icon

32tt a meriame 35tt a 10AFI plodovej vody

babyttcirl
16. dec 2020

Ahojte tehulky,
Som trosku nešťastná. Lebo som 32tt a maly stale meria 2-3 tyzdne dopredu. Dátum porodu mi nezmenia a hovoria ze budem mat velke dieta okolo 4kg. Ja sama som mala 2.5 kg a moj chlap tiez do 3kg takze nechapem odkiaľ to ide. Takisto mam dost plodovej vody - tak hranicne cize dufam ze ta vaha nie je uplne presná?? Zevraj ma teraz maly 2700g!!! 🙄 takže som z toho taka rozladena. Sto sa niekomu ze mal veľké dieta a ze sa lekar sekol??? S tymi meraniami myslim.. dakujem

walteaa
16. dec 2020

Neboj, tie merania su uz v takomto tyzdni velmi nepresne😊 mne pri dcerke hovorili cely treti trimester, ze bude mat cez 4kg, a narodila sa presne na termin 3200g, takze sa sekli o 800g😄
Takisto pri synovi este na prijme ho merali, a vraj ma 3800g, nuz a o polhodinu sa narodil a mal 3100g, takze opat sa sekli o 700g.
Vobec sa tym netrap, a navyse, keby ozaj aj mal 4kg, ved to nie je problem😊 svagrina rodila deti 4400 g a 4200g, a vsetko ok, ved nie vsetky babatka maju 3,5kg😊 hlavne ze je zdravy, ci ma 2,5kg ci 4,5 kg😊

tatinka
16. dec 2020

@babyttcirl ahoj, mne pri synovi gyndos aj primar v nemocke hovorili , ze bude velky, ze istotone cez 4 kg lebo som mala obrovske brucho, taktiez ma strasili s predcasn. porodom lebo takmer od zaciatku tehu som mala brucho velmi nizko a dokonca od siesteho mesiaca vraj krcok maksi a otoreny na jeden cm, a hadaj co ? nic z toho sa neudialo , krcok na statie drzal ako mal, rodila som cisarom, a maly mal porodnu vahu 3,400 kg a meral 47 cm. takze ber tie ich merania a s rezervou.....teraz som znovu tehotna, sme v 6tom mesiaci, zas mam brucho ako slon a totalne nizko, ....ale neriesim uz, skor ti poviem pravdu sa bojim porodu a nemocnicneho prostredia teraz v tejto korona situacii

mirka807
16. dec 2020

Mne pri poslednom sone povedal že ak bude mať 3 kg, že pomaly rastie a keď sa narodila mala 4,2 kg čiže aj technika sa môže seknut 😊 ale keď mala aj toľko pôrod bol šup šup 😁

babyttcirl
autor
16. dec 2020

@tatinka pocuj , este pred tyzdnom som mala 4.5cm krcok a dnes mi druhá lekarka povedala ze 1.5cm 🙄 je to mozne za týždeň sa tak skratit? V 32tt? A ak ano co mam na to brat??

tatinka
16. dec 2020

@babyttcirl ak doma nemas ine dietatko okolo ktoreho ti treba behat, tak hlavne oddichuj, ak sa ti da polihuj, a relaxuj....ci to je mozne za tyzden taky rozdiel to fakt netusim, lekar nie som ale mozno ti uz dost tlaci dietatko dolu ....skus naozaj oddich, lezat ak mozes ak sa da....nenamahat sa

damolly
16. dec 2020

Môj syn bol tiež väčší 🙂 v 31tt na ultrazvuku mal 2500g bol väčší o 2 týždne, tiež mi neposúvali termín. Ultrazvuk mi robili na špecializovanej klinike a doktor mi len oznámil že dieťa je väčšie a zodpovedá 33tt 🤷🏽‍♀️Koniec😃. No v 34tt sa mi začal skracovať krčok, no a v 36tt mi začali kontrakcie, v nemocnici na prijme na mňa pozrel doktor či nemám zle vyrátaný termín lebo že dieťa nezodpovedá 36tt 🤷🏽‍♀️ 😂 tak som povedala že nie iba je väčší. Povedal mi že váži cez 3000g. Tak aj bolo 🙂 malý sa narodil a vážil 3030g a 49cm 🙂👍🏻 Mal priemernú váhu ostatných deti narodených na termín alebo tesne po 🤷🏽‍♀️😃 všetko bolo v poriadku syn mal aj pľúca vyvinuté apgar skóre 10,10,10 len si ho nechali na sledovaní v inkubatore lebo sa radil aj napriek tomu že bolo všetko v poriadku medzi predčasne narodené deti. Nestresuj 🙂 všetko bude v poriadku keby nebolo už by sa to riešilo 👍🏻.

kubkovamama
16. dec 2020

@babyttcirl presne zmerať krcok sa dá len sondou,pohmatom a usg cez bruško vôbec,je to len odhad a skúsenost lekára.Neplas sa,si už vo vysokom týždni.Daj si magnézium,prestaň behať,oddychuj,polihuj.Mne v predchádzajúcom tehu tiež každý gyn.hovoril úplne inak,bolo to komplikované tehotenstvo,od 24tt na 3-4cm,nakoniec som vydržala do 38tt.

babi81
16. dec 2020

@babyttcirl mne pivedali ze babo je malicke 1800g, mala son predcasny porod a ako iec dcerka mala 50cm a 2450g

babyttcirl
autor
16. dec 2020

@kubkovamama no vsak toto. Moja normalna gybekologicka ze 4.5 cm a teraz táto porodnicka ktorá len porastom citila ze 1.5 cm?? Za tyzden? Ako to moze vediet ked len po rukou nahmatať ani nepoužila sono na to? 😀 tak nic, oddychovejsi rezim

monikamarmon
17. dec 2020

No zas mne vraveli mesiac pred pôrodom že ma 3500g potom 3000 a keď sa narodila mala 4500 a 57cm, sama som v bola v šoku ale zvládla som to.

robin30
17. dec 2020

Ja som mala velke dieta 4820g 54cm prirodzene sla sekli sa o 600g coz je celkom dost