icon

Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?

barbina182
8. dec 2009

ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂

suzik77
4. jan 2010

ahoj garonka, praveze som sa nejak neobzierala. Jasne, boli sviatky, jedla som viac, ale nebolo to obzerstvo 🙂
Praveze mam fakt pocit, akokeby som mala na zaludku modriny, boli ma hlavne na dotyk. Pripada mi to tak, akoby mi ho dieta casto tlacilo do rebier, az sa mi tak otlacil, ze ma teraz boli.... Len neviem, ci uvazujem dobre? 🙂

barbina182
autor
4. jan 2010

Bronula ahoj no sa tesis na chlapceka čo..? 😀 a co ti hovorili podla coho sa da zistit este ze to bude chlapcek podla bruska atak popis mi to... 😉 😉 😉

miri alebo kati...ake su to plienky s dm...to taka znacka 😅 a kolko stali a jake balenie..? 😵 a inač vitaj miri...

maji ahoj mas pravdu..to zalezi aj na miminku ze ake tak najlepsie vyskusat..mensie balenie a potom kupovat...ja kupim ale len male balenie ale niesom rozhodnuta aku znacku.. 😕 😕

suzik77...nebojaj aj ja som mala take problemy a aj mam...niekedy ma totak boli ten zaludok a myslim ze je to normalne ze babo nam tlaci na zaludok lebo je velke uz..a moze to byt aj s niekeho jedla...si v takom istom tt ako ja a mojmaly neviem kolko ma teraz lebo v 32tt mal 1750 tak sa my nezda zeby za 2tt pribral a zeby mal aj moj tolko ako tvoja bambulka.. 😅
a este k tej bolesti mna to bolelo tak po castiach aj pri pupku ako tu stale opisujem..ale skusila si sa poradiť aj s doktorom...mna to teraz uz preslo lebo omedzujem jedla tazke na zaludok a jem mensie porcie...tak sa to neobjavuje akurat dnes ma to zase začalo pobolievať... ☹

barbina182
autor
4. jan 2010

renatka.. pekny kociarik ale drahy

suzik77
4. jan 2010

barbina182 - tak to si ma upokojila, to vies, uz som myslela na somariny... 🙂 Takto ked mame viacere podobny problem, tak ho pretrpim, ale nebudem sa zozierat, ze ci to nie je nieco vazne... Dik za info 😵

m.i.r.i
4. jan 2010

Barbi, tie plienky z DM su znacka Babylove....a su v roznych velkostiach...ja som kupila skusobne tie 3-6 kg..je ich tam 42..a stoja okolo 5 EUR, uz neviem uplne presne. Take zelene balenie. Je to velkosti Mini..je to potom tak delene podla velkosti..Ja inak pouzivam z DM tu Babylove kozmetiku na odporucenie sestry..mam olej na potieranie bruska narprikald a sestra si velmi chvali aj kremik na mraz pre malu. Ze velmi dobry a ovela lacnejsi ako Nivea napriklad...treba vyskusat..a kazdy uvidi co sa hodi...inak vraj aj z Lidla su dobre plienky a nie drahe..ale tam maju az vacsie balenia, nemaju pre take malicke novorodeniatka..az pre vacsie deti..tak ked maly bude vacsi, potom vyskusam.
Suzik, ja si tiez myslim, ze je to len z toho, ze si mozno nieco zjedla a tiez, ze ta dietatko tlaci...a helicobactera aj keby si mala sa netreba zas az tak bat..ja som bola na vysetreni s tou sondou ( a tiez preboha nikdy viac) pred otehotnenim a vybrala som aj antibiotika..az potom sme sa snazilikovali...ale doktor povedal, ze aj keby som otehu, tak sa nic nestane...helicobacter je len vo velmi malom mnozstve pripadom naozaj probematicky...vacsina ludi ho ma a ani o tom nevie..ale aj tak...urcite sa to tak neprejavuje a ani ziadne ine horsie veci co tu spominas..malinke je asi riadne aktivne a otocene tak, ze ti drazdi zaludok....

barbina182
autor
4. jan 2010

miri a su rozdele vraj aj podla farby tie plienky...?tak ja vyskusam potom tie z dm-ky Babylove a je ich tam dost take niesu ze plienky ze vo vnuti okolo 10-15ks...to by som chela 😅 😀 😀 ..ale asi to najmensie je ako pises to 42ks..?som z toho pafff... 😵 🤐

renatkas
4. jan 2010

barbi naco ti budu take 10-15 kusove plienky, ved to sa ti minie za 1 den 😀 ja sa chystam kupit co najvacsie balenie, aby sme nemuseli stale behat po obchodoch kvoli plienkam.

katka22r
5. jan 2010

suzik 77 vitaj....ten zaludok moze byt aj podrazdeny s jedla a moze byt ze malicke ti tlaci na organy,ja uz ani neviem ci mam rebro,tak ho mam dokopane od 30tt

renatka aj mm si myslel ze budeme kupovat pampers ale ked zbadal sumu a oznamila som mu kolko treba na jeden den priblizne co viem od sestry tak bol tichucko ako myska...plienky su rozdelene podla vahy baba,ja mam do porodnice od 2-5kg

miri aj ja mam tu znacku s dm a s lidl kupuje moja svagrinka a ako vravis su len vacsie...ale ja pokial bude spoko s tymi s dm a aj mala bude oki tak ich budem kupovat do dm mam 10 min cesty takze pohoda... 🙂

barbi presne tak take male balenie je vhodne ked uz budes oducat maleho od plienok...

