym natieranim odzaciatku tehulkovania...a priberanie v tehulkovani chapem sa az tak ustriehnut neda... 😉

mysiacik212
31. júl 2013

mne tiez, som estelen v 19. týždni a uz mi popraskali prsia...takze dúfam, ze to nebudem este horsie..:/

marcela1992
31. júl 2013

je to o genetike...ja som sa natierala aj 5krat za den,mala som aj ten Elastiq a nic nepomohlo.brucho,stehna a prsia mam sama stria....

lucinka1104
31. júl 2013

@lubka23 najlepší je olej pre tehotné z DM stojí okolo 3 eur a je užasný ja používam len ten

pragmaticka
31. júl 2013

ja som pocula ze je dobre otuzovanie, kazdy den menim studenu a horucu vodu a zatial nemam ziadne strie. kremujem max. raz za dva tyzdne - ked ma napadne.! 🙂 Inak som uz +6kg, no uvidime ci sa mi urobia..inak na kremovanie pouzivam levandulovy olej od weledy ale fakt velmi sporadicky

mysiacik212
31. júl 2013

@lucinka1104 no ja mam prirodný olivový olej pre babatka..je to sice dost mastne, aj ked nejak extra nevonia... 😀

mysiacik212
31. júl 2013

@pragmaticka no teraz by sa to otuzovanie aj hodilo, spojila by som prijemne s uzitočným..prijemne...kedze su tie horucavy a uzitocné, ze by mi to pomohlo 🙂

katka3680
8. mar 2014

Dobrý deň mám termín 20.4 neviete mi poradiť a pomôcť s bruškom, asi 4 dni mám okolo pupíka zhruba 2cm - širokú zbielanú kožu a ide to aj pod pupíkom smerom na dol , taký pásik tiež zdruba tak široký neviete čo to znamená? Koža sa mi netrhá, len to vzniklo zo dňa na deň

celasapremenim
9. mar 2014

@anshelia ten krem, co ty, som tiez pouzivala, mala som velmi velke brusko, pribrala som, ale tusim iba do toho brucha a ziadne strie, teraz som si kupila znovu ten isty, uz treti krat, ale mazem sa len po sprchovani, sprchujem sa len velmi kratko, nevysusujem plet
neviem, ako je to s elasticitou koze, urcite zohrava rolu, ale ten krem elastiq je velmi dobry, lebo tak velke brucho ako som mala ja, som odvtedy nevidela ziadnej zene 🙂)))

celasapremenim
11. mar 2014

@sonia1501 tak s dvojkami, to jasne, ze si viac pribrala ako v inych tehotenstvach s jednym
to si asi nepomozes
ale vies co, mozes sa na to, pozries na deti a nic cloveka nestve, ani brusko ani strie, vsetko jedno 🙂 hlavne ze su zdrave a ze su tu a nase
ja som mala sice fakt velke brusko, ale nepribrala som az tolko

katica821
11. mar 2014

Ahoj, ja som pri používala Eucerin proti striám a bola som veľmi spokojná, ani jednu striu som nemala, pritom som pribrala 25kg.... začala som natierať bruško už koncom 3.mesiaca...olejček stál okolo 14-15 eur

sonia1501
13. mar 2014

@celasapremenim Som velmi rada, ze su zdrave, len ked sa pozriem do zrkadla je mi na p... nemozem nic nosit a je mi luto toho plocheho brucha a krasneho pupka, teraz uz ani pupok nevyzera tak ako predtym a som velmi siroka a vytrca mi to skarede brucho, som dost nestastna z toho a najhorsie na tom je, ze nemozem ani cvicit, hned ma boli jazva po dvoch sekciach. A ani cas na seba nemam ani na to, aby som si pripravovala stavicku zo zeleniny a ovocia, ani ocistit zeleninu ci ovocie nemam kedy, ze by som tak za surova pochrumkala, napcham do seba rychlo nieco kaloricke pocas jazdy, ze by som mala silu na deti, cely den len okolo nich sa tocim ani varit nemam cas, zeby som nieco zdrave do seba dala a posediacky sa najedla. Snad ked pojdu vsetky do skolky si budem moct dovilit travit na seba aspon hodinku za den, aby som nejako vyzerala, zdravo sa najedla a pocvicila, uz sa na to fakt velmi tesim. Takto som len ako casovana bomba nemam na nic energiu.. :o/ Tehotenstvo s jednym babom je tiez fuska, lebo to jedno babo je velke, i pri tom jednom som nabrala dost, len o 4kg som mala menej ako po dvojkach a otehotnela som s kilami este navyse jak som bola na zaciatku tehotenstva s dvojkami..

