icon

Svadba s veľkým bruškom

catrine23
20. aug 2014

Ahojte. Som v 22.tt a s priateľom mame v sobotu svadbu. Obidvaja sa veeelmi tesime na babo, aj ked vzdy sme ho chceli az po svadbe. No ale stalo sa. Tehotenstvo sme sa dozvedeli az v tretom mesiaci, takze datum svadby padol az na august. Chceme aby babo vyrastalo v uplnej rodine a preto sme chceli svadbu stihnut skor ako sa narodi. Bojim sa akurat ako sa k tomu postavia ludia ked nas uvidia ze mame svadbu, pretoze mam dost velke brusko. Mate niekto podobne skusenosti so svadbou s velkym bruskom? 😉 Nemali ste problemy s neprajnymi ludmi?

lienka1601
20. aug 2014

AHOJ. ja som sa vydavala dva tyzdne pred porodom 🙂 27.3 sme mali svadbu a 14.4 sa maly narodil 🙂 mali krasnu malu svadbu 🙂 aj saty som zohnala.. sme sa rozhodli v utorok a o tyzden bola svadba :D len tak.. chceli sme az po ale potom sme si to rozmysleli 🙂

alenkaorava
Autor odpoveď zmazal
catrine23
autor
20. aug 2014

@lienka1601 ahoj 🙂 jeeej tak to si ma potesila 🙂 to je zlate 🙂 tak my mame do porodu dufam este casu dost ale cim dalej tym viac to leti 🙂
@alenkaorava presne to aj chceme spravit v sobotu 🙂 pamiatku na svadbu v trojici 😉

noccikalili
20. aug 2014

My sme mali svadbu jed som bola v siedmom mesiaci a už vtedy som mala obrovske bruško 🙂 no dosť to bolo pre mna vyčerpávajúce 🙂 príprava, fotenie aj tancovanie, a musela som sa prezliect už o deviatej, nevydržala som tých ťažkých šatách do pol noci plus bolo 35C stupňov a vôbec nikto stym problém nemal 🙂

egiginka
20. aug 2014

@catrine23 ,,, ja som sa vydavala 30.11. 2013 a termin som mala 8.1.2014... a od 25.12 som mohla rodit🙂))),,,, a poviem ti mala som uplne super svadbu, bola organizovana na rychlo, lebo sme povodne chceli az v lete v kostole, ale nakoniec sme sa rozhodli zaciatkom novembra, ze chceme byt rodina ked pride mala🙂 aj kvoly vybavovackam po porode...

Nakoniec sme mali na urade teda v konskej zeleznici a bolo super, lebo nikto nezdrzoval zbytocnymi recami pocas obradu,,, kupila som si krasne saty smotanove, neboli vyslovene svadobne korzetove, ale spolocneske, ale posobili velmi vhodne, brusko som nemala moc velke a saty mi ho este zmensili opticky, tak som nevyzerala ako gula,,,, a topanky som mala na nizsom podpatku a ked ma boleli nohy uz vecer, tak som dala tenisky🙂))

po obrade sme mali normalne hostinu, som si dala niake to deci vina na krvinky a pripitok a som aj tancovala a zabavala sa aj vsetko bolo ako ma byt a o druhej som povedala dovidenia spat a bolo🙂)))) A vobec to nelutujem mala som nadhernu svadbu, kopu srandy a som si ju uzila tak jak bez bruska a ani to , ze som nebola opita, alebo ze som nepila mi nechybalo, len skor to , ze som bola uz o 2 velmi unavena aj z tancovania, tak som to rozpustila 🙂

Takze odporucam a namiesto svadobnych fotiek, sme urobili fotky s bruskom a potom uz rodinne fotky s malou,,,, a som stastna, ze mame vsetci jedno meno aj u doktorov a na uradoch je to lepsie, ze je jedno meno🙂

bambibam
20. aug 2014

1x som sa vydávala - čo by na to dedina povedala -OMYL a veľký po 2 rokoch mi gratuľovali ,že som to peklo prežila!!! 2x som sa vydávala lebo som to cítila ,že áno chcem ...a som šťastná ,spokojná, neľutujem . Takže do manželstva nevstupuješ, lebo čakáš dieťa ,ale preto ,že ked raz tie deti vychováte a pôjdu žiť svoj život, ty zoberieš manžela za ruku a pôjdete sa spolu prejsť, do kina ,smiať sa a naozaj budeš s človekom, ktorý ti bude manžel, priateľ ,lekár na dušu a fakt budete zdielať spolu radosti i starosti a reči jedna baba povedala ....ha ha ha ,nech si každý zametá pred svojim prahom.

