icon

Vymiznutie tehotenských príznakov v 12. týždni

16. mar 2025

Ahojte, baby. Dnes mi začal už 12. týždeň tehotenstva ale všímam si to už od toho 11tt. Toto je moje druhé tehotenstvo. Prvé bolo pred cca 2 rokmi narodil sa nám zdravý synček a priebeh toho tehotenstva bol viac menej bezproblémový. Pamätám si, že občas mi bolo ťažko na žalúdok a boleli na prsia, ale to bolo tak celé. Toto tehu bolo od začiatku iné. Cca od 7 týždňa mi bývalo takmer každý deň veľmi zle, dosť som aj zvracala, bolo mi na striedačku teplo a zima. Od toho 7tt som aj špinila, samozrejme bola som u gyn, ktorý mi predpísal Progestanelle 200mg, ktoré si od vtedy vkladám a špinenie do pár dní prestalo. Gyn mi vtedy na kontrole povedal, že mám malý hematóm, že je to kvôli tomu. Od minulého týždňa, teda cca od nejakých 10+2tt som si začala všímať, že mi úplne vymizli tehotenské príznaky, ale doslova zo dňa na deň. Už mi vôbec nebýva zle, vôbec ma nebolia prsia a celkovo sa proste vôbec necítim ako tehotná. Myslíte, že je to v takomto relatívne skorom týždni tehotenstva normálne? Ku gyn som objednaná až na piatok. Máte niektorá podobné skúsenosti?

barka1
16. mar 2025

Ja ta nepotesim. V 11+0 som začala špinit. Hned v ten den dr zistila, že plod sa prestal vyvíjat, mal velkost 6+4tt. Bolo to moje prve tehotenstvo. Až spatne mi došlo, že už som sa pár dní necítila ako tehotna. Prestala som mat citlivé prsia.
Určite ti tu napíšu aj dobre skusenosti, ale za mna by si sa možno mala pripravit na tu horšiu možnost.

domiklik
16. mar 2025

Je to úplne bezne

zuzkaa1991
16. mar 2025

Aj ja som 11t3d
Prve.tehu v 12tt MA tak.isto prestalo mi byt zle....
Druhe tehu uspesne ale tiez bolo mi zle..dokonca tehu
Teraz som opat tehu ale necitim sa od začiatku ze som.tehu je mi max tazko.od.zaludku pravda bradavky ma.prestali boliet na dotyk inak ma neboleloli....buduci týždeň na velky usg v 12tt tak.som zvedava neviem.sa dockat v 10tt bolo všetko ok
Utesujem sa ze mi rastie brusko 😊😇

siska53
16. mar 2025

Ja som bola stastna, ze po 12.tt zmizla nevolnost, aj unava. A mohla som normalne fungovat.

zuzanka.zuzu
16. mar 2025

ja ťa zase naopak poteším - od toho momentu prevzala výživu dieťaťa placenta 😉 preto nevoľnosť ustúpila

zuzkaa1991
16. mar 2025

@barka1 a predtým v ktorom tt ste bola na usg? Ked v 11t ste mala MA?

barka1
16. mar 2025

@zuzkaa1991 práve v 6+4tt. Tam plod zaostaval len trochu, velkost bola 6+2tt, ale vedela som, ze ovulacia bola 10dc, takže už tam nieco nebolo ok, ale nevenovali sme tomu pozornost.

zuzkaa1991
16. mar 2025

@barka1 aha....lebo bolo davno v roku 2016 ked som mala MA ale tiez. Nepamätám kedy som mala usg len náhodou isla robiť usg 12tt kedze som ukoncovala pn kvoli svadbe (v piatok a v pondelok som mala ist na velky usg 3d) a vtedy zistila ze mam mrtvy plod ale to ma nechali doma cez víkend potom.kyretaz ale ja som ani bolesti ani spinenie nic som nemala....preto sa opat bojím ci je všetko ok aj ked fakt sa necitim v tehu len ako som vysse písala.som unavena len a rastie našťastie brusko a tazko od zaludka ale to akoby som sa prejedla len...ale.muz ma ukľudňuje ze v 10tt bolo všetko ok tak je ok

Ale vam prajem nech sa vam.splni a budete mat klbko doma ;)

barka1
16. mar 2025

@zuzkaa1991 neviem, či to bolo pre mna alebo pre autorku, ale ja som potratila este v r. 2013 a už mám 10 a 9r deti.

cukroska
16. mar 2025

Nechcem písať zlé, ale u mňa to malo ziaľ smutný koniec. Ale tehotenské príznaky (u mna hlavne bolesť a naliate prsia...)úplne vymizli len krátko nato,ako mi zistili v 12tt zamĺknutý potrat.Nechali ma čakať týždeň, aj lieky mi lekár predpísal a mne to prišlo čudné. Pretože som vedela, že taký zázrak sa žiaľ už nestane. Dokonca sa mi prsia zmenšili,proste hneď som cítila ako netehotná. Ale určite sa ti netýka Teba a všetko je v poriadku.

mariska1989
16. mar 2025

Pre tvoj klud nečakaj do piatka . Zájdi si pre istotu snáď ťa dr vo dverách ne otoči že ideš kvôli tomu. Môže to byť ôk ale aj nemusí. Niečím podobným som si prešla až teda na to že od 10 + niečo som cítila jemne maternicu ako keď slabšie bolesti pri ms vravela som si ze to asi není ok ale zas som si vravela však za 2 týždne idem k dr poviem jej to . Bruško rástlo už som ho mala také maličké. Chute čudné mi prešli. A ha 11+6 sobota začala špiniť už som vedela že je zle . Ultrazvuk dopadol tak že maternica sedela na týždne a však v nej to už bolo rozložené takže môj poklad som videla 2 x a to 6+2 a o týždeň neskôr 6+5 už vtedy mohla kontrolka blikať že nie je niečo ok

maartiinaa11
17. mar 2025

Tiež mi vymizli v cca takom tyzdni a všetko je OK 😊

zuzkaa1991
17. mar 2025

@maartiinaa11 ja stresujem tiez...akoze priznaky som toto tehu ani nemala len poobede tazko mi bolo a bradavky boleli😁😁aj muž ma ukľudňuje nech nemyslím na zle....uz odpocitavam do pondelka dni ked nas caka usg🙏 kedze stale mam v pamäti z roku 2016😔

maartiinaa11
17. mar 2025

@zuzkaa1991 verím ti ja som to mala úplne rovnako s tym stresovanim, ešte aj príznaky rovnaké, že ťažoba na žalúdku aj prsia a brutálna únava a vtedy to ozaj prešlo.. ono to da zabrat hlavne po neprijemnom predošlom zážitku 😪držím veľmi palce 😊 💖

zuzkaa1991
17. mar 2025

@maartiinaa11 to verim beriem to.tak ze.co ma byt tak bude...jedno dieta uz našťastie mame 😇 ale verim ze aj to.druhe bude uspesne....aj ked totot tehu je úplne ine kedze od začiatku sa necitim tehu ale babo rastie 😇podla usg naposledy v 10tt

maartiinaa11
17. mar 2025

@zuzkaa1991 jasne tak nech to takto pokračuje 🥰

naty_123
24. mar 2025

Ahoj ako to dopadlo?

autor
24. mar 2025

Ahoj, v piatok som bola na kontrole a všetko je v úplnom poriadku. Asi som proste prešla už za tú hranicu tehotenstva, kedy necítim príznaky 😄🍀

naty_123
24. mar 2025

❤️❤️❤️ gratulujem