Tehuľky, čo robíte doma?

30. apr 2021

Ahojte, rada by som sa inšpirovala baby ktoré ste doma, tehotné čo robíte celé dni? Snažím sa chodiť na prechádzky, uvariť niečo ale zbytok dňa je taký že nič a dnes ma už prepadol taký smútok. Rada by som tie dni vyplnila zmysluplne, aby mi rýchlejšie ubehli.

hederamonstera
30. apr 2021

Ta nic nebavi?

helcanw
30. apr 2021

Ja som veľa čítala, prechádzala sa, pripravovala domácnosť na babatko, cvičila, pozerala filmy, alebo len tak sedela listovala na soc. sieťach... nikdy som sa nenudila a som rada že sim si ten čas sama so sebou užívala lebo teraz je toho času žalostne malo - tým ta nechcem strašiť, ale bohužiaľ potom budí iné priority.

stevvvka
30. apr 2021

Uc sa jazyk, vzdelavaj sa..

sasanka605
30. apr 2021

Pracovala som 😁

tosomja
30. apr 2021

Pri dcére, pred 11 rokmi som háčkovala, aj pre seba, aj na zákazky. Učila som sa aj šiť.
Pri synovi minulý rok som čítala veľa, kreslila, chodila sa bicyklovať, vonku, oddychovala, užívala som si tehotenstvo.
A teraz nič, nemám čas, lebo mám ročného syna a jemu sa treba venovať. Nemám čas sa ani nudiť, nie to ešte pozrieť film.

bellovag
30. apr 2021

@sasanka605 v piatom som si zbalila veci v práci a v sobotu bo o pol noci bol malý na svete 🙂

unicornlady
30. apr 2021

U nás v rodine sa vyšívalo 🙂

sasanka605
30. apr 2021

@bellovag hej, toho som sa aj bala ale maly bol vytrvaly.

c_est_la_vie
30. apr 2021

@bellovag ja som ešte posledný deň v robote mala 2 h nadčas 😆.
Tiež som nemala problém s nudou ☺️

c_est_la_vie
30. apr 2021

Autorke: keď som už bola oficiálne na MD a bábo nikde tak som si pozerala mamaclass pripravu na tehotenstvo, čítala knihy ( odborné napr. Od MUDr. zahumenskeho, potom psychológia pre milujúcich rodičov, na pobavenie Som mama od Tormovej). Pozrela si nejaké seriály.
Pomedzi to upratovanie, prechádzky, varenie, oddych, vyberanie výbavičky.
Pred MD, čiže do 8 mesiaca:
Kým som mohla tak som mala FOMO a chodila do práce a po návštevách a von s kamoškami ( dobre som urobila lebo potom novorodenec, korona lockdown a nikoho som pol roka nevidela). Do toho gravidjogu, prechadzky.

bellovag
30. apr 2021

@sasanka605 náš sa poponáhľa o 6 týždňov skôr 🙂

sasanka605
30. apr 2021

@bellovag dufam ze vsetko ok 😊 uz sa vas nevedel dockat

cimage
30. apr 2021

my sme chodili s muzom na vylety vzdy ked sa nam dalo. Este v 38tt sme boli v Tatrach. Ked som bola doma, tak som bola rada, ze si odpociniem. Varila som, piekla som, pozrela si film a uzivala si, ze som sama. Nachystala vybavicku, oprala, natrela postielku a skrinku, pozerala videa o porode, materstve.

lllenuli
30. apr 2021

Kúp si šijaci stroj a uši nejaké vecičky pre malinké 🙂 ja som takto mala “veľa času” na materskej, vtedy som sa naučila sit, mám doma dva stroje a ušijem už takmer všetko :D od kabeliek, cez oblečenie, teraz som sila kamarátke výbavičku do postieľky pre bábo ☺️

