icon

Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?

barbina182
8. dec 2009

ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂

stani08
2. mar 2010

ahojte, dnes bude kraaaasne 😉

matulienka, noooooo dobre plany mame, len som zvedava ktorej sa to podari 😀

jani, tak erike sa uz nechcelo buvat .........aj Ti chodi do skolky? Jaj ja hlava derava, ved su prazdniny 🤐

tinti treba lenosit, kym sa da 😉, lebo potom uz to tak lahko nebude 😉

katka22r
2. mar 2010

ajojte a hlavne barbi vitaj...konecne si sa ozvala...ked kojis neprikrmuj ani cajik nedavaj,to len babky stresuju...neboj maly si zvykne na rezim len cez den sa s nim viac rozpravaj venuj sa mu a uvidis bude to lepsie...my sme tak rezim za 2 tyzdne zmenili na taky aly ma byt
no ten streptokok je rizikovy ak sa rodi prirodzene tak aspon to dobre ze som rodila cisarskym
juuj dnes je vonku krasne beriem malu a ideme na dlhu prechadzku 🙂

janyka
2. mar 2010

Stani, nááádherne 😵 juuuj, to slniečko dodáva energiu 🙂

No veru...prázdniny 😉

tini, veru, Stanka má pravdu, treba to ešte využiť, zakiaľ sa dá...tak leňoš 😀

katka22r
2. mar 2010

tak tak lenoste 😀

simusska
2. mar 2010

juj aj ja by som uz isla na prechadzku s kocikom...treba si to uzit kym je teplo lebo na vikend opät hlasili snezenie:(

tintiniacik
2. mar 2010

No len baby ja mam taky problem ze ja neviem asi lenosit lebo uz som stihla podlahy poumyvat a chystam sa do obchodiku kupit nieco na obed 😀 😀
Jani a ty uz mas dnes termin tak to by sa uz drobec mohol ozvat 🙂

tintiniacik
2. mar 2010

Pridala som foto mojho mini bruska 😀 😀

renatkas
2. mar 2010

Ahojte babulky,

tak ja som asi pripad sam osebe. Vcera bolo 11 dni co som porodila a este som nevedela chodit, ostatne baby uz po klasickom porode hned behali par hodin po porode, vcera som strasne hnisala a nasla som si na krcku maternice cele zahnisane nieco ako zabudnutu gazu, alebo naplast a bolo toho vela tak som uz nevedela ze co. Hnis sa mi odtial len tak valil. Tak som vecer volala lekarovi a ze hned mam dobehnut, tak som prisla k nemu do ambulancie a mala som tam este zvysky z blany placenty, tak mi to vyberal rukami, auuu. Sice ten hnis mi este odtial ide, ale mozem vam povedat ze je to ina ulava, uz sa viem aspon presunut v posteli zo strany na stranu, bolia uz len stichy. Ale ako mi mohli zabudnut zvysok z placenty a este mi pri prepusteni nezistili nic ani na ultrazvuku, tak to nechapem.

Barbi no vitaj konecne 🙂 Mrzi ma ze si sa tak natrapila, kolko mas stehov? Roztrhla si sa alebo ta nastrihavali? Davaj si na to obklady z repika, alebo lieh co mas pre maleho na pupok. A malemu nedavaj v ziadnom pripade cajik, je to alergen lebo je to cisty produkt z bylin a moze sa zacat podavat az ked zacne maly papat ovocie a zeleninku. A ty maleho este aj dokrmujes, ked mas tak vela mliecka? Ked mas mlieko, nedavaj umele, keby si mala nejaky problem ze nemozes kojit tak si kup nejake umele mliecko, ale vylucne hypoalergenne, napr. ja som si pre istotu kupila Nutrilon ale bez toho oznacenia HA a potom ked prisla lekarka tak ze radsej mame kupit Nutrilon HA. To je jedno ci kupis Nutrilon, Bebu, Sunar... treba odskusat na babatku ci s tym nema problem.

A pisem par postrehov co mam na malom odskusane:
- krem na ritku by sa podla mojej lekarky pouzivat nemal, treba umyvat pod vodou a nenatierat. Natierat len ked je zapareny a len kozmetikou Bioderma, ze ta je najlepsia. My sme mali kupenu Niveu na zapareniny, no ale nikdy viac, je to tak husty krem ze ritulu mal bielu este aj rano a pri kupani to ide velmi tazko dole. Tak sme kupili Sudocrem a ten sa mi zda super. Ale podla mojej lekarky ani Sudocrem nie je tak skvely ako Bioderma, tak uvidime ked sa minie Sudocrem co investujeme do kvalitnej znacky.
- plienky sme mali v porodnici Huggies, ja som s nimi bola spokojna, mam pocit ze aj lepsie absorbovali, teraz mam doma Pampersky a som pekne nahnevana, maleho sme uz nasli 2x tak prekakaneho ze to mal skoro az pri krku, aj precikaneho. Ale mam doma este 3 velke balenia, tak to nejako s tymi Pamperskami vydrzime.
- podla mojej lekarky sa babatko pri kupani nema natierat ziadnym kremom, aby si vybudovali nejaku prirodzenu ochranu na kozi, natierat len ked ma velmi suchu kozu a len kremikom zase od Biodermi, ze ostatne upchavaju pory a v ziadnom pripade nie olejom.

katka22r
2. mar 2010

ahoj reni no tak my zasa pouzivame na ritku aviril a klopi klop sme s nim obe spokojne... 🙂

plienky my tiez mame huggies a su fajn tak nieje co riesit

no a ja malu olejujem a zatim vsetko oki sem tam ju aj natriem kremikom ale len tvaricku,kupeme kazdy 2 den vraj to staci 🙂

a ako spinka ti maly???

no kocky ktora idete rodit hm???

tintiniacik
2. mar 2010

Aj ja som zvedava ktora bude dalsia 🙂 U mna ani naznak porodu ja budem este prenasat ako ti Kati 😀 😀

katka22r
2. mar 2010

noo tu je vsetko mozne 😀 a hlavne v tejto teme 😀 😀 😀

renatkas
2. mar 2010

tintiniacik ved este mas cas,neboj nebudes prenasat, ked mas ten tlak vysoky.... a pride to len to netreba silit.
Jaaaj dievcata ja vam tak prajem aby ste uz mali cim skor za tym, nosit take brucho a nevediet sa ani otocit,funiet pri kazdom schode... strasne vam prajem bezproblemove porody.

Kati maly spinka, on je ako anjelik, napapa sa, 3 hodiny spi, zase sa napapa a zase 3 hodiny spi. Place len ked si neodgrgne a boli ho brusko alebo pri kupani.
tu mame par foteciek maleho
http://lukas2010.webnode.sk/fotogaleria/

zajaciq
2. mar 2010

renatkas ta tvoja lekarka ma zmluvu s Biodermou, ze ti ju tak vehementne chvali ? dobry lekar nehovori nikdy v znackach... 😅

inac vcera ste sa tu bavili o cajikoch pre novorodenata... kamaratka mi vcera pise, co si precitala na konikovi - ze jedna mamicka davala svojmu dietatku pattyzdnovemu namacane marina keksy a pribinacik... akoze to fakt tym matkam nikto nevysvetli, co sa smie a co nie ? ja niekedy fakt len zasnem, v dnesnej dobe internetu a milion informacii o spravnom dojceni a vobec vyzive. asi by sa to malo ucit na ZS ako za starych cias 😕 🙄 😠

renatkas inak fakt tiez nechapem, ako ti mohli zabudnut cast placenty, ved na to je zena dve hodiny po porode na koze, aby ju sledovali !!! kazda porodena placenta sa ma dokladne prezerat ci je cela a ked z nej nieco chyba, tak sa ma spravit kyretaz zahoruca a nie toto, co s tebou robia este po 11 dnoch. fakt mi je to luto, ja by som sa sla asi stazovat. dufam, ze aspon tvoj gynekolog je dobry a pomohol ti a ze uz si na spravnej ceste zregenerovat sa. 😵 😵 este k drobcovi - pekne mu sedi meno k priezvisku 😉

