Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?
ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂
ahojte baby
ja kojim stale na boku, najprv preto ze som nevedela sediet, tak to bola jedina poloha ktoru som zvladla. a teraz som si na to uz tak zvykla, ze inak sa mi ani nechce. mam superovy vankus na kojenie, Dada si tam vylozim, sama sa on opriem a ruky mam volne. tak robim Dadovi alebo sebe manikuru, vytrhavam si obocie, citam knihy 😀
trhliny a bolesti tiez take, ze som mala nohy napnute v krcoch od bolesti - to poznam aj ja bohuzial. skusala som si davat na bradavky bepanthen, potom nejake naplasti, no ale az kremik od Aventu mi zabral. do dvoch dni mi odpadli chrasty a teraz uz nemam problem, ale pouzivam ho stale takmer po kazdom kojeni. lutujem len to, ze som si ho nedavala hned na zaciatku, ale az ked som mala chrasty a bala som sa kazdeho dalsieho kojenia
dobre ranko aku ste mali noc?my celkom v pohode od 5tej sme hore 😀
aj ja mam kojenecky vankus vyborna vec 🙂
ahojte,,
renatka taky problem skojenim a prebalovanim som mala aj ja ale uz pohoda,prebalujem 2-3x za noc,a papa tiež tak..za 3hodky,,a kojim po leziacky na boku a aj posedacky ked sedim a kukam telku,,
tie bradavky no ja mam tiez tu mast bepanthen a kupila som aj calciovu a nepomahaju mi... 😢
Danulka ten avent si si pytala v lekarni ja som ho pytala tak namna pozerali ako na 😵 🤐 ...
Mam aj foto z maleho v albume ale akosy s mi neche davat foto a fotky su hrozne zle svetlo mame doma alebo co take rozmazane sa mi stale podaria,,
vefi..ty sa chystas iba 6tt bez sexu..?ja sa chystam aj 3mesiace nech manzel vydrzi nech sa uplne zregenerujem a zahojim..a kolko to vlasne sa ma ??
idem si dat sprchu..a k malemu ...
aj mne pomahaju s malym rodicia inak by som to tiež nezvladla nemala ani kedy na wc zbehnuť,,
v utorok ideme s nozkami tak sa ozvem co ako..
a inak blahozelam matulienke,titinacik,,k detickam.. 🙂
barbi po 600nedeli ak je vsetko oki uz mozes sexovat 😀 a ty uz teraz ides s malym s nozkamy?my na druhy tyzden v stredu v podstate nam kazali prist ked mala bude mat 8 tyzdnov
baby, v ktorom tt vam zacalo tiect z prsnikov kolostrum?
je to ok, ze som v 33tt a este stale nic?
dokonca mi prsia nenarastli ani o pol cisla 😒 akurat bradavky mam trosicku vacsie a tmavsie. ale inak prsia ziadna zmena... 😒
ahojte baby 🙂 chcem saq spytat ake miery by som mala mat teraz? lebo sa mi zda ze mam nejake male brusko🙂
ahoj lubka, mame rovnaky termin 😉 a tvoje brusko sa mi zda uplne normalne 😵
shaar a nie je to tiez take ze indi vindi?
lenoc, co myslis? kolostrum?
no praveze neviem... ale hladam nejaku babu, co sa jej velkost prs nezmenila VOBEC, a ktorej kolostrum tiez vobec netieklo. nech v tom nie som sama, lebo potom som nervozna 🙄
shaar čítala som o babách, ktoré mali kolostrum veľmi skoro a nakoniec vôbec nekojili, lebo nebolo mlieka... a čítala som aj o takých, ktorým sa kolostrum objavilo tesne pred pôrodom a kojili dlho predlho 🙂 Mám známu, ktorá mala takmer nulky prsia 😅 a kojila deti celej pôrodnici, lebo nevedela, čo s mliekom 😕
shaar nervozna nebud
tym sa ti neulavi, a myslim si ze to nie je ze sa to musi robit kazdej babe
mne sa tiez nejako extra prsia nezvacsili, a tiez mi z nich nic netecie, a beriem to normal, sak to pride ked to ma prist
hlavne klud, na teba mi nervozita nepasuje
shaar neboj je to indivud.jak ostatne uplne vsechno, nekomu tece kolostrum ve velkem od 4. mesice a nekomu vubec nebo az tesne pred porodem. U me teda taky nic moc 🙂. Prsa se mi teda zvetsily o 2 cisla,ale tak mela jsem kosicky 75B takze mozna i proto 🙂
baby ja mam dnes termin a tiez mi nic netecie. 😎
shaar mne kolostrum netieklo vobec az v den ked som zacala kojit cize asi tak a prsia som mala vacsie ked sa mi naliali inak stale svoje cislo a teraz ich mam spat take ake som mala aj pred porodom 😉
lubka 89 kazda sme ina a kazda mame ine brusko
zajaciq uz chod rodit 😀
lenoc, no dik, ze nervozna nebud 😀
tak ale ulavilo sa mi, ze to nie je rozsirene, cize existuju baby, co im nic netecie, iba ked tak sopel 😀 a ze aj s nulkami sa da kojit, tak fajn... ale to, ze mi ani trosicku nepodrastli, to nechapem. a ja pritom nemam velke 😅
zajacik, ides do novej?
shaarka starej 😎
Ahojte...tak narýchlo, zakiaľ malý konečne spí...
Katka - ešte ma napadlo, náš Adrian má šelest. O dva mesiace ideme ku kardiológovi. A to som ti tu písala, že nepoznám nikoho a bum. Môj malý to musí mať?!
Tie naušničky som jej pretáčala raz za deň myslím a....čím som to len potierala...mastičkou, čo je na očká, ale jej jedno uško hnisalo. Robila som jej to dosť dlho, kvôli tomu jednému ušku. Už ale nepamätám koľko 😅
Barbi - 3 mesiace??? 😀 niekde som čítala, že rana po nástrihu sa zahojí za cca 2 týždne. Vtipní....ja som nebola schopná ani po 600nedelí 😖
Reni - máme taký istý problém s tým prebalovaním sa a kojením, ale tiež ho nechávam nad ránom v tej pokakanej plienke. Jemu je to jedno, pí aj taký pokakaný a riťku máme v pohode. A mne sa ho nechce budiť na prebalenie a potom znova uspávať. A v noci dávate aj odgrgnúť? Lebo mne sa niekedy zobudí pri tom a to musíme zase uspávať 😖 a tiež kojím po ležiačky a niekedy tak aj zaspíme. Malý spáva so mnou na veľkej posteli. On na jednej polovici a ja na druhej, takže na kojenie si len lahnem k nemu a keď zaspíme, tak nič sa nedeje...len si potom neodgrgne 😅
Vefi - aj u nás je to v pôrodnici tak isto s rooming-in. Len po cisárskom sa deti dávajú až na poslednú noc a som rada, lebo som nebola sa schopná sa o malého postarať. Na druhý celý deň mi ho nosili počas dňa len na kojenie a na tretí deň mi ho cez deň nechali.
Shaarka - nestresuj sa tým. Mne v prvom tehotenstve tieklo už v piatom mesiaci a teraz len ku koncu občas pár kvapiek. Ani o veľkosti prsníkov nieje kojenie 😉
zajaciq - a ty čo tu ešte strašíš? 😀 😉
janyka ty si mala cisarák?? 😅 som ani nevedela 😕
barbi, ja by som najradšej už aj teraz, mne nič není, vlastne mne nič nebolo už druhý deň po pôrode 😝 ja som asi strašný nezmar 😀 😀
zajaciq a teraz to bude ako s tebou??kedy máš poradňu ??
len včera som si zobrala zrkadielko, že kuk od spodku a kukám, kukám, že by som tam aj tenisovú loptičku stratila. neviete ako dlho zhruba trvá, kým sa vráti ako tak do normálu??lebo mne to just príde akoby ma málo zošila
caute caute,
Dado zvykne papat o desiatej vecer, spi do jednej, nakrmim ho a prebalim a potom zase spi do stvrtej, zase ho prebalim a nakrmim a potom je uz definitivne hore a ja s nim. a cez den spi sem-tam hodinku, po obede niekedy aj 6 hodin s jednou prestavkou na krmenie. uz si hadam nasiel nejaky rezim, aj mne to takto vyhovuje
Barbinka, ten Avent krem som dostala, tiez neviem kde zozeniem dalsi, no ale skus v inej lekarni, na nete, alebo v obchodoch pre deti, v nejakom vacsom by mohli mat. opytam sa kamosky odkial ho mala, potom dam vediet
my ideme s nozkami o mesiac, ked bude mat Dado dva mesiace, vraj to staci, ani nasiroko ho dovtedy balit nemame
no a ten sexik po porode je podla mna vysoko individualna vec, podla toho ci sa na to citim alebo nie. mne stichy uz sice vypadali, ale este stale mam problem sa tam dole dotknut ked sa umyvam, nepozriem sa tam ani za svet a oholit sa som este tiez nenabrala odvahu. tak neviem ten sexik u mna kedy bude..... 😲
shaarka, mne kolostrum netieklo vobec a kojim v pohode, druhy den po porode malinky papal, nestresuj. a prsia sa mi zvacsili o pol cisla tiez, po tom ako prislo mliecko su o cislo vacsie ako pred tehotenstvom. tiez individualna vec 😉 . Inak vraj castokrat sa s malymi prsiami koji uspesnejsia ako s velkymi 😉 tiez nemam nic moc, ale mliecka mam aj navyse
Janyka tiez nedavam v noci odgrdnut, dokonca ani cez den niekedy, Dado proste negrga a negrcka, je to kultivovane dieta 🙂 aj ked ho dam, tak s minimalnym uspechom
vefi no zajtra idem opat na kontrolu, aj vcera som bola. my cakame s dokim, kym sa sama vypyta 😎 saq len dnes mam termin. uz mi je sice dlho, ale ved to uz k tehotenstvu hadam patri 😕
zajaciq, však je mi jasné, že ťa nebudú hneď vyvolávať. 😀 a aj skúšaš domáce recepty???
