Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?
ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂
ahojte tehulky
tak aj ja sa vam postazujem. Sice mi zajtra nabehne len 30tt aletie noci su nocnou morou. Vcera ma chytila rano o jednej taka zaha ze som nemohla lezat a tak som do rana len sedela na posteli a kukala do blba. A lava ruka ma boli akoby bola zlomena, nepomaha ani mast ani obvazy - no som hotovy invalid. Si neviem predstavit co to urobi neskor s mojimi klbami - uz teraz mam opuchnute vsetko aj ksicht a clenky si ani nevidim - uz ani hodinky na ruke nezapnem.
Baby ale k teme - kolko ste nabrali pocas tretieho trimestra ? Lebo ja za dva som nabrala 11 kil a v poslednych 2 tyzdnoch uz mam dalsie 3 kila a som z toho dost mimo. Nerada by som dobehla do 20 kilov. Priberali ste aj posledny mesiac? Lebo svagrina ma utesovala ze posledny mesiac ona nic nepribrala.
jaaaj kočky ešte stále som 2v1 😅 Dnes som bola na poradni tak krčok skratený na 1cm otvorená tiež na 1cmm kontrakcie na monitoru už konečne nejaké zaznamenalo... No ale tak uvidíme či sa to nejako vyvinie... Inač v piatok dalšia poradna a ak sa cez víkend Dominik sám nerozhýbe tak v pondelok idem do nemocky a tam mu pomôžu vyvolávačkou... Joj tak by som chcela aby to začalo prirodzene, po vyvolávačke su vraj silnejšie bolesti 😖
Bronula, ak sa maličký nevypýta skôr tak v pondelok budeme zrejme obe trpieť 😅 Lebo kukám že v úpondelok maš naplanovaný cisarsky... Inač ked ta tak svrbia ruky a tak... Robili ti pečenové testy??? Myslím ale že to by ťa svrbilo celé telo, mna tak svrbilo brušku ešte sa mi aj vyražky vyhodili tak mi robili tie testy ale dopadli dobre.
No a vitajte nove kočky, ako super, že sa to tu trocha rozpísalo 😵
Inač ja spím celkom v pohodičke, ked to večer preženiem s jedením, tak potom ma celu noc záha páli ale inač problémy nemám....
A ako to máte s tvrdnutím bruška? Mne už tvrdne dosť často, len dufam že to bude mať aj nejaký pozitívny učinok 😝
romy fuuu tak to nieje moc prijemné s tými opuchmi 😒 Skus menej soliť nepiť minerálky ani moc nesladiť... Možno pomôže. Ale pokial máš moč OK, tak by to nemalo byť nič nebezpečbné... LEn samozrejme velmi nepríjemné.
Čo sa týka váhy tak ja som pribrala +16kg. Ale najviac prvé dva trimestre. Za posledný mesiac ani kilo. No teraz cez sviatky možno pol kila, ale to su čisto tie velkonočné dobrotky ktorým som neodolala, myslím že ku koncu sa už moc nepriberá 😉
vejula, neboj nic, sice sa hovori ze po vyvolavacke su bolesti trochu silnejsie ale to asi nebude az taky rozdiel. Nikto to objektivne nemoze zhodnotit, lebo kazdy porod je iny a teda nik nemoze vediet akoby to bolo keby nemal vyvolavacku. Navyse to ma vraj jednu vyhodu - porod je kratsi, trva ovela menej a to je si myslim vyhoda.
Inak mne este brusko netvrdne a ani nemam poslickov ako pisu baby, źe sa to uz v tomto tt objavuje, tak uvidim kedy sa mi to prida k tehu problemom.
joj romy, asi je to fakt individuálne, však uvidíme, ked sa Dominik nebude pýtať sam tak mu budeme musieť trocha pomôcť, nič sa nedá robiť 😅
A to tvrdnutie mám ja tak 2tt, pred tým tiež nič, takže máš ešte čas 😉
ahojte.chcem sa vás len spýtať.máte niektorá už cervikálne 9 ?ja ano a som otvorená len neviem na kolko a o týžden sa mám hlásiť aj s taškami ak do vtedy neporodím.ale termín mám až 19.4. čo myslíte je to až také na rozpadnutie?
