icon

Sono v 20. týždni tehotenstva - pohlavie bábätka

chiara8844
7. jan 2026

Dobrý deň 🙂
Môj gynekológ po opakovanej snahe nevie s istotou povedať pohlavie dieťaťa. Tvrdí, že test z krvi je zbytočný a stále hovorí, že nabudúce sa dozvieme čo to je, no nevychádza nám to. Bábätko sa veľmi hýbe. Je zdravé a vyvíja sa v poriadku- to je to najdôležitejšie.
Keďže mnoho z vás má skúsenosti a ja som prvorodička, prosím poradťe mi, čo je váš tip 🙂
My s partnerom sme tím dievčatko.
(Pán doktor nevidí miešok, no niečo tam zahliadol a podľa môjho osobného názoru to môže byť aj pupočník)

Srdečná vďaka!
❤️

Sono v 20. týždni tehotenstva - pohlavie bábätka
Strana
z2
anonym_9aa525
7. jan 2026

Ja vidim jasneho pindika 😅

chiara8844
autor
7. jan 2026
@anonym_9aa525

Ja vidim jasneho pindika 😅

@anonym_9aa525
Možné je všetko, ale ono to tam najprv nebolo, potom sa veľmi hýbalo a kým sa vrátilo naspäť do tej istej polohy, tak to tam zrazu bolo. 😀
Asi si z nás rado robí srandu…

anonym_a55ac6
7. jan 2026

ja nerozumiem celkom týmto otázkam, ked to nevie lekár ako to maju vedieť ženy na MK🤐 zaplatiť test z krvi a vieš to na 100%

cyneric
7. jan 2026

Kým sa nenarodí tak to [nikdy] nie je na100% isté. Ale áno, genetické testy to vedia zistiť skôr - otázka znie, či to nebudú zbytočne vyhodené peniaze pokiaľ je to iba zo zvedavosti. 👏😅

anonym_14e1e7
7. jan 2026

@chiara8844 pane bože ty to vidíš!!!!!! Žena doktor ti nevie povedať čo je to a my z tejto machlanice máme na 100% povedať pohlavie??? Skadiaľ si prosím ťa vyliezla?
Ukludni sa, teš sa že to bude zdravé dieťa a na pohlavie si počkaj kým ho bude dr vedieť potvrdiť.

chiara8844
autor
7. jan 2026
@anonym_a55ac6

ja nerozumiem celkom týmto otázkam, ked to nevie lekár ako to maju vedieť ženy na MK🤐 zaplatiť test z krvi a vieš to na 100%

@anonym_a55ac6
Roky tu čítam odpovede na rôzne otázky (aj malichernosti, aj väčšie záležitosti), tak ma zaujímalo čo by ste mi vedeli povedať alebo poradiť 😁
Pýtam sa zo zvedavosti, nečakám reálnu odbornú odpoveď

chiara8844
autor
7. jan 2026
@cyneric

Kým sa nenarodí tak to [nikdy] nie je na100% isté. Ale áno, genetické testy to vedia zistiť skôr - otázka znie, či to nebudú zbytočne vyhodené peniaze pokiaľ je to iba zo zvedavosti. 👏😅

@cyneric
Genetické testy som chcela už dávno, no pán doktor ich má za zbytočné. Ak sa mu nepodarí určiť pohlavie počas nasledujúceho vyšetrenia, tak určite požiadam o testy alebo pôjdem na skríning. Naozaj to do pôrodu nikdy nie je 100%
😊

chiara8844
autor
7. jan 2026
@anonym_14e1e7

@chiara8844 pane bože ty to vidíš!!!!!! Žena doktor ti nevie povedať čo je to a my z tejto machlanice máme na 100% povedať pohlavie??? Skadiaľ si prosím ťa vyliezla?
Ukludni sa, teš sa že to bude zdravé dieťa a na pohlavie si počkaj kým ho bude dr vedieť potvrdiť.

@anonym_14e1e7
Ďakujem za názor, no ja nečakám 100% odpoveď, iba názory niekoľkých ľudí. Viac hláv má viac nápadov 🙂
Netreba to brať tak vážne

anonym_a55ac6
7. jan 2026
@chiara8844

@anonym_14e1e7
Ďakujem za názor, no ja nečakám 100% odpoveď, iba názory niekoľkých ľudí. Viac hláv má viac nápadov 🙂

@chiara8844 ale v tomto sa nejedná o viac hlav a viac napadov. Rozhodujúce slovo ma lekár, nie ženy na MK... Tu sa da diskutovať len o tom, že jedna povie chalan, druha dievča...

anonym_fdc7ee
7. jan 2026

Pockaj posucham si vestecku gulu, alebo odbehnem vystudovat medicinu, spravim atestacie a zopar rokov praxe...asi nestiham, tak ale s istotou ti poviem ze je to 50% sanca na chlapca a 50% sanca na dievca...nemas za co.

anonym_14e1e7
7. jan 2026
@chiara8844

@anonym_14e1e7

@chiara8844 Aha takže keď ti 50 žien povie dievča a 50 že chlapec tak budeš v tom že je to hermafrodit?
Videla si vôbec tú foto?

chiara8844
autor
7. jan 2026
@anonym_14e1e7

@chiara8844 Aha takže keď ti 50 žien povie dievča a 50 že chlapec tak budeš v tom že je to hermafrodit?
Videla si vôbec tú foto?