egiginka
20. aug 2014

@catrine23 ,,, a inak co som citala , ze mas rozne terminy, som mala to iste,,, podla MS 8.1... potom , ze 9.1...11... potom 1.1.. a vies kedy som nakoniec rodila??? 21.1...... a najhorsie na tom bolo to, ze este pred Vianocami mi hovoril, ze uz 2.1 budem porodena.....a tak som cele Vianoce ocakavala kontrakcie a nic,,, potom to uz bolo peklo ked aj termin podla MS a vsetkycch utz zlyhal,,, som bola z toho nervozna a aj sklamana, vycerpana ...som sa dost upla na tie terminy,,, a aj vsetky maminky s ktorymi som chodila na monitor uz boli davno aj doma🙂,,, pri druhom uz radsej nebudem riesit ziaden datum, jednoducho budem zbalena mesiac pred terminom podla MS a vobec to nebudem riesit kedy to pride🙂 ono to pride jednoducho🙂... a co cakas???

catrine23
autor
21. aug 2014

@ noccikalili aj ja mam saty na prezlecenie a aj balerinky si beriem 🙂
Bez toho si to neviem predstavit 🙂

@egiginka presne tak ako si napisala... chceme aby sa babo narodilo aj vyrastalo v uplnej rodine,my sme aj so snubencom boli rozhodnuti ze sa vezmeme, len sme neplanovali tak skoro a uz vobec nie s bruskom... ale o to to mozno bude krajsie 🙂
Dnes som bola na kontrole a cakame dievcatko 🙂
@bambibam ano pre to sa berieme 🙂

janickacrazy
21. aug 2014

@bonaqa2013 Bože to čo mala za svokru? No veru ako sa vraví niekedy je mlčat zlato.

lalinko2010
21. aug 2014

@catrine23 ahoj, ja som sa vydávala 1,5 mesiaca pred pôrodom a v kostole! Bruško som mala akoby som čakala dvojičky a nikto nerieš. Prečo riešiš čo si myslia druhý? podstatný je tvoj pocit a pocit tvojho priateľa! Vy si užite deň a ak niekto bude mať pripomienky, tak mu treba povedať - netrebalo chodiť!

lauricka
21. aug 2014

@catrine23 tak neviem, v akom prostredi sa nachadzas, ale na svadbe ma clovek svojich blizkych a ludi, ktorych ma rad. Ostatnych, hadam, nebude pozyvat. A ti sa budu s Vami tesit. Ja na Tvojom mieste by som absolutne vyhodila z hlavy nejakych debilnych neprajnikov a tesila sa na svadbu a uzila si to! Bude to fajn, neboj sa. 22tt nie je stadium, kedy by si mala mat nejake problemy. Len sa sleduj a ked bude treba, si oddychuj a tes sa. Ludia budu OK, uvidis.

catrine23
autor
21. aug 2014

@lalinko2010 aj ja mam velke brusko 🙂 my sa tesime 🙂 len som nechcela sa postupom casu pocuvat od niekoho ineho ohovaracky typu: " ten ju nabuchal skor ako sa zobrali" ospravedlnujem sa za vyraz ale to je kruta realita dediny 🙂
@lauricka pravdaze nepozvem cudzich... len ti ludia ani na svadbe nemusia byt staci ze sa to dozvedia a uz budu reci 🙂 ale tak sa na to vykaslem a budem si zit svoj zivot s manzelom a babatkom 🙂

lauricka
21. aug 2014

@catrine23 pozri, reci by boli, aj ze mate dieta a nie ste manzelia, ci? Nezabudni, hlupi ludia ziju z klebiet. To sa Ta vobec netyka, Ty si zijes svoj zivot. A pri porode uz budes mat svojho manzela 😉 .

catrine23
autor
21. aug 2014

@lauricka jasne ze by boli 🙂 ano na to sa tesime 🙂 uz sa to blizi 😉 aj svadba aj porod... tak to leti 🙂

lalinko2010
21. aug 2014

@catrine23 ja ti rozumiem, ale toto ti môže byť tak jedno, podstatné je, že vy budete šťastní a drobcovi poviete že aj on bol na svadbe. užite si deň a hotovo. Len nech vám neprší! ale ako sa hovorí keď prší - prší šťastie!
my sme to neriešili a to svadba v kostole a ani farár nemal problém... a keby sme sa brali po pôrode, tak to by bolo to isté lebo tak isto som mala bruško veľké, čo už... 😉

catrine23
autor
21. aug 2014

@lalinko2010 aj my sa berieme v kostole a ani nas pan farar nema problem nastastie 🙂

stanislavao
21. aug 2014

@catrine23 ludia su zavistlivi, neprajni, bezohladni. nic si z toho nerobte. pokial vas to velmi trapi, mali ste na to mysliet skor a vyvarovat sa tejto situacii. kedze uz ta situacia nastala, tak si ju nedajte pokazit a moze vam byt uplne jedno, kkto si co mysli. budete mat opuchnute nohy, bolavy chrbat, takze ziadna velka svadba to asi nebude. dolezite je, aby ste boli rodina.

