icon

V ktorom som týždni?

23. nov 2021

Ahojte, navštevujem jedného gynekológa kt mi tvrdí že som v 31tt no keď som bola u druhého lekára na 3D sono povedal že som v 29tt. Teraz fakt neviem kým sa mám riadiť.

kkovacovak
23. nov 2021

Jeden bral údaj podľa dátumu poslednej ms a druhý podľa reálnej veľkosti plodu

autor
23. nov 2021

@kkovacovak a čím by som sa mala skôr riadiť ?

kkovacovak
23. nov 2021

Pokiaľ ti gynekológ v 12tt na prvom skriningu neupravil termín pôrodu tak sa riaď tým podľa poslednej menštruácie. Upravujú to v 12tt až keď je to viac ako dva týždne. Veľakrát sa stane počas celého tehotenstva že bábätko určitú dobu rastie menej a môže byť na svoj týždeň menšie a niekedy zase naopak rastie rýchlejšie a dobehne to.

autor
23. nov 2021

@kkovacovak podľa mojich výpočtov od poslednej menštruácie je to 29tyzdov +3 dni čiže som uuuplne zmetena a v 12tt mi termín neupravoval. Ale dneska na mna vybehol doktor s 31 týždňom tak som ostala zmetena

nafka0483
23. nov 2021

Datum prveho dna poslednej menstruacie?
29+3 znamena ukonceny 29ty tyzden, prebiehajuci 30ty.

kkovacovak
23. nov 2021

Tak máš maličké asi o niečo väčšie. Tiež som to tak tuším okolo 30tt mala. Podľa tabuliek bola malá väčšia aj v 36tt. Stále sa ale pokračovalo s pôvodným dátumom. Mne ho ale menili v tom 12tt lebo som mala posunutú ovuláciu a vtedy bol plod o dva týždne menší.

kkovacovak
23. nov 2021

Podľa toho čo píšeš tak je to len týždeň

veronice
23. nov 2021

29+3 je 30.tyzden tehotenstva. Cize ak druhy lekar videl 31tt,tak to mohlo byt napr 30+2tt a to je plus minus tyzden a to nie je ziadna tragedia a nic co by ta malo znepokojovat 😉 v konecnom dosledku je to uplne jedno lebo dieta sa vypyta ked bude chciet, nie podla toho, aky termin porodu ti povie jeden lekar ci dvaja 😉 bud vklude a ak ti lekari povedali ze inak je vsetko ok tak neries 🙂
PS: moj lekar mi pri oboch tehotenstvach zapisal tp podla poslednej menstruacie a uz to nemenil... Takze ja byt tebou riadim sa podla poslednej ms 😉

autor
23. nov 2021

@veronice akurát ja som už bola tehotná týždeň zhruba a ešte som mala posledný krát menštruáciu takze som zmetena úplne

autor
23. nov 2021

@veronice takze neviem či aj s tým rátať alebo bez

nafka0483
23. nov 2021

Nemohla si byt tyzden tehotna a mat menstruaciu, to ako myslis?
Vies presne datum kedy si otehotnela? Kedy bola posledna menstruacia?

autor
23. nov 2021

@nafka0483 tak vlasne ak rátam že som 29t+4dni už teraz tak mi ukazuje že som otehotnela 1.mája2021 a menštruáciu poslednu som mala od 26.apríla do 2.mája. Takze podľa všetkého som otehotnela počas menštruácie.

autor
23. nov 2021

@nafka0483 a vlasne potom som čakala na ďalšiu menštruáciu ale ta už neprišla a test dve čiarky

nafka0483
23. nov 2021

Berie sa vzdy prvy den memstruacie, je jedno aka je dlha.
Ak bola teda 26.4. tak si 30+2 cize ukonceny 30ty tyzden, prebiehajuci 31vy.
Ak mas cca 28-30 dnovy standardny cyklus tak si otehotnela niekedy okolo 9.5.

Neviem odkial beries 29+4 ako si to vypocitala a preco si myslis ze si otehotnela pocas memstruacie 🤷‍♀️

autor
23. nov 2021

@nafka0483 vlasne ten 29 týždeň mi povedal lekar jeden a 31 týždeň další lekar takze oba týždne sa nejako snažím počítať a nejako skompatibilizovat aby to sedelo😂 akože viem že bábätko sa vypýta von kedy ono bude chcieť. Ale keď vidím niektoré mamičky ktoré vždy vedia týždeň deň dobre ze nie aj hodinu a ja mám pocit že som do toho taká sprosta len ja

nafka0483
23. nov 2021

Ale ved co riesis. Podla poslednej menstruacie si 30+2, tak sa to pocita.
Druha vec je ze napr babo zodpoveda velkostou 29temu alebo 32vemu tyzdnu. To je jedno, dlzka tvojho tehotenstva sa nemeni, stale si tehotna 30 tyzdnov a 2 dni, lebo tak sa to proste pocita.

nafka0483
23. nov 2021

Bola si v 12tt a v 20tt na tych "velkych" ultrazvukoch? Ak ano, mas nejaku spravu z nich, ja tam mam vzdy termin porodu a gestacny vek podla poslednej menstruacie a potom podla merani na ultrazvuku. Tak to si skus pozriet.

anjelicek26
24. nov 2021

Babo je jednoducho trochu vacsie, nic viac. Termin sa ti tym nemeni.

mima1
24. nov 2021

Nic sa nedeje pocitaj s datumom menstruacie mal by byt aj v knizke. Ja som pri prvom nevedela ze som tehotna lebo som menzes mala normal. Sestricka ma objednala na vysetrenie ze budem cca 7tt a ked som prisla tak dr zhrozena ze to babo tomu vobec nezodpoveda a ze som cca 13tt. Co mne teda prislo uplne uletene ze by som nevedela tolko ze som tehotna. Ale ta menstruacia ktora normalne bola ma pomylila kedze mi nic nebolo ziadne priznaky. A potom mi nechali termin podla usg.