icon

Spánok na brušku v 2. trimestri

zivile
7. máj 2014

Ahojte mamicky. Prosim vas o nazor, vase skusenosti. Som v 16 tyzdn. Zatial som pribrala kilo, lebo prve tri mesiace som vracala. Ale brusko na moje prekvapenie mam dost viditelne. Pred mesiacom som sa pytala Dr. ci mozem spat na bruchu, lebo ma bolia krize ked spim na boku a celkovo budim, sa, nespi sa mi tak dobre. POvedal, ze nemozem, lebo mam placentu v predu.Ale mne to neda. Skusila som si lhanut a necitila som nic neprijemne, alebo ze by ma nieco bolelo. tak obcas si lahnem na brucho, ale samozrejme ze tak zaspim. Zacinam mat obavy, ci to nemoze skodit malickemu. Ja si myslim, ze sama pocitim kedy uz nebudem moct spat na brusku. Neviem ale pri prvom ma krize vobec neboleli, a teraz sicim taku tupu bolest, ako keby mi ich natahovali. Viem, ze to patri k tehu. Prve mame dievcatko, tak asi teraz bude chlapcek. Dakujem za prispevky

Strana
z2
celasapremenim
13. máj 2014

@lina7 to zvladne neboj 🙂 ja si tam inak vzdy beriem aj tie ich bavlnene nocne kosele, teraz, normalne take nenosim, ale nohavice pyzamove su mi nepohodlne

lina7
13. máj 2014

@celasapremenim no ja nosim nohavicove pyzama len ked je total zima a pokial nie som tehu , ale teraz by som ich uz iste ani nenavliekla. 🙂 Tiez nosim kosele iba, ale budem muset pozhanat aj nejake dojcenske pomaly 🙂

zivile
autor
13. máj 2014

@zabka79 tak to som rada, ze je vsetko vporiadku. Dolezite je, aby ste boli zdravi. Doma si oddychnes, polezis a ani sa nenazdas a budes drzat vas poklad v narusi. Manzel ide k porodu? Moj chce ist. Pri dcerke som mala tetu kt. je doktorka a viem, ze je to lepsie ked tam niekto s tebou je. A ake meno ste vybrali na dievcatko a na chlapceka. My vazujeme Žofii a chlapcek to zatial nevieme. Ja som chcela najrpv Elisku, ale potom som si to rozmyslela, ze je to ceske meno. Vravi sa, ze ked je zene zle, ze zvracia tak to je dievca a aj ze ked nema chut na jedno ako na maso, udene atd. tak je to dievcatko...Ja celkovo nemam chut na jedlo, ale ovocia pojem na kila..fakt..a neviem sa dockat ceresni.Stale pozeram na strom kedy ocerveneju. Manzel mi kupuje aspon jahody, nektarinky..Pri dcere som bola cisto vysadena na ovocie a zmrzlinu..Ja som zjedla cely melon na posedenie...strasne..ale pribrala som pri nej 17 kil. Teraz myslim, ze to tolko nebude. Predsa len, pri dome mas viac roboty. byvame tu necely rok, takze je stale co robit, doladovat

zabka79
13. máj 2014

@zivile no ja som dosť na sladké, samé zmrzliny a ovocie , melón si tiež kupujem a zjem ho na posedenie. Mäso fakt nemusím chutí mi ako olovo...takže moje obedy sú hlavne o palacinkách a parených buchtách 🙂 Keď máš ešte nevoľnosti nevieš posúdiť na čo máš chuť, ale myslím že sa nedá určiť pohlavie podľa chuti. My sme cikali do sódy bicarbony a ak nešumela tak bol chlapec ak šumela dievča...mne to vyšlo ale to bola iba náhoda 😀 Dievčenské meno sme mali vybranú Veroniku, a chlapec bude asi Viktor alebo Viliam. Išli sme podľa kalendára a ktoré sa nám páčili sme robili krúžky...My bývame v byte a veru sa tu takto už trochu nudím...som doma od septembra kedy som odišla z práce...

celasapremenim
13. máj 2014

@zivile jeeejdanenky, akurat som zjedla cely melon 🙂))

zabka79
13. máj 2014

@zivile a hej manžel pôjde k pôrodu 😀 nech vidí že to neni len tak...hehe

zivile
autor
13. máj 2014

@zabka79 mas pravdu, ked som vracala, tak som jedlo nemohla ani vidiet, ale pomarance manzel schovaval, lebo sm ich jedla nekontrolovane a robila sa mi z nich stava. Ale som rada ,ze to preslo a uz jem normalne. S tou sodou bikarbonou to vyskusam hned. Dnes je celkovo pekny den. Vonku neprsi, surfinie mi zakvitli a dcera ma vystupenie na den matiek. My sme byvali v byte mne sa aj tam pacilo, ale teraz ked to mozem porovnat, tka dom ma plusy kvoli detom. Tu dceru pustim na ulici s deckami, na dvor..je tu 17 deti na nasej ulici. Niekedy mam pocit, ze je len vonku. A to je dobre..telka, alebo pocitac zapne ked vonku leje a neda sa ist vonku..inak ju to nezaujima. Na nohach ma tolko modryn..bicykluje, skace, hraju futbal..

zivile
autor
13. máj 2014

@celasapremenim mnaaam..ja som pojedla kyslu kapustu zo suda, co mi mama nabalila...tak len nech mi dobr pretravi...

zivile
autor
13. máj 2014

@zabka79 a kocik uz mate? my nie, neviem kedy ho kupit

zabka79
13. máj 2014

@zivile rodinný dom je isto lepší pre priestor a záhradku, ale nám sa s manželom nechce pracovať okolo domu 🙂 my radšej ideme na výlet....preto sa budeme sťahovať do väčšieho bytu...vidno že bývaš na druhom konci SK, tu v BA je zima a leje 😀 kočík mám vybratý len ho kúpime až v auguste...hľadala som niečo v normálnej cene a našli sme okolo 300 eur veľmi pekný a nový...tie použité značkové za 500 eur som nechcela...

zivile
autor
13. máj 2014

@zabka79 tak to si ma nepotesila, lebo podla toho pride dazd aj k nam..fnuk. Tak krasne slniecko svieti do izieb. Sme sme v jari zateplili a dali fasadu a terza uz len zahradu riesime. Nebudem sadit zemiaky..akurat chcem svoje paradajky, uhorku a tu letnu zeleninku. Byvame pod lesom, co velmi radi vyuzivame. Kedze toho roku dovolenka nehrozi tak sme kupili aspon velky bazen. My sme kocik vybrali. Kamaratka kupila pekny v Polsku a lacnejsie ju stal ako kebyh o kupila tu. KOmbinovany aj s autosedacku za 250 eciek. Tutsim sa vola camero camarela, ked si dobre pamatam. Manzel to ma v mobile napisane. Takze kupujete tak mesiac pred porodom.

zivile
autor
13. máj 2014

@zabka79 takze soda nesumela...hmmm chlapcek..My sme pisali aj Dr. Jonasovi minuelho roku a poslal nam kalendar na cely rok. Obcas sa nam zadarilo a milovali sme sa podla jeho vypoctov... a presne tak to aj v yslo v januari. Uz som bola doma na marodke..pamatam si, taka kludna som bola, zima, po vianociach, pohoda...a potom ked mi meskali sme zistili ze sme mali presne v ten den sex ako jeho vypoctyu kazali ze je to v najlplodnejsi den v mesiaci a ak ca pocne tak to bude chlapec...tak aj podla jeho vypoctov to ukazuje na chlapca 🙂 🙂 🙂

