icon

Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?

barbina182
8. dec 2009

ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂

majatob
14. dec 2009

bifla, ja my mame rozdil 9 dni ve velikosti a to vitaminy neberu zadny 😉 s Tobikem jsem mela 7 dni, rodila jsem az na druhy termin (podle MS) a mel 3350g, takze zadna hruza 🙂
barbi 😀 staci dobrej recept 😀
jany, poslu odkaz 😉

majatob
14. dec 2009

http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JOI...

akorat ja jsem to pekla skoro hodinu a pul, mam strasnou troubu 😅 a nedavala jsem nivu kvuli Tobikovi, ale bylo to dobroucky aj tak 🙂

barbina182
autor
14. dec 2009

janyka to patrilo majke lebo ona nam tu vyvara 😉

Maji - posli ho aj mne aj ja urobim 😀

barbina182
autor
14. dec 2009

Maji je to fajnééé...urobim ale nivu možu tehotne?asi nie aky syr si dala ti,

majatob
14. dec 2009

barbi, ja ju jim, ale zalezi na tobe, ja jsem nedavala zadnej syr jen ten eidam navrch 🙂

barbina182
autor
14. dec 2009

no tak ja ten recept vyskusaminak su na te j stranke dobré recepty..My dnes budeme mať akurat tak mäso s omačkov a cestoviny

majatob
14. dec 2009

ja dnes budu poprve v zivote varit koprovou polivku, tak snad se povede 🙂

barbina182
autor
14. dec 2009

neboj určite sa ti podarí ved ti si šikovná.. 😉 😉

danula.ch
14. dec 2009

Ahojte, pekne sa to tu rozbehlo 😀
My mame termin 13.februara, pribrala som zatial 7 kg, obvod pasa mam asi 96 cm. Na zaciatku tehu som si myslela ze sraaaaaasne vela priberiem, ale je to v poode a to jem to iste co pred tehu, obmedzila som len mastne jedla. A sladkosti musim stale, to si neodpustim 😵, nastastie glukozove testy vysli OK.
Nie ste tu nahodou niektora z Nitry?

bifla
14. dec 2009

Renatka mám cukrovku a tak mi ide sladké na chuť že som nevedela odolať

katka22r
14. dec 2009

ahojte tak som doma ctg mi museli natacat na 2x lebo prve hodnoty vyskocili velmi vysoko...ale nastastie vsetko oki,v noci kumne prisli poslickovia....uz som myslela ze idem rodit 😉

bifla
14. dec 2009

jasné že to môže byť aj z cukrovky, k diabetológovi nechodím len držím dietu ale v nedelu som to porušila. Keď som bola na vyšetrení cukru na lačno som mala 4,75 a po vypití sladkej vody som mala po hodine 10,07 a po dvoch hodinách som mala 9,87.

bifla
14. dec 2009

Barbina mne od začiatku tehotenstva poradila doktorka aby som brala maternu tak som ju brala až doteraz, ale keď som doktorke spomenula že ešte beriem maternu tak mi povedala aby som ju už nebrala. Bábetko je o týždeň väčšie ale vravela že je to v norme.

bifla
14. dec 2009

Ja som si dnes spravila vypražaný karbonátok so zemiakovým prívarkom a teraz by som spala.

barbina182
autor
14. dec 2009

bifla no tak potom ked povedal doki ze je to v norme tak to tak je neboj sa.. 😉 a ti si nemala foto ne teraz si si len dala nie,

kati posličkovia??a to ako si vedela ?hm opis to viac co si citila a tak..

danula.h ja mam termin 18.februara 🙂 ..a aj ja som tolko pribrala 7kg ale obvod pasa mam 90cm až niekedy 91cm..ale ked ležim tak jakeby som ani brusko nemala...mam ho male... 😖

barbina182
autor
14. dec 2009

ja som sa už napapala a idem na poštu o chvilku som späť 😀 😀 😀

katka22r
14. dec 2009

no poslickovia to je bolest ako pri menstruacii a zacne ti tvrdnut brusko k tomu ale pokial niesu kontrakcie pravidelne tak to je okik

barbina182
autor
14. dec 2009

aha..ved mas este cas...pockaj este 😉

renatkas
14. dec 2009

bifla s takymi vysokymi hodnotami ta neposlali k diabetologovi??? (ja som mala nalacno 3,8, po 2 hod.od glukozy 9,3 a to uz bolo pre nich privysoke...) zemiaky nemozes papat, alebo len veeeelmi malicko, na to davaj pozor 😉

katka mavala si to aj skor, cojaviem v 30tt? ja to obcas mavam - tak ako opisujes, bolest ako pri MS a tvrdnutie bruska ale zatial sa zevraj neotvaram. Inak to brucho mi posledny tyzden tvrdne nejak pravidelne, neviem ci je to tym ze sa maly vytlaca a robi sa mi hrbol, ale mam ho riadne tvrde aj teraz 😒

danula.ch
14. dec 2009

barbina, no ked to takto so mnou pojde dalej, tak len brucho na mne bude vidiet

s poslickami a tvrdnutim bruska mam bohuzial bohate skusenosti, uz asi od 20tt, dva tyzdne som si uz aj polezala v nemocke kvoli tomu -skracuje mi to krcok - s vyvysenou postelou pri nohach a denne infuzky s Mg bleee. Teraz som dalsi mesiac doma, lezim ako blba. Mg stale beriem, ale aj tak mi brusko tvrdne a krcok sa skracuje. Uz ho mam len 1cm dlhy 😢 . V stredu idem k dokimu, hrozi mi zase nemocka, tak drzte palce, ja tam nechceeeeem
tak si baby davajte pozor, papajte Mg a nenamahajte sa, nech nedopadnete ako ja. Niekedy staci dobry vybuch smiechu ako aj mne, stiahnu sa svaly podbruska, spustia sa kontrakcie a krcok sa nenavratne skracuje.

bifla
14. dec 2009

zemiaky málo jem viac jem ryžu ale na toto som mala chuť

renatkas
14. dec 2009

danula a ten krcok to mame niekde poznacene v tehu knizke? Lebo doteraz mi o tom lekar nic nehovoril,ale do knizky mi stale znaci CS 0 - to je ok?

bifla mne lekar zakazal aj ryzu, ale to sa neda, to by som nemohla jest uz vobec nic 🙂
ja som si vcera dala poriadny kusisko kralovskeho medovnika (torta) a potom este polku cokolady, a som si dala zavazok ze teraz uz bude dieta, lebo v piatok ma caka kontrola u diabetologa 🙂

bifla
14. dec 2009

Renatka ja som doteraz držala diétu večšinou som jedla mliečne výrobky s celozrným pečivom a na obed buď ryžu alebo cestovinu s mäsom veru bez toho sa to nedá.

Baby mávate zápchy?

danula.ch
14. dec 2009

renatkas, CS 0 mas ok, to je zachovany krcok, asi preto ti o tom doki nic nehovori. Ale to znacenie CS nie je priamo dlzka krcka, su tam aj ine veci co davaju konecny vysledok na CS, napr. otvorenie krcka, jeho tuhost, orientacia, naliehanie babatka na krcok. a doki by ti to mal znacit do knizky, 0 je najlepsie a cim vacsie cislo tym horsi
dufam ze je to zrozumitelne 😀

barbina182
autor
14. dec 2009

danula..ved aj mne sa kazdy& cuduje ze v kolkom mesiaci som ked nemam nic len brusko ale nevadi hl.ze babetko je zdrave..

a baby s cukrovkou cerealie možete papať?nie,neviem no ale myslim ze ano ja mam rada bebe dobre rano

renatkas
14. dec 2009

danula bolo to dost dobre vysvetlene, dakujem 😀
bifla ja mavam casto zapchu, lebo beriem aj zelezo za anemiu, treba papat vela vlakniny.

barbi ja zo zadu vyzeram akoby som nebola tehotna, ale brusko mam uz pekne vystrcene a ked sa otocim tak sa smeju ze ani nevedeli ze som tehu 😀
cez vikend som bola na vianocnych a tam mi jedna baba povedala ze mi tehu strasne svedci, tak ma to tak pohladilo po dusicke 😀

cerealie sa mozu, teda dufam, lebo ja milujem tie cerealne tycinky (tam kde sa predavaju fornetty), tie su uplne bozske 😀

renatkas
14. dec 2009

barbi ty si doma na rizikovom ked iba o jedle snivas? 😀

danula.ch
14. dec 2009

ja sa inak dost cudujem, ked som este nelezala a nebrala zelezo, tak som mavala poriadne zapchy a odkedy beriem zelezo a lezim, tak chodim ako hodinky, no fakt som si myslela ze to bude este horsie .....dufam ze to teraz nezarieknem 😕

danula.ch
14. dec 2009

baby a baba uz mate otocene hlavickou dole? ja som si mesiac myslela ze je maly priecne a vaj je uz hlavickou dole. mala som z toho zmatok lebo kope na vsetky strany.......a staaaaale, teraz ma stikutku 😀

katka22r
14. dec 2009

noo tak mne poslickovia zacali len vcera ale na ctg sa uz ukazali aj kontrakcie...som ja zvedava ako to dopadneme...mam pocit ze este ten tyzden porodim 😀 ale uz by som aj rada,lebo uz aj dychanie mam stazene ale ta uvidime...mam sa hlasit v nemocke keby nieco ta keby nieco ta sa budem hlasit no nie 😉 ?a moja bola otocena hlavickou a teraz je zasa priecne ktovie jak sa este pootaca