Veľké prsia v 24. týždni. Poradíte?
Ahojte. Mam otazku ohladom prs. Som uz 24.tyzdni a o dost mam velke prsia a velke hnede bradavky. Len ze ta hnedost sa mi rozsiruje uz na spodne prsia a urobili sa my na prsiach dolu hnede ciari ako keby hnede zily. Je to pigment alebo je to normal u tehotnej zeny to stale zostane? Lebonie je topekne a hambim sa to ukazat aj pred doktorom. Mate niektora take to skusenosti?
mne hnede zafarbenie zmizlo, v tehotenstve sa mi pod prsiami vytvorili aj take kozne fifiky-tiez zmizli. A poradim ti jednu radu, pred dr. sa nehanbi, ak mas nejake otazky otvorene mu ich poloz a ked je treba nieco ukazat tak ukaz.
Áno, tvar, resp. veľkosť pŕs a farba bradaviek sa v tehotenstve mení. Dvorce sa môžu zväčšiť a výrazne stmavnúť (čo, dokonca, môže byť zmena trvalá). Je to všetko normálne, nemaj obavy 😉.
Hnedé čiary alebo žily pravdepodobne nebudú strie. Strie sú praskliny na koži červenkastej, červenej, ružovej až modrofialovej farby. Vidíš? Keby sa na to pozrel lekár, hneď ti povie o čo ide 😉. V každom prípade prípravok proti striám v tehotenstve si môžeš kúpiť a natierať sa ním aspoň 2x denne, hlavne v prípade, že máš dedičnú predispozíciu. Sú to prípravky, ktoré slúžia ako prevencia vzniku, buď rôzne hydratačné krémy alebo oleje (odporúčam za studena lisované, napr. olivový olej z lekárne; najlepšie aplikovať na mokrú pokožku hneď po sprchovaní).
A pokojne sa zver s otázkami lekárovi, pred ním sa naozaj hanbiť nemusíš; veď kto iný ti lepšie poradí a pochopí?

Su to strire, kup si krem na strie. Nepomoze velmi, ale aspon budes mat dobry úpocit, ze s tym nieco robis 😝 A ano, v tehotenstve je to normalne.