Veľkosť brucha v 24. týždni

17. aug 2022

Ahojte baby . Chcem sa poradiť . Mám pocit že mi vôbec nerastie brucho , som aktuálne v 24 tt . S mojim gynekológom škoda niečo riešiť som z toho totálne nešťastná , má samozrejme v ambulancii ultrazvuk ale statsi , ale vôbec to nevadí . Na poradniach mi však ultrazvuk absolútne nerobí !!!!! Že to netreba že stačia tri . Za ktoré som si zaplatila v inej ambulancii v 12 tt 30 eur v 21 tt 50 eur a bohvie koľko si vypýtajú za ten ešte v 30 tom 🥺🥺🥺 takze o svojej malej dokopy neviem nič keď som necítila pohyby poslal má do nemocnice kde som strávila 5 hodín lebo naozaj nechápali ako mi jeden gynekológ nevie urobiť ultrazvuk 😥😥😥 on má poradňu tak 5 minuz zápise váhu tlak niečo zmeria na bruchu vyšetrí palpacne a koniec . A teda vlastne moja otázka na vás je normálne že mám pocit že mi prestalo rast brucho ? Taký mesiac sa mi zdá že je stále rovnaké . Malu si vidím len keď si zaplatím veľké prachy inde . Moc vďaka .

pribinak
17. aug 2022

Gynekológa mizes zmeniť ak nie si spokojná. Načo čakáš ak si dlhodobo nespokojná?

Hm, nemusíš mat brucho ako veľryba. Niektoré tehotné majú bruska malé a všetko je v poriadku
Niektoré priberú 20 kg a iné 5 kg a ba taka du rovnako veľké a zdravé

llnzz
17. aug 2022

Ja si myslím že to je u každej ženy individuálne ale ja som napriklad do konca 2 trimestra mala bruško také že som vyzerala iba ako viac najedená. V podstate nikto kto nevedel že som tehotná si ani len nevšimol že som tehotná😀 Až v 28-29 týždni mi doslova explodovalo bruško že fakt bolo vidieť že som tehotná. A to som mala pocit že zo dňa na deň mi narástlo.

llnzz
17. aug 2022

A čo sa týka gynekológa ja by som asi menila. Tá moja neni najzhovorčivejšia ale na každej poradni poctivo vždy merala bábatko či rastie správne ako má či je všetko v poriadku vždy čo trebalo.

deti95060810
17. aug 2022

veľkosť bruška nech ťa netrápi... naši susedia ani nevedeli že som tehu...iba keď ma videli s kočíkom, aj to si mysleli že niekomu kočíkujeme bábo...

maris5
17. aug 2022

Ja som uz nastupovala na matersku a brucho som este nemala. Kto nevedel, ze som tehotna, tak si myslel, ze som dala vypoved. A potom mi zrazu narastlo cez vikend, ze som uz ani ziadne nohavice nezapla.

nevenka
18. aug 2022

Sono sa standardne robi na potvrdenie tehotenstva, potom v 12-13 tt., morfologicky v 20 tt. a dalsi v 30 tt. - toto su 3 ultrazvuky, ktore su potrebne v tehotenstve spravit. Tolko preplacaju poistovne. Cakam stvrde dieta a viac som mala len vtedy, ked som sla na pohotovost kvoli spineniu alebo tak.
Som v 20 tt., morfo mi bude robit az v 23 tt., este ani neviem, ci cakam chlapca alebo dievca, naposledy nebolo vidiet. Ja to mam ale posunute, takze mne to sono teraz bude robit asi 4x, naposledy bolo v 18+4, to z rychlika pozrel babo, asi minutku, pohlavie nebolo vidno a morfo mi dal az o dalsie 4 tyzdne kvoli dovolenke a tomu, ze ppistovna preplaca raz do mesiaca poradne. Asi tak.
Gynekologa zmenit mozes, no neviem, co tam kazdu poradnu chces pozerat, robit 30 minutove sono alebo ako? 🤔. Ked je problem, je samozrejme, ze pozriet babo treba, vysetrit. Ak to neurobil, tak to by som ho zmenila urcite.
Co sa tyka velkosti brucha, este Ti bude luto, ked budes ako velryba ku koncu. Pri prvom som mala malicke brusko a vsetko bolo v poriadku, pri dalsich som fakt bola velka, aj viac pribrala, takze vyhra to nie je.

jaskolka
18. aug 2022

Ono skutočne poisťovňa preplatí tri ultrazvuky s z tých aj doktir robí záznam do materskej knižky. Mne síce robila a každej poradni, ale reálne to sú "krátke" a zapísala len tie tri oficiálne.
Ak však nie si spokojná s doktorom, máš právo ísť k inému, to je na tebe. Môže byť trichu problém počas tehotenstva meniť, nie všetci chcú brat tehotné pacientky. Každopádne sa skus informovat, je dôležité mať gynekológa, ktorému dôverujes(a je aj ťažko niekrdy takého nájsť).
Ja napríklad az v 35 rokoch som našla takú

miskamicha
18. aug 2022

Ja som mala brucho v den porodu ako niektore zeny v 20tt. Ale zas u mna bol problem s malou ze nerastla ako by mala, v 38+1 sa narodila s vahou 2300g ale zistilo sa to az v 30tt na usg v sukr.klinike..mna potom gynekolog sledoval kazdy tyzden
Ak si chuducka a mas pevnu brusnu stenu nemusi to znamenat nic. Hlavne klud. A zmen lekara..od septembra mozes k druhemu 🙂 a ano bezne sa robia 3 usg. Mne moj gyn pozera vzdy krcok/teraz cakam dvojky/ a aj mi meria babatka - ale nechapem naco ja si to nevyzadujem /neplatim za to, robi to z vlastnej iniciatigy/ lebo IUGR sa prejavi az v 3.trimestri. bud kludna, mhsli pozitivne 🙂

bibsha
22. aug 2022

Ja mám v 25tt keď stojím síce veľké brucho ale to som mala aj predtým 😅 skôr ako nafúknuté...a keď si ľahnem tak mám také vypuknute akurát podbruško nič extra tiež také malé 🙂 ale už teraz mám problém si nalakovať nechty na nohách takže som rada že mám zatiaľ len také malé 😅....
A gynekológ ani mne nerobieva ultrazvuk na poradni ...iba v 12,20 a 30 samizda robí...skontroluje mi krčok, sestrička odváži, tlak odmeria, akurát pozrie ultrazvukom či sa bábo hýbe a či mu bije srdiečko...čiže asi 10 sekúnd 😅

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre