Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?
ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂
veji kiez by, no ja uz pojdem na statnice bez brucha 🙂 tak nebudu mat co zohladnovat 🙂 a v skole vie len jedna profka, ze som tehu, ta u ktorej mam skusku este jednu, niekedy v auguste.. ta mi dovolila vynechat par hodin, ked budem v nemocke a tak 🙂 ale inak ustretovy u nas nie su,ale ak spravim statnice tak ti dam vediet a to ti poviem,ze ak ich spravim, tak budu musiet byt ustretovy,alebo budem mat suuuper otazku 🙂 no neverim..tolko statsia nemam, no ale ako budem optimista a uviime ako to dopadne, v najhorsom som rozmyslala, ze tam pojdem aj s malou,alebo tyzden pred statnicami pojdem ukazat malu profke,nech ju obmakcim :D
juuj ako ti zavidim,ze uz mas statnice za sebou..ja sa straasne bojim,ze stratim mlieko pri statniciach, pri tych stresoch.. moja teta tak stratila behom par hodim mlieko.. ak snad to nejako dobre bude.. 🙂
tak pekny vecer prajem 🙂
Ahojte babule,
tak sa zasa po dlhom čase hlásim, najskôr som vás prečítala a teraz píšem. No ja som bola dnes prvýkrát na prechádzke. Vonku bolo krásne, tak som to riskla. Ale tak dnes máme 13 deň čo sme na svete, tak hádam to bude v pohodke. Aj keď sa ma pýtalo pár ľudí, že či sme mali krstiny..... 😒 a nemali sme, no a čo???? 😒
Ja sa cítim dobre, nič ma nebolí, len tie bradavky moje. Už som vyskúšala všetko, teraz som to vzdala a kúpila som si od medely tie klobúčiky, tak papáme takto. A naozaj to menej bolí..... 🙂
Malá je ale dosť zlá. Stále plačká, a pritom pekne aj kaká aj si poprdí, nemá nič v plienke, ani teplotu..... A také kriky spustí... ☹ ☹ ☹ Niekedy som už fakt zúfalá.
Barbi, no mne sa to pozdáva - tá nová téma..... 😉
Losice, z toho si nič nerob, ja som bola na ultrazvuku a stále mi tvrdili, že je strašne malé to moje drobča, aj v deň pôrodu mi robili ultrazvuk a povedali, že malé je pozadu vo vývoji /váha/ o skoro 3 týždne. No a keď som ju porodila, tak sa všetci čudovali, lebo moje drobča vážilo 3360g a meralo 50cm. Takže všetci v šoku. Hlavné je, že prietoky sú v pohodke. Podľa mňa ultrazvuk ti nezmeria všetko presne. Bábo sa aj hýbe a určite to nieje na 100%. Aspoň v mojom prípade. 😀 😀 😀
losice nic si nerob z tych rozmerov, my sme raz mali hlavicku o tyzden mensiu, brusko o tyzden vacsie.. su to len merania a nie su presne...
lenocka mne merali merali v 30tt a potom este par krat som si o to sama ziadala kvoli mojmu diabetologovi. A tu vahu urcuju tak, ze zmeraju obdov hlavicky, bruska, stehennu kost a podla toho im to ten ultrazvuk vypocita predpokladanu vahu.
barbi a lekarke si nehovorila o tej zelenej stolici? ja este tiez spinim, ale len ked kojim...
a nazov temy podla mna ok 🙂
ahojte 🙂
renatkas ty si rodila s epi? aky si mala porod? ja by som tiez chcela epi, ale ma dost ludi odhovara 😖
cmuky ja som mala vdaka epiduralke pozitivny zazitok z porodu. Neviem si predstavit ze by som rodila bez epiduralky a kazdu jednu obdivujem co sa na to da. Preco ta odhovaraju? Je to vpich dost daleko od miechy a na Slovensku este nebol ani jeden pripad co by ochrnul... Ked mi vpichli epiduralku, tak som tam uz len lezala a cakala kedy malemu klesne hlavicka, esteze tam bol manzel inak by som sa nudila 😀 dostala som asi 6 injekcii s epiduralkou, neboli to, pichnu ti lokalku a daju tam tu hadicku a potom len do nej davaju injekcie asi kazdu hodinu... Ja som zo zaciatku tiez zvazovala ze by som rodila bez epiduralky, lebo som sa bala zdravotnych komplikacii, ale nelutujem, aspon som netrpela.
