icon

Aká je vaša váha v 28. týždni?

natalia_2
13. dec 2012

som v 28tt a som pribrala 14kg som z toho zhrozena za posledne dva mesiace priberam takto čo mesiac to 4kg navyše ak to takto dalej pojde do konca tehu neviem ako budem vyzerat ☹ a pritom jedavam ako bežne pred tehotenstvom...doktr.ma zas bude hrešit

majkafer
14. apr 2013

@erienka 🙂 u mňa to nie je"po prvé" a tiež mám z toho strach, už sa mi o tom dvakrát snívalo, že mám ľahký pôrod, tak si myslím, že to asi tak ľahko nepôjde, ja som mala prvý sekciou a druhý 12hodín, a mám to v živých spomienkach, keďže to nie je tak dávno. Asi však taká žena nie je, čo by sa nebála 🙂 Musíme to zvládnuť!! Ja si vždy hovorím, že moja mama nás 5porodila a je tu, tak to dám!

A Ty tiež!!

Hemeroidy mám aj ja, ale mala som ich ešte zaslobodna, no pri pôrode mi to problém nerobilo, len keď mi sestrička dávala ten klystír, vtedy je to veľmi nepríjemné. Všetko sa rozhodne, až keď to príde, a to naozaj nevieme kedy. Ja čakám, že v noci 🙂 🙂
V utorok mám poradňu, dúfam, že bude všetko ok, Bábo bolo na ultrazvuku v poriadku, váhovo malo pred týždňom, niečo cez 1750, tak hádam do troch kíl nazbierame 🙂 a Tvoja bába? a bruško sa Ti už zväčšilo? Ja mám 90,100,103 miery 🙂 Zadok víťazí 🙂

erienka
15. apr 2013

@majkafer fiha, tak to som si neuvedomila s tym klystirom, ze to moze pri hemeroidoch sposobovat problem. Ja ich mam navyse este vonkajsie...V Trencine klystir robia len na poziadanie, a hoci som mala v umysle si ho vyziadat, po tomto rozmyslam, ze to radsej asi neurobim...Inak ani dula ten klystir neodporuca, i ked na zaklade toho, co som citala, je podla mna lepsie si ho dat spravit.
Inak ja strasne dufam, ze kontrakcie na mna pridu niekedy rano, z nejakeho dovodu nechcem, aby sa to stalo v noci. V noci je vsetko take ine, hroznejsie...🙂 Budem mat pri porode dulu a neviem si predstavit, ako jej volam o nejakej 2:45...
No a ty, ked uz si zvladla 2 porody, tento treti urcite zvladnes!🙂
Inak ja vobec neviem, aku ma moje babo vahu, nikto mi to nepovedal, ani v knizke to nikde nevidim. Brucho mi stale rastie, ale viac menej ho mam take ako ty. Tu su moje miery: 92, 89, 105. Takze opat takmer identicke 🙂)

majkafer
17. apr 2013

@erienka 🙂 na váhu si sa mala opýtať pri ultrazvuku, ja som sa, keďže si to vedia vypočítať. Ak by Ti ešte robili, tak sa opýtaj, ale ak máš bruško správnych rozmerov, tak sa dá predpokladať, že je bábo ok. Ja som to pri najstaršej Veronke tiež nevedela a mala 3450.
V noci to nebolo také hrozné, lebo som tam bola sama a venovali sa, malo to inú nevýhodu 🙂 chcelo sa mi strašne spať, keďže som si nepospala ani minútu a musela som do rána prečkať, či sa budem otvárať, alebo idem na cisársky. Cez deň je žena skôr schopná hýbať sa 🙂
Ten klystír si teda môžeš rozmyslieť, má to aj plusy a mínusy. Nechcela by som vytlačiť aj niečo iné ako dieťa 🙂 No ja som mala zakaždým problém potom dostať trávenie do normálu. To bola moja nevýhoda. U nás nie je na výber, ale ak žena rodí rýchlo, tak ho nedostane. Dula je mladá, či staršia a prečo si sa tak rozhodla?

erienka
27. apr 2013

@majkafer
Ahoj, takze mne sa napokon asi termin porodu posunie o tyzden, na 5.6. - vyzera to tak na zaklade ultrazvuku. Navyse je dietatko stale v polohe KP, takze pokial sa to nezmeni, budem rodit cisarskym...Celkom ma to zarazilo, od zaciatku tehotentva som bola presvedcena, ze vsetko bude u mna prebiehat standardne (zatial to aj tak vychadzalo), tak ma celkom prekvapilo, ze takato odchylka sa udiala. Ale necham to na osud, uvidime, ako to napokon dopadne.
Pre dulu som sa rozhodla preto, ze mam sklony k panike a verim, ze ked bude pri mne niekto, kto uz ma skusenost, ze mi to pomoze. Manzel by to zial asi nebol, ten by ma mozno este viac vystrasil 🙂
A ty zatial ako? Nejake novinky v ramci bliziaceho sa terminu porodu? 🙂

majkafer
28. apr 2013

Ahoj! Tak to budeme rodiť možno aj naraz. Dieťatko sa Ti ešte môže otočiť,ja mám moje už dávno dole, ale aj sama doktorka povedala, že sa môže ešte pretočiť, aj nejaké ženy tu na MK to spomínali, ale vraj je to strašne nepríjemne, lebo bábo je už veľké. Ak by si aj mala cisársky, tak je to lepšie pre Teba aj bábo, pôrod KP som videla len vo filme a tam to vyzeralo úa. Takže hlavu hore a dopadne to dobre!! 🙂 ja som manžela pri pôrode nemala, sám sa tak rozhodol a viem, že by ťažko zvládal, keby ma videl v takých bolestiach. Boli tam skvelé sestričky a nevadilo im, že som si aj ku koncu zakričala a poplakala a to som sa ich aj pýtala, či im to nevadí 🙂 teraz dúfam, že to pôjde lepšie 🙂 teším sa aj sa bojím, rýchlo to ubehlo. Dobre, že to bude už za chvíľu, je mi strašne teplo a tie kŕčové žily mám hrozné, asi v lete budem nosiť čižmy, nech mi nevidno fialové modriny 🙂

malamonika
29. dec 2013

@natalia_2 ja som v 27 tyzni a mam 15kg navise a tiez sa ide s toho zblaznit zda sa mi to strasne vela ☹

swenusko
27. jan 2014

no kocky ja mam opacny problem, som v 28.tyzdni a zatial som na nule... ak vas to potesi aj mne dr nadava 😒 do 20. tyzdna som vsetko com som dala do ust aj vyvratila, takze som schudla cca 6kg. teraz v 28. tyzdni mam tu istu vahu ako ked som sa dozvedela, ze som tehotna 🙂 ale konecne sa citim dobre, pretoze zaciatky boli brutalne 😀

barbika579
31. jan 2014

ja som v 23.tt a pribrala som 12 kg...cez vianoce som sa strašne prejedala a teraz to strašne ľutujem... 😒 dúfam že už nebudem až tak veľa priberať...aj tak som mala váhu 80kg :(

andreasiskova3
13. mar 2014

ja som v 28. tt a pribrala som 8 kg ( dvojičky)

pazmax
15. mar 2014

ahoj ja som v 28 tt pribla 5 kg a teraz som 32 tt a zatial dokopi som pribla 8 kil. s toho maly vazi 1600 g 🙂

celasapremenim
21. máj 2014

ja som si po tychto prispevkoch, co tu citam, myslela, ako ja priberam a tak, mala by som si davat pozor a podobne hovadiny, hned mi bolo brusko vidno ...myslim po 8 tyzdnoch...a potom ..ked som bola na jednom teste, kde nas bolo osem v cakarni, v tom istom tyzdni, uvedomila som si, ze toto su dristy, lebo nikde nepisete, kolko ste mali pred tehotenstvom, vysku..hmotnost.... takze neda sa to porovnat vobec a este aj napr. ja ked priberiem desat kg, tak mi odhadnut ti, co ma poznaju, ze max 4
takze dopadla som tak, ze sice som do konca druheho trimestra pribrala 9 - 10 kg (rano, vecer) ale dopadla som v tej cakarni teda najlepsie
a to tam boli vacsinou mladsie kocky ako ja
tymto som sa nechcela chvastat
tymto som vam chcela povedat, aby ste si nic z toho nerobili, ked sem nejaka baba napise, ze pribrala do 28 3 kg, lebo mozno by ste boli prekvapeni, ako v skutocnosti vypada
a este dodam, aj tak je to jedno, lebo niekto to vsetko schudne a niekto priberie malo cez tehotenstvo a potom naberie na materskej....

je dobre vediet, ze su aj baby, ktore tehotenstvom chudnu, ale maloktora vam aj povie, ze preco ...ze mali nadvahu, vracali, nejaky zdravotny problem si riesia cez stravu atd atd

lenkadenisa
11. júl 2014

+10 kg od začiatku tehotenstva 😒

cica257
11. júl 2014

Ahojte ja končím 27. tt s dvojičkami a pribrala som 14 kíl..tiež sa mi to zdá veľa :-/

oravese
11. júl 2014

@erienka Preco si kazdy mysli ze ked uz zvladla zena dva treti nejako porodi, ved to je somarina pri kazdom sa treba natrapit a niekedy je to este horsie ako pri prvom alebo druhom. Ved aj vynosit ho treba ci to tretie vynosi niekto iny? ked uz dajako ho zvladne.

oravese
11. júl 2014

@celasapremenim tiez som na zaciatku tehu chudla, ale to som vkuse vracala a nic som v sebe skoro neudrzala. Tiez si myslim ze je to individualne, moja sestra ma 4 deti pri kazdom pribrala skoro 20 kg. a po porode tak vzdy schudla ze mala 55 kg. a pritom nechudla.

lamkaaa
Autor odpoveď zmazal
radulikkatulik
31. júl 2014

Ahojte....tak som z toho jeleň...logicky mi vychádza že je to naozaj jedno,čo je ti dané to ťa neminie...mám za sebou dve tehotenstvá s prírastkom na váhe 32kg a 26kg...bolo to 15-20 rokov do zadu..vykrmovanie babkami plus permanentná hospitalizácia ležanie atď.....teraz mám o 20 rokov viac,je iná doba a ja mám snáď viac rozumu (aspoň si to myslím) 😀 😀 som v 29 týždni a už mám 17kg na sebe a to som si mylela že všetko bude inak...je pravda že som prvé 3 mesiace jedla viacej a hlavne sladkosti,ale boal to pravdepodobne kompenzácia za nikotín,keďže som zo dňa na deň prestala fajčiť...ale potom to prešlo,stravujem sa uplne normálne bežné porcie,nesedím od rána do večera v cukrárni ani pri chladničke,občas zjem viacej ako každý človek napríklad keď si pozvaná na oslavu,reštaurácia atď....snažím sa jesť zdravo je sezóna paradajok....napriek tomu váha ide šialene hore..dodám k tomu len jedno vždy po pôrode som tak do dvoch rokov zhodila mala som super postavu pri mojej výške 171cm som mala váhu 56-58kg.Takže milé tehulky nenervujte sa príde čas a všetko zhodíte niektorá s menšou iná s väčšou námahou...teraz je čas užiť si tehulkovanie,ste všetky krásne

katushka16
3. aug 2014

ja mám 69 kg,čiže plus 12kg 🙂

ivia25
3. aug 2014

baby kľud, ja som za celé tehotenstvo pribrala 35kg.Važila som 96kg keď som išla do pôrodnice.Teraz mám 61kg.

lucinda17
3. aug 2014

ahojte ja mám 65 kg čiže +9kg 🙂 😒

sedmokraska11
13. aug 2014

v 28tt mam +6kg

rea92
14. aug 2014

ja som do 28 tt pribrala 11 kil...a aj tak si pripadam krasna 🙂

eriksonka1234
3. sep 2014

ja som s prvým pribrala v 27tt. konečne prvé kilo, velmi som sa bála, či je všetko v poriadku, nezvracala som, ale nič mi nechutilo, môj syn vyrástol na suchom rožku a vode, dokopy som pribrala 5,5kg, strašili ma pri pôrode, že malý bude v inkubátore a podobné somariny, narodil sa v 37tt a vážil 2700,g, s dcérou som pribrala tiež dokopy 5,5kg, ale u nej do 20tt 3kg a potom do konca tehu už len 2,5kg, moje telo asi nevie viac pribrať, je to individuálne, netreba sa tým stresovať 🙂

jerryjanka
3. sep 2014

prve tehu v 25tt mínus 11 kíl
druhé tehu v 25tt mínus 6 kíl
tretie tehu som zatial v 22tt mínus 5 kg

inffinity
3. sep 2014

ja mam v 25tt + 4kg 🙂

30tnicka
4. sep 2014

ja mam v 27 tt + 3 kg 🙂

alexfee
4. sep 2014

Ja som teraz 29tt. V utorok som bola v poradni a mám plus 13 kg od začiatku tehotenstva...najviac sa mi podarilo pribrat na zlome 5-6 mesiaca to som dala za mesiac plus 5 kg 😝.. ..dr má patrične zdrbala, ale to som sa priznala že som fakt zrala :D a hlavne krupicovu kašu tak o 23:00 :D no teraz som mala plus 2 kg, a som sa otočila, nič mi nechutí, dostanem do seba iba raňajky inak vôbec nepociťujem hlad... No ale uvidíme ako to bude pokračovať, to už nejako doklepem tých cca11 týždňov 🙂

kikadika
9. sep 2014

Ja som v 29. tyzdni a pribrala som celkovo zatial 8 kil, za posledny mesiac som pribrala 3 kila, doktor to okomentoval tak, ze je to dost.. Ale je to individualne, kazda sme ina.

pawli712
9. sep 2014

ja som v 29tt a z vahy 49kg so presla na 67kg 🙂

ematko29
9. sep 2014

Ja som teraz v 28tt a pribrala som doteraz 8kg. 🙂 Z váhy 56 na 64kg.