ahoj romy, vitaj 😉
tak to ti nezavidim, ze ti tieto problemy zacali uz teraz, mne zacali nohy a ruky opuchat cca pred 2 tyz a mam toho dost 😒
ja som pribrala najviac v 3.trimestri, ale u kazdej je to individualne, uz mam +16 kg, zajtra idem na poradňu tak uvidim co sa zmenilo 🙂 za prvych 6 mesiacov som pribrala +9 kg, a z 3.trimester je to uz +7 kg
ale ked sa ma niekto opyta kolko som pribrala, a poviem im ze 16 kg, tak mi nechcu verit, vraj kde ich mam 😀 vladzem sa aj hybat a som plna energie, a nelamem si nad tym hlavu, hlavne nech je drobcek zdravucky 😵
neboj, schudneme potom...😉
jeeeej vejula, tak si este cela? 😉 tak sa budeme v pondelok trapit dve, no uvidime, ako to dopadne, ci vydrzime do pondelka obe 2v1
mna v noci svrbievaju ruky (dlane a prsty), myslela som ze je to tym ze mi opuchaju, ale niekedy ma svrbi cele telo... a dost... pecenove testy mi nerobili...co to moze znamenat? je to nieco nebezpecne? preco pecenove testy? 😅
vejulka a mna nic nebolelo ani pri vyvolavacke a sme tu obe len to ze sc 😉 tak drzim prsteky aj vam novym a potom sup do novej temy aj vy novucke 😀
Dievčatá a ja som pribrala počas celého tehu +22 a už v piatok končím.Ale ja som tak pribrala aj pri predchádzajúcich dvoch a šlo to dolu bez problémov.Neviem ako to bude teraz,ale dúfam,že to nejak pôjde dolu.Akurát ja som predtým vôbec neopúchala a nič ma nebolelo a teraz si pripadám nafúknutá ako balón a bolia ma ruky aj nohy.
Vejula ja som mala prvého syna na vyvolávačku a boli to trošku silnejšie bolesti ako normálne,ale to asi tak má byť,lebo pri vyvolávačke som sa rýchlejšie otvárala,ale to je asi u každého individuálne.Neboj sa všetko zvládneš.
tak čo si myslíte?
olinka, ja mam CS 7, ale som prvorodicka, a ty mas CS 9 ale cakas druhe babo ako pozeram...v tehu knizke je napisane kolko je maximalna tolerancia CS pre prvorodicku a druhorodicku v tom ktorom tyzdni. ja mam 7 a max tolerancia je 8, neviem aka by mala byt u teba, skus si to pozriet. a dr mi povedal ze som stale zatvorena, a to mi dnes zacal 40 tt, ale uvidim co mi povie zajtra, idem na poradnu.
kati, tak ja dufam že po vyvolavačke to už pôjde... Nechcem moc sekciu, no ale ked inak nepôjde tak aj sekciou, však čo už.
mati no ja viem že budem musieť zvládnuť, tak čo urobím, ked sa malý nebude chcieť pohnuť tak budeme musieť spraviť čo bude treba.
bronula no pečenové testy su dôležité hlavne kvôli tebe, pokial nie su moc zlé tak je to OK, ale keby boli nejaké veeelmi zle výsledky tak viem že aj vyvolávaju pôrod... Ale neboj, to by ťa svrbelo celé telo, aspon tak mi to povedal moj doki.
olinka mne doki ani cervikalne skore napiše, takže s týmto ti neporadím 😒
ahoj, tak hlasim, ze kontrola dopadla dobre. Mimi je porad o neco mensi, ale roste svym tempem. Takze pokud se dostavi v terminu, tak by melo mit kolem 3100 - 3200 gramu, coz mi jako malo neprijde konecne jsem trochu v klidu!!! preju hezky den vsem
losice, to budeš mať super, ani pôrod nebude taký brutálny.... Mne odhadoval už v 38tt 3350, tak bohvie kelko bude mať pri narodení, kedže si zrejme aj pár dní poprenášam. Inač dnes mam TP a kontrakcie nikde 😒
Ahoj holky🙂
včera jsem byla na poradně (38+0) a CS mám stále 0 a čípek prý velmi vysoko...Jak jste to měly vy? Bronula: já v těhu průkazce nemám žádné tolerance, jaké CS kdy má být...Jaké bych měla momentálně mít, když už jsem začala 39.tt??? Díky 🙂
baby a co je to to CS? Kedy sa to zacina sledovat ?
romy: mě teda CS sleduje od samého počátku na každé poradně. Je to skóre čípku - subjektivní posouzení lékaře - tuhost, délka, apod. 🙂 prostě jak se to chystá k porodu...
