icon

Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?

barbina182
8. dec 2009

ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂

zanin
3. mar 2010

Matulienka na ten nos jedine Sterimar alebo nieco podobne na baze morskej soli. To pomaha a potom to mozes vyuzit aj pri miminku. 😉

zajaciq
3. mar 2010

mal niekto dnes poradnu ? ci len ja 😅 podla "komplexnej biometrie"zodpoveda moja maternica tyzdnu 35+0, cize babo ma odhadom 2400 gr. mikrodieta... a prietoky uz len 0,54. dufam,ze to je dost..

laura ma jake dlhe paperie uz na hlavicke 😵

stani08
3. mar 2010

matulienka laura je krasnucka 😉

zajaciq neboj sa nebudes mat mikrodieta 😀 a prietoky mas ok....ja som mala pred dvomi tyzdnami 0.52, min. tyzden 0.55 a zajtra uvidim.........potom napisem

janyka sa neozvala 😕 .........ta mala ist dnes do rizikovky, som zvedava na infosky jani 😉

zajaciq
3. mar 2010

mozno uz rodi 😀

stani chlacholim sa, ze sa mi bude dobre rodit, ked mam male dievcatko 😎 cize okolo 0,5 je to uz v nasom stadiu oukej. predtym byvalo 0,6 ..

renatkas
3. mar 2010

zajaciq neboj nebude to mikrodieta 🙂 tie merania treba brat s rezervou. A prietoky su podla mna tiez ok.

janyka este nerodi, trci na facebooku 🙂

stani08
3. mar 2010

zajaciq a priemer hlavicky Ti nepovedali? my sme mali pred dvomi tyzdnami 88 a vraj to bola mala hlavicka, svagrina s dr. skontatovali, ze aspon sa nam bude lahko rodit 😉 .......inak nic ine mi nemerali, akurat povedali, ze mala ma asi 3 kg.....no ani viac neratam, ze bude mat........ja som mala 3,2 a moj mm 2,9 pri narodeni, tak asi velka nebude 😎

zajaciq
3. mar 2010

to je odhad s odchylkou 400 gramov na zaklade biometrie maternice, cize ked ona zodpoveda 35+0, tak aj dieta je 35+0 a vtedy by malo vazit 2,4kg . pockaj idem na tu stranku kde sa to meria kto to mal v profile fuky ci lucinka hned si to prezistim 🙂

zajaciq
3. mar 2010

neviem ten link najst 🙄

zajaciq
3. mar 2010

http://babymed.com/Tools/Ultrasound/third_trime...

no cize 2400 zodpoveda cca 35 tt. ale ona je tam urcite viac natlacena v takom malom priestore. hlavicku jej nemerala ani nozicku ani nic. ze nie je kuzelnik ...

janyka
3. mar 2010

Presne Renatka, trcala som na FB 😀 boli sme u svokrovcov a tam sa pripájam cez mobil. Mám v ňom takú aplikáciu, čo mi tam dal mm ale môžem tam len chatovať, takže mi tam ide FB, ICQ a Skype...
...u mňa to ani náhodou nevyzerá na pôrod, stav krčka nezmenený, hlavne že kontrakcie sú....v pondelok mám prísť aj s taškou, ak sa dovtedy nič neudeje a v utorok by mi vyvolali pôrod 😝 ...prsila som dr., aby sa mi tam trošku ,,pošmátral", ale nechcel, lebo že krčok je ešte vysoký 😠 ...a ešte mám aj málo vody, ale že to je normál 😎

tintiniacik
3. mar 2010

Ahojte babulky.
Tak ja idem zajtra do poradne tak som zvedava ako dopadnem koli tomu tlaku uz teraz sa bijim ☹ ☹

tintiniacik
3. mar 2010

Zajtra na mna myslite lebo sa strasne bojim ☹ ☹

ivca17
3. mar 2010

tintiniacik aj ja idem zajtra na 11.. tak drzim palceky..neboj bude dobre...drz sa 🙂

tintiniacik
3. mar 2010

Ja idem rano na osmu

zajaciq
3. mar 2010

tinti a coho sa bojis ?

janyka
4. mar 2010

pekné ránko 😀
tinti, keď sa budeš zbytočne dopredu stresovať, tak sa ti určite zvýši...takže kľud a treba myslieť len pozitívne! 😉
...my stále 2V1
Katka...malá je krásnučká 😵

janyka
4. mar 2010

ešte som chcela...Stani, no vidíš, nakoniec sa toho 8.3. aj stretneme 😉 🙂

janyka
4. mar 2010

Baby kde ste? Ešte spíte?

ivca17
4. mar 2010

tintiniacik mylsela som a drzala som palceky, snad je vsetko vporiadku a tlak bol aspon v norme..
pekny dnik vsetkym prajem..

matulienka.d
4. mar 2010

ahojte,
takže mm prišiel domov, tak sme včera pobehali všetky možné obchody a urobili zásoby, lebo zajtra zasa odchádza....no a ja????? stále nič......asi to necháme s mojou bambuľkou na ten pondelok a budeme narodeninovať spolu...to by bolo supeeeeeeeeeeeeer.... 😀 😀 😀

Katuš, Laurinka je naozaj veeeeeeeeľmi krááááásnučka..... 😉 😉 fotogenická už od narodenia.... 😵

zajtra idem na záznam do nemocky, tak som zvedavá ako pochodím.....ale aj keby si ma tam teraz nechali, tak by mi to už ani nevadilo, keďže mm nebude doma... 🙂

tintiniacik tak sa ozvi a daj vedieť, ako si dopadla na poradni. Držím palce, určite bude všetko OK.... 😉
inak ako ti dopadli tie odbery za 24 hodín???? všetko OK?????

tintiniacik
4. mar 2010

Ahojte babulky tak ja som sa akurat vratila z poradne tlak stale vysoky 140/95 ☹ ☹ tak mam zvysit davku dopegytu a az zajtra budem mat vysledok mocu na bielkoviny tak som zvedava ze co a ako. Doktor povedal ze si tam mam rano zavolat koli vysledku a ze ak budu zle hodnoty tak mi sestricka povie ze co. Baby ja sa bojim co ak tam budem mat tu bielkovinu co so mnou budu robit??? ☹ ☹

matulienka.d
4. mar 2010

ahoj tintiniacik,
no, tak to si natom stále rovnako ako ja....tiež je stále vysoký tlak, no ale tak dúfam, že už dlho nie....ja užívam dopegyt 3x1tbl..... ☹
uvidíš teda zajtra, aké budú výsledky moču, ale ak tam budeš mať bielkovinu, tak asi ťa budú posielať do nemocky na pozorovanie.....je to dosť nebezpečné, keď je tam bielkovina.....a nepuchnú ti nohy????? aby si nemala preeklampsiu....ja som bola vtedy v nemocke a mala som opuchnuté nohy a tlak 140/90 a bielkovinu som mala v poriadku a už som bola označená ako preeklampsia.... 😒
neboj sa, ak by si mala zlé výsledky, radšej byť v nemocke pod dozorom, aby sa niečo neskomplikovalo....držím palce....

tintiniacik
4. mar 2010

No nohy mi puchnu ale len tak trosku tak uvidim ze co zajtra

tintiniacik
4. mar 2010

A moze nastat aj to ze by mi robili sekciu??

zajaciq
4. mar 2010

tinti mozno ti vyvolaju porod skor, ked sa ti potvrdi bielkovina. alebo si ta dosleduju v nemocnici.. sekcia asi len keby nastali komplikacie, hm? hlavne bud pobalena a pripravena 🙂

stani08
4. mar 2010

cafte babulky, ja hlasim prichod z rizikovky......stav nezmeneny, placenta 2, prietoky 0.54, zo spodu nepozerali ci sa neotvaram, dalsia kontrola o tyzden .......na sone na mna pozerali, ze ci si nerobim srandu, ze som v 39 tt, ze ake male brusko mam........takze cakame kedy to na nas pride

tinti nestresuj, lebo budes mat vazne stale zvyseny tlak........bielkovina v moci je dost nebezpecna, tak to Ta urcite radsej nechaju v nemocke, nech si pod dohladom..........kamoska to tiez mala a vsetko bolo ok 😉

janyka ani nevies ako rada by som isla v pondelok vecer rodit 😉........dnes tam bola aj kamoska, ktora ma zajtra termin, tu aj pozerali zo spodu, ale vraj vsetko zatvorene, na porod to nevyzera, takze ma prist v pondelok

barbina182
autor
4. mar 2010

😉 ahojte baby...

mam chvilku cas Borisko spinka je nepokojný boli ho asi bruško kaka take žlte a ma hnacky hned ked sa napapa vsetko zneho hned vyde von 😒 ☹ ...

doktorkanam dala kapky ale este sme neskusali..ale ked to pojde takto dalej dame mu,a zajdeme k doktorke...

k pediatrovi sa chodi kedy..??a balite malinke na siroko...

dakujem baby ze ste namna mysleli aj ja na vas myslim..a chcela by som sem castejsie nakukovat ale neda sa net mame hre v izbe a ja som s malym dole a po schodoch so stehamy rozpadnutimy to asii tažko... 😔

renatka ..blahoželam k lukaskovi je zlatucky...kuk som foto... 🙂

ja foto dam ale nemam ich este v pc...moj borisko ma už aj vlasky...česem mu kohuta 😀 😀

a kto este porodil..?vefi už..?

vítam nove tehulky kt.sem pisu ale absolut.nemam kedy docitat....

