icon

Zlý pocit zo svojho tela v 13. týždni

matikeks
25. mar 2014

Ahojte mamicky - buduce mamicky .. Mozno tu pisem uplnu sprostost ale ja som zo seba zufala. Vedela som ze k tehu. patria take tie strie, nejake tie kila na vyse a pod. Najprv som si hovorila aaaale sak to ma skoro kazda druha tehulka tak preco koli striam robit HALO. No ja jednoducho pre tie strie to HALO robim. Pred priatelom sa ani len neprezleciem, a to ak uz ma byt sex tak musi byt MAXIMALNA tma . Priatel je zo mna zufaly. Vadi mu ze ja vadim sama sebe. Neviem mozno ak porodim a budem mat pri sebe ten uzlicek stastia tak ma nejake tie strie a kila na vyse trapit nebudu no teraz je to hrooza des. V lete sme chceli ist k moru a ja uz teraz vrieskam ze nikam nepojdem ze ja taka popraskana a tlusta sa nebudem vystavovat na plazi .. 😒 Som blba ze sa tak trapim pre tie strie a kila ? a to som este len 13 tt ! neviem co budem robit ak budem v 30tt a budem mat plus 10kg 😀 asi si kupim skafander. ale nie ... Som v tom uplne sama ? Ci su tu aj nejake ine mamicky / buduce mamicky ktore trapia strie ci ich telo ? Inac ja mam najhorsie prsia 😢 su velke minimalne o 2 cisla a popraskane jak asfalt v lete ci pana. ked to takto pojde dalej tak neviem neviem 😀

ritusuk
25. mar 2014

napisem to v skratke...existuje typ zien, ktore tehotenstvo musia jemne povedane ' prezit '. nie je to dobre, ani zle, len to tehu prezivame inak. pri prvom to bol des - ako fyzicky, tak aj psychicky, pri druhom uz to bolo lepsie. vela zavisi od veku, ziv.stylu a partnera. potichu som kedysi zavidela vsetkym maminam, ktore si rastuce brusko uzivali naplno. ja som sa po kazdom porode citila ako znovuzrodena, voda zo mna opadla, chudla som raketovou rychlostou a v hlave sa mi behom mesiaca tiez zacalo vyjasnovat. dokonca sa odvazim povedat, ze po dvoch porodoch vypadam lepsie ako na strednej skole. so vsetkym sa da bojovat - ci uz su to kila alebo strie a tych 15 minut na make up, umytie vlasom a vonavku, to by si mala najst kazda maminka, ci uz ma jedno dieta alebo pat. je velmi dolezite nezabudnut na to, ze porodom neprestavame byt zenami, ba co viac, status matky by mal tu zensku stranku silno podciarknut a nie naopak.

tinuska0306
25. mar 2014

@matikeks chapem ťa uplne, nie je to hluposť, že sa trapiš. neviem ake su velke strie a kolko ich maš, ale natierať sa, natierať!! stale a neprestať, aj ked strie su, aby nevznikli dalšie. kíl navyše sa zbavíš a strie ak maš peniažky abo si naštriš sa daju laserom odstraniť. takže nič nie je stratené. ked bude bruško vačšie, daj si spraviť krásne tehu fotky a daj ich vyretušovať, budeš spomínať v dobrom

sabina1975
26. mar 2014

@matikeks prepac ale v 13 tt mas strie ?!? ja som do 25tt nepribrala ani gram a to som rodila uz tretie dieta celkovo som pribrala 9 kg a z toho bola polovica dieta (3700 g +placenta a plodova voda ) a tyzden po porode som mala svoju postavu spat

maribell
26. mar 2014

@matikeks a kolko si zatial pribrala ked uz mas strie? ... strie sa robia ked zena priberie vela kg naraz a pokozka nieje schopna sa tak rychlo natiahnut tak popraska ... ale v 13tt ..to by si este nemala mat tolko kil navyse ..

