Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?
ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂
drobcek je nielenze lenivy ale aj akysi hanblivy, tajnostkar 😀 stale nevieme pohlavie, a asi uz ani vediet nechceme, budeme mat prekvapenie 😀
raz mi dr povedal ze CH a raz ze D ale ze to mam brat s rezervou 🙂)))
ahojte kočky..
Ivca tak malá ta stále takto naťahuje ccc....
No ja som dnes bola na poradni a krčok 2cm polomäkký, na prst prestupný... Aj mi robil doki posledné sono. Takže malý má 3350g a vraj je už dosť velký a mám robiť všetko preto aby som čo najskôr porodila. Aj on ma zo spodu riadne potrápil ma to tam až bolela, vraj uvolnuje tie cesty, tak dobre hlavne nech to ide čo najskôr. A naordinoval čo najčastejšie sex 😀 Uvidíme či to pomôže lebo ako tak čítam tak vela kočiek píše že ked sa raz malému nechce tak nepôjde ani keby som čo robila, ved uvidíme 😉
Bronula ty ako vyzeráš, myslím zo spodu, vyzerá to už na čoskorý pôrod, či ani nie???
ajoj veji.. juuj tak ti zavidim 🙂 ja mam kcok bez zmeny ako keby ani rodit som nemala 🙂 ale doktorka povedla, ze max. tyzden tak si hovorim, ze to uz zvladneme 🙂 to ubehne a takto o tyzden budem bud v nemocke a budu vyvolavat, no mozno sa mala uvedomi a pojde skor, nadej je vzdy :D
no mne doktorka povedala,ze sex pomoze, no ked my ju uz takto "vyvolavame" stale s muzom a nic 🙂 takze asi ako komu pomaha.. co uz. ale dneska som vybehla na 7 poschodie, potom na tretie a este pojdem na piate 🙂 tak mozno .. uvidime 🙂
inak mne ju dr merala a moja mala ma len okolo 2950gramov..akoze plus/minus 200 gramov, no sa mi zda ze na moj tyzden malinko :( takze zacinam uvazovat, ze mozno zle vyratany termin sme mali.. Veji drzim palceky teda nech to dopadne dobre u teba.. potom daj vediet 🙂
no Ivi je to možné že máš možno le vypočítaný termín... Tento termín máš podla poslednej MS??? LEbo mne to určil podla sona v 12tt, vraj to je najpresnejšie určtný termín, lebo ovulácia môže meškať a tak. Podla poslednej MS by som už mala porodiť, ale čosi mi zahaprovalo v cykle, takže je to dosť možné. A možno bude maličká taký štupliček 🙂 Že to má geneticky že bude maličká. No ja som taká menšia a len dufam že malý nebude po mm lebo ten ked sa narodil mal 4kg ja som mala 3,37. takže to už asi krpec prešvihne 😅 No tak držím aj ja prsty nech sa to do toho týždna spustí samo, a maš maličku čo najskôr pri sebe 😵
dakujem.. no mala som podla poslednej MS vyratany, no na sone v 12tt mi povedala, ze max rozdiel je jeden tyzden, ze sa jej zdala len o tyzden mensia, ale to je nic.. takze uvidime, len nech je zdrava a je uz pri mne 🙂
no ja hlavne drzim palce tebe, nech mas lahky porod a co najrychlejsie, aby fakt tvoj maly nebol velky chlapsko 🙂 aj ked uz je riadny chlap z neho 🙂 ale to je dobre, je dobre ziveny :D inak mojej kamoske pomohol dobry kupel vo vani( teplejsi kupel,nie vrely 🙂) no a potom taky vecer plny romantiky s muzom 🙂 a na druhy den rodila 🙂 tak vyskusaj a inak druhej kamoske pomohly schody, slapala hore dole a na druhy den tiez rodila.. akoze na kazdeho ine posobi.. skusaj 🙂 drzim palce..