jj ivca to je dobrý nápad prísť tam aj s malou, alebo sa predom spýtať že či by si mohla isť aj s malou, nech vedia, to ich určite obmäkčí 😉 A kde a čo vlastne študuješ??? Budem silno držať palce. A s tým mliečkom to som netušila že sa dá tak náhle stratiť. Tak hlavne nestresuje, najdôležitejšie je teraz bábo a nech má čo papkať, škola až potom... Aj ked viem že sa to lahko hovorí, viem aká som bola ked som sa učila na tie záverečné skušky, tiež mi nebolo všetko jedno, no a štátnice su ešte náročnejšie takže to chápem. 😔
veji studujem anglictinu a etiku na pedagogickej fakulte 🙂 ale uz mi chybaju iba statnice z angliny, ostatne uz mam.. no a bakalarka.. 🙂 no u mna je a teda bude najdolezitejsia mala, no naozaj chcem a potrebujem a musim aj skolu spravit, no utesujem sa tym, ze v auguste je druhy termin ak by nahodou... 🙂 tak nebudem stresovat snad az tak moc.. 🙂 diik moc za drzanie palcov 🙂 dufam ze pomoze :D
idem hajat.. inak dnes sa mi podarilo pripravit si statnicove otazky, zajtra chcem spisat bakalarku.. mozno mala nechce vyjst dovtedy dkial nebudem pripravena na skusky :D tak jej to urychlim a rychlo to napisem nech uz moze vyjst 🙂 to ma dnes napadlo, ze mozno suciti somnou :D
dobru noc zatim.. 🙂
no ty máš ale tolerantnu dcerku takto ti dáva čas na školu 😀 😀 zlatičko 😵 No a v pohodičke ked máš ešte v auguste možnosť tak teraz nestresuj... 😉 Aj kked si myslím že to zmákneš na prvý krát, nič by sa nestalo keby aj nie 😉
dobre ranko krasna noc za nami este krasnejsi slnecny dnik pred nami 😀
pekny dnik kazdej z konika 🙂
barbi tema nazov super esteze ta mame ak bude cas zaloz a daj vediet a sup tam 😀
dobre ranko
vidim ze aj vejulka sa nam ukazala, uz som si myslela ze rodis ked si tu nebola 🙂
ako sa dari?
dobre ranko baby..
veji dik za povzbudenie.. no budem sa snazit zvladnut to v klude a hlavne na prvy krat 🙂 moja mala no je zlata, ze na mna takto mysli 🙂
inak mam velmi krasnu super novinku... lucyso dneska 23.3.2010 porodila krasnu dcerku Liviu o 4.45, mala 2870gramov a 47cm.. 🙂
renatka a matulienka: moc dekuju za povzbuzeni, vcera pred spanim jsem si zase zabulela... ale musim verit! 🙂
hezky den vsem!
lusyco blahozelam aj ked si na teba v tejto teme moc nespominam 😒
losice nebooooj bude dobre a cakame na spravy po kontrole 🙂
katka 22r, no neviem ci sem lucyso vela prispievala, no myslim, ze mozno len jeden dva prispevky,ale keby nahodou, tak som vam napisala 🙂
inak katka mam na tba otazocku ak mozem 🙂 viem, ze ty si prenasala. no ja mam termin sice "az" zajtra, no naozaj sa citim super a nejako nemam pocit, ze by som mala tento tyzden rodit.. zajtra idem na kontrolu, aj ked viem, ze sa nic nezmenilo..aj DR hovoril, ze to na porod nevyzera vobec.. ty si sa ako citila? a do nemocky ta zobrali len tak, kvoli terminu,ze si prenasala, ci si mala aj tazkosti nejake? sorry za otazky, no som zvedava.. skusala som uz skoro vsetky tie babske recepty, ako schody, prechadzky, kupel, sex, no malej sa nechce evidentne je jej dobre :D
ivca v pohode 🙂 ja som sa citila normalne ziadne bolesti nic a prijali ma preto ze som prenasala no u nas v po prijmaju az ked zena prenasa 5 dni takze asi tak ....tazkosti som nemala ziadne 😀 a mne ziadne babske recepty nezaberali takze asi tak
lucyso..blahozelam to aj mojmaly mal tolko malo ale dobieha to dnes ideme na kontrolu a budu važit som zvedava kolko pribral,,dam vedieť
a som rada ze sa vam nazov temy paci idem ju urobiť...a ci ju schvalia uvidime,,aj tebe pekny den katka,,
este sa ozvem,, 🙂
no nova tema zalozena tak si ju najdite v temach babetka nazov je:TRIMESTRACKY A BABETKA,, 😉
barbi uz som tam 😀
Ahojte baby, tak sa akože presúvame?
Katka - malý ok, chvalabohu nemáme koliky, ani nič podobné, však ja si aj dávam riadny pozor na stravu. Pri Erike som jedla všetko, ale kedže chlapci sú náchylnejší, tak sa tomu snažím predchádzať. Ale ty píšeš, že si stále hladná. Ja práve naopak, mám pocit, že jesť nepotrebujem, premáham sa len kvôli malému. A snažím sa len jedlo bohaté na vitamíny, takže žiadne prázdne kalórie. Sa vytešujem, lebo aj váha ide dolu. A ešte sa vytešujem tomuto počku, lebo doma malý nechce cez deň poriadne spávať. A vonku v kočíku prespí aj 3-4 hodky. A v noci sa kojíme len 3x, ale akosi si stále neviem zvyknúť na to nočné vstávanie. Odkedy mám malého ma bolí hlava. Tiež by som potrebovala spaaaaať 😅
Reni - to vážne ešte špiníš? Lebo ja ešte tiež stále a už sa mi to zdá dlho! Nemusíš dodržať 600nedelie(aj keď by sa malo), treba len dať pozor, lebo hrozí infekcia, ale veď to asi netreba pripomínať hygienu 😉 my sme pri Erike po piatich týždňoch a teraz uvidím. Keby som nešpinila, tak ani neviem, že som rodila. Len tie kilečká navyše, ale pomaly idú dole 😀
janyka kilecka pojdu dolu 🙂
baby a som nahratá, tu vypisujem, že nemáme problém a už je to tu. Malý sa nevie vykakať. Čo ste to tu písali na to bruško? Nechce sa mi to hladať dozadu. Naša pediatrička mi odporúčala sab simplex, že keby mal problémy, nemáte s tým skúsenosti?
janyka sup sa do novej temy...babetka..triemstracky,,
nikto tu nieje novy???a nase tehulky zajaciq????
renatkas vdaka za odpoved a ano strasia ma pre tie zdravotne problemi, ale kamosky co ju mali tak nedaju na nu dopustit.
Ale ja si ju dam ak bude moznost uz len preto, ze mam velmi nizky prach bolesti ☹
cmuky serus 😀
katka cau 😀 konecne uz treti trimester 🙂
no jasne moja uz doraz kocikujeme 😀
ahoojte baby.. ak nejake tehulky este su tu 🙂
no dnes som bola na poradni..nic nove, ani len sa neotvaram :( tak teraz mam chodit kazdy druhy den a ak nic a mala sa nevyppyta sama von, tak v stredu mi ju skusia vyvolat :( no uvidime ako dopadnem.. jedine co ma tesi je dnesne slnko a krasne pocasko 🙂 tak sa drzte a pekny den prajem..
ivca servus moja 😉 este furt nic to holky su take ze im sa vonku moc nechce 😒 neboj ak nepomoze vyvolavacka vyberu ju cisarskym ale aj to je pohoda,no ak ti mozem poradit tak potom cim skor vstan s postele bude to lepsie 😉 drzkam palce a cim skor k nam zavitaj v novej teme oki??? 🙂
tak ja neviem ci sa tu zajtra ukazem pridu nam menit okna co mali prist az po velkej noci ale aj tak som rada pretoze aspon bude vsetko na velku noc porobene nie kocky??? 🙂

no ivca, to ti teda nezávidím tie štátnice, uprimne, fakt... Ale som si istá, že to zohladnia že máš doma maličké mimi... Ja som štátnicovala síce minulý rok ale teraz som si dorábala doplnkové pedagogické študium a záverečné skušky som mala vo februári... No a boli velmi milý, vôbec neboli zákerný ked ma videli s tým bruškom a dali mi samé jednotky 😅 No ako hovorím velmi to zohladnili že som tehu, takže určite to zohladnia aj tebe, neboj 🙂