icon

Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?

barbina182
8. dec 2009

ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂

barbina182
autor
26. dec 2009

vcera vecer som bola na pohotovosti...s bolestou okolo pupka...vraj to bolo y kapustice..tak my pichli nospu...robili mi aj ultraz.a vsetko merali...a viem konecne aj vahu baba 1750g...a je to chlapcek potvrili mi to... 😀

katka22r
26. dec 2009

ajoojj barbi no vidis ja som mala pravdu ze si sa opapala,treba davat pozor na take veci vies ze niesi sama ale s drobcom v brusku 😉 tak ber ohlad na to....uz to mas za par tak to vydrzis...noo a ta nospa kupis ju aj v tabletkach su to take zlte ja ju beriem vzdy ak spapam nieco s coho viem ze mi nebude najlepsie...tak si ju kludne kup...neublizi tebe ani drobcovi a blahozelam k chlapcekovi🙂

garonka
26. dec 2009

barbi ja som ti vravelaaaaaaaaaaa, že to bol žaludok, že si niečo pomiešala 😉 ah jaj my tehule si musíme davať bacha čo papame, mňa žaludok potrapil 5dni a aj hnačky a už viem, že pizzu nikdy do ust nedam 😠

katka22r
26. dec 2009

garonka ja som pizzu nemohla od zaciatku tehu asi do teraz pred 2 tyzdnamy sme si dali a v poho nic mi nebolo 🙂 ale pred tehotenstvom som ju jedla skoro kazdy tyzden...ja idem na 50tku zasa saa opapat som zvedava ako dlho tam dnes vydrzim 🙂

garonka
26. dec 2009

Kati keby som ju jedla normalne tak asi mi nič neni ale žrala som ju lachvato a tie hnačky a bolesti žaludka ah jaj, cely víkend som len na diete bola no môjmu malemu to vyhovovalo, ten kopcoval do žaludka jedna radosť 😀

mňam i ja by som šla na oslavu ale čaka ma pečena hus u maminy 😝

katka22r
26. dec 2009

no vidis tak mas husacie hody 😀 😀 😀

barbina182
autor
26. dec 2009

katka a garonka mali ste pravdu..ale večer to bola už na nevidržanie a ja ziadne lieky doma...tak som zasla na pohotovosť aspon mi urobili ultr.a vsetko viem vahu baba a tak..a neni to malo kolko maju vase babetka???
dali mi injek. ☹ ale zvaldla som to hoci to neznasam 😅
no a mam lek.sparvu tak mi daco napiste co co znamena:

tak post I,A+,P+, normohydramnion, PL ZSF, typ II, BPD:83 TG:33/0 FL: 60 TG:31/0 EFW:1750g DG hebd.33

no ked nieco viete co s toho znamnena napiste mi...
a pizzu zboznujem..joj slinky sa mi zbiehaju teraz na nu... 😀

barbina182
autor
27. dec 2009

dobré ranko..včera tu nik nebol??no tak ja som prave vstala a idem sa naranajkovať vlasne už ranajkujem pri pc 😀 😀 zakusky a cajik...my dneska varime už obed aj vcera sme varili..nejdeli sme uz kapustnicu..rodina sa obetovala a kedze ja som ju jest nemohla nejedli ju ani oni.. 😔 ..takze cely hrniec ostal prazdy..a vcera sme mali uz smotanovu omacku s kur.mäskom a ryzu ..

katka22r
27. dec 2009

cafte kocky...tak po oslave celkom pohoda,odisla som skor lebo ma bolel chrbat ale uz oki....noo kapustnicu nechcem vidiet uz ani ja a ani salat ono da sa to ejst take dva dni ale potom uz vela,mm by sa v tom kupal 😀 teraz spinka lebo vcera sa kusa opil 😀 ale sak to na svokrine zdravie tak som mu dopriala uz tak skoro nebude az ked sa mala narodi,sice ved to uz doraz 😀 😀

barbina182
autor
27. dec 2009

no kati akosi sem nikto nechodí,neviem kde tie baby su.. 😀

nikush4
28. dec 2009

ahojte baby 🙂 tak som tu dlho nebola... ale nejak som sa ani nedostala k pocitacu.. to ked je moj muz doma tak sa tam tak lahko nedostanem 😎 a okrem toho este same navstevy... ku svokrovocom ku starkym atd....a vsade samý salat a rezne a kolace... uz tri dni ma boli brucho 😅 a ako som sa tesila na ten salat tak som ho kvoli cibuli vobec jest nemohla lebo ma este dva dni palila zaha...vlastne nejak mi blbne zaludok az doteraz 🙄

dnes mam konecne tu poslednu poradnu u gyn. tak som zvedava co mi povie, dufam ze nieco povzbudzujuce..lebo uz mi to tam dole v tej panve aj dako puka.. okrem toho ze boli ako slak 😠 potom napisem kolko vazime atd...dufam ze sa dozviem aj tieto informacie.

nikush4
28. dec 2009

a kedze som uz od piatej hore tak som si konecne spravila uz aj album 😎

renatkas
28. dec 2009

Ahojte, tak ja som tu davno nebola 🙂

ako sa mate? sviatky boli v pohode? Ja som sa prezierala a same sladkosti, keby to videl moj diabetolog tak ma asi pretrhne, ale uz som si dnes povedala ze staci, mala som dovolenku 3 dni pred sviatkami a pc som ani len nezapla, behali sme po obchodoch, zhanali posledne darceky, potom po rodine a taaak. A zajtra idem do poradne k lekarovi a vo stvrtok zase na prietoky, lebo som ich mala zle, tak budem vediet aky je maly velky 🙂 a aj to ze kedy konecne mozem nastupit na matersku, uz sa neviem dockat 😀

A dnes ideme kupovat nabytok do detskej izbicky, len netusim aky, lebo tie co sa mi pacia su priserne drahe.
Tie co byvate same, kde ste kupovali nabytok?
Katka a nikush, vy mate uz pekny tt, pobalene uz ste? 😀 Co vsetko mate zbalene?

nikush4
28. dec 2009

renatkas ahoj... tak tie sladkosti....to som ja teda prehnala tiez a poriadne, u mna sa to isto odrazilo zase na vahe..ked sa dnes budem zase vazit v poradni tak sestricka urcite zas odpadne kolko som toho stihla 😠

oj ja som pobalena uz asi mesiac...ale mam tam vsetky hygienicke potreby (uteraky, slapky, papuce, antibakterialne mydlo, krem, vlozky, kalciovu mast,a tie normlane veci co do nemocnice...) akurat neviem ci mi treba nieco zobrat aj pre malu..ci nieco budem potrebovat... 😒

renatkas
28. dec 2009

nikush ja by som to ale so sladkostami nemala prehanat kvoli cukrovke, vlastne diabetolog mi povedal - citujem - na akekolvek sladkosti aj na ovocie do porodu zabudnite, tak som si ani cukor radsej nemerala lebo by mi hned vynadal. Vahu mam +8kg, a uz nemoze ist vyssie, povedal ze to je uz vela a ze priberat nemozem (blby chlap, tak ma nastval, pozera sa na to len z toho svojho hladiska ale ci ma maly prisun vsetkeho co potrebuje to ho netrapi)

Odkial si a kde budes rodit? Moja svagrina potrebovala na Kramaroch aj nejaky poporodne podlozky pod seba, ani to jej nedali, plienocky, aj nejake body tusim, ciapocku a rukavicky...

katka22r
28. dec 2009

ahojte kocky tak ja som uz po ctg aj po poradni sme otvorene na 1 je to malo malinko ale mala som kontrakcie takze v stredu ideme zasa a uvidi ake bude ctg a ako to bude vyzerat celkovo ale mam byt uz pobalena co ja uz som asi mesiac 😀 a pre seba mam zbalene vsetko zupan,nocne kosele,papuce u nas v po potrebujeme aj hrcek pribor,a hygienicke potreby a nikush my v po mame do porodnice doniest pre male len plienky a vlhcene utierky a zvysok az ked nas pustia domou...

vefi89
28. dec 2009

renatka, to čo máš za doktora?? ja som pribrala doteraz 15 kíl a môj doktor mi jedine povedal, že konečne vyzerám tak, ako žena vyzerať má

katka22r
28. dec 2009

ja som pribrala 10kg a nikdy mi nic nepovedal kazdy dr.asi iny

nikush4
28. dec 2009

ja som s cukrom problem sice nemala...ale tak ci tak keby videl moju vahu tak neviem si predstavit co by uz len mne povedal 🙄 ale mne sa gynekolog na vahu vlastne ani nepozera..to ma skor na starosti sestricka.

ja som z BB a tu budem aj rodit v roosveltovej nemocnici...ale snad stihnem prvu poradnu v nemocke... (ja viem je to zaujimave ze som tam este nebola)... a tam sa spytam.. lebo vsade daco ine chcu

katka22r
28. dec 2009

nikush a kedy mas prvu poradnu v nemocke?a uz ti robili ctg?

nikush4
28. dec 2009

no este ani neviem.. dnes by mi to moj gyn. mal povedat kedy tam mam ist, a ctg mi robili ale to len raz neplanovane, dufam ze ma tam posle este tento tyzden.. lebo uz teraz mi to pride neskoro

barbina182
autor
28. dec 2009

ahojky tak konecne bolo co citat....
prave som vstala 😉 ...lebo vcera sme s mm kukali telku do pol noci..komedie tak som sa nasmiala az ma brucho bolelo..

renatkas..potom mi napis kolko vazi tvoje babo moj malinky ma 1750g..

nikush..mas pekny fotoalbum..a mate peknuuu postielku...my este nemame ziadnu ale planujeme teraz kupiť...tak sa na nu tesim neskutocne... 😀 a napis kolko ma tvojamalinka?som zvedava potom porovnam ked budem v tom 38tt.

a baby ja vobec netusim ci som pribrala ale myslim ze schudla..po tych problemoch zo zaludkom to asi slo dole...nejela som nic len take dietne ...lebo som mala prob.s travenim..az na pohotovost som utekat musela..ale vsetko je oki ...
idem daco zjest lebo som este neranajkovala.. 🙂

barbina182
autor
28. dec 2009

a mam novu foto na profile.. 😀

renatkas
28. dec 2009

nikush a od ktoreho tt by sa malo chodit do nemocnice do poradne? Tusim nechavas vsetko na poslednu chvilu, tak ako ja 😀 ja som este nebola na EKG, aj ked sa to malo absolvovat v 1.trimestri, pojdem ked budem na materskej 🙂 lebo nejak teraz z prace nestiham..

barbi zajtra velkost nebudem vediet, az vo stvrtok 🙂 ale sa strasne bojim, lebo v 30+2tt mal maly 1656g a zevraj zodpovedal 31+1tt, a teraz po tom sviatkovom prezierani sa sladkostami urcite bude vacsi aj o 2 tyzdne ako by mal byt, jak ho potom vytlacim to netusim 😀

katka22r
28. dec 2009

renatka tak to si mala dobre moja mala mala v 30tt 1200g a teraz v 37 3000g takze babenka v bruskach rastu ako blaznive 😀 a u nas sa chodi do poradne do nemocky aj plus na ctg od 35tt preto sa cudujem nikushke ze ju tam este neposlali a nemonitoruju ju....

barbi vsimli sme si nove foto 😀

tintiniacik
28. dec 2009

Ahojte babulky chcem sa Vás opýtat pracuje tu ešte niektorá z Vás, alebo ste už na MD??? Ako to zvladate lebo ja už odratávam posledne dni a strasne sa mi to vlečie:(((

renatkas
28. dec 2009

katka tvoja bola v 30tt tak malinka? jesiiis, tak ja budem rodit riadneho cmega ☹
ja sa tak strasne bojim aby bol maly zdravy, ked teraz nemozem nic normalne jest.

tintiniacik ja este pracujem, akurat sedim v praci, pred vianocami som mala 3 dni dovolenku tak som si to riadne vychutnavala 😀 zajtra idem do poradne a lekar mi povie kedy nastupujem na matersku a potom budem pracovat na dohodu z domu, takze ja budem pracovat stale. Ale uz mam riadny problem sediet pri pc, kazdu chvilu musim vstat lebo mi tvrdne brusko, ku klavesnici sa uz musim nacahovat lebo sa neviem zasunut poriadne pod stol tak ma boli aj chrbat, som taky pracujuci gulaty tulen 😀

vefi mne gynekolog nezakazal priberat, to mi zakazal diabetolog.

garonka
28. dec 2009

reni ja som pribrala takisto +8kg aspoň zatiaľ ich mam toľko a sestrička mi šplechla do tváre že mááálo priberáááááám 🙄 no nezabila by som ju? tak podľa tvojho diabetologa si mala pribrať len kilo počas celeho tehu ? 😕

tintiniacik
28. dec 2009

renatkas tak ja nemam ani velke brusko na to že som v 29týždni sa mi zdá male no aj tak ked sedim celý den za PC tak večer umieram od bolesti chrbtice ☹

danula.ch
28. dec 2009

Ahojte babule, dlho som tu nebola, ale precitala som vsetko 😵
Uz som v 34tt, zrazu mi to ide vsetko straaasne rychlo, asi aj tie sviatky pomohli vytrhnut zo stereotypu

tintiniacik, na materskej som od minuleho tyzdna, sla som na predcasnu, ale uz od zaciatku novembra nechodim do prace, bola som PN. Je to inak otrava, nuda, takze internet, filmy, citam knihy [dohanam zameskane], telka minimalne nic ma tam nebavi. A na skype chodim, s kamoskami pokecame a tak.....medzitym si urobim nieco papat. Prve dni boli pre mna uplne najhorsie, ale zvykla som si, teda praca mi vobec nechyba 😉

Baby, pribrala som uz 10kg, nejak sa to rozbehlo tento mesiac 😕 , pred troma tyzdnami to bolo 7kg, no musim sa trosku krotit. Ale ked som sa vtedy doktora pytala ci to nie je malo, tak sa cudoval, ze preco by malo byt.
A stale, ale fakt stale sa mi chce grgat, ked nieco zjem alebo sa napijem, tak je to este horsie a ak nahodou lezim, tak mi ide obsah zaludka az do krku, no hnus, grgam ako stary chlap, tak je aspon muzu stastny ze je na tom chvilu lepsie ako ja 😀