icon

Som v 23. týždni a od večera necítim pohyby

misa30
28. apr 2013

Dobré ranko maminy. Prepáčte, že hned takto zrána ale som dosť vyplašená. Som v 23 týždni a od 9tej večera necítim pohyby. Dovtedy boli pekne citeľne ale odvtedy nič a už je 9 ráno. Prosím o váš názor. Môže isť o niečo vážne?alebo je to bežne, že za 12 hodín dietatko nekopne? Ležala som aj na rizikovej tehotnosti a mam nariadeny pokoj na ložku, pre tvrdnutie bruska, beriem aj magnezium, Prosim o radu, mam ist do nemocnice radsej, nech to skontroluju? no nechcem aby ma brali ako hlupu histerku, lebo teraz naozaj mi nie je všetko jedno.Vdaka:(

danim
28. apr 2013

@misa30 urcite ta nebudu mat za blbca, obzvlast nie, ked si lezala na rizikovom. Urcite teraz pekne chod do nemocky, nech to skontroluju... radsej 100 x zbytocne ako raz neskoro.... si pamatam tie ich slova na predporodnej priprave. Chod do nemocky, nestracaj cas tu !!! ide o tvoje dieta !!! ( mozno len spi, nepanikar )

sabina1975
28. apr 2013

prepac ja viem ze je to velmi stresujuce ale radsej nech ta beru za hlupu (co asi normalny lekar nebude) ako sa stresovat a na koniku ked ti povedia ze neboj je to o.k. tak uveris ? a pritom to dobre byt nemusi jediny kto ti da odpoved je lekar a sono

lenka195
28. apr 2013

Ahoj,mne lekar povedal,ze v takom pripade treba chytit brusko ako "lavor"a normalne nim pohybat. To by malo babatko zobudit k aktivite. Ak nadalej nebudes nic citit na pohotovost chod,radsej byt za hyszerku akoby sa malo nieco stat...

zuzulica
28. apr 2013

@misa30 radšej to dať skontrolovať,ale ak chceš predtým vyskúšaj vypiť kofolu,alebo niečo veľmi sladké vypiť,alebo zjesť ptom si ľahni na chrbát nachvíľku a buď v klude a sústreď sa,čí ho neucítiš a uvidíš,možno sa umúdri,oni v brušku veľa spinkajú a možno sa mrvil,keď si ty spala,keď ani to ho neprebudí,tak utekaj to tej nemocnice.

magic08
28. apr 2013

@misa30 ked sa toto mne stalo, tak som riadne chytila brusko a zatriasla nim... jemne, ale aby sa babo prebralo... moze byt ze spinka, babatka v takom tt zvyknu spat aj vyse 12 hod., a mozno uz zo stresu necitis pohyb... takze ja som vzdy zatriasla brusko, aj niekolkokrat, babo sa vzdy ozvalo a spat ma koplo, ze co ho budim... a ked to nezaberie, utekaj na pohotovost.. radsej za blbca, ale kludna ako takto v strese byt...
pri dcerke sa mi stalo, ze som takto necitila pohyby som bolav nejakom 26 tt... tak som volala svojho dr, mi kazal prist na utz, ze sa na to pozrie... tak ja cela vyplasena som doletela, urobil utz, dlho ticho a potom mi vravi, ale ved babo kope nozickami a hybe rucickami, vyto necitite...? citila som sa ako debil, ale ja som to vazne necitila... uz mozno aj z toho stresu... tiez som mala prve rizikove...
drzim palce, nec hje vsetko vp oriadku...

mk22
28. apr 2013

keby som ja necítila pohyby, tak určite nestrácam čas písaním cez net, čo si o tom myslia iné maminky..radšej prídem do nemocky 100x a nech ma majú za stresáčku, ide predsa o dieťatko..viem o čom píšem..prišla som neskoro a teraz čítam meno na náhrobnom kameni a pýtam sa prečo práve ja..takže nerieš prečo asi či spinká alebo čo sa deje..lekár ťa usvedčí najlepšie.

