Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?
ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂
baby to cievkovanie sa robi len pri CS, ze?
jani tak to je este dobre, ze sa Ti rozhodol dr. robit CS, ked mal maly pupocnu snuru omotanu, bud rada ;)
dani no moj mm mi dal nedavno taku otazku, ze co budeme robit s malou, ked bude plakat a bude napapana, prebalena, brusko ok? no len cicikat ;).......viem si predstavit tu bezmocnost a strach, aby bolo vse ok.......ja sa uz vidim ako budem v napati
sedula vitaj, tak aj tebe sa to uz pekne krati
tinti este si sa nevratila od dr???
Katka to fakt? kazdu hodinu? a to len kojis cele dni? 😀 a ako dlho trva jedno kojenie?
davidko papa niekedy aj hodinu, to by bol na mne nacucnuty stale kebyze kazdu hodinu chce papat
😀
sedula vitaj 🙂
danka nie to je kedy jak ked sme vonku tak pohoda ale ked sme doma vela sa navravi aj nasmeje a potom je smadna a 😀 a kojenie kedy ako ked je velmi hladna tak cca 15 min a ked len potrebuje mat cicu tak 5 min 🙂
čavte kočky, matulienka sa stále neozýva, snad maju s maličkou všetko v poriadku... Nejaký kontakt na nu asi nemáte žiadna, čo??? No však snad sa nám čoskoro ozve 😝 Ked ja som už taká netrpezlivá 😅
aj ja
kati 😀
uz som sa zlakla 😀
inak aj David ked je v kociku, tak mu nevadi to co by mu normalne vadilo, vtedy moze byt hladny, pocíkany, vsetko pocka 🙂
stani cievkovanie je len pri CS chvalabohu
a ten problem ze place a nikto nevie preco - vtedy sa nas maly princ najcastejsie nudi a chce byt mojkany 🙂 no a skusili by sme nehojdat........ 😉 je to proste relax 😀
Tak babulky naplnili sa moje najhorsie ocakavania a uz som v nemocnici koli tomu tlaku. Najskor si ma tu nechceli nechat ze to budu riesit az buduci tyzden no nakoniec povedala doktorka ze pre istotu a aby ma mali pod dozorom. Teraz som bola aj na vysetreniach a taka mila mlada doktorka ma prijimala tak sa cudovala ze ci nemam ziadne bolesti bo som na pasoch mala asi nejake kontrakcie alebo co.bola by som aj rada keby sa to rozbehlo samo.Zvysili mi davku dopegytu a vraj ak ten tlak nepojde dole tak drobca posuria aby siel von🙂
ja uuzz chceeeem rodiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiittttt 😀
Magic, az taaak moooc? ja cim viac sa to blizi, tym som viac zneistena, ci chcem rodit pred terminom - tak ako som si to predtym navravela, alebo na cas v termine. Ono, aj tak to velmi neovplyvnime, babatka same vedia kedy pridu a nedaju sa nami ovpyvnit. Uz pred narodenim riadia nase zivoty. Magig, este je zima, nech si len este pocka u teba v brusku, tam jej je teplucko a dobre. Uz ti padlo brusko, otvaras sa? mas nejake signaly, ze sa ti to blizi? Ci len velmi chces..?
no vcera na poradni podla dokiho hlavicka uz klesla nizsie... no ja som zasita... sme sa predcasne otvarali v 20 tt, takze na buduci tyzden mi uvolnia steh... no chcem rodit cim skor, hoc aj pred terminom, lebo mam priserne bolesti chrbta... ani chodit nemozem... kazdy krok utrpenie, v noci nespim lebo kvoli bolesti sa neda... takze preto to uz chcem mat za sebou... ☹ no uvidime ako budeme postupovat dalej, ci po uvolneni cerklage sa otvorime alebo nie.
Fuha, tak to ti teda nezavidim a verim, ze to uz potrebujes mat cim skor za sebou..Aj mna pobolieva chrbat, ale asi ani zdaleka ako teba. Tak drzim palce, nech to dobre dopadne a ste rychlo doma s malou 🙂
dakujem... aj tebe vela sil dotiahnut to do zdarneho konca... na uvolnenie krcka vraj pomaha sex a drazdenie bradaviek 🙂 takze zahajujem sexualny tyzden... 😀 😀 😀 😀 😀 😀
magic, sedula ja som tiez myslela, ze radsej budem rodit skor, no vyzera, ze pojdeme na termin.........dnes mam sice polhodinove kontrakcie ale ani sa nezvacsuju ani nezmensuju......moj mm sa vyziva v tom ako znaci na papier kedy nastala kontrakcia 😀
dani ved aj ja som mu hovorila, ze bude s malou hospat na fitlopte a hned bude spokonucka 😉
tinti mojko uz si v nemocke ☹ ........ale nemaj strach radsej nech Ta maju pod dozorom ........urcite bude vsetko v poriadku, myslime na teba 😉
zelam nech len kontrakcie silneju 🙂 aby si to uz mala za sebou a drzala malinke konecne v naruci.... 🙂
Magic08, tak to si manzel uzije do syta 🙂 🙂 , len keby sme mali z toho sexu aj my nieco, ze, 😒 Ale ked to ma splnit ucel, tak preco nie. uz som nad tym aj ja rozmyslala, tiez som pocula, ze to je spustac, ale akosi som sa zlakla, asi to u mna nie je az take zle na nevydrzanie, ale mozno o taky tyzden, alebo ked to nepride na termin, budem aj ja sexovat, len nech sa maly uz hlasi..
stani08, ja kebyze mam kontrakcie a 1/2hodku, uz by som asi dobalila tasku a pomaly si chystala do nemocnice..A ty si aka v pohodke... este stihas si pisat. Ja mam obavy, ze ked to takto pride do pravidelnosti, ze budem zmatkovat a ponahlat do nemocnice, aj ked asi este nebude treba.. a kedy pojdes? Ked ti neustupia a budu stale takto? Tiez som skazdemu vravela, ze budem asi rodit asi skor, ze maly je velky... ale to som si tak nahovorila, lebo som to tak chcela 😉 Ale asi to bude na termin, snad nie na prenasanie 😒
to je uz jedno... uzivat si budem potom, teraz je to ucelovy sexik... 🙂
takze este tyzden a pod ho na to... 🙂
Tak som zvedava, dufam, ze to pomoze, mozno o tyzden budem aj ja takto sexovat 😀 😀 😀
dam vediet... niekde som citala ze muzske spermie obsahuju latku co tie tabletky, ktore davaju na uvolnenie krcka do posvy a ze pri drazdeni bradaviek sa vyplavuje do tela oxytocin, to ti tiez pichaju na vyvolanie kontrakcii... takze treba to vyskusat... 🙂
Aj ja som o tom pocula, tusim prostaglandin obsahuju spermie, co vyvolavaju stahy. isto daj vediet, budem zvedava a drzim palce 😀 😀 nech to mame coskoro za sebou a babatka spolu s nami zdrave spokojne domka 🙂
no urcite sa podelim so svojou skusenostou... sama som zvedava, ci to ozaj ucinkuje... 🙂
Dakujem Stani hadam to tu nejak prezijem a aspon som pod kontrolou.
dobre ramko kocky...vyspinkane???my celkom 😉
tinti no super o chvilku to uz budes mat aj za sebou....ja som mala jednu na izbe s tlakom a tiez jej davali ten dogepyt ale ona ho vobec nebrala aby cim skor porodila a o 2 dni kedze sa jej s tlakom nic nedialo bola na sale 😀 co zienky nespravia pre porod 😀
magic nebojaj uz coskoro budes rodit a aj ostatne
no to je nam zasa snehu aspon u nas v po ho mame dost a este snezi vcera som myslela ze sa vsetok sneh roztopi lebo bolo fajne ale ono vam to zasa napadol novy a aj mrazik je k tomu
Katka to naco ma teraz nahovaras:$dnes mi doktor povedal ze aj tak budu musiet ukoncit tehotenstvo skor len dufam ze tym nemyslel to ze termin mam 20teho a zacnu nieco robit 19teho☹to by ma tu porazilo🤐
Ahojte,
tak my sme na tom o nieco horsie,vcera sme boli u lekarky a ta ze je maly strasne prechladnuty, ma kvapky do nosa aj na hrdielko. Od tretej sme skoro vobec nespali a uz to chyta aj mna.
