Maminy po 35tke - výsledky Triple testov

1. jún 2023

Maminky, ktore ste otehotneli po 35.roku a robili vam triple testy v 16.tyzdni-odber krvi. Ake hodnoty vam vysli???
Ak zle, tak ako ste to dalej riesili? Podstupili ste dalsie testy, morfo ultrazvuk… atd.
Dakujem, zaujimaju ma fakt len tie hodnoty, ze ci fakt zeny po 35 maju to riziko napr pre downow syndrom vysoke.

tiezjedna
1. jún 2023

ja som mala 37 a výsledky ok

zooeynka
1. jún 2023

Ja v 41 a vysledky dobre....

daja0760
1. jún 2023

Ja tehotna v 42 a vysledky dobre

simona92101
1. jún 2023

Druhu dcerku som rodila ako 36rocna,triple testy vysiel down syndrom(cislo si uz nepamatam),poslali ma na genetiku do Nitry,tam som si zaplatila testy ktore vysli falosne pozitivne na down aj turnerov syndrom..to sme zistili az po absolvovani odberu plodovej vody.geneticka sa dusovala ze testy sa nikdy nemylia..teraz mam doma zdravu dcerku

tiezjedna
1. jún 2023

@simona92101 tripple testy majú falošnú pozitivitu až 50 %... Mne doktor sám povedal, že ak nechcem, nemusím ich podstupovať.

anavixy
1. jún 2023

Ono to ani nie je tak ze starsie zeny musia mat zle vysledky, ale skor, ze ak vyjdu zle vysledky a ta zena je “starsia“, tak je tam velky predpoklad na to, ze su vysledky skreslene prave tym vekom a realne dieta je uplne ok (tak je tomu aj ak napr nesedia tyzdne, su odchylky v merani atd.) Ale vo vysledkovom liste je aj samostatne napisane riziko len z veku matky (ja som nala len 29 rokov a to riziko z veku bolo uz celkom vysoke, pricom celkove vysledne riziko mi vyslo nizsie). Ja by som sa opierala vzdy skor o vysledky sona- ci je tam to co ma byt a tak ako ma byt (sono ti moze urobit aj iny lekar, ako samoplatcovi, teda mozes mat na porovnanie dva rozne posudky), pripadne uplne najlepsie potom o morfologicke sono (no to sa robi az neskor, ale ja som toho nazoru ze sa oplati vzdy), tripple testy si naozaj velmi nespolahlive v kazdom veku...
Ale zas celkovo ano, ked je matka starsia, je vyssie riziko trizomie, ale ked sa bavime cisto o vysledkoch tripple testu tak tam to vychadza hala-bala.

diaalex
1. jún 2023

Kamarátka mala výsledok 1:3 a šla na nifty (alebo take nieco) a že vsetko je ok 🙏

simona92101
1. jún 2023

@tiezjedna tripple testy pochopim,ale platene testy na genetike by takto skreslovat nemali!,zarazil ma pristup geneticky,ktora sa bila do prs ze testy sa nemylia a dieta bude vazne postihnute.2 tyzdne som cakala na vysledky,najhorsie dni mojho zivota..keby viem,ze amnio bude za 2 dni vysledok,tak neplatim ziadne testy a idem rovno na amnio.vsetci s tym strasia,pritom to bolo uplne bezbolestne,super pristup lekarov v Nitre(naozaj musim vyzdvihnut,od sestriciek po lekara).pre istotu som bola este na morfo sone,lekar nechapal co to geneticka splietala.

ivka21
1. jún 2023

Tiež som si to prežila mam čerstvých 35 r😔preplakala som tyzden. Potom sme šli do Martina bábätko pozreli od hlavy po končeky prstov a všetko chvála Bohu ok. A aj opakovane krvné testy už boli lepšie. Pre pokoj duše by, som určite šla.

lusyc
1. jún 2023

Mne vyšli dobré Tripple testy aj sono v 12.tt aj 20.tt, ale aj tak som šla ešte na morfologicke extra sono v 20.tt do MT.
Keby ma poslali, šla by som na amniocentezu, ktorá je podľa mňa presnejšia ako krvné testy.

nevenka
1. jún 2023

Ja som mala tretie dieta v 37, lekar mi povedal, ze to nie je ziadny vysoky vek, tripple dobre, neriesili sme ziadne ine geneticke testy, ani amniocentezu, dieta zdrave. Stvrtr dieta v 39 rokov, take iste dobre vysledky, dieta zdrave.

mariamisko
3. jún 2023

37 a vysli ok...a ked som mala 34rokov mi vysli vysledky dawnov syndrom 1:12 vek to neovplyvnuje

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre