Zvýšené anti-TPO pri odberoch krvi. Čo to znamená?
ahojte,
som v 10+6 tt a dnes som si bola pre vysledky odberov krvi. vsetko bolo ok okrem anti-TPO, tam som mala zvysenu hodnotu na 109. viete mi niekto povedat, co by to mohlo znamenat? dakujem.
hojte....moje krvne vysledky na stitnu zlazu su anti-TRO 58,54 A anti-Tg 584,12-neviem co to znamena?
nie som tak nahodou tehotna?
ostatne vysledky krvy su ok....kiss ☹
ahojte, moje krvné testy sú dobré až na zvýšené anti TPO mám viac ako 1300, lekár ma hneď odoslal na endokrinológiu, ale tam majú dovolenku, takže až v pondelok pôjdem. No a som z toho v strese, tehu nie som.
@libusa2 ahoj aj ja mam vysoke 1175 ako si dopadla na stitnej. Lekarka mi povedal ze netreba lieky vraj to na plod nema vplyv. Ale nezda sa mi. Dik za info
@7bambulik9 no mne povedala to isté, že netreba brať lieky,ale ja nečakám bábo, takže neviem, či ani vtedy netreba.
@7bambulik9 ahoj, čítam, že máš vysoké anti TPO, ja mám 1300. Som tehotná v 13 tt, trocha sa bojím. Ako to u teba dopadlo u endokrinologa? Nie je to nebezpečné na bábätko? Dík za info.
@anulkaba Ja som tak isto mala ostatne Ok.Ja som sa kvoli tomu brutalne vystresovala,tak preto ti pisem,ze netreba sa stresovat...Mna endokrinolog ukludnil,ze sa to stava,ked je zena tehu,a ze netreba lieky.Teraz som bola po roku na kontrole a vsetko funguje ako ma...Volakedy sa nerobili tieto testy pocas tehotenstva a tiez sa nic nedialo...
veď to, len sa stresujem. Ja viem, že to nie je dobré, ale bojujem sama so sebou, lebo mi býva ešte nevoľno, bolieva ma hlava, proste na figu. A ešte k tomuto tento výsledok....Viem, že ma to čoskoro prejde, pred tehu som takáto nebývala. 🙂
@anulkaba Som rada, ze si dobre dopadla u Mudr. 🙂 Ako som ti pisala, pocas tehotenstva to moze tak vysoko vyskocit..., ale ked bolo vsetko OK aj na sone, nema dovod ti davat lieky. Viac by babatku mohli uskodit lieky ako ked neberes ziadne... A ked ta bude sledovat tak casto, tak sa nemusis nicoho bat... Hlavne, ze to podchytili a sleduju ta. Takze v klude si uzivaj tehotenstvo, vela oddychuj a nestresuj sa velmi 😎 Drz sa 🙂 Zelam prijemne sviatky 🙂
@anulkaba dopadla som dobre vraj to nema ziadny vplyv na mimi. Nedali mi ani lieky. Len po porode kontrola.
caute baby , mne tiez zistili antiTPO viac ako1300, teraz chodim ku endokrinologicke a beriem lieky lenj kvoli babatku, lebo ine vysledky su v poriadku...do porodu budem brat lieky a po porode uz nemusim 🙂
Ja som v 8tt a S-aTPO mám 204,40 a S-TSH mám 6,531. Mám sa čo najskôr objednať u engokrinologičky. Nejaké rady?
Chcem sa opýtať čo to pre mňa znamená ak z krvi boli zistené protilátky štítnej žľazy TPO 97.nachadzam sa v Anglicku, tu to zatiaľ neriešili. Plánujem v blízkej budúcnosti znova otehotnieť mohli by tie protilátky spôsobiť nejaké zdravotné problémy?Je potrebné bratie nejakych hormonálnych tabliet? Som 2 mesiace po spontannom potrate. Viete niekto poradiť?
Normálne hodnoty anti-TPO (čiže protilátok proti tyreoperoxidáze) sú v rozmedzí 5 - 34 kIU/L. Keďže je daná hladina vo Vašom prípade zvýšená, odporučila by som Vám spýtať sa na to lekára. Neviem, ako to presne chodí v Anglicku, ale najlepšie by bolo, keby vám urobili celkový hormonálny profil ohľadne štítnej žľazy (najlepšie endokrinológ), lebo anti-TPO je v súvislosti so štítnou žľazou a pri tej sú veľmi časté autoimunitné ochorenia, či už vo forme hypo- alebo hypertyreózy. Podľa toho vám nasadia prípadnú liečbu. Hormóny štítnej žľazy majú vplyv aj na menštruačný cyklus a plodnosť, takže by som to určite riešila.
@lavia ďakujem idem k lekárovi znova budúci týždeň no hádam to budú riešiť. Funkcia štítnej je v norme len mám obavy pretože slovenský gynekolog mi predpísal clostilbegyt ale to o tých protilátkach som ešte netušila.tak neviem či ho brať alebo nie.
Toto je link na podrobný popis daného lieku: https://www.adc.sk/databazy/produkty/spc/closti...
Hodnota aTPO je len jeden z mnohých ukazovateľov v súvislosti so štítnou žľazou, takže ak Vám ju vyšetrili a zistili, že je nateraz všetko ok, tak by nemal byť problém. Nedá sa všetko hodnotiť len na základe jedného ukazovateľa, dôležitý je aj Váš klinický stav a danú zvýšenú hodnotu aTPO treba hodnotiť v kontexte ostatných výsledkov. Protilátky môžete mať prítomné, ale ešte nemuseli spôsobiť klinické prejavy. Medzi kontraindikáciami použitia daného lieku spomínajú funkčné poruchy štítnej žľazy, tak sa prípade poradte s lekárom.
Ahojte ja som v 15tyzdni a moje hodnoty S-aTPO su az 675,40. Optimalne hodnoty su 0-60. Doktor povedal, ze to neni nic strasne len je potrebne to konzultovat s endokrinologickou. Verim, ze na babo to nebude mat ziadny dopad...
@jana1106 ahoj . Aj ja som mala vyššiu hodnotu TPO .. gyndoska mi dala doporucenie k endokrinologicke. Zobrala má hneď ako som tam prišla. Vyšetrenie trvalo asi 5-7 minut ... a všetko a bolo a v poriadku. Podľa mňa je somarina že tehotnú objednali až tak neskoro.. mala by si to ešte zvážiť lebo dovtedy sa môže hocico stat a není dobré mať vysoké TPO. Takže to riešiť čím skôr a nech ťa zoberie prednostne ako tehotnú ženu a ak nie nech ťa objedná gynekologická. Ak by nebolo niečo dobré tak by ti hneď nasadili lieky takze takto dlho čakať nemôžeš. Ja som mala o dosť nižšie hcg a hneď ma zobrala.
@7bambulik9 a po porode sa ti to upravilo tie hodnoty anti tpo?

@andreaa1983 musia ti tabletkami upravit hodnoty je to len lepsie pre dieta. Porodis a vsetko sa vrati do normalu a ak nie a hodnoty zostnu stale minimalne tak vysadis aj napriek tomu tabletky ale pravidelnym kontrolam sa nevyhnes ;)