A aj s kojenim som uz v koncoch, maly mi nevie pit zadne mliecko a iba mi stale rozzuzle celu bradavku, nevie sa ani riadne prisat a nie a nie ho to naucit. Tak len odsavam ako diva aby mal aspon trochu materskeho mlieka.
Stani mna cievkovali pri klasickom porode, uz som bola otvorena ale maly este nemal zostupenu hlavicku a kedze som mala epiduralku a nejak som sa kvoli tomu nevedela sama vycikat tak ma vycievkovali.
Barbi ja som uz 23 dni po porode a stichy este stale mam, este mam asi 4, ostatne povypadavali, ale tie najhorsie tam este su a s takymi riadnymi uzlami ze ma to tlaci.. jeden som si vytiahla sama.
Prajem prijemne krstiny 😉
Dani moj maly tiez pytal papat kazde 3 hodiny, ale teraz posledne 3-4 dni mam pocit ze mu nestaci a stale chce jest. Ja som mu zo zaciatku dodrzovala ten rezim 3 hodiny a to bolo v pohode lebo presne ako padli 3 hodiny tak si sam vypytal, ale raz som mu dala o nieco skor papat lebo bol nekludny a potom si uz pytal stale tak castejsie.
tintiniacik jaaaj moja vydrz to tam, viem nic moc byt v nemocnici a este k tomu ked sa poriadne ani nevies otocit kvoli velkemu bruchu, ale vydrz to nejako.
tinti na nic neber to v zlom 😀
reni skore uzdravenie vam obom
stani fitlopta? super napad!!! 😀
Renatka nepyta si preto ze sa nevie prisat a ostane hladny? skus nejaku laktacnu poradkynu.
mne stichy uz davno vypadali, uz ani neviem ze som rodila a pritom som bola doriadena poriadne 😨 oplachovala som sa po kazdej toalete, aj repikove oplachy vraj pomahaju. a este bioptron lampu som pouzivala 3x denne
stani08 ako si vcera dopadla? ustupilo, alebo si uz v nemocnici a mas po... 🙂 Drzim palce.
Renatkas ja nemam este ziadne skusenosti, ale asi by som tiez skusila kontaktovat laktacnu poradkynu, maju kontakty na internete podla obvodu. Nic za to nedas, poradis sa a snad sa vam bude viac darit s kojenim. mam z toho tiez obavy, ale tie poradkyne su od toho, ked my nievieme ako, oni pomozu 🙂 Este to mate stazene s tymi soplikmi, dychani, tak fakt ti nie je co zavidiet, nejaky odbornik nemoze byt na skodu. drzim palce, zvladnete to 😀
dani ja si to tiez sprchujum aj 10x denne, aj repikove obklady si davam za kazdou sprchou, len to tam mam nejak tak divne zosite ze tam kde mam take vacsie uzliky tak to nechce vypadnut. A aj preto sa mi to horsie hoji, lebo to mokva. Ale uz nastastie viem sediet 🙂
sedula ako sa ty vlastne volas krstym menom? 🙂 budes rodit v BA? v ktorej nemocnici?
s tou laktacnou poradkynou to skusim, aj ked presne viem kde som urobila chybu, nemala som mu davat pit z flasky umele mliecko, lebo teraz sa mi doslova nadudluje na bradavku a ked uz nejde mliecko tak rychlo tak ho to nebavi a zuri.

Janyka no mna to bolelo zo spodu po tej cievke asi tak 2 dni ale potom prestalo no ja som zacala brat vapnik horcik zinok mne to tak poradil jeden dr...
k tomu kojeniu tak ja moja kojim este aj teraz niekedy kazdu hodku a v noci od 2 rana kedy jak aj 2 hodiny cize ale nebranim sa ani ja ani mala 😀
Sedula vitaj!tak taketo temy su fakt dobre aj ja som rada ze som takuto nasla ked som bola tehulka ale aj teraz sa zide