Zlé výsledky Triple testu
Ahojte. Dopadol niekomu takto biedne triple test?co ste robili? V utorok mám ísť do rooseveltovej nemocnici na morfologicky ultrazvuk a keď ma tam moj dr.objednával keď zložil mi povedal, ze si mam do utorka rozmyslieť ci budem súhlasiť s amniocentezou😏 som po umelom oplodnení a uz budem 19+2 v utorok....

Ahojte.. od včera som v neskutočnom strese. Volali my z gynekologie vysledky z triple testov vraj niesu dobre nepovedali mi nič viac len že mam prisť v pondelok a pan doktor somnou prejde ďalšie postupy... bola som aj na prvotrimestralnom skriningu v sonoclinic v KE tam som mala usg aj krv v poriadku. Mali ste niekto podobne ako ja? Že prvotrimestralny vsetko ok a triple testy zle? Neviem este o co presne sa jedna kedze mi nepovedal ktory vysledok mam zly ani hodnotu
@drobec_avril ahoj, neboj, kľud, tieto testy vyjdu častokrát falošne pozitívne.
Mne tiež vyšli zle, volala mi sestrička, že mám za nimi hneď prísť, do telefónu som jej rozumela, že riziko je 1:200, ale nakoniec riziko bolo 1:20.
Doktorka ma posielala na amnio, to som však odmietla, takže som sa jej musela do karty podpísať.
Bola som len potom v 20tom týždni na ultrazvuk, a tam doktor povedal, že je všetko v poriadku.. Ináč tie týždne čakania do ultrazvuku som sa snažila byť kľudná, lebo ja by som si dieťa nechala v každom prípade, len aj tak sa bojíš a chceš, aby bolo zdravé, aby netrpelo.
Takže neboj, nádych, výdych, všetko bude v poriadku.
Vieš koľkým ženám nič nevyjde a dieťa sa aj tak narodí choré?
Držím prsty, nech je všetko v poriadku a ozaj sa neboj, je to len riziko, neznamená to, že bábo je choré
@jana005 ahoj ďakujem za povzbudive slova. Mňa čaka morfologicky až 18.5. Bola som u gynekologa jemu vyšlo riziko až 1:8 na downov. Lenže ja som cela vystrašena volala tam kde mi robili prvotimestralny usg a krv do Sonocliniku v KE. Tam mi poradila sestrička nech si idem dať vziať krv do labaku kde mi posielali oni krv keď mi ju brali ako sučasť prvotrimestr. Screebingu a predstav si tam mi spravili integrovany test že spojili parametre z prveho a druheho odberu plus merania na usg a im vyšlo 1: 100 000. Takže rozdiel brutalny . Som kľudnejšia ale aj tak sa už bojim čo a ako bude na morfologickom usg :(
@drobec_avril vidíš, tie testy sú častokrát falošne pozitívne.
Veď to je obrovský rozdiel.
Ozaj sa netreba stresovať, lebo nikdy nemáš záruku, že bábätko bude zdravé.
Rozdiel je len v tom, že keď ti vyjdu všetky testy v pohode a bábo sa narodí choré, tak si v tehotenstve síce bola kľudná, ale aj tak je bábo choré.
A teraz, keď ti vyjdu testy zle, len sa stresuješ, pričom bábo môže byť choré ale aj nemusí a zbytočne si nežiješ ten krásny čas, pokiaľ je ten malý drobec v tvojom brušku.
Verím, že v tvojom prípade bude všetko v poriadku

@lucia147852 lepsie je tie testy robit. Nam vyslo 1:2 ds a 1:5edwards Nifty potvrdili DS drobcek umrel v 18tt pitva potvrdila DS. Preto hovorim lepsie sa stresovat a mat nakoniec zdrave babo Ale este aj to je dobre -vediet ked babo zdrave nie je. Aby sa mohli zeny ktore to štastie nemaju pripravit na to co ich čaka.