Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?
ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂
ale ake stresy sak je velka noc 😀
ja viem uz sa mi to lahko pise lebo mam potom ale tak kocky drzim prsteky a potom sup k nam do temy jasne?
gratulujem maminkam kt.maju uz babetka drzim palce tym kt.cakaju kedy to pride a vsetko dobre a prijemne sviatky 😉
jj kati už sa teším ked presedlám do vašej témy, zajtra je moj vysnený dátum a den, som chcela rodiť, ale čo ja viem, ešte sa na to moc necítim, že by to malo prísť tak uvidíme 😅
barbi dakujem 🙂
ahoj vejula, ja sa citim zatial ok, len noci su uz trosku horsie, casto sa budim 😒
a uz mi zacali aj nohy opuchat a hlavne ruky, tie mi aj trpnu 😠
a ty sa ako citis?
ved to kati, ziadne stresy, sak je velkaaaaaa noc, a vonku krasne slnieckovo, teplucko (no nie teraz), clovek ma hned lepsiu naladu... 😀
barbi dakujeme 😉
no ja celkom fajn, bruško tvrdne každý den viackrát aj trocha pobolieva popicháva, ale neviem či to niečo znamená 😒
Ahoj holky, taky se k vám přidám. Já jsem teda teprv ve 30.tt, ale stahy dělohy mám už takový dva měsíce. Nejsou teda nijak zvlášť častý - tak 3krát, 4krát za den a to většinou večer, takže Vejulo bych si nedělala vůbec žádný starosti. Prý to je normální, že se děloha připravuje k porodu....
ahoj tedy... Konečne nejaká nová tehulka tu 😵
tedy no ja by som už bola rada keby sa to pomaly spustilo, bo prenášať nechceeeeem.
vejulka ono to pride ved ja som prenasala 2 tyzdne 😀
joj kati ani nestraš že by som mala 2tt prenášať 😅 Ale tu nwechavaju max prenášať 1tt Ale aj tak moc nechcem vyvolávačku 😒
inač čo už vás chlapi vyšibali vyoblievali????
vejula to ze mne vyvolavacka ani nezabrala 😀 ja som proste ina...ja som vysibana nebola ani vyoblievana...zo soboty na nedelu som mala bujnu noc celu som prevracala akosi mi bolo zle ale nie z jedla skor s toho ze sa mi stalo s oci ked som bola poscietit pasku...tava ta co namna pozerala 😠
takže maličkej sa tak páčilo že ani vyvolavačka nevyvolala... ccc... No to už si musela mať riadne na nervy... No a s tým vracanim teda nič moc 😒 A už je dobre??? Mne bolo tuto noc akosi zle aj brucho bolelo tvrdlo aj hlava bolela... Normalne som dufala že ma nechyti pôrod v takom stave, že chcem rodiť ked mi bude dbre a budem vyspatá 😀 😀
vejulka noo uz je dobre nastastie...a ty sa uz aspon otvaras?
kati na poslednej poradni to bolo na jeden prst. Zajtra mam dalšiu poradnu tak uvidíme či sa čo pohlo... Ale vôbec sa necitim že by som mala rodiť a o dva dni mam termin... To vidím na prenášanie tiež 😖
Ahoj holky, mě bylo včera večer taky příšerně. Měla jsem šílený tvrdnutí a navíc mě i píchalo v rozkroku, takže jsem už skoro plašila, jestli se něco neděje. Nedej bože porod. Naštěstí se to pak uklidnilo a já jsem normálně usnula a dneska jako by se nic nedělo......
A jak se cejtíte vy?
Dneska je venku fakt nádherně. Mám za sebou úspěšný jízdy (dělám si totiž řidičák a snad to do porodu i stihnu 😀 )
teddyx, mna to tiež chytí v noci a to stresujem že nechcem rodiť taká unavená že nech ma to chyti ráno ked sa vyspím... A ráno je už všetko ukludnené a ok 😝
Inač u nás v Žiline je škaredo, zamračené, prší 😖
Ahojte dievčatá,ja sa tiež necítim veľmi fit a najhoršie sú večere a noci.Nohy a ruky mám opuchnuté počas celého dňa,ale keď je večer a chcem kľudne posedieť pri telke tak mám nenormálne krče v nohách a také nepríjemné zášklby.Máte to niektorá?A na posteli sa nemôžem nijako uložiť,už mi nie je dobre v žiadnej polohe a v noci pravidelne každé 2 hodiny na WC.Ale ja sa ukľudňujem už len tým,že už len do piatku.Ja mám v piatok plánovaný cisársky.Ináč aj u nás je počasie otrasné,prší a fúka silný vietor.
ahoj maťa, tak sme na tom podobne, ja tiež v noci veľa toho nenaspím, často sa budím, a mňa nenormálne svrbia ruky, dlane, aj dnes v noci, myslela som si že sa zbláznim 😠 bola som hore od pol 2 do nejakej 4, ale tiež sa tým ukľudňujem čo ty, ja mám naplánovanú sekciu na pondelok. 😅 náš drobec sa nám neotočil dolu hlavičkou a ty prečo máš sekciu?
ja našťastie kŕče nemám ani zášklby... aj nohy a ruky mi začali opúchať len prednedávnom, a ja že ma to obíde... hihi 😀
u nás je dnes slnečno, ale fúka nenormálne silný vietor 😠
ahoj vejula, ešte si celá? 😉
ahojte...chcela by som sa spytat ci je niektora z vas RH negativ a manzelov mate Rh pozitiv chcela by som sa jednu otazocku spytat..ked sa tu niekto taky najde tak mi napiste IP
A kedy sa vlastne zacina treti trimester? Lebo vsade je to napisane inak, tazko sa da z toho vyjst...
nika23t zacina sa v 6 mesiaci
A nevies, v ktorom tt?
Bronula ja mám sekciu takisto kôli tomu,že maličká je otočená ani nie KP ale nejak šikmo a aj keby sa otočila tak mám indikáciu od neurológa kôli vysunutej platničke,takže ja tie svoje ťažkosti pripisujem aj chrbtici,ale som z toho dosť nervózna.Už aby bolo po a dúfam,že sa to vráti do normálu a malinká bude v poriadku.
Nika tretí trimester začína v 27.tt.
maťa, náš drobec bol maximálne otočený priečne, ale potom sa otočil späť, nejako sa mu nechce pretočiť 😎
tak ty už ideš teraz v piatok na cisársky? držím palce aby všetko dobre dopadlo 😉
Dakujem, tak od piatku sa k Vam z casu na cas pripojim 🙂
bronulka a ty kedy ides na sekciu?vejulka uz porodila?
Dobre ranko tehulky....Mozem sa k vam pridat? Som 37tt, ale citim sa, akoby som mala TP uz zajtra.....Dnes idem na poradnu do nemocky, tak mi prosim drzte palce, aby bolo vsetko OK....
Ahoj holky, tak vidím, že ty večerní pastavy máme všechny. Včera mě do toho všeho ještě chytly záda - většinou mě bolí pravá kyčel, kříž a včera se do toho ještě přidaly bedra. Připadala jsem si jak starej důchodce ☹
Jinak holčinám, co se chystají k plánovaným porodům, přeju, aby vše dopadlo tip ťop, aby byly zdravé ony i mimísci

a ako sa teraz cítiš bronul??? dá sa ešte???