Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?
ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂
ja som v pohode, skor okolie je vystresovane viac 😀 😀 😀 to lanove semiacko je fajn na hlien..aby boli porodne cesty dobre prechodne... malinik ani neviem na co a alchemilka sa uziva pre lepsiu psychicku pohodu a pri zenskych problemoch. snad nam to pomoze 😉
Ahojte babulky tak ja som uz doma z nemocnice dnes nas pustili hodim par foto naseho drobca
ahoj Tintiniacik.. juuj gratulujem, nech sa vam doma dari a vela mliecka prajem..
pocuj bola si v TT porodnici? ako bolo? ja sa uz neviem na malu dockat, no nejako sa jej nechce ☹ neviem co uz mam skusit,uz som asi vsetko skusila 🙂
Vsetkym prajem vela zdravicka! drzte sa baby..
tini noo blahozelam 😉
kocky kde ste?panecku normalne ste mi chybali aj cely konik sak to nenormalne asi som zavisla na konikovi 😀
kto nam porodil za tie dva dni??
a ako sa mate mamicky a tehulky a cakatelky???
zajaciq este si tu stale??? 😀
juuj kocky tak nasa laura nam uz pomaly zacina spavat aj v postielke sice len na 5 hodin v noci a pod 3rana si ju beriem este k sebe ale uz nam spi aj tam 😉 krasne nam rastie,uska co ma prepichnute sa nam zahojili..je to proste slniecko 🙂 place len ked je hladna alebo jej nieco nechtiac spravim,napr.vcera som ju skrabla na nozke a taky plac...ale uz ma trojaky ked je hladna ked sa jej nieco stane a ked sa jej nieco nepaci...inak sme klopi klop zdravucke a som rada ze aspon vikendik bude teplucky lebo od pondelka sa ma uz ochladit,tak babenky podme si uzit jarny vikend a sup sup vonku a vsetky 😀
dnes ideme na nakup premna niejake oblecko viete postava sa zmenila 😀 tak idem osuchat mm kreditku ten bude nadseny 😀
Dobre ranko...aky pekny je ten novy modry konik 😀
No ja dnes po prebdenej noci s Boriskom,,vstaval kazde 2hodky papať,,a stal e placka ked papa nviem co mu je ci brusko alebo nieco ine,, ☹
Teraz spinka v postielke mm pri nemu,,tak som odbehla kusa vas docitat,,titinacikti uz mas drobca tak blahozelaaaam,,uz skoro vsetky co sme spolu zacinali pisat mame miminka,, 😉 🙂
Vefi mne brusko chyba strasne,,ale zase nie az tak radsej mam drobca uz,,ani neviem aku mam teraz vahu musim odvazit sa,,ja som si uz novy satnik obriadila,,vcera sme s mm behali po nakupoch,,
Katka s malim mame ist s nozkami uz Utorok a to bude mat maly len mesiac a ti preco tak neskoro,,
Ja davam malemu plienky este stale tie 2-5kg,,myslite ze mam prejst uz na tie 3-6kg..?maly ma uz cez 3kg,,priberami a tesim sa z toho 🙂 ..uvidim ci bude treba balit na siroko,,
a tie bradavky stale boliaaa...
danulka zisti mi ten krem a daj vedieť..tak ja idem tak zatial.. 🙂 a neskor dam foto s krstin
Ahojte kočky
Ako sa máte? Vitaj tintiniacik domka. Ako drobec? Poslúcha a spínká a papká? Tá moja potvora nie a nie spať, stále plače, už som z nej niekedy na nervy....Vyskúšala som už asi všetko....Bruško, polohy, cumeľ....No des. 😒
Ale má to svoju výhodu. Už som dolu 12 kg na váhe.... 😉 😉 😉 Ešte budem dúfam takto pokračovať a budem ako laňka...xixixi
Idem si ja niečo poupratovať kým je tu o5 na chvíľku kľud....
Barbinka, to keď plačka keď papá robí aj mne teraz moja Sofia druhý deň.....a fakt netuším, prečo? tak som jej skúsila dať espumisan.....uvidíme............. 😒
matka jeje ´jaka pekna fotecka
tinti gratulujem k Lukaskovi
katka no vidis to... tu sa krkvem este 😕
matulienka a pribrala si kolko ja netusim kolko som schudla ale odvazim sa utorok u doktorky...