hihi ivi tak budem skušať čo pomôže... No mohol by už drobec vykuknuť. Ale normálne sa mi zdá že už bol nižšie že už mi tlačil na mechur ale nejako si to rozmyslel a opäť je natisnutý na rebrách, sa mu tam asi viac páči 😅 😀 Hrozné som sa tešila a on takto nahodil spiatočku 😀 No jednoznačne dnes večer s mm hupsneme na to. Chcela som už teraz ale mlj mm ma odpalkoval že je hladný a ide sa najesť a ako sa najedol, tak mi tu zachrnel za chrbtom 🙄 Takže si teraz len tak ťukam na koniku, lebo by mi to nedalo a by som ho asi zobudila 😀 😀
no a ak by ti nieco pomohlo nejako rychlo, ze zajtra by si rodila, prosiiim daj vediet :D
inak kde budes rodit? a mas zazmluvneneho DR?? ja emam a neviem mozno keby som mala inak sa spravaju,ale aj ked neviem. 🙂
;bronulka cavelo a ty si sa kde tulala???ja ze si uz porodila...no ja som mala sekciu a mala som celkovu narkozu aj ked som chcela spinal a bola som o tom presvedcena som sa nakoniec rozhodla pre celkovu pretoze vraj po spinali sa mozes postavit az po 24 hodinach a to by som ja nevylezala tolko 😒 tak som isla pod celkovou a som v pohode hned vecer som uz vstala s postele aj ked to bolelo ale chcela som sa co najskor zbavit cievky 🙂 tak drzim palceky a potom sup do temy k babetkam jasne? 😉
pekne snicky a krasnu dobru noc a ak sa niektora rozhodne ist rodit dajte potom info 🙂
ivca no idem rodiť do Cadce, a zazmluvneného dokiho tiež nemám... Fu tak to je okolo 200ečiek to zazmluvnenie, a na to bohužial nemám. No neva v Ca su vraj dobrí doktori všetci... A ked čosi zaberie tak určite dám vedieť 😉
ahoj vejula... praveze nie, nevyzera to na skory pôrod, som uplne zatvorena, dr mi hovoril ze je to tym ze drobcek je stale KP, netlaci mi tam dole hlavickou 🙂 tlaci ma hlavickou pod rebrami 😀 😀
ahoj kati, aaaaaaaaaale nie, nesla som este rodit... 😀
len cez den nemam net, mangel nosi notebook do prace, je to jeho sluzobny a vecer som niekedy rada, ze som rada 😀
ale uz dnes som si povedala, ze musiiiiiiiiiim, lebo som uz davno s vami nepopismenkovala 🙂)))
a co mala Laurika? ako sa mate? vsetko ok? ja sa uz taaaaaaaaaaak tesim na drobceka 🙂
ja mam take info, ze u nas v nemocnici je jedno, ci mas uplnu anesteziu, alebo epiduralku, po oboch si na pozorovani 24 hod, takze preto zvazujem co je lepsie, ci byt pri vedomi, ci nie...
😅
vytvorili ste novu temu? kde vas to mam potom vyhladat? hihi 😎
bronulka dobre ranko🙂....laura sa ma super zatial nas klopi klop este ziadna choroba nestretla.krasne blabota hlavne ranoo a vecer vtedy nema nikto iny rec len ona 😀 verim ti ze sa uz tesis na drobceka
nova tema je v kategorii babatka a nasa tema sa vola trimestracky a babatka tak niejako 😀
Ahoj bronula.....môj maly je tiež od 30tt KP a už ani nedufam,že sa otoči.V nemocke na poradni mi hovorili,že ak sa neotoči tak to bude sekcia,lebo to je chlapec tak aby mu neubližili(koli semennikom)Ja by som chcela tu spinalnu anestezu...nechcem uplnu narkozu.A tak som chcela prirodzeny pôrod aj manžel chcel byť pri tom....teraz nemože byť.V pondelok mi budu robiť predoperačne vyšetrenia a Dr. bude maleho merať aby vedel približnu vahu....pred dvomi tyždnami važil 2670g.Termin mam 11.4. tak som zvedava ako mi to naplanuju.
zuzy: ale spinální anestezie často dovoluje tatínky - asi záleží, jak kde, ale moje kamarádka tatínka u porodu měla a tam, kde budu rodit já, tak je to taky možné - zkus se zeptat...někde budou chtít možná nějaký poplatek, ale dost možná ani to ne🙂
ahoj clawler.....už som sa pytala.....že nemože byť pri tom,že potom ked babo vyberu tak ho može pofotiť a tak,ale skusim sa spytať ešte či by sa to nedalo za poplatok.
