Svadba s veľkým bruškom
Ahojte. Som v 22.tt a s priateľom mame v sobotu svadbu. Obidvaja sa veeelmi tesime na babo, aj ked vzdy sme ho chceli az po svadbe. No ale stalo sa. Tehotenstvo sme sa dozvedeli az v tretom mesiaci, takze datum svadby padol az na august. Chceme aby babo vyrastalo v uplnej rodine a preto sme chceli svadbu stihnut skor ako sa narodi. Bojim sa akurat ako sa k tomu postavia ludia ked nas uvidia ze mame svadbu, pretoze mam dost velke brusko. Mate niekto podobne skusenosti so svadbou s velkym bruskom? 😉 Nemali ste problemy s neprajnymi ludmi?
@lienka1601 ahoj 🙂 jeeej tak to si ma potesila 🙂 to je zlate 🙂 tak my mame do porodu dufam este casu dost ale cim dalej tym viac to leti 🙂
@alenkaorava presne to aj chceme spravit v sobotu 🙂 pamiatku na svadbu v trojici 😉
My sme mali svadbu jed som bola v siedmom mesiaci a už vtedy som mala obrovske bruško 🙂 no dosť to bolo pre mna vyčerpávajúce 🙂 príprava, fotenie aj tancovanie, a musela som sa prezliect už o deviatej, nevydržala som tých ťažkých šatách do pol noci plus bolo 35C stupňov a vôbec nikto stym problém nemal 🙂
@catrine23 ,,, ja som sa vydavala 30.11. 2013 a termin som mala 8.1.2014... a od 25.12 som mohla rodit🙂))),,,, a poviem ti mala som uplne super svadbu, bola organizovana na rychlo, lebo sme povodne chceli az v lete v kostole, ale nakoniec sme sa rozhodli zaciatkom novembra, ze chceme byt rodina ked pride mala🙂 aj kvoly vybavovackam po porode...
Nakoniec sme mali na urade teda v konskej zeleznici a bolo super, lebo nikto nezdrzoval zbytocnymi recami pocas obradu,,, kupila som si krasne saty smotanove, neboli vyslovene svadobne korzetove, ale spolocneske, ale posobili velmi vhodne, brusko som nemala moc velke a saty mi ho este zmensili opticky, tak som nevyzerala ako gula,,,, a topanky som mala na nizsom podpatku a ked ma boleli nohy uz vecer, tak som dala tenisky🙂))
po obrade sme mali normalne hostinu, som si dala niake to deci vina na krvinky a pripitok a som aj tancovala a zabavala sa aj vsetko bolo ako ma byt a o druhej som povedala dovidenia spat a bolo🙂)))) A vobec to nelutujem mala som nadhernu svadbu, kopu srandy a som si ju uzila tak jak bez bruska a ani to , ze som nebola opita, alebo ze som nepila mi nechybalo, len skor to , ze som bola uz o 2 velmi unavena aj z tancovania, tak som to rozpustila 🙂
Takze odporucam a namiesto svadobnych fotiek, sme urobili fotky s bruskom a potom uz rodinne fotky s malou,,,, a som stastna, ze mame vsetci jedno meno aj u doktorov a na uradoch je to lepsie, ze je jedno meno🙂
1x som sa vydávala - čo by na to dedina povedala -OMYL a veľký po 2 rokoch mi gratuľovali ,že som to peklo prežila!!! 2x som sa vydávala lebo som to cítila ,že áno chcem ...a som šťastná ,spokojná, neľutujem . Takže do manželstva nevstupuješ, lebo čakáš dieťa ,ale preto ,že ked raz tie deti vychováte a pôjdu žiť svoj život, ty zoberieš manžela za ruku a pôjdete sa spolu prejsť, do kina ,smiať sa a naozaj budeš s človekom, ktorý ti bude manžel, priateľ ,lekár na dušu a fakt budete zdielať spolu radosti i starosti a reči jedna baba povedala ....ha ha ha ,nech si každý zametá pred svojim prahom.