tintiniacik
2. mar 2010

Ja to praveze nesilim ja som si povedala ze ked to bude mat prist tak to pride samo a ja to nijak neovplivnim🙂

matulienka.d
2. mar 2010

Ahojte kočky,
no ja som mala túto noc príšernú...zobudila som sa o pol jednej v noci a ráno bolo 6 hodiín a ja som ešte nespala....potom som pospala asi do 10-tej a musela som na poštu a do obchodu...aspoň som sa prešla, lebo vonku je naozaj nááááááááádherneeee a teplúčko.... 😉

renatka, joj, fest dobre si vyzerala tesne po pôrode.... 😉 riadna kočica z teba a Lukáško je fakt krásnučký.... 😵
čo sa týka tej placenty, tak som v šoku.... maximálne.... preboha, fakt nemám slov........... 😠 ale určite by si to niekto pekne vypil.... 😖
dúfam,že čím skôr budeš v poriadku a všetko bude OK.... 😉

no a ja mám tiež vysoký tlak a vidíte....stále som tu.... 😉 takže tintiniacik, kľudne môžeš aj prenášať.... 😵

renatkas
2. mar 2010

zajaciq tiez som si najprv pomyslela ze tu Biodermu asi predava, ale nic take nam neponukala tak neviem 🙂
a to meno k priezvisku, 9 mesiacov to bol Samko lebo vsetci hovorili ze sa nemoze koncit meno na take pismenko na ake sa zacina priezvisko, ale nakoniec som si povedala ze ved no a co a tak je to Lukasko. Ale aj tak ho vsetci volaju Samko, aj tatino 😀 tazko si zvykaju na Lukaska.

matulienka vdaka 🙂

stani08
2. mar 2010

renatkas mne sa osobne lukasko paci viac ako samko 😉 ........u nas bol pre mna favorit filipko a pre mm lukasko 😉 ......luky je krasny fesak 😉 ..........diky za postrehy a skusenosti......ja mam nachystany sudocrem, huggies a tiez nam vraveli, ze pri kupani a po kupani nemame pouzivat ziadnu kozmetiku, len cistu vodu .......drzim palce nech si uz v poriadku

zajaciq to co bolo za matku, ze davala mesacnemu babenku pribinacik 😕 😕

matulienka ja som tak skoro kazdy den so spankom......mam asi vymeneny den s nocou, lebo cez den by som spalaaaaa......ale odolavam, nech mozem spat v noci, ale hovby, hovby zlata rybka........snad po porode budem lepsie spavat aj kvoli brusku 🙂

zajaciq
2. mar 2010

stani ja newiem co to je za cloweka... Jednoducho zasnem obcas. Ked uz sa rozhodnem byt matkou,tak si za tych 9mes predsa co to zistim o rodicowstwe, dojceni atd. ale niektore to asi nezaujima. No nic toto sem nepatri 🙂 zajtra mam poradnu, tesim sa, uz budem 38+0 🙂 som zwedawa, ze kedy to na nas priide 😀

janyka
2. mar 2010

Renatka - Luky je nádherný malý macko, je rozkošný 😵
...tak to si ma dorazila s tou placentou! 😖 ale hlavne, že ti dr. pomohol a dúfam že bude už len dobre 😉
Tiež ma to napadlo s tou Biodermou, že asi má s nimi zmluvu, tak propaguje, pretože mne sa najviac pozdáva prírodná kozmetika napr. od Weledy. Hej, najlepšie je nekrémovať, lebo pokožka má samoregeneračnú schopnosť a tým že mi ju krémujeme túto schopnosť stráca. Preto sa vôbec neodporúčajú oleje. Mne hovorila dr. že olejovať nie min. do pol roka. Aj som mala olejček kúpenýa a vôbec som ho nepoužívala 😉

zajaciq - o takých som už počula a aj zažila 😠 a dokonca, keď som chcela poradiť, tak úplne zbytočne. Len kývla rukou a bolo, takže neviem, či je to vždy len o neinformovanosti 😕

...ja idem zajtra do rizikovky, som zvedavá ako dopadnem...dneska termín a nič, tomu krpcovi sa tam páči, však bodaj by aj nie, keď ho krmim samými dobrotami 😀

zajaciq
2. mar 2010

do zajtra casu dost mozno sa rozhybete :-P

katka22r
3. mar 2010

dobre ranko kocky ako sa mate?my fajne tak sa majte 😀

zajaciq
3. mar 2010

katka nespime :-P dufam,ze dnes neporodim,ked mne sa ten datum taak nepaci 🙄 som zwedawa ci bude dnes chladnejsie ako je w predpowedi

katka22r
3. mar 2010

noo neviem ako u vas ale u nas v presove mame sneh ale len troska nastastie...ale je celkom prijemne takze opat prechadzka
🙂

katka22r
3. mar 2010

dala som novu foto laury 🙂

matulienka.d
3. mar 2010

dobré ránko

no, tak u nás je kopec snehu, nechápem ako ho mohlo toľko v noci napadnúť.... ☹ a práve teraz, keď ideme s mm do mesta.....Joooj, to zasa bude fuška.... 😒

najhoršie na tom je to, že som prechladla a mám plný nos....baby poraďte, čo robiť...?????????????, ☹ ☹ ☹
termín sa blíži a ja som takto dopadla..... 😖

tintiniacik
3. mar 2010

Dobre ranko babulky.
U nas je nadherne svieti slniecko 🙂 🙂 🙂

bronula26
3. mar 2010

ahojte

od vcera vecera mi je nejak spatne, rozbolel ma zaludok a hlava a aj som vracala, jedla som vecer este gulas, asi som ho z chuti zjedla a nezapasoval mi
ale hlava ma boli poriadne uz od vcera, neviem ci zase migrena ☹ ach jaj uz som daaaaaaavno migrenu nemala, ako mi bolo dobre

neviete co by som si mohla dat na bolest hlavy??? ☹

mimochodom, dnes som posledny den v praci, zajtra uz odchadzam na MD 😀 😀

katka22r
3. mar 2010

bronula kludne mozes paralen ja som ho brala na bolest zuba

mates22
3. mar 2010

přesně tak, paralen můžeš, já ho beru na zuby, protože se žádnýmu zubaři nechce vrtat se mi v zubech 2 dny před prvním termínem - můj by do toho možná šel, ale má dovču, tak na něj čekám a mlsám paralen - zubaři i gynekologové jsou zajedno, že ten nevadí.

renatkas
3. mar 2010

Ahojte,

broni a nechces to skusit najskor s magne B6? Vsade sa sice na internete pise ze Paralen mozes, ale mne napr. v 2.trimestri paralen lekarka zakazala, ze sa z neho moze odlupit placenta. Ale uz si v 3 trimestri a teraz tie lieky uz nie su take nebezpecne, prip. sa skus opytat v lekarni.

Ja som si dnes volala k lekarovi pre vysledky a mam zvysene leukocyty a trombocyty, musim ist na hematologiu. Ked to mam z toho ze mi to placentu zle vybrali tak budem pekne nahnevana, uz mi to pekne lezie na nervy, dufam ze na hematologii mi nedaju lieky z ktorych nebudem moct kojit 😒

Kati mala je nadherna 😉

a aj u nas je krasne, prave isli dve babky na prechadzku s malym, zajtra uz snad pojdem ja lebo este stale neviem velmi chodit a nieto si este natiahnut rifle 🙂

a prave mi volal manzel, ze kupil to telove mliecko od Biodermi, baby to stoji 16 Eur, biznis jak svina... tak som zvedava co to bude za zazrak.