Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?
ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂
boli sme, museli sme k doktorkovi zájsť...a včera??nie predvčerom tu bolo krásne, slniečko svietilo, tak som ho dala do kočiara, otočila tvárou k slnku a celýýýý deň sme sa slnili.. 🙂
neboj sa, apríl bude úžasnýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýý 😀
jej tak mišenko si už užíval slniečko, super 😵 No snád čoskoro budu zas také super dni ako včera 😉
Jaj vefi tak ti závidím, už aj ja by som sa rada slnila s drobcom v kočíku 😝 No ale tak to vidím že skôr ako v apríli to určite nebude, akosi sa tam malému páči a nie a nie sa posunuť trošku nižšie, stále by sa len hore štveral 😅
caute baby, uz by som aj ja celkom rada kocikovala...a na slniecku - od rana 10cm sneh v Kosiciach.. no comment... to sa mi ani rodit este nechce 🙄 super pocasie na marec ze
zajaciq tak tebe sa to už riadne blíži.... Môže to prísť každým dnom, ja by som teraz chcela byť tak jak ty že už len čakám ked to príde... Jaj som ja ale masochistka čo???? Ale ja sa len hrozne teším ked prvý krát uvidím chrobáčika... Nech je tu už aprííííl
vejula, ja som to už kdesi písala, neviem či nie náhodou aj do tejto témy...
ja som bola v sobotu na pohotovosti s tým, že sa nehýbal malinký. spravili mi pásy prietoky a vyšetrenie od spodku a doktorka že to bude ešte na dlho, že malý je vysoko a že som otvorená len na špičku prsta. a ľaľa ho v pondelok ráno som prišla už bez vody...takže ono sa to všetko spustí z okamihu na okamih...
ale zasa môžem povedať, že mne žiaden z tých "babských" receptov nepomohol....iné mali zrejme viac šťastia..
a na druhú stranu, čm dlhšie budete v sebe, tým lepšie, či na váhe, alebo orgániky...takže to netreba asi uponáhľať...veď keď ste vyržali doteraz, tak teraz to už je len za pár 😉
jj vefi, ja si to uvedomujem že pre malého je najlepšie nech pekne vydrží až do termínu... A zdá sa že sa tým aj riadi, vidíš ešte ani nieje narodený a už to má viac rozumu ako ja 😀 😀 😀 ked to takto pôjde dalej tak neviem neviem 😅
hmmm, tak ty sito mala teda riadne nečakané, ked ti takto v piatok povedali, no uvidíme ako bude 😎
no to teda bolo nečakané 😀 😀 však koľko dní po termíne som už bola 😀 😀 😀 😀 a to som mala šťastie, lebo tak i tak by som šla v pondelok na príjem, a takto mi aspoň vyvoolávať nemuseli, a nebola som toľko v bolestiach 😀 😀
Juuuuj baby ved tym nasim drobcom je tam v bruskach fajnucko.A ani sa im necudujem ved komu by sa chcelo do takeho strasneho pocasia oni si pockaju kym bude vonku krasne slnecno a teplucko 😀 😀
jj to si mala určite lepšie jak po vyvolávačke to su vraj väčšie bolesti, tak ten tvoj mišenko je tiež mudry že vedel kedy sa má vypýtať 😀 Len aby nás tie deti do pár rôčkov nepredbehli, že nebudeme vedieť ako na nich, ked budu v tej chytrosti takto pokračovať 😅
veji, oni nás preštia za chvíľu 😀 😀 😀 😀 😀 😀
vejula blizi blizi marcovky uz hadam vsetky porodili 😀 snazim sa zamestnat cely den s niecim a nemysliet na to, ze len cakam na porod. pokojne sa moze stat, ze do konca marca neporodim, tak zbytocne sa frustrovat dopredu. mame este cas a nech to priiiide, kedy ma 😵 😵 😵 a nemam chut rodit do snehu !!! ja si prosim jarne dieta, myslim,ze aj ona to tak citi, ze pokial budu tie biele frasy vonku lietat a mrznut, ze to nema cenu 🙄
caveste babule, ja som bola dnes v rizikovke, vsetko ok, zo spodu ma nepozerali, tak som zbehla k svojmu gyndosovi, nech viem ako to tam vyzera, takze krcok spotrebovany, branka na polprstva, mam prist este v pondelok, ze mi tam posmatra (lebo v nedelu mam termin) a potom uvidime......inak v rizikovke mi povedal dr. (tam idem znovu v stredu), ze ak neporodim do 7 dni po termine, tak 21. marca nastupujem do porodky na vyvolanie, ze dlhsie nemozu cakat, ale verim ze mala sa rozhodne prist sama 😉
zajaciq este som tu jaaaa marcovka 😉.......ja neviem, ale mavam taky vodnaty vytok, vraj plodovka to nie je, ale musim chodit s vlozkou a dnes to bolo aj sfarbene doruzova
stani, tak to máš potom super dr, mne môj povedal, že pokiaľ bude placenta oki, tak my nechajú gúlať 😀 😀
ja som mala plodovú vodu číru, ale takú ako by som to soplavú a odtekala mi na etapy..najprv som si myslela že som sa počúrala, ale keď trošku odtiekla zas, bolo mi jasné čo to bolo 😀
vefi, nooo aj ja to tak vidím 😀 😀 😀
zajaciq, no tak tá vaša to má tiež dobre premyslené, ž ked sa sneh roztopí hej????
No tak marcovky pekne už všetky odrodte nech prídeme na radu my 🙂 až sa nesťažujete že sa predbiehame 😎 Ale nieee, my tiež až pekne do teplučka 😉
stani posmatra ti, uvolni ti nieco a pojde to.. a este posportujete do toho 😉 sak ale uznaj vsetky z nasej temy uz porodili, uz len ja ty brusko cherry alusha annie a kto este ?! 😀 zas na druhej strane, terminy este nemame ani jedna..
vejula ved uz aj niektore aprilovky su mamickami som pocula 😎
vefi mam super dr. ma sice uz 70 rokov, ale je zlaty, taky ako dr. slavik v ordinacii v ruzovej zahrade 😉
vejula uz aj aprilovky rodia 😉..........aj nase marcovky maju niektore februarove marcovcatka
zajaciq ani nehovor, dnes sme sa o tom s bruskom rozpravali, ked sme boli spolu v rizikovke, ze asi budeme posledne marcovky 😕 .....veru u nas sa rodi nejako skoro 😕
Este som tu ja ktora neporodila a ani to nevyzera na porod uvidim zajtra ze co mi povedia na poradni ci si ma tam nechaju koli tomu tlaku a budu so mnou nieco robit alebo budeme cakat kym sa drobcovi zachce uzriet tento svet 😀
Ahojte,
vefi som si vcera nevsimla ze si sa pytala na nieco na koliku, ja mam Infacol a je super, je to take sladucke je k tomu aplikator a cely jeden aplikator natlacis babatku do pusy a kolika prejde hned. Predavaju to v lekarni.
stani tak ty uz to mas asi za par, ked uz mas krcok spotrebovany, ja som tak bola ze v utorok krcok spotrebovany a lekar sa posmatral a vo stvrtok porod.
Babulky my sme chorucky, neviem ani co mam dat malemu, vcera v noci sa mu to zacalo, sople, chrci ako prasiatko aj ked mu tie sople odsajeme, kasle a uz sa mi zda ze ma aj teplotu, aj ked na tom dudlovom teplomery teplotu nema. A v lekarni ze nemaju na teplotu pre taketo novorodeniatka nic, lekarka si skratila ordinacne hodiny a ked sme tam prisli tak tam mala vypisane ze ordinuje len do 11:30, takze asi tam skoncime zajtra. Ale poviem vam je to hrozny pohlad, ked vidite vase babatko ako strasne placka, ako je bleducky a ma zaslzene ocka a cele cervene 😢
reni, už ho mám, ale aj tak dík, len som bola prekvapená aké drahé 😲
prajem skoré uzdravenie drobcovi
jj, no už máme dve bábatká v aprílovkách. Z toho jedno sa narodilo už vo februári a druhe tento týžden... Tak uvidíme, či to bude pokračovať dalej...
renatka, skore uzdravenie Lukaškovi prajem 😔
Babulky zajtra na mna myslite aby vsetko dobre dopadlo a aby si ma nemuseli nechat v nemocnici koli tomu tlaku. Mam tam byt az o 12tej takze tu rano este nakuknem ze co nove.
ahojte, ja som sa dnes super vyspala ;), normalne nezvyk tak dobre spat 😀...... uz mam aj taky ruzovkasty vytok 🙂
renatka rychle uzdravenie Lukimu 😉
tintiniacik dnes Ti drzim vsetky palce aj na nohach, nemaj strach urcite to dobre dopadne, hlavne sa neboj, nestresuj, aby sa Ti tlak nezvysil 😉
dobre ranko kocky...aj my sme uz hore uz od pol 6 ale inak pohoda noc 🙂 2x kojenie a inak sme pekne vsetci traja hajali...mm aj laura teraz zasa zaspali ale mm ide do prace takze supito idem ho o chvilku zobudit
reni prajeme skore uzdravenie malemu
co mate dnes na obedik??my vyprazany syr
v po kopa snehu a este snezi dalej no zbohom to mi je pocasie 😀
ahojte...