@catrine23 ,,, a inak co som citala , ze mas rozne terminy, som mala to iste,,, podla MS 8.1... potom , ze 9.1...11... potom 1.1.. a vies kedy som nakoniec rodila??? 21.1...... a najhorsie na tom bolo to, ze este pred Vianocami mi hovoril, ze uz 2.1 budem porodena.....a tak som cele Vianoce ocakavala kontrakcie a nic,,, potom to uz bolo peklo ked aj termin podla MS a vsetkycch utz zlyhal,,, som bola z toho nervozna a aj sklamana, vycerpana ...som sa dost upla na tie terminy,,, a aj vsetky maminky s ktorymi som chodila na monitor uz boli davno aj doma🙂,,, pri druhom uz radsej nebudem riesit ziaden datum, jednoducho budem zbalena mesiac pred terminom podla MS a vobec to nebudem riesit kedy to pride🙂 ono to pride jednoducho🙂... a co cakas???
@ noccikalili aj ja mam saty na prezlecenie a aj balerinky si beriem 🙂
Bez toho si to neviem predstavit 🙂
@egiginka presne tak ako si napisala... chceme aby sa babo narodilo aj vyrastalo v uplnej rodine,my sme aj so snubencom boli rozhodnuti ze sa vezmeme, len sme neplanovali tak skoro a uz vobec nie s bruskom... ale o to to mozno bude krajsie 🙂
Dnes som bola na kontrole a cakame dievcatko 🙂
@bambibam ano pre to sa berieme 🙂
@bonaqa2013 Bože to čo mala za svokru? No veru ako sa vraví niekedy je mlčat zlato.
@catrine23 ahoj, ja som sa vydávala 1,5 mesiaca pred pôrodom a v kostole! Bruško som mala akoby som čakala dvojičky a nikto nerieš. Prečo riešiš čo si myslia druhý? podstatný je tvoj pocit a pocit tvojho priateľa! Vy si užite deň a ak niekto bude mať pripomienky, tak mu treba povedať - netrebalo chodiť!
@catrine23 tak neviem, v akom prostredi sa nachadzas, ale na svadbe ma clovek svojich blizkych a ludi, ktorych ma rad. Ostatnych, hadam, nebude pozyvat. A ti sa budu s Vami tesit. Ja na Tvojom mieste by som absolutne vyhodila z hlavy nejakych debilnych neprajnikov a tesila sa na svadbu a uzila si to! Bude to fajn, neboj sa. 22tt nie je stadium, kedy by si mala mat nejake problemy. Len sa sleduj a ked bude treba, si oddychuj a tes sa. Ludia budu OK, uvidis.
@lalinko2010 aj ja mam velke brusko 🙂 my sa tesime 🙂 len som nechcela sa postupom casu pocuvat od niekoho ineho ohovaracky typu: " ten ju nabuchal skor ako sa zobrali" ospravedlnujem sa za vyraz ale to je kruta realita dediny 🙂
@lauricka pravdaze nepozvem cudzich... len ti ludia ani na svadbe nemusia byt staci ze sa to dozvedia a uz budu reci 🙂 ale tak sa na to vykaslem a budem si zit svoj zivot s manzelom a babatkom 🙂
@catrine23 ja ti rozumiem, ale toto ti môže byť tak jedno, podstatné je, že vy budete šťastní a drobcovi poviete že aj on bol na svadbe. užite si deň a hotovo. Len nech vám neprší! ale ako sa hovorí keď prší - prší šťastie!
my sme to neriešili a to svadba v kostole a ani farár nemal problém... a keby sme sa brali po pôrode, tak to by bolo to isté lebo tak isto som mala bruško veľké, čo už... 😉
@lalinko2010 aj my sa berieme v kostole a ani nas pan farar nema problem nastastie 🙂
@catrine23 ludia su zavistlivi, neprajni, bezohladni. nic si z toho nerobte. pokial vas to velmi trapi, mali ste na to mysliet skor a vyvarovat sa tejto situacii. kedze uz ta situacia nastala, tak si ju nedajte pokazit a moze vam byt uplne jedno, kkto si co mysli. budete mat opuchnute nohy, bolavy chrbat, takze ziadna velka svadba to asi nebude. dolezite je, aby ste boli rodina.