@anonym_14e1e7
Nie, nechcela by som aby moje dieťa bolo hermafrodit a videla som tú foto, ano. Pre mňa to vyzerá ako pupočník. Fotka je fotená odspodu a má tam zachytené stehienka.

chiara8844
autor
7. jan 2026
@anonym_fdc7ee

Pockaj posucham si vestecku gulu, alebo odbehnem vystudovat medicinu, spravim atestacie a zopar rokov praxe...asi nestiham, tak ale s istotou ti poviem ze je to 50% sanca na chlapca a 50% sanca na dievca...nemas za co.

@anonym_fdc7ee
Keď sa to teda dozviem od doktora, tak sem napíšem odpoveď. Nečakala som iróniu alebo hejty, no názor vám neberiem.

anonym_14e1e7
7. jan 2026
@chiara8844

@anonym_14e1e7
Nie, nechcela by som aby moje dieťa bolo hermafrodit a videla som tú foto, ano. Pre mňa to vyzerá ako pupočník. Fotka je fotená odspodu a má tam zachytené stehienka.

@chiara8844 No vidíš a ja tam vidím napravo hlavu a potom nižšie dolava asi telo a ruku vytrčajúcu. Nič viac. Nemusíš nám písať, teš sa z toho čo príde.
Nik ťa nechce hejtovať ale naozaj pýtať sa toto na mk je nonsens.

michaela329
7. jan 2026

@chiara8844 na morfo ste neboli? My sme oba razy vedeli od 12tt. Z takejto fotky Ti nikto s istotou nepovie.

anonym_76b8ce
7. jan 2026

Neviem co su to za nazory lekara,resp. obdivujem vas klud.ja som bola u doktora Grochala a boli sme rozhodnuti,ze ked sa mu nebude nieco zdat pojdeme na testy,nechcela by som zit na pochybach,ci babo bude zdrave alebo nie a da sa ist aj na test z krvi cisto iba na pohlavie,vola sa babygen a stoji okolo 120€. A ak sa mam vyjadrit k nazoru,ak si doktor nie je isty,vy s muzom bez vedomosti a skusenosti urcite nemozete vediet,co je co,len v dobrom

chiara8844
autor
7. jan 2026
@michaela329

@chiara8844 na morfo ste neboli? My sme oba razy vedeli od 12tt. Z takejto fotky Ti nikto s istotou nepovie.

@michaela329
Boli sme v 12tt a pán doktor Grochal v Martine povedal, že podľa neho dievčatko, no že to absolútne nehovorí s istotou, pretože už vtedy sa bábo neskutočne hýbalo a stále sa otáčalo

simca115
7. jan 2026

@chiara8844 nám mala na druhom morfo úplne akoby “sadla” pred ten monitor a bolo jasne že to bude dievčatko 😅 možno na ďalšom utz sa ukáže normálne 🙂 ale u nás to bolo tak že na hentom sa ukázala krásne a odvtedy na dvoch utz bola dole hlavou a robila všetko len nie to aby sa ukázala 🙂

chiara8844
autor
7. jan 2026
@anonym_76b8ce

Neviem co su to za nazory lekara,resp. obdivujem vas klud.ja som bola u doktora Grochala a boli sme rozhodnuti,ze ked sa mu nebude nieco zdat pojdeme na testy,nechcela by som zit na pochybach,ci babo bude zdrave alebo nie a da sa ist aj na test z krvi cisto iba na pohlavie,vola sa babygen a stoji okolo 120€. A ak sa mam vyjadrit k nazoru,ak si doktor nie je isty,vy s muzom bez vedomosti a skusenosti urcite nemozete vediet,co je co,len v dobrom

@anonym_76b8ce
Ano, súhlasím, že my to nemôžeme vedieť. Ďakujem za radu s babygen testom. Určite podniknem buď túto možnosť alebo pôjdem ešte raz do Martina, ak sa nikam nepohneme.

Ďakujem všetkým za názory a rady 😊

chiara8844
autor
7. jan 2026
@simca115

@chiara8844 nám mala na druhom morfo úplne akoby “sadla” pred ten monitor a bolo jasne že to bude dievčatko 😅 možno na ďalšom utz sa ukáže normálne 🙂 ale u nás to bolo tak že na hentom sa ukázala krásne a odvtedy na dvoch utz bola dole hlavou a robila všetko len nie to aby sa ukázala 🙂

@simca115
To je milé😁 ževraj dievčatká sú veľmi pohyblivé. Teším sa, že sa vám to podarilo zistiť 🙂

anonym_76b8ce
7. jan 2026
@chiara8844

@anonym_76b8ce
Ano, súhlasím, že my to nemôžeme vedieť. Ďakujem za radu s babygen testom. Určite podniknem buď túto možnosť alebo pôjdem ešte raz do Martina, ak sa nikam nepohneme.

Ďakujem všetkým za názory a rady 😊

@chiara8844 v 2.trimestri je za mna dolezitejsia kontrola u Grochala ako v 1.,v 1.trimestri sa nam k pohlaviu ani neskusal vyjadrovat,no na 2.sa nas pytal,ci uz vieme pohlavie alebo nam ho povie,ked sme povedali,ze cakame dievcatko povedal,ze otecko potvrdzujem z tejto ciarky uz pipika neurobime 🙂

anonym_ac5128
7. jan 2026

Viem na 100% o aké pohlavie ide. Účtujem si ale 250€. Máš záujem? 🩷🩵

chiara8844
autor
7. jan 2026
@anonym_76b8ce

@chiara8844 v 2.trimestri je za mna dolezitejsia kontrola u Grochala ako v 1.,v 1.trimestri sa nam k pohlaviu ani neskusal vyjadrovat,no na 2.sa nas pytal,ci uz vieme pohlavie alebo nam ho povie,ked sme povedali,ze cakame dievcatko povedal,ze otecko potvrdzujem z tejto ciarky uz pipika neurobime 🙂

@anonym_76b8ce
😁 pán doktor je vtipálek
Ďakujem za radu o vyšetrení v 2.trimestri, môj doktor povedal že to nie je potrebné

evaachesa
7. jan 2026

Ja tam vidím len prsník s veľkou bradavkou. 🫣

simca115
7. jan 2026
@anonym_76b8ce

@anonym_76b8ce nám povedal že aha aké kavove zrnko 😅

michaela329
7. jan 2026
@anonym_76b8ce

@anonym_76b8ce nám povedal pohlavie na tom prvom - pinďa bolo pekne vidno a aj všetky vady, ktoré malý mal, takže za mňa je dôležitá aj tá prvá. Rovnako mojej kamarátke zistil na druhom vadu, ktorú ešte v prvom nebolo vidno, takže ani jeden by som si nedovolila vynechať.

anonym_76b8ce
7. jan 2026
@michaela329

@anonym_76b8ce nám povedal pohlavie na tom prvom - pinďa bolo pekne vidno a aj všetky vady, ktoré malý mal, takže za mňa je dôležitá aj tá prvá. Rovnako mojej kamarátke zistil na druhom vadu, ktorú ešte v prvom nebolo vidno, takže ani jeden by som si nedovolila vynechať.

@michaela329 ja som bola na oboch,ideme aj teraz v 3.trimestri,ak sa nic nezmeni a zvladnem taku cestu.ja nespochybnujem vaznost oboch,no v 2.trimestri toho uz vidi daleko viac,napriklad sa mi pacila ta detailna kontrola organov,hlavne srdca,toto mi moja gynekologicka nepozrie,lebo na to nema take vybavenie,preto mi pride divne,ze odbornik gynekolog sa vyjadri,ze to nie je potrebne

michaela329
7. jan 2026
@anonym_76b8ce

@michaela329 ja som bola na oboch,ideme aj teraz v 3.trimestri,ak sa nic nezmeni a zvladnem taku cestu.ja nespochybnujem vaznost oboch,no v 2.trimestri toho uz vidi daleko viac,napriklad sa mi pacila ta detailna kontrola organov,hlavne srdca,toto mi moja gynekologicka nepozrie,lebo na to nema take vybavenie,preto mi pride divne,ze odbornik gynekolog sa vyjadri,ze to nie je potrebne

@anonym_76b8ce tak mňa teda poslal aj na prvé a aj na druhé môj gynekológ, tiež ma zaráža, že niekto povie, že netreba.

simca115
7. jan 2026
@michaela329

@anonym_76b8ce tak mňa teda poslal aj na prvé a aj na druhé môj gynekológ, tiež ma zaráža, že niekto povie, že netreba.

@michaela329 presne tak - morfologicky UTZ je veľmi dôležitý a stojí za kazde €. Kamarátke čakala dieťatko všetko v “poriadku” a po druhom morfologickom UTZ jej zistili že malý ma hydrops plodu ..

andrejka1974
7. jan 2026

@chiara8844 pri mojej statsej dcere mi to zistili az v 8 mesiaci dovtedy nevedeli povedažt a bud rada ze je vsetko ok a je jedno co bude , ale pri mojich vzdy baby boli tajpmne a chalani tonukazali hned takze adi budes mat babu

Strana
z2