No my sa mame dobre s malym akurat ja a tie stihy m a stale bolia svrbia a zavadzaju pri chodzi este stale nevypadlai 😕
Maly ma problemy s kakanim nevie sa vykakat ma tvrde alebo co neviem ale place ked tlaci,,tak mu masirujem brusko a tak tak neviem co mam robit co pomaha..
Krstinky uz zajtra tak sme objednali tortu pre chlapceka a take male posedenie urobime,krsna mu kupila uz Tortu s plienok neskor pofotime dam foto inak krsna moja segra,,, 😉
Renatka aj moj maly tak dycha ale on ma zapchaty iba nostek,,skore uzdravenie prajem,,
Vefi mame sa dobre a je to dobre ze si maly porod podla predstav lebo ja absol.nieeeeeee...aodradila ma uz od deti...ale jedno by som este chcela dievcatko uvidieme... 😅
Stani dakujem ze budes na mna mysliet uz aby som mala po tom a vedela na com som 😒 😒 😒
Ahojte....vás nestíham čítať....
Stani, ani neviem ako sa ten dr.volal, nepoznám ho...ale CS mi vraj robil Kováč, som sa pýtala doktorky, čo mi vyberala tie želiezka z brucha 😨 ale príjmal ma nejaký nový, čo je tam asi mesiac a ten bol úžasný, perfektný,... 😵
...inak celé to bolo také rýchle, len keby som sa otvárala....už som ležala na sále, bolesti každé 2 min., už som myslela, že ideme rodiť aj podľa dr. to všetko vyzeralo, len ten môj krčok nie. Otvorená len na 7cm a krčok stále tuhý 😒 dr. pozrel záznam a hneď rozhodol sekciu, lebo malému odchádzali ozvy, mal omotaný pupočník...
Reni aj náš malý má soplík a som z toho zúfalá, taký malý a už sa trápime ☹
Katka - teba sa chcem opýtať, aj teba tak bolelo pri cikaní? Mne odkedy vybrali ten katéter, tak to bolí. Jazva už zatvrdla a konečne sa môžem vyspať na boku a aj si odkašlať 😀...ale to prvé postavenie, to bolo hrozné....ale už je fajn 🙂
Baby čo kojíte...aj vy sa tak často kŕmite??? Malý si pýta každú hodinu a pol až dve papať. Neskutočné, som myslela, že také 3 hodinky bude kľud(ako pri Erike)....sa cítim ako mliekáreň 🤐
ahojte 🙂
Stani veru vyspi sa kolko mozes, neskor uz o tom budes len snivat 😀
Renatka, mas to od zaciatku komplikovane, najprv placenta, teraz je malinky chory, viem si to predstavit ako sa citis. ked davidko niekedy place cely cerveny a ja ani neviem co mu je, tak som zufala a idem skakat z okna
😖 . Je napapany, prebaleny, brusko makke, no netusim co mu niekedy je. hrozny pocit, ze mu neviem pomoct
Jani, ja kojim kazde 3 hodiny, Davidko si pyta sam, v noci niekedy kazde 4-5 hodin, necha ma spat aj 6 hodin s prestavkou na kojenie, celkom sa to takto da. No neviem si predstavit ze by ma cucal castejsie, au moje bradavky 😀 . ale kazde babo je asi nastavene inak
Ahojte baby, zaujimave citanie u vas, tak sa trochu pridam ak mozem. Tiez som este marcovka a cakame, cakame a gulame sa.. Misimu je dobre, vsak kam by siel ked je taaaka zima. Pockame si na termin. Len tie dni sa mi zlievaju dokopy, nechcem sa stale zaoberat porodom, mysliet na to.. Ale akosi sa mi to neda. Esteze mame taketo forum a clovek vie, ze nie je v tom sam a rovnake pocity mame vsetky ktorym sa to zavratne blizi.. 🙂

nieeee vefi, ja som len potrebovala povzbudivé slová akože, jasne že apríl už bude užasný 😀 😀 😀
vefi, vy asi ešte s drobcom nechodíte na prechádzky, že??? Či už ste boli opáčiť miestnu klímu???? 😀