@catrine23 Ja som sa vydávala skoro pred 2 týždňami a bola som v 22.týždni, neriešila som ľudí,lebo veď dieťatko je z lásky rovnako ako svadba 🙂 Šaty som nemala tehotenské, klasicky korzetové na šnurovačku a vôbec mi nebolo vidieť,že mám bruško.. všetko bolo v pohode a vydržala som do rána 5.30,aj keď unavená ako kôň 😀
@lillien11 to ti verim :D ale tesime sa 🙂
@stanislavao ta bolest ma netrapi... ideme si to uzit... 🙂
@lienka1601 jej ja som chcela presne toto iste ,zobrať sa civilne len tak kvoli nam a potom urobit svadbu pre rodinu 🙂 ktorú mame naplánovanú o dva roky cez leto.ale drahý je zo zahraničia tak aj keby som to začala vybavovať dnes tak to do decembra nestihnem :( takze ostáva pôvodný dátum 🙂 vela štastia prajem 🙂
@catrine23 ja som sa nechcela vydavat tehotna, tak sme sa nevzali, berieme sa teraz v septembri a hned bude aj krst malej....keby som to mohla vratit spat, asi by som suhlasila so svadbou v tehotenstve, nakolko teraz vsetko co vybavujeme a chystame, vsade musime tahat malu lebo ju nemame s kym nechat.....je to dvakrat take narocnejsie a bude to len do 22ej vecer, lebo mame ju, do rana sa neda, a kojim, takze budem odbehovat ked bude hladna, dufam ze to vsetko zvladneme, budeme mat 30 ludi ale chystania je dost....tesim sa, ale aj bojim, ake to cele bude....mam to proste v hlave, aby mala neplakala a vsetko bolo o.k....
@alchemilkazltozelena no presne aj to je problem.. nakoniec som rada ze budeme mat svadbu teraz... samozrejme ze sa tesime od zaciatku ale pochybnosti ako to zvladneme a ohovaranie tam boli 🙂
@catrine23 to som aj ja riesila, ze ludia budu riesit ze len preto sa vydavam ze som tehotna....tak sme to presunuli po porode...
@alchemilkazltozelena my sme zas po porode nechceli... chceli sme aby sa babatko narodilo do uplnej rodiny 🙂
@catrine23 cize my sme neuplna rodina len preto ze sa berieme 3 mesiace po porode? ja to tak neberiem, neuplna znamena ked sa nevezmu nikdy....a cele je to o inom aj tak....co z toho ked sa vezmu, ked len nasilu napr len preto ze je tehotna a o par rokov sa rozvedu....to radsej sa nebrat a uprimne sa lubit, svadba neznamena ze budu stastni a ze rodina bude ukazkova,
mozno by si bola prekvapena, kolko z tych TOP ohovaracov sa tiez bralo lebo sa "muselo" alebo sa preto brali ich rodicia... 😀
mne je to fakt ze jedno, nam sa svadba riesit nechcela, lenivy sme a stale treba korunky na nieco ine, byvame spolu uz 5 rokov, ale sme si povedali ze ked sa podari babatko tak svadbu urobime. a je to tu! obrad na urade max 1/2 hodka a na druhy den zurka v teplakoch na zahrade pre najblizsich cca 30 ludi... ja si praveze casto poviem ze "aspon budu mat koho ohovarat"... 😉
@catrine23 neviem akych ludi maš v okoli,ja som mala tiez velke bruško a neriešila som čo si iny pomyslia, rodina a znami vedeli že to chceme a že sa lubime. dieta je zazrak a na ničom inom nezáleži, ked on ta lubi a chce vaše babatko tak neni nič čo by tamalo trapiť. Uži si svadbu aj tehulkovanie ako vies. Napriek tomu že som mala velke brucho som sa vytancovala a zabavila dost. Acitila som sa pekna, vdaka mojmu okoliu. A určite sa najdu nejaky neprajnici, ale len taky možno ktory ti zavidia tvoje štastie 🙂

AHOJ. ja som sa vydavala dva tyzdne pred porodom 🙂 27.3 sme mali svadbu a 14.4 sa maly narodil 🙂 mali krasnu malu svadbu 🙂 aj saty som zohnala.. sme sa rozhodli v utorok a o tyzden bola svadba :D len tak.. chceli sme az po ale potom sme si to rozmysleli 🙂