piacere
26. mar 2014

@sabina1975 no to si jej pomohla a povzbudila ju... Ja som pri prvom pribrala 10kg a pri druhom 18kg 😝 (okolnosti rozpisovať nebudem) Pri prvom tri strie deň pred termínom okolo pupka, pri druhom na tej strane, ako som 4 mesiace prevažne ležala také strie ako keby mi niekto prešiel po koži vidličkou...
Každá sme individuálna, ak si bola pred tehu veľmi chudulinká, tak verím, že už v 13tt sa objavujú prvé strie, pretože to je týždeň, keď už väčšinou bruško vykúka a ak máš málo elastickú kožu.... Ako radia dievčatá natierať aj niekoľkokrát do dňa. Ak máš predispozíciu na strie, tak budú, ale krémovaním kožu aspoň trošku zvlhčíš a urobíš elastickejšou.
Netráp sa, nezabrániš tomu, je to jednoducho daň tehotenstva. Niekto ním prepláva bez následkov ani nevie ako a niekto si ho "užije" do poslednej kvapky (viem o čom hovorím).... Jediná útecha: po pôrode sa dá s kilami silou vôle celkom pekne bojovať (tiež som bola jak rochňa po tomto druhom a už mám svojich pôvodných 55kg) a strie? Tie časom vyblednú, popr. im môžeš pomôcť operáciou, ak to bude až taký extrém.
Drž sa.

havana_frost
26. mar 2014

@sabina1975 v 13 tt strie? ty si uzasna, vsetky ostatne nemusia. ja som pribrala 29 kg a aj par strii mi pribudli a netrapim sa preto. Su na tom zeny horsie aj lepsie, vsetko sa da riesit.

sabina1975
26. mar 2014

@denulienkad pri prvom som pribrala 21 kg pri druhom 14 kg a teraz 9 kg ked so prvy krat otehotnela mala som 44kg a napriek tomu nemam velke a vela strii bohuzial ani ja som sa nevyhla tehotenskej pazravosti pri prvom dietati ale strie v 13 tt to je fakt velmi skoro ved mimco ma cca 7 cm a brusko este dlho nebude vidiet tak nechapem z coho ma strie ale pochybujem ze z tehu PS kamoska je v 15 tt caka dvojky a brusko ako ked sa veeeelmi dobre naje

kveta
26. mar 2014

@matikeks Si blba. Chlapi neriesia celulitidu a strie. Anilen ich nevnimaju. To len zeny maju z toho vietor.. 🙂 A miesto tmy si mozes dat sexy priehladnu kosielku.. Neblbni. Lub sa taka aka si. ;)

marylis
26. mar 2014

@sabina1975 No moze byt, hoci nemam strie, ale v tehu som pribrala 26kg. Sla som z vahy 50kg. Ale do 13tt som uz mala hore 8kg tusim. Takze kludne moze mat aj ona. A to som sa upozornujem neprezierala!! Tiez som cele tehu pretrpela, lebo som sa citila jak velky balon, hroza, katastrofa a po porode slo vsetko hned rychlo dole. Nastastie!

figiflower
26. mar 2014

Ja som zatial pribrala 20kg, brusko je teda riadne, ale vdaka dobrej elasticite a naozaj poctivemu natieraniu sa prirodnymi olejmi zatial strie nemam (klop klop) 😉 . Co sa tyka psychiky a toho ako beries vlastne telo, je to len na tebe. Mozes sa rozhodnut, ze si tehu budes uzivat a tesit sa z bruska, rozpravat sa s babetkom, prezivat to s partnerom, mozes prijmat usmevy ludi z okolia, ked ti uz bude vidno brusko atd... alebo mozes depkarcit, byt v strese s kazdeho kila, ktore aj tak neovplyvnis, skryvat sa a prezit toto obdobie v maximalnom strese. Myslim ze ta prva moznost je lepsia - ja som si ju teda vybrala. Moje telo sa mi teda teraz velmi nepaci - najma boky, stehna, prsia, ale prijala som ho, casto sa pozeram a dotykam sa bruska, som proste taka plna 😅 Tym, ze som si zakazala pred partnerom nadavat na vlastne telo, tak aj on si k tomu vybudoval velmi pozitivny vztah a musim povedat, ze na neho posobim ako magnet. Mozno viac ako predtym, a to som tiez nebola nejaka modelka. Vkuse by bol na mne nalepeny 😉 ... takze nadych, vydych, usmev na tvar, prestat sa sledovat, kupit si pekne a pohodlne oblecenie, nejake tie oleje na mazanie a zacat si to uzivat... 😉
A mimochodom do konca osmeho mesiaca som chodila do aquaparkov a bazenov v dvojdielnych plavkach a musim povedat, ze s niektorymi pupkatymi muzmi by som sutaz o vacsie brusko prehrala 😀... a to teda ti chlapi z toho evidentne ziadne komplexy nemali. Tak preco by som mala mat ja 🙂