inak ak budem v porodnici nebudem mat moznost byt na nete ale mam cislo na renatku tak ona vam potom poda info 😀

barbina182
autor
5. jan 2010

ahojky...
kati jasnocka napises to renatke a ona nam da infosky 😉 ...len sa držkaj to je hlavne... 🙂

Tie male balanie tak preto nad nimi rozmyslam zeneviem ako bude reagovat na nich maly ci sa neosype a tak ako pisete...ale ta kupim to z dm to normalne balenie jak tu opisujete a basta.. 😵

Rozmyslam nad tym ci je skoro este sa baliť do nemocky..?ale myslim ze sa pripravim a pobalim až v polovici januara to staci...dufam ze vsetko bude do vtedy ok.. 😅 😵

andara
5. jan 2010

Ahojky omlouvam se, ze sem lezu,ale koukam ze Miri pise o nejakem kremiku z DM na mraz?Ja prave koupila tu Niveu, je fajn,ale draha a oni delaj i tu znacku Babylove?To se musim juknout, pac DM je moje kamaradka, plinky tam kupujeme taky, supr byly ty newborn 😉
Jinak ja mela dva dny pred porodem obvod briska 113cm 🙂

katka22r
5. jan 2010

barbi ja som zbalena od 30tt 😀 no ja mam obvod bruska 116cm

barbina182
autor
5. jan 2010

Tak asi,kazdy tu chvaly tie z dm babylove tak tie budu naj...myslim 😅 ...

janyka
5. jan 2010

Renatka - pekný kočík a aj praktický, myslím, že budeš sokojná, ľahko sa ovláda a je pohodlný pre dieťatko 😉 mne sa nepáči na športiaku len to, že madlo je príliš vysoko a bábo musí byť pripútané v pásoch, inak by vykľzlo spodkom. Naša to robievala 😒
A plienky...trebať skúšať, aké budú vyhovovať bábätku...nám sa osvedčili Happy plienky, my sme boli veľmi spokojné, aj teraz ich mám kúpené do pôrodnice. Uvidíme ako krpec. Inak sa nám osvedčili aj Tesco a Lidl plienky. A nespokojná som bola s Huggies, lebo tá vata vo vnútri sa zbehla do stredu, ako pri lacných vložkách to zvykne, a všetko vyšlo cez boky von 😠
Ja som bola včera v rizikovej amb., no a teraz budem chodiť každý týždeň 😖 som tam strávila 6 hodín...nech už máme po všetkom 🤐 ...a malý je stále otočený KP ☹

barbina182
autor
5. jan 2010

Ahoj janyka...a to preco kazdy tyzden tam budes chodit?ale asi preto ze mas rizikove tehotenstvo::?
A je dobre ze tu piste aj nejake skusenosti s plienkami aspon mame prehlad 😀 aspon ja 😅

barbina182
autor
5. jan 2010

Listy ostružiny malinovej
Jednou z najčastejšie používaných rastliniek pred pôrodom je zaiste tzv. maliník. Ide o listy ostružiny malinovej, ktoré sa užívajú v podobe čaju. Tento čaj sa potom popíja od ukončeného 34. týždňa (niektorí odporúčajú až od ukončeného 36. týždňa) a jeho úlohou je pripraviť maternicu a pôrodné cesty na veľký výkon. Mnohé mamičky, ktoré sa spoľahli na silu maliníkového čaju, veria, že práve tento „zázrak“ prispel k rýchlemu a hladkému priebehu pôrodu. Čaj z listov ostružiny malinovej zakúpite v lekárňach alebo predajniach s čajmi.

Som si kupila ten caj tak patram kedy sa ma piť vy ho budete niektora piť...?

katka22r
5. jan 2010

janyka neboj bude dobre male sa ti do porodu este moze otocit par krat...no ja od 35tt chodim tiez kazdy tyzden na ctg aj do poradne ale nie do rizikovej ale bude dobre drzim prsteky

janyka
5. jan 2010

Katka, ďakujem. Ja mám veľké obavy z toho, že malý je KP a každí dr. mi to prizvukuje, pritom keď sa spýtam, či sa ešte môže otočiť, tak povie každí že ano. Tak načo ma znervózňujú? Eriku som mala už dávno otočenú v tomto tt. Katka, ja sem chodím každý deň pozerať kvôli tebe a ty si stále tu, hmm, kedy už nenapíšeš? 😉
Barbi, hej, asi preto, že je rizikové. Tebe som ešte chcela, tie plienky kúp kľudne väčšie(balenie), lebo budeš do porodky potrebovať min. 30ks 😉

katka22r
5. jan 2010

janyka ta vidis ne a ne vonku asi si povedala ze ma este kusa dokopka 😀

renatkas
5. jan 2010

ahojte,

tak pred chvilou som sa vratila od diabetologa, stravila som tam cele doobedie. Tak najskor mi sestricka nevedela trafit zilu, tak som dopichana, na 4.pokus sa jej to podarilo, potom ked som isla na kontrolne meranie tak som to mala zobrat do labaku, cakat hodinu kym budu vysledky a nakoniec sa zistilo ze krv zo zily mi niekde stratili, bud sestricka alebo v labaku. Ale z hodnot co mi merali z prsta som mala zase vysoky cukor, lekar povedal este par fint ako to znizit aked to nezaberie tak budem mat uz len cisto zeleninovu dietu 😒
a nakazal mi ze vzdy ked pojdem ku gynekologovi tak musim trvat na tom aby mi zmeral maleho, ze on to potrebuje vediet ako sa maly vyvija, kvoli tej tehu cukrovke, takze vo stvrtok budem vediet aj vahu 😀

Ja som vcera manzela presvedcila tiez na tie DM-karske plienky, tak sa ako tak nechal nahovorit, on je dost narocny co sa tyka maleho tak mu chce to najlepsie a podla neho co je drahe to je dobre, aj ked to nie je vzdy pravidlo 🙂

katka22r
5. jan 2010

noo reni ja sa opytam segry co take by si mohla brat na cukrovku ona zije v cz a zaobera sa takymi vecamy ale budem vediet az neskor ak chces...

no a chlapi su taky nerozumeju ale chcu 😀

renatkas
5. jan 2010

katka lekar ma uz konecne ako tak usmernil. Na rano som si dala celozrnnu kaizerku ale len polovicku bez nicoho a strasne mi vyletel cukor, tak mi povedal ze kazde jedlo musim zajedat zeleninou a ked to nezaberie tak potom bude uz len zelenina. No a ako som prisla do prace, tak som si dala za odmenu taky ten dzemovy hreben z listkoveho cesta, dnes sa dieta nekona, az od zajtra.

katka22r
5. jan 2010

ach reni ale obcas to ti gynek.prehanaju ved pokial male rastie a je oki nic ti to neurobi...ja som mala 3 hodine testov nad 9 ako tu hodnotu a kazdy ach jaj ta to cukrovka ista a bla bla a nakoniec mi inetrnista povedal ze je to este oki 😀 tak vyjdi s nich

garonka
5. jan 2010

reni

lekári vedia poriadne stresovať, a dieta sa uplne držať neda a nieto ešte v tehu 😠 ja mam nariadenu racionalnu životosprávu kvôli pečeň.testom nesmiem mastne, vypražane fajn to beriem ale že ani cibuľu, papriku a všetko čo zaťažuje pečeň, tak som si povedala dosť hladovať nebudem a cez sviatky som jedla normalne, aj šalat aj pečenu hus 😅
teraz vo štvrtok idem na odbery či su tie testy v norme, a je mi už fuk, že zas ma zjazdí ako sa preboha stravujem, čo môžem a čo nie 🙄

katka22r
5. jan 2010

garonka sak o chvilku to mate obe za sebou tak nestresujte 😉

xpetka1x
5. jan 2010

garonka.. no ja som mala tiez velke hepatalky a lezala som aj v nemocke bo ma z toho svrbelo cele telo a bola som aj zlta.. zacalo sa to v 33tt no a dosledkom toho bol aj vcasny porod v 35,6tt.. mala bola tiez zlta ked sa narodila ale z novorodeneckej zltacky inak bolo vse ok..

barbina182
autor
5. jan 2010

janyka...a ta znacka KP nieje nahodou ze je hl,dole..ved ono sa ti otoci ja som mala napisane ze je pozdlzne a minule mi povedal ze je uz dole hlavckou...ale ja ho citim tak preicne lebo kopance citim na pravej strane a ked sa ma stikutku tak citim taky staly pohyb na lavom boku tak neviem ako je,,,ale ved babo sa tam, trosku musi aj hybať..a predtym nez mi povedali ze je otoceny dole hlavickou tak som pocitila taky prudky pohyb a vykop akoby nozickou a to asi vtedy sa otocilo... 😅

renatkas...dokt.pocuvať treba ale nerob si z toho tažku hlavu a dopraj si raz za cas aj nezdrave a na co mas chuť..a tu vahu napis budem zvedava... 😉 😉 lebo sme v rovnakom tt..

A uz sa tesime kedy to budeme mať za sebou a budeme v takom tt ako si ty kati... 😉

miska333
5. jan 2010

cawte baby, dnes som bola na prietokoch a zase mi nic nepovedal, co mate nove?

barbina182
autor
5. jan 2010

petka a kolko mala mala v tom tt ked sa narodila predcasne..?

barbina182
autor
5. jan 2010

miska ako to ze ti zase nic nepovedal...nove nemam nic aspon ja nudim sa 😠

miska333
5. jan 2010

nikdy mi nic nepovedia, akurat ze moje babetko cely cas spalo. inak barbi mas plienky tie male balene po 25- 28ks. ja som si kupila aj huggies aj pampers a aj teskove na skusku, sak aj tak mi nevydrzia dlhsie ako tyzden