Trisomy test, ísť či neísť?
Ahojte, prosím Vás aký máte názor na Trisomy test? Dnes mi to odporučil doktor a neviem sa rozhodnúť.
@hope170317 ste veľký bojovníci aj s malinkým verím že keď príde na svet budeš si už len s maličkým vychutnávať sladké materstvo verím aj to že ešte vydrží čo najdlhšie v brušku či je to preňho skrz tej placenty riziko?Je to prvé bábenko?V každom prípade neboj po tom všetkom trápení a boji už bude len dobre budem sa modliť a myslieť na vás 💕💕💕
@danicabbb Nooo akonahle nenarastie dost alebo prestane rast musi von. Uz teraz je o 3-4tt mensi. Preeklampisaasia hrozi. A tak a najhorsie je ze n ikto ti nic nepovie, lekári salsia do radu na pase a hlavne naco si trapit hlavku prehlnane niecomim nie beznym. Nie je mam doma malu 16m raketu. Prave skrz nu je to vsetko tazsie lebo najviac ma trapi ako to zasiahne ju. Ked ma niekde zavru lezat a s predcasniatkami je to tazke a narocne na cas. Skrz nu sa najviac trapim. Na druhej strane myslim ze aj kvoli nej a tonu ze to nie je prbe tehu to zvladam relativne dobre. (Sudiac podla toho zr mi uz davno nepreplo v bedni)
@hope170317 neboj zvládnete máš aj muža uvidíš dáte to aj s malou slečnou
@hope170317 a teraz si ktorý tt?
@dolynkag Ukonceny 30tt
@hope170317 a kedy ideš na další celky usg ?
@dolynkag ja chodim na sono kaze dva tyzdne kedze chodim do rizikovej poradne...aj prietoky mi meraju od 22tt...cize nejak speci to neriesim
Mne maly meskal s rastom najprv tyzden potom dva a nakoniec dva a pol.. V nemocnici ma strasili ale prietoky boli ok. Narodil sa 40+6 2780gramov. DS 1:30.. A je zdravy 🙂
No zatiaľ výsledky nemám, ale bola som v poradni babo vyzeralo všetko ok všetko premietala dva dni sme dopredu, veľmi sa vrtelo , tak uvidíme , nervy zase začínajú fungovať , volali sme tam vraj ešte všetko nie je hotové , dali sme si ten najdrahší test robiť
@ingelika78 mozem sa opytat ako sa vola ten rozšírený test a kolko sa plati?
@jankasyrka velmi Ti asi nepomozem, nezijem na Slovensku ale v Australii. Pre zaujimavost - trisomy 450 AUD (zakladne) + extra test 840 AUD. ale tu sa za lekara plati celkovo, aj co chodim na utz, poradnu a tak
Kopirujem co som napisala kočke este v júli. Už som porodila a mám zdravého chlapčeka. V októbri som oslávila 40-ku.
@jankasyrka ešte dodám ze tu sa volá Nifty Plus, alebo Harmony Plus, ten isty test len dve rozne firmy, neviem ako sa to na SK volá...
@jankasyrka u nás sú rôzne druhy.... trisomy, harmony, nifty.... trisomy ma tri verzie základná tri trizomie je za 350, rozšírený za 450
Ja urcite odporucam! Mam 24 rokov a z triple testov som mala vysledok 1:100 DS. Samozrejme - panika 😁 Aj ked som vedela,ze je moje dietatko zdrave, za ten pokoj do konca tehotenstva to urcite stoji. Trisomy mi odporucila sestricka, uz na 4 den som mala vysledok. O vsetkom vas informuju cez sms, takze sa nemusite obavat ci platba prisla/neprisla, ci maju vasu vzorka a ci uz mate vysledok. Nie je to lacna zalezitost, no ak vam to financie umoznuju, urcite ano! Drzim palce 💋
@uglyfairytales dakujem za odpoved 🙂 ale, to bolo este v roku 2018 ☺️ Uz mam svoju lasku pri sebe 🥰
@89kiki Popravde som to sem dala viac-menej kvôli babám, ktoré sú momentálne vo fáze kedy si tým prechádzajú - ja som si tým tiež prešla a ver mi, veľa týchto fór mi psychicky pomohlo cítiť sa lepšie, nestresovať tak bejby a hlavne - triple testy sú len štatistiky a pravdepodobnosti 🙂 človek si to v tom strese neuvedomuje a myslí hneď na to najhoršie čo sa môže stať..
Dodatočne teda gratulujem a dúfam, že ste zdraví a spokojní 🙂
@uglyfairytales jasne,rozumiem 🙂 aj mne vela for pomohlo,tiez som nevedela co dalej,stale som len citala a citala.. :/ nakoniec vsetko dobre dopadlo ☺️
@uglyfairytales a samozrejme dakujem ☺️
moje skusenosti s trisomy boli nasledovne moja gynekologicka ma objednala na trisomy v 15+6 a vybrala som si test za 450Eur, po 5 dnoch mi volali ze vysledok je neinformativny, kedze som nemala dostatocne mnozstvo DNA fragmentov v krvi( mala som 2.7) a vraj sa berie vysledok az od 5 ale vraj idealne je pri 8. Bolo mi ponuknute zopakovat test po 2 tyzdnoch, avsak to som odmietla kedze to by som bola uz v 18+ tyzdni a zasa by som musela cakat na vysledky ktore by boli alebo neboli, a tak som sa rozhodla pre amnio. Takze som volala spat do medirexu ze opakovat trisomy nebudem a oni mi teda oznamili ze mi vratia peniaze. Tie mi boli vratene este v ten den.
@uglyfairytales Ahoj. Chcem sa spytat, v akej forme si dostala vysledky? Dostal ich len Tvoj gynekolog? Ako je to uvadzane, su tam takisto len statisticke pravdepodobnosti ako pri AFP testoch alebo konkretne cisla? Dakujem za blizsie informacie.
@martina1309 Ahoj, chcem sa spytat, ako si nakoniec dopadla? Dcerka sa narodila zdrava? Ako bolo vysvetlene to, ze Ti pri trisomy bol zisteny Turnerov syndrom?

@danicabbb to je strasne dlhy pribeh a konpkikovany. Od zaciatku to bol problem na problem. Ked aa jedno vyriešilo, vyvratilo prislo dalsie a hlavne to su tam tak specificke veci, s kt. Sa nestretnws len tak, kt. Dok neriesia kazdy den o kt. Si nepokecas so zrnami na mk ako dopadli lebo ziadnu taku nenajdes. Kolkokrat som si povedala keby to boli len zle tripple na downa aspon info by som mala aspon vedela co cakat maala si s kym pokecat. Ale nech nekecam. Zacalo to velmi velkym zltkovym vakom (babo sa vibec nemalo udrzat v 12 tt som bola u nachystwna na hosp. Doktor skoro odpadol ked na sone vse ok), spinenie od 8tt, zly prvotrimestralny na DS, ES, zly tripple na DS, ES, trizomia 16 na trisomy, amniocenteza (nastastie ok), v 20tt na sone kratsie nozky, znova testovanie amnio na kostne dysplazie - negativne, zistili vsak nejaku mutaciu v tvorbe aminokyseline kt. nikto nevedel co znamena ale vsetci mysleli ze asi nic (genetici bb ba praha), testovanie mna a muza - zistili ze to ma on tak ze je to ok aaa led sme toto vsetko presli a bolo vsetko NEGATIVNE tak sa zacala ta placenta prejavovat a maly zacal zaostavat v raste.a uz ale chvalabohu riesime len toto...sme sledovany a cakame kolko dame a kedy bude musiet ist von ale bude to dobre, verim ze po tom vsetkom!!!! A cely tento humbuk od zaciatku je sposobeny chorou placentou, kt sa liecit neda.