celasapremenim
13. mar 2014

vsetko ma svoj cas, netrap sa kvoli tomu vyzoru, ani ja uz nevyzeram ako pred dvomi detmi ...

mariapotka
6. máj 2014

Ahojte, ja teraz čakám svoje prvé mimčo som v 25 tt a odzačiatku sa natieram krémom od elasti-qu a zatiaľ nič, zatiaľ žiadna stria 🙂

milota164
1. dec 2015

ja som bola spokojna s kremom proti striam od Bepanthenu , tiez som ho pouzivala od zaciatku tehotenstva , super premastuje a je po nom pruznejsia pokozka

petra7777
1. dec 2015

@lubka23 Potrhané "brucho" ? Alebo popraskanú kožu?

lubka23
autor
2. dec 2015

@petra7777 strie 🙂 veeeela strii

evittam
2. dec 2015

Dievčatá, môžete sa natierať čím len chcete - väčinou je to aj o genetike, pokožke, predispozíciach - kľudne sa niekto môže natierať obyčajnou bravčovou masťou a nikdy nebude mať strie ani nič podobné a niekto sa môže natierať aj krémom za xy tisíc Eur a aj tak to nepomôže....A určite to nebude zásluhou ani tej masti a ani toho krému.....Bohužiaľ... 😉

petra7777
2. dec 2015

@lubka23 No...myslela som to ironicky...lebo, ak by si mala "potrhané brucho", ležala by si v nemocnici napojená na nespočet prístrojov ☹

lili007
20. apr 2016

Aj mne v tehotenstve velmi narastlo brusko, svrbelo, koza bola napnuta, casto krat som myslela, ze uz uz mi popraska krizom krazom. Mastila som sa ale poctivo, aj 3x denne, doslova som sa nepohla bez kremu pripadne som si na navsteve rychlo nejaky pozicala. Striam som sa uspesne vyhla, tak verim, ze sa to da aj ked predtym sa mi v puberte na stehnach vytvorili. V tehotenstve som pouzivala Bepanthen krem, bol prijemny, lahko rozotieratelny a nie az tak mastny, takze som sa mohla rychlo po natreti obliect.

violet77
20. apr 2016

Ja som sa nenatierala ničím. Mala som jeden kupeny, ale smrdel mi 🙂 nemala som ani jednu striu aj keď som tiez mala veľké brucho, este ako som isla do porodnice som mužovi hovorila, ze prežila som to bez strií. Pôrod sa skončil akutnou sekciou, zobudila som po celkovej a na bruchu strie :D ale už mi celkom pekne vybledli.

lilu74
2. sep 2016

od zaciatku ako som zistila, ze som tehotna som sa natierala rano a vecer bepanthenom a ku koncu tehotenstva ked som sa bala ze mi cele brusko popraska aj viac krat denne - brusko mi dost narastlo a nastastie som nemala ziadnu striu - este po porode som sa kremovala, kym sa mi brusko nezmensilo, radsej striam predchadzat ako ich nasledne "riesit" 😒

miushik765
2. sep 2016

@lilu74 Mne ani to bohužial nepomohlo ja sa krémujem 3x denne od 4tt a v koncom 7m sa mi aj tak urobili strie ale krémujem ďalej možno sa už neutvoria ďalšie...nie každemu to pomôže

lilu74
8. sep 2016

@miushik765 mne kamaratky hovorili, ze to moze byt aj genom, moja mamina ma strie ale neviem, ci prave z porodu, ja som pred tehu sportovala, zdravo sa stravovala a akonahle som zistila, ze som tehu sa natierala bepanthenom, tak si myslim, ze aj tieto fakty zavazili.

maykaaa1122
9. nov 2016

mna tiez svrbelo brucho, pomohol mi na to krem proti striam od Bepanthenu, pekne vonia dobre sa roztiera a je po nom naozaj vlacnejsia pokozka, nemala som taky pocit napatia. 😀

Strana
z2