icon

Veľké prsia v 24. týždni. Poradíte?

bielkaaa
7. máj 2014

Ahojte. Mam otazku ohladom prs. Som uz 24.tyzdni a o dost mam velke prsia a velke hnede bradavky. Len ze ta hnedost sa mi rozsiruje uz na spodne prsia a urobili sa my na prsiach dolu hnede ciari ako keby hnede zily. Je to pigment alebo je to normal u tehotnej zeny to stale zostane? Lebonie je topekne a hambim sa to ukazat aj pred doktorom. Mate niektora take to skusenosti?

sharlotta
7. máj 2014

Su to strire, kup si krem na strie. Nepomoze velmi, ale aspon budes mat dobry úpocit, ze s tym nieco robis 😝 A ano, v tehotenstve je to normalne.

denisafono
7. máj 2014

mne hnede zafarbenie zmizlo, v tehotenstve sa mi pod prsiami vytvorili aj take kozne fifiky-tiez zmizli. A poradim ti jednu radu, pred dr. sa nehanbi, ak mas nejake otazky otvorene mu ich poloz a ked je treba nieco ukazat tak ukaz.

lorela
9. máj 2014

Áno, tvar, resp. veľkosť pŕs a farba bradaviek sa v tehotenstve mení. Dvorce sa môžu zväčšiť a výrazne stmavnúť (čo, dokonca, môže byť zmena trvalá). Je to všetko normálne, nemaj obavy 😉.
Hnedé čiary alebo žily pravdepodobne nebudú strie. Strie sú praskliny na koži červenkastej, červenej, ružovej až modrofialovej farby. Vidíš? Keby sa na to pozrel lekár, hneď ti povie o čo ide 😉. V každom prípade prípravok proti striám v tehotenstve si môžeš kúpiť a natierať sa ním aspoň 2x denne, hlavne v prípade, že máš dedičnú predispozíciu. Sú to prípravky, ktoré slúžia ako prevencia vzniku, buď rôzne hydratačné krémy alebo oleje (odporúčam za studena lisované, napr. olivový olej z lekárne; najlepšie aplikovať na mokrú pokožku hneď po sprchovaní).

A pokojne sa zver s otázkami lekárovi, pred ním sa naozaj hanbiť nemusíš; veď kto iný ti lepšie poradí a pochopí?