Eapumiasan ten pre deti mas ho z lekarne aka je tam cena,?,
moj maly drobec zase spinka,,
a Renatka je kde?,,
inak vy jete normalne ked dojcite?ja skoro nic len dietne,,kedy zacat normalne este je asi skoro?
zajaciq...aj tebe sa to bliži držim prsteky 😉
barbi preco jes len dietne?ja som zacala hned normalne okrem strukovin a citrusov jem uplne vsetko dokonca aj pizzu som uz jedla asi 3x a sme tu a malej nic nebolo...ved kedy si ma zvyknut to male?a jedz polievky su dobre na podporu mliecka....prosim ta neobmedzuj sa jedine ze mas prikazane od lekara ze mas drzat dietu
Barbinka, mali sme rovnaky problem, Dado strasne plakal pri papani, uz niekolko dni, ale vcera vecer to bolo uz fakt zle, tak sme bezali na pohotovost, bali sme sa ze ma zapalene usko. usko je ok, ale vraj ma slabu nadchu a kvoli soplikom sa mu tazko saje, tak odsavam sopliky pred kazdym papanim a davam mu aj take jemne kvapky a je to uz v poriadku. dnes rano sme este boli na kontrolu. bolo to ale fakt strasne ked plackal, plakala som s nim a aj moja mama, celkom sme boli zufale, nieco hrozne ked nevies svojmu dietatu pomoct 😢
Barbi, Avent kremik na bradavky tak ako som uz pisala, takze skus lekarne, obchody pre deti a mamicky a vraj aj v DM drogerke mavaju Avent kozmetiku. tak len treba hladat, idem aj ja 😉
baby kolko kil vam ostalo po porode? na mna sa nalepilo 5kg, hadam to do leta odide samo, lebo nie som zvyknuta odopierat si co mi chuti 🙂
a nijako sa neobmedzujem v jedeni koli kojeniu, jem vsetko, okrem cesnaku. ale nema problemy s kolikou, inak by som si davala pozor samozrejme. no a este strukoviny som neskusala
Ahojte babulky som tu cely den nebola mali sme tu rodicov a tak. Malinky cez den spinka a v noci je hore a placka neviem ci ho neboli brusko alebo co dnes sme skulisi dat espumisan tak uvidime ako to bude v noci. Inak ja vobec nema mliecko mali sa nechce prisat vobec nemam dobre bradavky skusame vsetko mozne no nejde to zufala som s toho uplne no zatial sa nevzdavame hadam sa mliecko dostavi a potom malinky bude cuckat. neviem ako vy ale ja mam strasne bolesti neda sa mi sediet lezat ani nic neviem ci to je tym sitim ale ja nemozem ist ani na wc co mi to vsetko tlaci na konecnik a aj curat musim tak ako keby som sla na velku a bolesti jak druhy porod. Ked som sa na to pytala vnemocke tak povedali ze nevedia co ma to moze boliet. Tak dnes vyskusam prehanadlo ze ci mi nepomoze. Inak baby po kolkych dnoch ste sli s drobcami na prechadzku??
dobre ranko kocky vyspate?
barbi tak som v noci rozmyslala ked sme s malou nespali,ze ked ta bolia bradavky,ci je dobre maly prisaty k prsicku....lebo u mna bol ten problem zo zaciatku ze mala nebola dobre prisata preto ma bolela bradavka,,,,skus 😉
tini ja som s laurou isla na prvu prechadzku ked mala 11dni....a samozrejme nebolo pod -5 🙂
a co mate dnes na obedik?my doma madarsky gulas a u svokry neviem tak ak bude nieco lepsie ideme tam 😀
inak v utorok idem do sekaca na nakupy vcera som robila poriadok malej v skrini a prisla som nato ze uz nema ani poriadne co obliect strasne rychlo rastie...panecku a veci co som si myslela ze budu este velke obleciem jej a ono su presne nanu 😀
dobre ranko som vam tu zakukla 🙂
barbi na boľave bradavky je dobra aj obyčajna kalciova mastička, sice je toľko kremov že ťažko si je vyberať 🙂
katka aj my važime 4900g 😀 papame každe 3 hodinky a veľa hajame 😀
a ja som šla s Tobim vonku prvykrat keď mal 6 dni a to len bola cesta k lekarke lebo pani sa neračilo k nam prísť 😠 a na prechadzku sme prvykrat šli keď mal 3 tyždne
noo k nam mohla prist detska sa pozriet na malu ale isla som jej odniest spravu tak sme hned vzali lauru k nej aby ona nemusela k nam..chcela som to mat za sebou a nemala som naladu na jej navstevu 😀