mircalla
26. mar 2014

@matikeks osobne si myslim, ze to zbytocne dramatizujes s tym sexom a tmou a vobec celkovo. ja som pocas tehu nemohla mat sex vobec, dake strie ma vobec netankovali, su prec

jabadaba
26. mar 2014

@matikeks si tehotna pomerne kratko, zrejme si musela prudko nabrat vahu, ked Ti koza popraskala. Aj lekari odporucaju za cele tehotenstvo pribrat max. 12 kil, treba na to dat pozor a neriadit sa tymi sprostymi starobabskymi dristami, ze treba jest za dvoch. Mas jest dva krat kvalitnejsie, nie dva krat viac. A potom bude vsetko ok. A pokozku mazat. V lekarni kupis sipkovy olej a mazeme. 😉

hrjanka
26. mar 2014

@matikeks trochu ťa chápem, tiež si občas povzdychnem, keď kukám do zrkadla pred sprchou. Ale vždy si hovorím: to bábätko mi stojí za všetko, aj za strie, kŕčové žily, hemoroidy, boľavé nohy, ovisnutý zadok...milujem nášho drobčeka najviac na svete už teraz a preto musím milovať aj samú seba, ako teraz vyzerám. Bo tak vyzerám len vďaka a kvôli nemu. A tiež si uvedom, že ten stres, čo máš zo seba, prenášaš na drobca. Teraz je jediné obdobie v jeho živote, kedy je 100%ne závislé na tebe, na tom, čo robíš, čo cítiš, tak sa s tým, ako vyzeráš, zmier aspoň kvôli nemu. Ešte budeš dosť dlho tehotná, ešte sa na tebe všeličo pomení, a ak teraz máš s tým taký veľký problém, tak čo o pár mesiacov?
Držím ti palce, aby si sa z toho dostala, tiež mám rozhádzanú psychiku, ale drobec ma drží nad vodou a keď ho začneš v sebe cítiť aj ty, tak možno si tiež povieš, že aké hlúposti si to len riešila... 🙂

kveta
26. mar 2014

@matikeks Muzov vzrusuju tehotne zeny. Su dokazom ich muznosti. Su vrcholom zenskosti. Fakt sa netrap a uzivaj si partnerov obdiv.

kiki68
26. mar 2014

strie v 13tt, vsak tam to este tu kozu netaha tak,aby sa to dialo...takze to este klidek pianko.
Na strie je dobry bi-oil , natieraj si tym brusko,boky, prsa a skody by sa mali minimalizovat. Aj tehotna zena moze byt sexy a zaujimava pre partnera, vsak kedy uz mame prsa ako Pamela ci nejaka ina silikonova cica o dve az tri velkosti vacsie? pozri,ked budes strasne nespokojna po porode,tak smer esteticka chirurgia tam poriesia hadam vsetko. vsetko ma svoju dan,aj tehu, ale ten novy zivot musi byt ta najvacsia odmena. Ved su baby,co porodia a ani nie je vidiet,ze rodili, su hadam este krajsie. Mna takto nasierala moja sesternica, ta bola po porode taka krasna cica...bozeee..mna skoro prekotilo,fakt vyzerala aj vyzera ako topmodelka...dietatko pritom rodila prirodzene,takze ziadne vybavene cisaraky aj s liposukciou ci ako sa to povrava u celebrit 😉