lillien11
21. aug 2014

@catrine23 Ja som sa vydávala skoro pred 2 týždňami a bola som v 22.týždni, neriešila som ľudí,lebo veď dieťatko je z lásky rovnako ako svadba 🙂 Šaty som nemala tehotenské, klasicky korzetové na šnurovačku a vôbec mi nebolo vidieť,že mám bruško.. všetko bolo v pohode a vydržala som do rána 5.30,aj keď unavená ako kôň 😀

catrine23
autor
21. aug 2014

@lillien11 to ti verim :D ale tesime sa 🙂

@stanislavao ta bolest ma netrapi... ideme si to uzit... 🙂

adeala
21. aug 2014

@catrine23 a ja čakám, kedy konečne otehotniem, aby som sa ohla vydávať s bruškom! 😀 príde mi to krásne, keď ste tam všetci traja 😵

zaza218
21. aug 2014

@catrine23 moja svagrina sa vydavala ked bola v siedmom mesiaci a ja som bola vo stvrtom mesiaci, vobec som sa nad tym nezamyslala co si myslia iny....my sme boli stastni a aj sme

mysuliatko7
21. aug 2014

@lienka1601 jej ja som chcela presne toto iste ,zobrať sa civilne len tak kvoli nam a potom urobit svadbu pre rodinu 🙂 ktorú mame naplánovanú o dva roky cez leto.ale drahý je zo zahraničia tak aj keby som to začala vybavovať dnes tak to do decembra nestihnem :( takze ostáva pôvodný dátum 🙂 vela štastia prajem 🙂

catrine23
autor
21. aug 2014

@adeala je to krasne ale narocne 🙂 drz palce ench sa cim skor podari 🙂

alchemilkazltozelena
21. aug 2014

@catrine23 ja som sa nechcela vydavat tehotna, tak sme sa nevzali, berieme sa teraz v septembri a hned bude aj krst malej....keby som to mohla vratit spat, asi by som suhlasila so svadbou v tehotenstve, nakolko teraz vsetko co vybavujeme a chystame, vsade musime tahat malu lebo ju nemame s kym nechat.....je to dvakrat take narocnejsie a bude to len do 22ej vecer, lebo mame ju, do rana sa neda, a kojim, takze budem odbehovat ked bude hladna, dufam ze to vsetko zvladneme, budeme mat 30 ludi ale chystania je dost....tesim sa, ale aj bojim, ake to cele bude....mam to proste v hlave, aby mala neplakala a vsetko bolo o.k....

catrine23
autor
21. aug 2014

@alchemilkazltozelena no presne aj to je problem.. nakoniec som rada ze budeme mat svadbu teraz... samozrejme ze sa tesime od zaciatku ale pochybnosti ako to zvladneme a ohovaranie tam boli 🙂

alchemilkazltozelena
21. aug 2014

@catrine23 to som aj ja riesila, ze ludia budu riesit ze len preto sa vydavam ze som tehotna....tak sme to presunuli po porode...

catrine23
autor
21. aug 2014

@alchemilkazltozelena my sme zas po porode nechceli... chceli sme aby sa babatko narodilo do uplnej rodiny 🙂

alchemilkazltozelena
21. aug 2014

@catrine23 cize my sme neuplna rodina len preto ze sa berieme 3 mesiace po porode? ja to tak neberiem, neuplna znamena ked sa nevezmu nikdy....a cele je to o inom aj tak....co z toho ked sa vezmu, ked len nasilu napr len preto ze je tehotna a o par rokov sa rozvedu....to radsej sa nebrat a uprimne sa lubit, svadba neznamena ze budu stastni a ze rodina bude ukazkova,

godzillka
21. aug 2014

mozno by si bola prekvapena, kolko z tych TOP ohovaracov sa tiez bralo lebo sa "muselo" alebo sa preto brali ich rodicia... 😀
mne je to fakt ze jedno, nam sa svadba riesit nechcela, lenivy sme a stale treba korunky na nieco ine, byvame spolu uz 5 rokov, ale sme si povedali ze ked sa podari babatko tak svadbu urobime. a je to tu! obrad na urade max 1/2 hodka a na druhy den zurka v teplakoch na zahrade pre najblizsich cca 30 ludi... ja si praveze casto poviem ze "aspon budu mat koho ohovarat"... 😉

brady1
21. aug 2014

@catrine23 neviem akych ludi maš v okoli,ja som mala tiez velke bruško a neriešila som čo si iny pomyslia, rodina a znami vedeli že to chceme a že sa lubime. dieta je zazrak a na ničom inom nezáleži, ked on ta lubi a chce vaše babatko tak neni nič čo by tamalo trapiť. Uži si svadbu aj tehulkovanie ako vies. Napriek tomu že som mala velke brucho som sa vytancovala a zabavila dost. Acitila som sa pekna, vdaka mojmu okoliu. A určite sa najdu nejaky neprajnici, ale len taky možno ktory ti zavidia tvoje štastie 🙂