zuzzy: zkus se optat - v té naší porodnici je to tuším za 1000kč, tak uvidíš - hodně štěstí!😀
Dakujem 🙂
Ahojte babulky ja tu uz ani nechodim a je mi to strasne luto nie preto ze by som nestihala no nemozem sediet lezat ani chodit ☹ ☹ Dnes som bola u gynekologa tak mi predpisal nejake antibiotika tak dufam ze bolesti konecne prejdu a ja sa budem moct naplno venovat vsetkemu. chudak moj priatel vsetko musi robit este aj v noci vstava k malemu prebaluje ho ked zaplace uteka za nim len aby som nemusela vstavat, dava mu papkat a ja som bola na nho v noci taka zla som na neho nakricala ze kde je tak dlho s tym mliekom ale ked som mala take strasne bolesti. Dnes s nim bol prvy krat na prechadzke a ja som sa tu dorevala ze ani na prvu prechadzku so svojim drobcekom nemozem ist koli bolestiam ☹Priatel isiel na zapas a ja som mu zatial upiekla babovku za to vsetko co pre nas robi 🙂 Hadam sa potesi
tintiniačik....myslim že to tvoj priatel chape....ja som tiež dnes na toho mojho nakričala....a to mam 2 tyždne do porodu a on sa ma ešte pyta že čo mi je.
dobre ranko tini este stale mas bolesti?ach moja zlata pridaj sa k nam do temy babetka hej?
zuzzy noo chlapi maju dost casto blbe otazky 😀
tini prajem ti aby si sa z toho rychlo dostala. Neviem preco je to tak, ze zena si dost vytrpi pri porode a potom este musi trpiet dalej ☹ Porodom by sa uz mali vsetky bolesti skoncit 😠 a uz by sme si len mali uzivat babatka 🙂
cmuky ach no keby to bolo tale lahke,ale my sme silne ze?
Ahojte kočky kde ste všetky.... Už asi v tej druhej téme čo???? 😒 No a ja som tu ostala takmer sama ☹
Inač vo štvrtok som už myslela že budem rodiť, žwe dlhšie ako dva dni to nevydrží, ale akosi to prešlo 😅 A zas som jak keby nič... No neviem neviem, si maličký zo mna robí blázna asi 😕 Krpček jeden 😝 😀
vejula to si uz vazne ostala sama?a zvysne?zajaciq uz daco ma?
no práveže zajačiq sa už neozvala strááášne dlho 😕 vôbec neviem čo je s nou. No a ivča tu ešte bola ale ta už tiež mala rodiť tak nevedno či je už nezobrali do nemocky, alebo ako, ona mala aj ešte s učením toho dosť, bo má v máji štátnice, takže asi už začina s učením, nech toho potom s maličkou nemá vela...
vejulka ono pride aj na teba...ach nasa laura ma dnes 2 mesiace strasne rychlo to leti
jej tak gratulujem ku 2 mesiačikom, to je už riadna slečna... Ale ty si taká hyperaktívna žienka katik, že??? V3etko tak super stíhaš, aj ja chcem potom tolko energie 😅
vejulka ta asi hej asi som 😀 ja neviem sama s kade mam tolko energie
no kati to su asi gény s tým už nič nespravíme... Však uvidíme ako to budem zvládať, a hlavne aký bude maličký LAurika je asi dobré dieťatko však???
noo tak nemozem povedat ze je zla taka v pohode,obcas ma svoje vykyvy ale to kazde babo...ono ja mam v tom vyhodu ze byvame s nasimi a ked nieco potrebujeme postrazia ju a tak...ale neviem ako to vydrzim este dlho byvat v jednom byte vies jak to samym je naj

ahojte babulky, pozdravujem Vás všetky, a ktoré máte už svojich drobčekov pri sebe, tým gratulujem.
už som dávno nepopísala 🙂
tak a mne dnes začína už 38 tt, fuuuu, ale to letiiiiiiiiiiiiii 🙂 celé tehu
vcera som bola na poradni, nas drobcek je akysi lenivy, nechce sa mu otocit, stale je KP
v pia idem do nemocnice na CTG a dohodnut termin na sekciu
a tak strasne som chcela spontanny porod...
rodila tu z vas niektora sekciou? a mala uplnu anesteziu alebo epiduralku? co je podla vas lepsie?