Ja som mala tiež v nemocke Huggies ale teraz mam doma Pampers tie baby fresh..2-5kg,,stoja 10e a su len 43v baleni dost drahe,,kazdy mi vravi ze mam vybrat jednu znacku a pouzivať ich...ale kupila som aj obyc.tesco tie zlte co 2-5kg a su dobre aj tie nam vyhovuju a stoja 4e a v baleni 24ks,,tak asi pampers mu budem davať,,zatial mu vyhovuju tak neviem akemas renatka ti ze malinky sa tak pokaka mozno mas prilis velke alebo neviem co

😵 ...

na ritku mu davam zatial sudocreme,,a vraj je najlepsi Pityol je vrajk odskusany...mate s tym skusenosti..?
cajik mu nebudem davat až neskor,,a sunar chcem kupiť poradte aky pre pripad ze s nim babka ostane sama am maly bude hladny...
keby som odsala mliecko do flias kolko vydrzi a treba ho pruihriať..???

pomali si zvykam aj ja na nočný režim ale som velmiii unavenaaaaa....a je to naročččččne zvyknuť si...ale už je to lepsie prve dni to bol horor ja som sa nor.nevedela priposobit..bola som velmi skormutena a citliva ale uz je to o k a tesim sa malemu... 😲

držim palceky vsetkym...a ten malinik mne nepomohol otvarala som sa slabo...tekže mam odskusane a renatka ti si rodila prirodzene..?a danula sa neozvala..??

zatial cavte

katka22r
4. mar 2010

ajojky dakujeme,ano je krasna a sme s nou spokojny 😀

barby boriskova stolica je normalna take male babenka maju a aj to ze ked sa napapa hned sa vykaka moja to je babatko a ono mu hned vsetko travi,skus ho pomojkat,prebalit nakojit a ak nebude pokojny az vtedy mu nieco je a pokkial mas mliecko odstriekavaj a nedavaj ziadne umele je to blbost...

zanin
4. mar 2010

Barbi tak ako pisala Katka. Nedavaj umele mlieko pokial mas dost materskeho. Odstriekaj a uloz do chladnicky. Maximalne vydrzi 24 hodin. A potom samozrejme treba zohriat ale len vo vodnom kupeli v ziadnom pripade nie v mikrovlnke. Danula ma Davidka porodila 18.2.
A k pediatrovi sa chodi ked ma miminko 2 tyzdne. Balit na siroko je dobre preventivne. Ja som balila ale maleho bolievalo brusko tak na noc som ho nebalila aby sme sa aspon trochu vyspali. A na prvej kontrole klbikov nam povedali ze to mame super takze som balila len prve 3 mesiace a potom uz nie.

renatkas
4. mar 2010

ahojte, ja som sa v den porodu tiez vobec neotvarala, iba som mala zmaknuty krcok a hned ked mi pichli infuzku s oxitocynom tak som sa do pol hodiny otvorila uplne na 10cm 🙂 ale kazdy lekar tvrdi ze vyvolavat nasilu porod ked to neni nevyhnutne by sa nemalo.

tinti mrzi ma to s tym tlakom, skus byt co najviac v klude, ked bude treba tak tu nemocnicu prezijes, kvoli babatku. Preeklapsia je fakt nebezepcna.

barbinka stolica Boriska by mala byt prazenicova - taka zlta hrudkata, vtedy je to ok. Keby bola velmi hlienovita zelena tak to moze byt priznak ze si nieco nevhodne zjedla, alebo ze maly nie je dostatocne ziveny. Zlta stolica je super. A s tym ze ked nieco spapa a v tom momente sa uplne pokaka, tak to mame aj my, ja som sa na to pytala aj v porodnici aj pediatricky a povedali ze to je ok. To co spapal ma v brusku, neboj.
Pampersky mam 3-6kg, asi su mu velke. A pediatricka sa na neho este nebola pozriet? Ako si sa s nou dohodla pred porodom? My sme museli do 24 hodin od prichodu z porodnice zobrat prepustaciu spravu pediatricke a tam sa s nou mm dohodol na termine navstevy, prisla k nam domov. Zavolaj jej cim skor, pretoze Borisko potrebuje predpisat vitaminy a musi raz za 7 dni uzivat aj Kanavit 1 kvapku, inak hrozi krvacanie, moze byt aj vnutorne a to nezistis len ked uz bude problem. U babatiek je to velmi nebezpecne, jednu kvapku dostal v porodnici a po tyzdni by mal zase dalsiu, cicusa nezanedbaj to pre vlasny klud.
A ked mas vela mliecka tak zbytocne nekupuj umele mlieko (ja mam Nutrilon - ale mam malo mlieka), radsej si odsaj do zasoby, skladovat mozes v chladnicke 24 hodin a potom mozes dat do mraznicky tusim az na 3 mesiace, z mraznicky sa to vyberie, das do tepleho vodoveho kupela flasku a zohrejes cca na 37 stupnov.