0550
28. apr 2013

ja ked som bola tehotná tak som bola na pohotovosti asi 10krát za tehotenstvo a to kôli pohybom mala som strach takže moja rada len tam utekaj radšej 100 krát zbytočne ako raz a neskoro toho sa držím doteraz

reni1512
28. apr 2013

Babatka v brusku vedia spinkat aj 20hod do dna... niektore dni su slabsie, niektore silnejsie, ked vela chodis, hojdas ho a spinka.. babo aj rastie a nema tolko miesta 🙂 Neplas sa dopredu zbytocne, mozes si skocit na pohotovost nech sa pozru, za to nic nedas a budes kludna 🙂 .....ak by sa nedaj Boze nieco zle stalo, tomu si nevedela zabranit, lebo nevies ovplyvnit to aby sa hybalo ak je nejaky problem..

monikajaco
28. apr 2013

@misa30 skus sa napit velmi studenej vody a hned na to si lahni na chrbat ... ja som to dostala ako radu od lekara a pomohlo ... babo sa preberie a kope 😉

sirinka
28. apr 2013

@misa30 moze byt ze sa babatko v brusku otocilo tak, ze ho necitis, spinkalo, ale ked pojdesna pohotovost, nic tym nepokazis, radsej nech ta maju za hysterku, tebe ide o tvoje dieta, nie o to, co si otebe mysli personal na pohotovosti.

shaga
28. apr 2013

Radsej chod na pohotovost, vobec a nebudu mat za histerku aj ja som chodila ked sa mi nieco nezdalo.

andrejka1974
28. apr 2013

uz si mala byt na pohotovosti, mne sa to tiez stalo a bola som len vyplasena, babo bolo v pohode 🙂 🙂 🙂 🙂 daj urcite vediet ci je vsetko ok

misa30
autor
28. apr 2013

tak už som aj späť. najskôr kontrolovali tlkot srdiecka a bolo počuť, síce potichučku ale bolo, pre istotu ma dali na sono a povedali mi, že nečudo že malu necitim, kedže bola uložena uplne uplne vzadu. ale že je uplne v poriadku, pokojnučka, jemne kopkala. Takže skvele🙂dakujem za podporu

grelu
29. apr 2013

@misa30 no tak ja toto riešim každú chvíľu...niekedy kope tak, že sa bojím pohnúť, ked je chvíľku kľud, aby som ho nezobudila a niekedy su dni, kedy ho citim len tak slabo a tých je viac....poznám dobre tie stresy. Som myslela, že ked budem cítiť pohyby, tak budem kludnejsia, ale opak je pravdou...snažím sa nepanikarit. Mne trasenie brucha nepomáha, ale minule pomohli studené ruky na brucho...muž dostal taký kopanec, že sa až zľakol 🙂

ewca
29. apr 2013

no mne sa toto stalo pri dcere v 20tt, pohyby som citila od 18tt... a zrazu cely den nic...tiez som sa vyplasila, sli sme na pohotovost, lekara som asi zastihla v extrene zlej nalade, nahuca na mna ako sprosty, ze kvoli takym ako som ja, ja nestihol cely den ani vysrat...a ze keby mu nebili srdiecko v 20tt tak citujem "aj tak s tym deckom uz nic neurobim" ... takze chapem obavy z toho, ze sa na teba budu tak pozerat...teraz som sa poistila, pozicala som si od kamosky odposluch babatka a keby som mala nejake pochybnosti zapnem a skontrolujem srdiecko... ja by som zavolala svojmu doktorovi a spytala sa co on na to, alebo sla teda hned do nemocnice, ked si rizikova naozaj sa na teba budu iak pozerat... v kazdom pripade babatko ma akcnejsie a pokojnejsie dni, vyskusaj to co ti dievcata povedali, ono sa urcite pohne...pravdepodobne sa aj hybe, len mozno je zle otocene, alebo spinka...predsalen sa v noci mozno hybalo, ale ked si spala, tak si to nemusela citit...drzim palce 🙂

ewca
29. apr 2013

aha, az teraz som si vsimla, ze uz si bola, no vidis, super, gratulujem, no stress 🙂