icon

Tretí cisársky rez a maródka

betuska30
11. apr 2012

Ahojte kocky, chcela by som sa opytat, ci ste tu niektore, ktore maju za sebou 3 cisarske rezy...mna po dvoch sekciach v septembri caka tretia a zacinam sa trochu bat. Babo je planovane isli sme do toho vedome, pri prvom ani druhom som nemala ziadne vyrazne problemy. Sekcia bola pri prvom kvoli ocnej lekarke, ktora mi neodporucila klasicky porod, o 2 roky neskor pri druhom, mi napisala, ze uz mozem aj klasicky 😒 ...ano, aj taketo veci sa stavaju...pre nepostupujuci porod a kedze som sa vobec neotvarala, tak po tyzdnovom prenasani urobili znova sekciu. Teraz som v 4. mesiaci a mavam casto take bolesti v podbrusku, vcera som to vravela aj lekarovi, no nic konkretne mi k tomu nepovedal. Chcem sa opytat, ci je samotne tehotenstvo rizikove natolko, aby som cca v 6. mesiaci bola vypisana na PN. Som sice na RD, ale platim si DNP, len neviem, ci to od lekara mozem ziadat, aby ma potom vypisal.
Este by ma zaujimalo ako ste to prezivali vy, ci Vas tiez ten rez pobolieval a ci Vam to nejako kontrolovali...a kedy Vam tehotenstvo ukoncili, ci skor alebo nie.
Som vdacna za kazdu odpoved.

Strana
z2
betuska30
autor
12. apr 2012

evvkaa
dakujem za povzbudenie, chcem sa len opytat, potom ako si mala bolesti v podbrusku, bola si castejsie sledovana, resp. na rizikovom?

betuska30
autor
12. apr 2012

kika 72
ahoj, teba by som sa chcela opytat, preco si tie rezy mala robene rozne, teda vertikalne a potom horizontalne?
Co sa tyka PN, dufam, ze doktor ma vypise aj ked som doma....ja som sice dost aktivny clovek a dlho neposedim, ale teraz uz vazne zvazujem ze od druhej polovice tehotenstva budem chodit len na prechadzky a ziadna velka namaha, lebo nechcem riskovat....uz to bude pre mna velka obeta...ale co clovek neurobi pre babo, no nie? esteze ide leto a byvame na dedine, mame terasu, tak sa tam budem hojdat a cakat kym sa nedostavi september...

kika72
12. apr 2012

@betuska30
Ahoj, ja som mala akútny cisársky rez, robil mi ho 60 ročný skúsený gynekológ, vtedy sa o horizontálnych rezoch ešte len hovorilo (syn má 18 rokov) a nie každý gynekológ sa odvážil takto rezať. Vertikálny je bezpečnejší, ak hrozí nejaké riziko pre dieťatko. Môj mal omotanú pupočnú šnúru okolo krku a pri každej kontrakcii sa mu sťahovala a dusila ho. Vtedy nebol čas na kozmetické ohľady - aspoň tak mi to vysvetlili. Pri druhom som nemusela rodiť cisárskym rezom, no lekár sa bál, že mi praskne pri kontrakciách maternica a vykrvácam (syn má 15 rokov). Tento typ rezu je rizikový, lebo pretína svaly na bruchu a to miesto je veľmi oslabené, môže prasknúť aj brušná stena. Mne už viac detí ani nedoporučovali. Keby som nemala 2 chalanov, asi by som sa k tomu neodhodlala. No chceli sme dievčatko 🙂 Drobček má dnes 2,5 roka, baba to síce nie je, ale všetci sme veľmi šťastní, že ho máme 😉 Tentokrát mi robili horizontálny rez, lebo sa lepšie hojí, čo je pravda a mala som už predsalen aj vek 38 rokov. Aj napriek tomu mi pri cisárskom reze praskla maternica, lebo placenta sa odlepila a uvoľnila rez, ten praskol. Vďaka Bohu sme tu obaja, živí a zdraví 🙂 A veru aj vďaka lekárom, lebo to predpokladali a už ma v 37.tt hospitalizovali, na CTG som chodila 3x denne a placenta odišla v nedeľu, teda deň prac. pokoja ( nemusím hovoriť, ako to v nemocniciach funguje), primár bol v pohotovosti a hneď ma operovali. Drobček sa narodil presne na manželove narodeniny 🙂
Dúfam, že som Ťa nevystrašila, ja som extrémny prípad 😉 Treba len dávať pozor na bolesti a neprepínať sa, všetko bude ok 😉 Inak, ešte v 5. mesiaci som bola na túre v Nízkych Tatrách a zdolala som Chopok 😀 Pohodka 😀 ...

lili_mia
26. máj 2012

@macicka12 tu máš relatívne čerstvú tému

macicka12
26. máj 2012

@kika72 prečítala som si tvoj príspevok ja soom mala už dve sekcie poslednu pred 3 mesiacmi........a som podla všetkého znovu tehotná...a bojím sa ,že ked sa rozhodnem mat dietatko ,že nastanu neaké komplikácie...

kika72
26. máj 2012

@macicka12 ak máš vodorovný rez, tak by to nemal byť problém...aspoň tak mi to povedal lekár...neboj, všetko bude ok... 😉 len budeš pod drobnohľadom lekárov...ja keby som mohla, mala by som ešte jedno dieťatko ...mám 3 chlapcov a stále túžim po dievčatku...no technicky to už nejde... ☹ držím prsty, aby všetko dobre dopadlo 😉

macicka12
27. máj 2012

Ano mám vodorovne....a ja mám dve dievčatká...takže by som chcela chlapčeka......no uvidím ,ale pri poslednéj sekciia pri ultrazvuku mi zistili ,že mám aj cysty na maternici tak neviem...a velmi pekne ti dakujem za povzbudivé slová.....a dakujem ti velmi pekne dám ti vediet ako som dopadla..

Strana
z2