zabka79
13. máj 2014

@zivile tak možno to bude chlapec 😀 ono to bolo s tou sódou pôvodne naopak ale čo to veľa báb vyskúšalo vrátane mňa sme prišli na to že ak nešumí je to chlapček...ja som si kukala pohlavie podľa jonáša ale iba na internete a vyšiel tiež chlapček...my sme počali na Vianoce 😀 od začiatku máme sex zakázaný takže sa teším ak porodím a zase budeme môcť fungovať bez obáv 😕

zivile
autor
14. máj 2014

@zabka79 juuj, to ste bez sexu? To je asi tazke co? Ja som velmi nadrzana..ja ho chcem kazdy den. manzel a vytesuje..Prsia mam veeelke, a celkovo je to rkasne ked mi povie, ze som krasna s bruskom. Dnes sa vytesujem, lebo sme si posadili prvu zeleninku do nasej prvej zahradky. POobede si posadim este kvietinky popri chodniku..krasny den..slniecko svieti.

zabka79
14. máj 2014

@zivile jaj vy sa máte 🙂 my držíme povinný celibát 😒 tu ešte nie je bohvie aké počasie, je dosť zima...ale bud.týždeň už má byť teplučko...bola si v tej poradni?

zivile
autor
14. máj 2014

@zabka79 tak si to mozte vynahradit inym sposob..je viac moznosti 😉 . Idem poobede. Ideme spolu s manzeklom. zajdeme pre dcerku do druziny a odvezie ma. Byvame len 7 km od mesta,ale nechce sa mi ist busom a moje autom je v servise.A tak zajdeme aj k mojej mame, byva v meste

zabka79
14. máj 2014

@zivile veď hej, ale my takto "fungujeme" už dlho prakticky od minulého augusta, od prvého tehu, potom potrat, potom šestonedelie a hneď potom zase rizikové tehu....och.... 😢

zivile
autor
14. máj 2014

@zabka79 ale to dietatk ozato stoji..a o to to bude krajsie a intenzivne po setonedeli...no chlap to asi tazsie znasa ako zena, ze. ALe vztah to posilni. Moja kamaratka zacala chodit s terajsim manzelom a zistili jej chlamidie, tak pol roka na zaciatku vztahu sa nemohli milovat..to bola skuska.

jana_eyre
14. máj 2014

@zivile ked ti to neodporuca doktor, tak by som to vobec neriskovala.. ja som na bruchu nikdy nespavala a prislo mi to prirodzene, ze ked tam je dieta, tak sa tak spat nema.. ale pri druhom, ked som ju cakala, tak som sa vela krat zobudila na to, ze spim na bruchu, alebo aspon viac natocena na brucho.. vzdy som sa strasne prelakla, ale vobec nic sa z toho nestalo.. slecna sa narodila zdrava 🙂 placentu som mala ale vzadu /aspon myslim, nemam uz tehotensku knizku a take info mi uz z hlavy vypadli/

zabka79
14. máj 2014

@zivile to áno...nejako to musíme vydržať, ale už sa teším 😀

zivile
autor
14. máj 2014

@jana_eyre precitaj si spravy moje..ja uz na bruhu nespim a ani som nespala tak ze by vyslovene na bruchu...dakujem

zivile
autor
14. máj 2014

@zabka79 tak ja idem sa chystat..papa zatial

ammellia
14. máj 2014

Tak ja spim na bruchu, kym sa da 🙂 ale brusko uz rastie, tak postupne mi to uz asi nebude prijemne.

zabka79
14. máj 2014

@zivile tak ako? 🙂

julia92
9. sep 2014

14.tt a spim na bruchu, tak mi je najlepsie 🙂 Ale ja este nemam brusko, takze pohodka... aj to väcsinou nie som uplne na bruchu, lebo jednu nohu mam pokrcenu, takze brusko je predsa len trosku vydvihnute. Uvidim, dokedy takto budem spat.

simonaerik
30. sep 2014

Aj ja chcem takyy vankus 🙂 ja spim na bruchu lebo inak sa tazko zaspava ale uz rozmyslam par dni ci to nieje zle.. hmm

Strana
z2