Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?
ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂
stani, no presne, moja bambuľka celý deň vpohodičke len sem tam sa zamrvila, ale teraz čo stvára, to je katastrofa......
inak myslíte si, že aj to sú poslíčkovia, keď sedím a pichá ma až v zadnici????? mne to skôr pripomína, akoby som mala vlka....hehehe.....no ja teda neviem..... 😖
tintiniacik, ja by som bola najradšej, keby mi tá plodová voda odtiekla....to by som vedela naisto, že už prišiel náš čas............ 😉
No tak to ano aj ja by som to tak brala lebo mna casto nieco boli a ako to ja rozoznam netusim
😉
no veď sa uvidí, keď ťa chytia neskutočné bolesti, tak sa proste zoberieš do nemocky a hotovo.... 😀 😀
oni ti už povedia, čo sú to za bolesti.... 😉
baby, aké meno sa vám najviac páči???????
Michaela
Sofia
Ema
Natália???????????????????
moj drahý mm je akosi strašne za Michaelu, no ja neviem, nie som si istá....mne sa páčia tie tri ostatné..... 😅
jj matulienkadaj potom info...
Kati no neviem jak to že som neporodila, ale už aj také sa mi snívalo... Že som začala rodiť doma a mm ani nestihol auto naštartovať a už som držala maličké v ruke 😀
No ale tak v taký rýchly pôrod ani nedufam, ja sa určite natrápim... Ale zatial sa ešte nebojím 😝Uvidíme do kedy bude zo mna takáto hrdinka 😀
tintiniačik ja tiež neviem či rozpoznám, nič také som ešte nemala zatial a to už aprilovky píšu že mavaju posličkov pravidelne 😕
Stani, ďakujem, to odkiaľ máš také info? Preboha a to kto je Kováč? Urban mi raz robil sono, ale už si ho neviem vybaviť. Mne sa pozdáva aj Dlugoš 🙂 ja len dúfam, že nestretnem Kozára 😒 Včera bol Lajtman, ten je tiež fajn, včera tam mal nejakú mladú dr. čo sa zaúčala a tá ma vyšetrila. Vraj na pôrod to ešte nevyzerá 😠
Renatka, prajem skoré zotavenie.
Baby, nestresujte. Každá žena určite pozná, že sa niečo deje, či už bez bolestí, alebo s nimi 😉 a najlepšie, keď odtečie rovno plodovka, tam nieje čo riešiť 😉
Kati, čítala som teraz niečo o tom šeleste. Fakt som netušila, že je to také bežné...poznám len jedného chlapčeka, čo to má, ale ten má aj DS a tam to býva aj patologické.
Matulienka, aj mne sa páči Michaela 😵
Dobre ranko.
Tak a uz som naranajkovana a nejak ma zase pobolieva hrdielko. vcera som sla spat uz o pol desiatej nejak mi nebolo dobre a ked som lezala v postielke tak ma zacalo pobolievat brucho ako pri menstruacii ale bolo to len chvylku a potom som zaspinkala.Mohli to byt ty poslickovia??
Dnes vari obedik priatel takze ja mam veget budeme mat cesnacku a sulance s makom mnaaaaaaaaaam 😝 😝
Matulka mne sa paci Ema 🙂
tinti, hej mohli. Aj mňa tak bolieva skoro každý deň a nič ☹ aj my máme dnes makové, ale cestoviny. Sa mi nechce vyvárať. Cesnačka bola včera a dnes si malá nakázala šošovicovú 😉 a ideme piecť perník, už ma naháňa 😝
ahojte kocky 😵
vejula, ako to robis, ze sa nebojis?
matul, mne sa paci najviac michaela, lebo nataliu mam sesterku a ostatne dve su na dnesnu dobu dost osuchane, i ked krasne 🙂 mozno nakoniec vymyslite nejake dalsie 😀
baby, posledne noci mam velmi tazke, jednak mam rozne myslienky plne strachu 😝 ale vzdy ma nieco boli, picha. vacsinou je to akokeby posva, krcok? niekedy mam pocit, ze to je zvnutra, v oblasti ako je posva a konecnik alebo miesto medzi. niekedy su to tlaky a niekedy pichanie, niekedy bodava bolest trvajuca par sekund. v pondelok mam poradnu, tak neviem, ci jej to mam spomenut, alebo je to bezna vec. 😕
reni no ahooj...aha tak ty si rodila sponntane?ja som v sms pochopila ze cisarsky ked si napisala ze ta bolia stehy 😒 tak kocky ospravedlnujem sa za omyl 😉
barbi ma chlapceka ale vobec sa tu neukazuje ani jej sestra,panecku snad su obaja v poriadku 😒
vejula co vies mozno budes mat lahky porod 🙂
matulienka nie vzdy je dobre ked odtecie plodovka,ja som lezala na cakatelskej s jednou,co jej odtiekla plodovka aj kontrakcie mala a lezala 32hodin s bolestamy co sa vobe neotvarala ☹
janyka no nam vcera ta dr.povedala ze to je bezne,ona este nema vsetko take vyvinute ale ma tam tu dierocku co je selest 2mm takze ta by sa mala zatvorit,mojmu synovcovi sa nezatvorila ale to on mal vacsiu a teraz v pondelok ho operovali,ale vsetko je okk 😉
sharka tie bolesti,pichania a pod je normalna vec aspon mne tak moj gynek.povedal,ale nech ta urcite pozrie zospodu,moze byt ze sa zacinas aj otvarat,takze mu to spomen a moze to byt ako vo vacsine pripadov ze sa jednoducho stale nieco este zvacsuje a roztahuje,potom daj vediet
ahojte, tak ja nemam ziadnych bolestivych poslickov len tvrdnutie bruska a som tu 😎 a tiez som z tych nebojacnych viacmenej, myslim, ze som v zivote uz zazila kde jaku bolest, vsetko som zatial prezila, tak aj porod sa chystam 😀 ja sa hrozne tesim na ten den
matulienka a co sa tyka krstnych mien... kazdemu sa lubi nieco ine, tak to tazko radit. ja som si vybrala uplne netradicne, kedze by som sa nevedela stotoznit s tym,ze dalsich 5 deti sa vola rovnako. ved daj na svoj pocit a manzelov, ten je najdolezitejsi 😉 niekedy tesne po porode mamicka vyciti, ze tak toto meno sa hodi pre toto moje dieta a nie ine.
No babule, ahojte....
Práve som sa výborne naobedovala a teraz som si hodila siestu pri PC... 😉
Vidím, že väčšina z vás je za Michaelu, ako aj moj mm....Takže asi nakoniec kapitulujem a bude to Michaela....Ale tak uvidím, čo zo mňa vyletí v tých bolestiach.....
Katka, 32 hodííííííííííííín?????????????????????, 😢 no to snáď nie...... kokos, tak to by som teda nechcela a nieje to nebezpečné tak dlho čakať??? Viem, že plodovka môže odtekať aj 24 hodín, ale 32 hodin čakať či sa otvorím alebo nie....no kokso.... 😒 😒 😒
sharka, tieto bolesti presne ako opisuješ mám v poslednej dobe aj ja..... ☹ a tiež neviem, čo to môže byť....ale v pondelok idem na poradňu, tak uvidím, čo mi povie moja dr..... 😉 možno sa už ozaj otváram....
tintiniacik, ja si myslím, že to boli posličkovia.....aj ja mávam taký pocit, akoby som mala dostať a zachvíľku to prejde...... 😉
vejula, nič sa neboj, info určite poskytnem.... 😉
matka no jej dr povedali ze tkto sa moze zena bez plodovej 42 hodin nechat len tak to je sila co?nepatrala som potom lebo sa ma to netykalo
shaarka, presne bolesti tohoto tipu mám aj ja, už to trvá vyše dvoch tt. 😖
Vefi, a ty ako čo? Ty prečo už nejdeš rodiť? Však už si dávno po termíne, nie? Ja som zvedavá, dokedy bude naťahovať mňa, ten môj krpec 😠 teraz mi poslala kamoška na mail recept na vyvolanie pôrodu, zajtra idem kúpiť zázvor(ten mi chýba)a vyskúšam, však ublížiť to nemôže 😝
veru veru dievcata, skorica, zazvor, kardamon, popripade sacok na varene vino zaliat horucou vodou... drazdenie bradaviek, sex, to vsetko pomaha kontrakciam 😎
a veru ja som už skúšala všetko a nič ☹ v pondelok mám poradňu a rátam hneď aj s príjmom,lebo už to je fakt dlho..slabiny ma bolia, ako keby som mala do nich kŕče dostať, tak mi nohy vykrúca, občasné pocity strašne silnej svalovice, a keď sa hýbe ani nehovorím, aké bolesti...vnútornosti na cimpr-campr 😔
vefi, no veru nezávidím....ja už mám teraz akurát tak dosť.... 😉
ja uvidím, ako to bude prebiehať a potom začnem aj ja vymýšlať....4.marca mám prvý termín a 8.marca druhý, noooo tak to ešte nejak ten týždeň potiahnem.... 😉 a ak dovtedy stále nič, tak potom začnem bojovať...hehe
Katka, jasnačka, chápem.....No ale ten dr. musel byť riadny debilko....To som fakt ešte nepočula, že by mohli tak dlho nechať babu čakať....Veď sa hovorí, že automaticky, ako odtečie voda, rýchlo do nemocky, žiadne čakanie...kvôli infekciám..... 😒 😒 😒
noo to som ja ju tak lutovala ako tam lezala v bolestiach a nicc s nou nerobili
Reni, vitaj..mojko zlate, tak mas bolesti zo stehov..verim, ze sa rychlo zotavis a veru mamina ako pomoc je vzdy super...na nezaplatenie..tak prajem cim rychlejsie zotavenie a super, ked maly spinka, nas teda tolko nie..mam co robit okolo neho..keby tak spal viac ☹ Uzi si drobciatko..
Kati, to ozaj dlho tu babu nechali cakat po odteceni plodovky..fiha..to som nevedela ze aj to sa da..ja som nastastie nemala odtecenu plodovku, ale v kontrakciach som cakala na cakatelkach asi 30 hodin..ale to aspon neboli tie sialene este ako ked ti odtecie voda..to si neviem ani predstavit 😒
hmmm, no vidím, že to odtečenie vody nieje bohvie čo.......... 😒 😒 😒
No toto co sa tu clovek nedozvie 😠 😠
Baby aj vy sa tak strasne nudite???
Som na materskej len nejaky mesiac ale ja uz neviem co zo sebou strasne nuda iba upratovanie, varenie a telka 🙄 🙄
no mne to hovor, keby som tu nebola aspoň sama.....všetci sú chorí, tak sa ku mne nechcú zbytočne približovať.... ☹
vezmi drahého na prechádzku alebo si vyrazte niekam sadnúť.....ja by som šla na pizzu....joooooj.....ale nemám s kým, lebo drahý mal prísť už zajtra večer a nechcú ho pustiť, tak príde až v utorok.....noo, tak som zasa smutná...... ☹ ☹ ☹
Hmmm na prechadzku pojdeme zajtra ak bude tak pekne ako dnes
cau kocky a miri co ti nespinka v noci,ci ako si myslela?tintiniacik noo ty si mesiac na md ja som bola 8 mesiacov na pn si vies predstavit?tak peknu dobru nocku a tie co tu uz nebudu dnes tak peknu nedelu zajtra sa tu neukazem lebo mame krstiny...potom hodim foto...
No tak to by som sa Kati asi zblaznila keby som bola doma tak dlho. Akurat ked som bola pozriet kolegyne v robote tak som im vravela ze sa tak neskutocne doma nudim a ze som rada ze som mohla tak dlho pracovat inak by mi asi preskocilo 😕 😕
ahojte, ja klasika nemozem spat
janyka mam dobre zdroje ;).....to bolo cez svagrininu kamosku, tak preco to nevyuzit? Dr. Kovac je vraj zo ZM, Dr. Urban je myslim v pohodicke, taky mlady celkom prijemny, Dlugosa a Kozara poznam len z reci ostatnych maminiek a mame novu doktorku? to som nevedela 😕 ........ja som Ti pisala, ze sa stretneme v porodke, ono chlapci lubia pretahovat......ani okna nepomohli? ja chcem zajtra umyt aspon na kuchyni, budem sama doma, lebo keby je mm tak mi to nedovoli 😀........ozaj a vraj od pondelka ma fungovat v TO porodnica, tak som zvedava........
kati mojej kamoske sa narodila dcera a vystrasili ju so selestom, potom isli o dva mesiace na kontrolu a uz bolo vsetko ok, vraj sa to stava casto ;)
matulienka mne sa paci meno michaela, ale doma som si ho nepresadila 😀 a este k tomu mame susedku rocnu misku
ahoj kocky chichi este mam cas aj tu prist 😀 vsetko mam porobene,hokej dopozerany,uz sa len dat do kopy,nakojit malu...obliect ju a na 10tu do kostola pokrstit 🙂 prajeme vam krasnu nicim nerusenu nedelu

tintiniačik, to mám aj ja tak.....to by malo byť asi v pohodke....teda dr. sa k tomu nevyjadrila, že by to mal byť nejaký problém, tak si myslím, že je to OK.... 🙂
vejula, idem rodiť do CA....noooo tak to sa asi nestretneme, ale potom dám infošky ako to tam chodí....hehe 😉
renatka, chúďatko, nezávidím ti.....držím palce, až sa rýchlo zotavíš.....