piacere
26. mar 2014

@jabadaba ono nie vždy sa dá nepribrať a nemusí to byť len "jedením za dvoch", niekto napr. neskutočne zadržiava vodu. Ja som nabrala 18kg, pretože som bola riziková a od štvrtého mesiaca až do pôrodu 24h ležala, ale zároveň som v pôrodnici nechala cca 14kg a malý mal len 2800g 😲 😅 🙂

jabadaba
26. mar 2014

@piacere kludne aj to moze byt dovod preco tak nahle autorka temy nabrala a koza to nezvladla. Jasne, ze nie vsetko je len prisun stravy. Ale castokrat sa stretavam prave s tym. Neboj, aj mne dobre duse radili jest za dvoch a naj hlaska akoze odporucanie bolo len priberaj, len priberaj! No, som si pomyslela o tom svoje.

navan
26. mar 2014

@sabina1975 to si autorku fakt podporila! ziadna rada, len si si zamachrovala. super....
@matikeks skus bio oil, ten je fakt dobry, rano vecer natierat natierat natierat. kazda mame inukozu viem o com hovorim ja mam extremne suchu takze ak mas nabeh na strie nic nepomoze len ju riadne premastovat.

esti77
26. mar 2014

Blahoželám k najkrásnejšiemu stavu 🙂. Nauč sa mať rada seba samú pre to, aká si, pre to, čo je v Tebe. Nemyslím tým teraz len miminko, ale pre tie krásne veci, pre ktoré sa do Teba zaľúbil Tvoj milý. Presne, ako Ti radia baby, jesť 2x kvalitnejšie, nie 2x viac. Ako sa cítiš, keď si pomyslíš na to krásne malinké miminko v TEBE? Máš pocit, že kvôli bábätku máš strie, alebo kvôli strave? Nie raz je na "vine" aj genetika. Ste šťastní, že čakáte miminko? Verím, že áno. Tak masíruj pokožku, strie časom vyblednú. Ja patrím k tým, ktoré majú taktiež strie z tehotenstva/nie jedného 😉 , ALE beriem to ako jeho súčasť. Radšej strie, ako preplakané noci a dni nad neschopnosťou otehotnieť 🙂 . Keď sa pozriem do detskej izby, som najšťastnejšia s mojim mm, a moje milé krásne strie mi dali ešte jeden grátis, okrem plnej detskej izby : a to, keď detská izba raz ostane prázdna, okrem spomienok v hlave mi moje najkrajšie chvíle pripomenú práve MOJE milované strie 🙂 . Aj modelky a mamky s mierami 34-36 ich majú. 😅

matikeks
autor
26. mar 2014

Tak ja som mala 51 kg ked som otehotnela a teraz mam 53.4kg nemyslim zeby som pribrala az tak vela .... strie mam na prsiach na bruchu este nie a nieco malo mam na stehnach .. no prsia mi narastli uz asi o 2 cisla 😀 a tak mi aj popraskali ☹ mozno som sa mala zacat kremovat uz hned na zaciatku no necakala som ze strie budem riesit tak skoro ..
@sabina1975

lieska
26. mar 2014

@matikeks - ked si pribrala 3 kila a uz mas strie, tak to mas zial asi taku predispoziciu a nepomohlo by ti ani kremovanie este pred tehu!! Ja ti moc neporadim, len ti chcem povedat, ze ta viem pochopit! Ono aj ked je to kazdej z bab, ktore riesia svoje telo pocas alebo po tehotenstve uplne jasne, ze ten ICH maly drobcek stoji milion krat za viac ako mat bezchybne telo. Napriek tomu ja osobne chapem, ze to niektore zeny proste dokaze prevalcovat a mozu citit to co ty, velmi tazko sa s tym bojuje, nech ti tu cele osadenstvo MK bude pisat, aby si to neriesila a mala sa samu seba rada!
Ja neviem, skus, ak to je mozne ... sa koncentorvat na ine myslienky, ono este mas pred sebou 27 tyzdnov!! Nechcem ta strasit, ale 13tt je este pohodicka!
Ale urcite si nic nevycitaj, kazda sme ina, kazda prechadzame tehotenstvom inak...podla mna aj vsetky tie tabulky a odporucane hodnoty su na prd akurat tak zbytocne stresuju zeny! Ja som bola uz v tristvrtine tehotenstva "za tabulkovym limitom" s vahou, ale vedela som a sama pred sebou som si mohla zodpovedne prehlasit, ze som ani nejedla viac, ani nemala ziadne blaznive chute a uz vonkoncom sa neriadila tym, ze mam jest za dvoch! Proste snazila som sa to strazit, ale aj tak som pribrala viac "ako lekari odporucaju"!
Strie ma napriek tomu obisli a to som uz bola ako prvorodicka dost po 30.-tke! Proste asi genetika...
Strasne vela sily ti prajem!! 😉

niki101988
26. mar 2014

@matikeks skús si kúpiť BiOil, možno si niekto povie sprostosť, ale poznám dosť mamičiek čo to používali a používajú, taktiež je veľmi dobrý na jazvy, osobná skúsenosť.
Ďalej Ti poradím krémovať, krémovať a krémovať, nebola som síce tehotná a asi ani nikdy nebudem ale viem, že keď som mala zdr. problémy pri ktorých som začala šialene priberať a zachránilo ma len premasťovanie a premasťovanie kože.
Každý máme síce iný typ pokožky, ale ak chceš riešiť kožu a vzhľad tak Ti možem poradiť takto.
A tehotenstvo? To Ti poradia aj baby vyššie, poznám ženy čo riešili každé deko a poznám také, čo neriešili nič a nefandím ani jednému ani druhému.
Mamičky ktoré majú veľa naštudovaného a riadia sa tabuľkami to je chorééé až mi je z toho zle, potom v porodnici ked mám dieťa tak mi radia čo a ako, čo mám robiť, lebo to robili v tehotenstve a neberú vôbec ohľad na to, že sú v pôrodnici a nie doma.

tinuska0306
5. apr 2014

@sabina1975 niektorým bruško ide hnes, zažila som, že už v 3 týždni tlačili nohavice ( moja kolegyna) takže nemôžeš tvrdiť, že ešte dlho nebude bruško, to je individualne

sabina1975
7. apr 2014

@tinuska0306 prepac ale 3tt je vlastne 1tta babo nie je ani uhniezdene co tam tlaci ?!?

tinuska0306
7. apr 2014

@sabina1975 brucho sa nafukne. každa tehulka je ina, nemôžeš to hadzať do jedneho vreca všetko

terus00
23. apr 2014

@matikeks mne sa tiez strie zacali robit uz v 3. mesiaci. vtedy som sa este poriadne nekremovala, lebo ze naco tak skoro. no ked som vtedy videla prve strie na prsiach, zhrozila som sa. az tak vela som nepribrala, no zväcsili sa mi prsia a tak popraskali. v lekarni mi povedala, ze je to hormonmi, ze sa mam natierat, ale neda sa to uplne ovplyvnit. teraz zacinam 7. mesiac, pribrala som asi 10 kg a strie su zatial len na tych prsiach. ale riadne. zrejme mam malo elasticku pokozku, no s tym nic nenarobim. snad potom vyblednu..

mafin152
23. apr 2014

toto podla mna ani tak nesuvisi s tym tehotenstvom, ved aj v minulej teme si pisala, ze sex po tme a ze si sa pred partnerom hanbila prezliekat aj pred tehotenstvom, neviem no.. ja kebyze mam 19 a som tehotna, tiez asi nie som uplne vyrovnana a stale sa riesim, pozorujem a som smutna zo strii.. daj si radsej doporiadku psychiku a vztah s partnerom 🙂