a aby ti potom ešte smtno nebolo za bruškom 😉 lebo mne to chýba 😅
neviem velmi co skusat. pokial nemam kontrakcie, nemam si co urychlit. no a chlapa nemam na sex 😝 skusim si dat bizalmovy kompot, tam je milion klincekov a vela skorice 😎
zajciq no som zvedava co ti pomoze lebo nam nepomohlo vobec nic 😀
janyka no ale nema silny selest ci hej?nasa ma 2mm dierocku ale ze to do pol roka by sa malo uzavriet lebo to nieje taka velka a ja v noci malu nedavam tiez odgrgnut a spi s nami len ju dam na bok sice ona stale spinka na boku 😀
tak kocky dobru nocku idem si ja podriemat k malej ale o 15 minut budeme hore do tej 21 a az tak ide tvrdy spanok
Ahojte kočky.
Tak ja som dnes bola na poradni, tie pečenové testy vyšli v poriadku, to som moc rada. No a zo spodu to vyzera tak že krčok 2,5cm, už zmäknutý, a priestupný tesne pre jeden prst... Tak neviem čo to vlastne znamená, žeč za kolko možem čakať, či už mam pre istotku baliť do nemocky Ale každopádne aspon čosi sa pohlo
No ale záznam ešte bez kontrakcii...
Ozaj som povedala dokinu že ma občas posvrbkáva zospodu 😝Tak mi opredpísal nejaké čípky. Ako daleko ich môžem zavádzať, teraz mám stále strach aby som ich nenatlačila až príliš hlboko...
Vefi ty si trdlo že zohavená nepojazdná 😀 Ja sio taká tiež pripadám... Inač ozaj môžem teraz ešte sexovať???? ALebo už nie ked to už dolu makne a uvolnuje sa????
Inač ozaj pili ste ten lanový odvar??? A neviete či treba tie semienka nahjprv prepláchnuť, lebo ja som ich tam nasypala len tak z toho sáčku, mi to prišlo ako oriešky, že nemusím premývať, a ani tam nieje nič také nepísane ži by sa to muselo 😕
ahojte baby merala som si obvod pasa a mam 104 je to normalne?
lubka v tvojom tt som mala podobný rozmer, teraz mám 107... Určite to nieje málo, neviem čo sa ti zdá aj na fotke, má pekné velké bruško 😉
lubka ja mam 103-4 cm... co sa ti nezda ?
vejula zalejem deci vriacej vody a vypijem slizik a tie semiacka potom zamiesam do stravy. idem si spravit 😎
zajaciq a oplachuješ pred tým tie semiačka vodou??? Snad netreba, bo ja som len take neoplachnute zaliala 😝
zajaciq a odkedy piješ???
vejula zoparkrat posledny mesiac a nepremyvam . nejak to pravidelne neriesim. kazdy den som pila alchemilku a malinik. len tak pre dobry pocit, niezeby som od toho ocakavala nejaky bezbolestny porod

maťka tak to sú ukážkové miery, všade čítam, že ten ideál je 3300 a 50, tak už len toho zdravíčka vám prajem 😉
k tým stehom, ja som mala síce len dva, no ten posledný mi vypadol asi predvčerom?? 😅 teraz ma to len svrbí a chcem si to straaaaašne škrabať, aj keď nemôžem 🙄
pre mňa je teraz asi najväčší trest tých 6 tt bez sexu 😨 schádzam až do depresii. pred dvomi dňami mi chrsol olej do tváre, takže mám krásne fľaky. a teraz si viete predstaviť ten myšlienkový pochod: zohavená, nepojazdná, nepotrebná ☹ tak len plačem a plačem