aha - no ja nemam v knizke ani jeden zaznam o CS Mam tam kopu hatlanin co je neprecitatelne ale tuto skratku tam urcite vobec nemam. Mozno to mam zapisane v karte, ktovie. Inak mna pozerala zospodu len raz a to bolo v 18tt. A vraj ma pozrie na najblizsej poradni - to uz budem 32tt
crawler mne tiež CS nezapisuje, ale pozerá ma zo spodu každu poradnu. No v 38tt CS 0 je asi dosť málo aspon čo hovorili kočky... Ale určite to nieje nič zlé podla mna proste niektoré dievčatá to maju postupne a niektorým sa to rozbehne rýchlo. Takže nestresuj 😉 Ja som síche v 38tt bola na prst otvorená, a vidíš stále som tu ako tehulka a otvorená stále len na prst. Ale doki povedal že aj napriek tomu to môže hocikedy začať.
romy: jejda...jen tak málo tě kontroluje? tak to hlavně, že nepatříš k rizikovým a snad řádné mimíska donosíš až do konce...
vejula: mě taky prohlíží pokaždé...taky si říkám, že se to může rozběhnout i když jsem zatím pořád zabetonovaná 😀DD ale prostě tak nějak spíš počítám s přenášením...ač nerada 😖
crawler ja som vedela že budem prenášať, proste som to cítila , a mm ma stále prehováral, že nieee že porodim o týžden skôr aby som už bola na velku noc doma, ale ja som to citila, že malému sa nebude chcieť. No našťastie u nás nenechaju dlho prenášať.
ahojte tehulky, no ja som bola dnes na poradni, vsetko ok, placenta uz dozrieva, ale som stale zatvorena, ak ma to do nedele nechyti (zatial sa tak necitim) v ned idem do nemocky a v pondelok mi urobia sekciu, vraj pojdem asi prva alebo druha v poradi 😅
mna dr pozera(l) na kazdej poradni aj zo spodu, ci sa neotvaram a tak...
CS mi sleduje od zaciatku tehu, teda od 12 tt, kedy mi vydal tehu preukaz
crawler, takto to tam je napisane:
maximalna tolerancia
primi multi
18 tt nič 2
20 tt nič 3
22 tt 1 3
24 tt 2 3
26 tt 3 4
28 tt 4 5
30 tt 5 5
31 tt 5 6
32 tt 5 6
33 tt 6 7
34 tt 6 7
35 tt 6 7
36 tt 7 8
37 tt 7 8
38 tt 8 9
39-40 tt sa neudáva žiadne CS
primi: prvorodička
multi: asi druho a viac rodička?
crawler ja som mala CS 0 do 30 tt, v 30 tt CS - 3, 34 - 5 a stale sa mi to zvysovalo a v 37 - 8, tak neviem moja
pekny den vam prajem, idem von na vzduch, na slniečko, aj u vas je tak pekne dnes? mrknem sem este vecer 😀
bronula: tý vado - tak to sem fest zabetovaná, když ještě v 39tt mám CS 0 😅 Tak to jsem zvědavá, jak tohleto dopadne...
crawler nestresuj, prinajhoršom vyvolaju alebo pojde von sekciou, neboj mesiac ťa prenášať nenechaju 😀 😀
baby co je to CS o tom tu pisete????
vejula: já vím...a na druhou stranu - sestra se otvírala už od 8.měsíce a stejně přenášela, takže vím, že to nemusí nic znamenat, ale stejně bych se cítila líp, kdyby mi mudra aspoň řekla, že už se to připravuje... 😅 a co ty? vidíš to na dnešek? 😉
lenocka: Je to skóre čípku - subjektivní posouzení lékaře - tuhost, délka, apod. prostě jak se to chystá k porodu...
crawler no na dnešok to už určite nevidím... Ako bruško tvrdne, velmi často, ale budem rada ked cez víkend porodím spontánne. V to stále dufam že sa maličký zobudí a začne čosi robiť. No mna nechaju prenášať max 4 dni potom šup vyvolavačka.
crawler no tak to si zatvorena hadam aj na tri zamky 😀
bronula: kdoví, zda ne ještě na víc zámků 🙂)
vejula: jsi stále 2v1? jinak máš aspoň jistotu, že max.4dny...má to nějaký zdravotní důvody, že nenechají přenášet dýl? Mohla sis to nějak zvolit nebo ovlivnit? Já se ptala zatím jen obecně a prý nechají přenášet i 10-14 dní...což mi přijde šílený...Moje mamka přenášela v 70.letech 16 ní a dopadlo to hodně špatně 😔

ahoj katka, ja idem na sekciu v pondelok 😅
neviem kde je vejulka, žeby už mala po tom? 😎
ďakujem teddyx2, a tebe prajem príjemné tehulkovanie 😉