no kati to si mala dobre ja som sa k doktorke trepať zas musela a ty si šla dobrovoľne 😀
maleho si k sebe tulila, jojkala no zlate to žieňa 😀
ahojky,,no moj maly tiez neskutocne vcera plakal pri papani neviem bola som zufala ci mam dobre mliecko alebo co,,ale nacical sa a bolo dobre spinkal,,
cajik som mu davala tiež z flase a zacal sa mi dusiť lebo sa nadychol asi,,no hrozne som sa bala a zlakl a jak zacal kaslat,, ☹
no kati to je dobre ze si jedla pizzu aj ja by som si dala,,ale je tam pretlôak a to sa ai nesmie,,
titinacik no to asi kazda tak po porode aj ja som mala hrozne po porode a je to uz mesiac a mozem povedat ze je to lepsie ale este stale nie vyborne a uplbe zahojene,,ale co uz,,a so stolicov mam aj ja problemy tak som kupila mrkvovu stavu tak ako tak pomohla, 😖
Garonka mam tu kalciovku,,a s malym som este nebola na prechadzku akurat pri lekarke,,
😨
barbi ja som aj paradajkovu polievku jedla a aj spagety s kecupom no neviem ja sa podla nikoho neriadim a papam vsetko len strukoviny a citrusy nie ako som uz spominala...ved ked je mala oki co sa budem vyhybat 😀
Baby neviete poradit ako casto sa moze davat ten espumisan nas drobec sa nie a nie vykakat neviem co mam robit ☹
kategoria babatka tema espumisan-poradte
caute mamicky, u nas v teme marcovky davaju mamicky pred kazdym kojenim 25 kvapiek ci kolko. niektore len preventivne, niektore naozaj zakazdym, ze inak to nezabera.
no a mne uz poradte co so sebou. mojmu drobcovi je ozaj fajn v brusku 😎 😎 😎
ahojte mamulky, v prvom rade dakujeme s ANETKOU za podporu a gratulacie
vsetkym novym maminkam a babenkam gratulujeme a zelame vela mliecka
ja sa hlasim az teraz........v stredu nas pustili z nemocky, stvrtok a piatok nesiel kon a vcera sme trochu poriadili doma, inak este som unavena, sitie ma taha jak slak.....tak nemozem dlho sediet a ani lezat, zrejme sa mi este aj prsnik zapaluje , takze odsavame
ahoj stanka neboj to prejde ako aj ostatne mamicky...a len davas svoje mliecko ci aj umele???
zajaciq a co chces zo sebou robit???
kati tak to ti zavidim.,ja sa bojim daco zjes zeby nemal maly problemy,,a pizzu zboznujm tak taka obeta vzdat sa jeej,,no ale neskor uz budem jest nech si maly zvyka,,
espumisan si chcem kupiť aj ja,,
katka ti si davala iba malej svoje mliecko ci aj umele zo zaciatku
ahojte kočky... Tak somnoou to ťahá už len zajačiq v tehulkovaní... Mna včera chytili aksi stresy ako to všetko zvládnem, myslím tu obrovsku zmenu v živote, až ma brucho bolelo z toho, ale dnes je už lepšie... Tak snad je to normálne, ked už sa to blíži 😅
vejula aj ja som tu aj ked som prispela mozno raz,dvakrat 🙂 ale citavam pavidelne, no niekedy nemam cas ani odpisat..kym docitam trva dlho,aj ked v poslednej dobe uz nezapisete tolko, mamicky maju ine starosti, a radsosti 🙂
ja by som uz taaak chcela aby mala bola pri mne a nejako sa jej nechce :( neviem co mam robit,aby sa aspon posunula trosku dole :D ale sak nevadi.. a ty? vidim, ze stres z buduceho maminkovstva je aj u teba.. ale ver, ze prejde..to je uplne normalne.. a brusko bolelo a aj boli aj mna,ale aj stresom,aj tym, ze maternica sa prisposobuje, a nejake kontrakcie v tomto tyzdni asi mozes mat tak mozno aj tym 🙂
juj tak drzim palce tebe aj tajaciqovi 🙂
a mamickam velaaa zdravia a vela mliecka..
PS: ak ma niekto radu ako "ukazat" malej cestu von... 🙂 dik

ja som tiež pila maliník ale neviem akosi ma začalo svrbiť brucho a som kdesi čitala že ked ten maliník prečistuje tak sa môže človek aj vyhádzať, tak namiesto maliníka teraz idem vyskušať to lanové semienko. A planujem kupiť aj tu alchemilu... Tiež pre dobrý pocit.
Zajačiq ty už by si mala rodiť dnes, čo??? Tak držim palce nech je to čo najskôr. Už sa asi ani nevieš dočkať, čo?