Zle otočené dieťa A ( dvojičky ) a morfologický ultrazvuk.
Ahojte maminky, potrebovala by som Vašu skúsenosť.
Zajtra mám poradňu, v stredu morfologické sono v 21tt (20+3). Mám taký "problém" s dieťaťom A. Od samého začiatku je zle otočené, chrbátikom, ako keby sa pozeralo mne do krížov, dovnútra. Ani na jednom sone (od 6tt) nebolo dobre otočené, aj NT/NB sa nedalo dobre merať, trizómie máme vylúčené z krvi.
Nuž, teraz otázka - mali ste niektorá takto otočené dieťa a vedeli Vám ho na morfo utz pomerať, popozerať? Mám z toho trochu obavy, že ak bude otočené stále rovnako tak ho Dr nebude vedieť správne vyšetriť..😕
Ďakujem
moj bol v 20 tt tiez vraj otoceny chrbtom.Boli sme v ke u Dankovcika nadseny polohou teda nebol aj mi natriasal bruchom aj som menila stale polohy z boka na chrbat a dookola a nepomohlo.No dr pomeral co sa dalo aj tvaricku ukazal aj srdiecko pozrel to sa mu tazsie kontrolovalo ale podarilo sa.Babo je ok uz ma 4 mesiace nas certik 😀
@stanka2612 ...tak toto bol gol 😂
@cokolada_876...asi tvoja kamoska isla ritkou. Cize porod sa spustil a dietatko zostupilo do porodnych ciest zle natocene, to ze slo ritkou nadol neznamena, ze to bol zadok rodicky 😂
@cokolada_876 je dost mozne inak, ze tvoje dietatko tiez bude mat zaznam v tehotenskej knizke o polohe plodu. Uvadza sa skratka KP. Cize natocenie koncom panvovym. Cize nie je natocene hlavickou, ale ritkou. Niektore deti sa otocia skor, nirktore ostanu KP az do porodu. Morfologicky ultrazvuk - pozri google. Studuj. Nech nie si teliatko, ktore len lahne na stol, bud pripravena a oboznamena aspon so zakladnymi faktami ohladne tvojho tehotenstva.
@cokolada_876 cez analny otvor sa neda rodit- vylucovaci a pohlavny trakt su dve rozdielne cesty z tela "von" a ani nahodou sa nedaju "skrizit", zeby cosi z jednej cesty vyslo von druhym otvorom. Nech si veci dostuduje aj kamoska, ale aj ty, aby si tu potom nedavala take "perly".
@cokolada_876 s kamoškou ste asi na jednej vlnovej a mentálnej úrovni.
@katkaba1 pri dvojičkách neviem, ale mne kázali sa prejsť, dať na bok tiež to dlho trvalo nechaj to na lekára určite si poradi

@katkaba1, ja síce čakám iba 1,ale tiež je otocene tak priecne az sikmo. Som 26tt.ale ze ešte ma času dosť. Neviem ako je to pri 2detoch...