bellovag
30. apr 2021

@sasanka605 našťastie áno 🙂 už má 4 a pol roka😍

w123
30. apr 2021

pracovala som do 6 mesiaca a to uz som domov chodila neskutocne unavena takze od 6mesiaca som bola stastna ze mozem vela spat doma 😃 inak to bol cas od oktobra do decembra takze von som ani nechodila, proste som lenosila pozerala filmy, rozpravky, napchavala sa kolacikmi a roznymi dobrotami a fotila si brucho 😅 a to bolo naozaj vsetko, inak smutna som bola tiez depresie kazdodenne, ale treba to len preckat a vydrzat, inak mozes kludne skusit nejake tehotenske lahke cvicenie alebo si ist zaplavat na plavaren, mozes ist do kina, precitat si nejake knizky, vymalovavat si relaxacne omalovanky, mozes ist nieco nakupit babatku, upratat, mozes sa venovat sama sebe dat si masku nalakovat nechty potom ked bude babatko este budes na ten cas spominat ako ti chyba byt troska sama so sebou 😃

asia83
30. apr 2021

@lllenuli No áno, lebo každá má nervy a chuť šiť. Pre mňa je ihla v ruke trest. Šijací stroj by som po chvíľke vyhodila von oknom. Asi ju nič nebaví, inak by sa nepýtala čo má robiť, ale vedela by to. Takejto osobe poradiť iba to, nech si vyloží nohy na stôl, čaká na dieťa a na to, že čochvíľa nebude vedieť čo skôr robiť.

lllenuli
30. apr 2021

@asia83 ale no, som ti stúpila s tým šitím na otlak alebo čo? 😂 mozno len potrebuje inšpiráciu, tak som si dovolila prispieť svojou skúsenosťou, sorry 😁

tetaandulkova
30. apr 2021

Pripravujem, žehlím, varím, pratám... máme veľký dom čiže povedala by som, že nestíham všetko porobiť čo treba 🙂 Prerábame, tak pratania máme dosť. Momentálne chystám veci na sadenie, zháňam vonkajšie kvety, toto ma posledné dni napĺňa keďže sa už oteplilo... už som v 9mesiaci, riešim aj rýchlu úradnú svadbu, popritom som sľúbila namaľovanie 2 veľkých obrazov na objednávku tak toto musím ešte poriešiť, ale už stresujem či stihnem do pôrodu 😂 Takže ja sa vôbec nenudím, len ma štve, že toľko času mám a nevládzem toľko behať, lietať ako pred tehotenstvom, musím si robiť prestávky ale potom večer umieram 😀

zuzuliennka1
30. apr 2021

ja som doucovala jazyky, cele tehot. som sa citila vyborne, takze vela prechadzok, uzivala som si volno a cas pre seba, lebo veru po narodeni syna sa nam doslova “prevratil zivot hore nohami” 🙂 ako kazdej matke..
citaj si, pozeraj filmy, serialy, pec, chod von,… uz sa aj uvolnuju opatrenia, tak s kamoskami mozes pripadne na kavu zbehnut,… cokolvek co ti napadne, lebo fakt v dobrom - po narodeni babatka nebudes prve dni/tyzdne/mesiace vediet, kde ti hlava stoji 🙂
(spominam si na moje zaciatky ako mama, ked som sa konecne dostala k ranajkam, bolo vzdy cca 11:00 🙄😁) ono sa to potom zas samozrejme utrasie, ale - uzivaj si, ze si mozes robit co chces

artemislix
30. apr 2021

no ja som tiež taka, ze mne sa veľmi nič nechce a potom som smutná, že nesom aktívna 😄 taka schyzofrenia u mňa. doteraz som bola na PN a počas PN to bolo, varenie, jedenie, pozeranie filmov, seriálov, snažila som sa aj čítať knihy a sem tam pratanie. teraz som sa z PN nechala vypísať a pracujem 8 hodín denne z domu, tak to je moja záchrana.

ivangeline
30. apr 2021

Ked som bola tehotna s prvym... brigadovala som v bufete,strazila 8r dievcatko,pred sviatkami piekla oplatky ma fare,pripravovala deti na prve svate... skuslaa nove recepty,stretala sa s kamoskami a chodila na vylety,aj s muzom samorjm...a planovali sme spolu,snivali.. Teraz cakam tretie. :D Nie,pri 3 sa nudit nebudes urcite.. (Vela citala,pozerala filmy,cvicenie som kvoli rizikovemu vynechala,vysivalaaaa a kreslila...chodila k psychologicke xD)

mamusa34
2. máj 2021

Ja klasika ráno obchod , vyvenčenie psa ..potom upratať niečo pozret pritv .. uvariť ak treba 🤷doobeda ujde rýchlo. Cez obed skúšam pospať na hodku sa mi podarí skoro vždy

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre