Tehotenské poradne

1. feb 2022

Ahojte. Chcem sa opýtať, ako často vám gynekológ počas tehotenstva robil ultrazvuk? Ja som v 16. týždni a doteraz mi robil iba jeden ultrazvuk v 8. týždni. Na posledných dvoch poradniach mi iba prehmatal brucho. Žiadny ultrazvuk ani ozvy. Zdá sa mi to dosť dlhá doba bez akéhokoľvek vyšetrenia.

michaela789
1. feb 2022

Na každej jednej predsa... Prehmatavať brucho?? Čo sme v 17.storočí? Zmenila by som lekára.

dominidi
1. feb 2022

Nebola si ani na skriningu v 11-13tt?🤔

autor
1. feb 2022

@dominidi na skríning som bola v 13+1. Tam bolo všetko v poriadku

dominidi
1. feb 2022

Tak potom je to v poriadku, bola si v 8tt, v 14tt a teraz ti staci aj o mesiac.

autor
1. feb 2022

@dominidi Ale to som bola u úplne iného doktora. Či na tom nezáleží? Som z toho úplne na nervy, lebo už som raz potratila (zamlknuty potrat) a nechcem, aby sa to opakovalo.

dominidi
1. feb 2022

Poistovna oficialne preplaca len 3 za cele tehu..ale jasne je dobrym zvykom, ze to lekar kontroluje kazde 3-4 tyzdne. Ak ta on odmieta skontrolovat vymen ho. Pohmatom fakt neviem co riesi🤷‍♀️

dominidi
1. feb 2022

Ale mozno to berie tak, ze od poslednej nemas este ani mesiac tak neriesil, kedze si to mala v poriadku.
Skusila si sa ho na to pytat? Kedy mas dalsiu poradnu?

sapetka
1. feb 2022

Kazdy mesiac sa robi ultrazvuk predsa.. zmenila by som doktora

bluka2
1. feb 2022

Ja si zas nemyslím, že je toľko ultrazvukov potrebných, ale urob tak, aby si sa ty cítila spokojne a mala takého lekára, ktorého pohľady sú podobné tvojim

autor
1. feb 2022

@dominidi O tri týždne. Hovoril, že na ďalšej poradni mi bude robiť veľký ultrazvuk.

autor
1. feb 2022

@bluka2 Dakujem, len jeho si naviac u nás chvália.

autor
1. feb 2022

@sapetka u nás tých doktorov nie je moc na výber a jeho si zo všetkých najviac chvália

marzuz89
1. feb 2022

Pohmatom brucha predsa riesi na kazdej jednej poradni velkost maternice, nie je co sa tomu cudovat. Ked rastie maternica, rastie babatko. Ked babatko rastie, neboj sa, zije ❤️ a silnie a vsetko je v poriadku. Gynskolog vie co robi, a preco. Ja ked neviem, pytam sa, preco danu vec robi, a potom si nemusim mysliet, ze sme v 17 storoci 😉

Presne ako pise @dominidi, je to ok a predsa naposledy si bola 2 tyzdne dozadu na sone. Ozvy sa robia ovela neskor, nie este v 16tt. Ani mne nerobil sono v tehotenstve zakazdym, ale viac ako tie 3x, co mu preplatila poistovna.

Ked mas strach, a odovodneny, kedze ste uz raz o babatko prisli, popros ho nabuduce, ked nebude robit sono, aspon o zvuk srdiecka. Nech si kludna

dominidi
1. feb 2022

Cize cca 5 tyzdnov od skriningu? To je podla mna v poriadku. Ale chaoem ta, ja mavam mesacne a tiez vzdy ratam dni 🙂

autor
1. feb 2022

@marzuz89 Jeeej, ďakujem. Krásne si mi to vysvetlila. Som teraz oveľa kľudnejší. Nabudúce sa budem oveľa viac pýtať

lienka.7
1. feb 2022

Na každej. Najskor zdola, potom už cez brusko. Co je ten tvoj jasnovidec???

marzuz89
1. feb 2022

@autorka Prosim. On naozaj vie, co robi. Mne tak pohmatal brucho, oznamil ze maternica je vo velkosti daneho mesiaca, ja pozeram ako puk - tak som sa spytala, on ma prehmatal este raz (brucho a druhou rukou zaroven odspodu) ale uz komentoval a vysvetloval mi, co robi. Rukou na bruchu nahmata vrchol maternice a hned vie, ci babatko rastie ako ma, ci je maternica vo velkosti daneho mesiaca. Maju to v oku. Rukach 😉

pribinak
1. feb 2022

Na každej poradni. Chodiť k lekárovi bez normálneho ultrazvuku je ako chodiť k zubárovi, ktorý má miesto vŕtačky kladivo a kliešte

autor
1. feb 2022

@marzuz89 Ďakujem ešte raz ❤️

autor
1. feb 2022

@dominidi zdá sa to ako celá večnosť 🙈🙈

autor
1. feb 2022

@lienka.7 Jasnovidec určite nie je, ale odborník áno 😉 marzus89 mi pekne vysvetlila jeho postup. A ty keď máš ultrazvuk každý mesiac, tak si ich platíš? A to ti doktor robí automaticky na každej poradni, alebo na tvoju žiadosť?

mamina0078
1. feb 2022

1x do mesiaca. Iba v mesiaci keď mám screening tak môj mi nerobí.

lienka.7
1. feb 2022

No tak mne brucho urcite neohmataval ani pri jednom tehu. Na každej poradni mi kontroloval ultrazvukom plus ozvi a dal mi aj foto vzdy. Neplatím nic na vyse.
No ja neviem, ja som radšej za utz a nech počujem srdiečko pekne ako ked mi len prehmata brucho a povie ze male rastie, prepac. A o kolko narástlo to tiež "vidi" hmatom?

sapetka
1. feb 2022

Ultrazvuk sa neplati. Narok mas na 3morfologicke ultrazvuky za tehotenstvo (12,20 a myslmy 30tt). Bezny ultrazvuk na kazdej poradni tam doktor pozrie akciu srdiecka pomeria ako rastie a pripdne vytlacit foto..

michaela789
1. feb 2022

@lienka.7 presne.. Alebo množstvo plodovej vody napríklad.....

anetata
2. feb 2022

@michaela789 nie je to tak, ako pises… poistovna preplaca len 3ultrazvuky, ostatne su uz len na lekarovi, ci bude robit alebo nie.. Moj mi sice brucho nechytal, ale pokial som nemala narok na ultrazvuk, tak sa len spytal ako sa citim, skontrolovali moc, tlak atd.. Ale teda ja som si vzdy zaplatila aj 10€ aby mi urobil aj ultrazvuk, pre svoj vlastny klud.

michaela789
2. feb 2022

@anetata neviem, čo nie je ako píšem. Ja, pokiaľ viem, som len odpovedala na otázku - ako často mi gynekológ robil ultrazvuk počas tehotenstva. Odpoveď : na každej poradni. A dodala som, že prehmatavanie brucha, ako vyšetrovacia metóda, podľa mňa patrí niekde do hlbokej milulosti. O žiadnom nároku na preplatenie poisťovňou som nepísala.

any_soj
2. feb 2022

@marzuz89 presne ako píšeš. Plus - ja som bola po jednom MA a po pôrode mŕtvej dcéry, pre psychicku pohodu som potrebovala pár sekundové sono každý týždeň (len rýchle pozretie srdiečka). Veľa záleží od dohody, naozaj sa treba pýtať, hovoriť.

adrbat
3. feb 2022

Mne na každej poradni, plus keď som mala nejaké bolesti a prišla som mimo poradne aj vtedy mi urobil.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre