icon

Umelé prerušnie tehotenstva v 24. týždni. Ako to prežiť?

zaclonka
26. jún 2011

Ahojte. V piatok som absolvovala velky ultrazvuk, zial, potvrdil moje obavy. Cakame dvojcata, jedno babenko je v poriadku, druhe zaostava takmer o mesiac, vacsinu vysledkov ma abnormalnych, resp. sa ani nezmestilo do grafov :( Po velmi tazkych bojoch (o problemoch vieme uz od 16tt., dnes som 23tt.) sme sa rozhodli pre umele ukoncenie tehotenstva. Neviem co ma caka, nedokazem si predstavit upt v 24tt a uz vobec nie pro dvojcatach, ale bojovali sme uz prilis dlho, hrozi mi aj spontanny potrat a ja to uz nezvladam, ani fyzicky, no hlavne nie psychicky. Vie mi niektora z vas poradit ako to prebieha? Ako dlho trva zotavenie sa, popr. co konkretne vam pomohlo v tychto najtazsich chvilach zivota zeny? Budem vam vsetkym velmi vdacna :(

Strana
z3
navan
21. mar 2014

@zaclonka prepac ale musim Ti povedat ze tu nie si spravne. Tu dostanes odpovede typu vrahyna a pod. od super matiek bez akehokolvek naznaku empatie. Rada by som Ti napisala odpoved na tvoju otazku ale neviem ju. Odporucam Ti hladat pomoc a podporu u psychologa a tvojej rodiny. Ako si si uz mohla vsimnut tu sa jej nedockas. Drzim palce.

ghanam
7. sep 2017

Dobrý deň,
volám sa Alžbeta Demeková a pracujem ako pôrodná asistentka. Momentálne píšem svoju rigoróznu prácu na tému Skúsenosti žien po indukovanom potrate v II. trimestri tehotenstva. Chcela by som Vás preto poprosiť o Vašu pomoc, pretože aj Vaša reálna skúsenosť môže prispieť ku skvalitneniu každodennej práce pôrodných asistentiek. Rovnako tak môžu Vaše odpovede pomôcť ďalším ženám, ktoré sa jedného dňa ocitnú v podobnej situácii. Link na dotazník (dotazník je anonymný) https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfagv9...

Strana
z3