Som v 28. týždni a mám veľmi malé bruško
Dobrý deň, je normálne ze v 28tt už 3 deň necítim žiadne pohyby a zmenšuje sa mi bruško. Moja váha pred pôrodom 53kg teraz vážim 66kg a drobec 830g
Poradte mi co mam jest aby babo v brušku rástlo
@cacesova moja vaha pred tehotenstvom bola 47 kil, mam tri tyzdne do porodu a vazim 60. Mam take brusko, ako niektore baby v piatom mesiaci a babatko ma uz skoro 3 kila. Zavisi od toho, ako mas male ulozene - male brusko neznamena male babatko. Babatko bude priberat, ak budes mat hlavne vyvazenu stravu a pokoj. Popripade skus vitaminy, napr. Femibion.
@cacesova Ja som mala v 41.tyzdni také bruško, ako niektoré v 6.mesiaci. V 9.tom mesiaci som v pohode zapla brucho pod zimný kabát a ani susedia nevedeli, že som tehotná 😂 dcérka mala pri narodení úplne normálnu hmotnosť 3,5 kila, nebola maličká. A nie že z pôrodnice, ale rovno z pôrodného stola som zišla s plochým bruchom 🤷 pri odchode z pôrodnice by NIKTO nepovedal, že som pred 4 dňami porodila, aj kožu som mala úplne stiahnutu, ako by nijaké bruško nikdy nebolo. A žiadne strie na ňom 😉 takže síce sa každá rada pýši tehotenskym bruškom a čaká, kedy ho bude môcť predvádzať, malinké bruško je dlhodobo rozhodne výhodnejšie 😁
@thoughtfulweirdo presne. Mňa sa niekto pýtal kedy rodím, že či o 3 mesiace. Reku, že nie, o 2 týždne 😀 Brucho som mala tiež hneď svoje, akorát ešte také gumené, na tom už musím zapracovať cvičením (len keby sa mi chcelo 😀)
Veľkosť brucha nesúvisí s veľkosťou bábätka. Ani váha tvoja nemá na to vplyv. Ja napríklad som do 8 mesiaca pribrala za celý čas 4 kila. Babo pritom perfektne tabulkovo nabralo, trebárs ono pribralo skoro kilo a ja 10 dkg, čiže absolútne to nesúvisí. Bruško som mala také tehotenske asi od 5 mesiaca. A potom v 8 mesiaci som začala dosť zdržovať vodu, opuchali mi ruky, nohy, a bum za mesiac +2,5 kila som mala. Cize to máš individuálne. Doteraz som nabrala spolu 8 kg, brucho mam, že sa pýtajú, či dvojičky budú a drobec ma cca 3200,o par dni mam termín.
Ja som v prvom tehu nemala brusko ziadne do 29tt a maly sa narodil v 41tt a vazil 3190g,cize ziaden strach

@cacesova niet nad klasickú zdravú vyváženú stravu a určite nejesť za dvoch, keď tak raz tak zdravo. Bábätko aj tak najviac priberá v 8.-9. mesiaci. Hlavne ak doktor nezaznamenal nejaké zaostávanie vo vývoji, neriešila by som nič špeciálne a užívala si tehotenstvo☺️